هواپیمایی تای ایرویز، معرفی ایرلاین های ایران و جهان
کشور پادشاهی تایلند در جنوب شرقی آسیا، علاوه بر جاذبههای گردشگری و تورهای محبوب برای مسافران، مالک یکی از بزرگترین شرکتهای هوایی دنیا نیز محسوب میشود. این ایرلاین مشهور تای ایر ویز (Thai airways) نام دارد و به بیش از ۸۰ نقطه در سراسر جهان و از جمله ایران پرواز دارد.
تاریخچه
هواپیمایی تایایرویز، در ماهمی سال ۱۹۶۰ در تایلند سازماندهی شده و سال ۱۹۸۸ اولین پرواز خود را به انجام رساند. این هواپیمایی که بزرگترینایرلاین کشور تایلند و شرکت هواپیمایی حامل پرچم آن است، به ۸۰ مقصد در ۳۷ کشور جهان پرواز مستقیم دارد.
بیشتر مقصدهای شرکت هواپیمایی تایلند، کشورهای آسیای جنوب شرقی و شرق آسیا هستند، اما در میان دیگر شرکتهای هواپیمایی شرق آسیا این ایرلاین بیشترین پرواز را نیز به قاره اروپا دارد. مقصدهای داخلی تایایرویز در تایلند یازده شهر هستند که آنها نیز عمدتا دارای فرودگاهبینالمللی هستند. هواپیمایی تایایرویز که بهعنوان یکی از اعضای مؤسساستارالاینس شناخته میشود، بزرگترین سهامدار ایرلاینارزانقیمتنکایر (Nok Air) در تایلند و مؤسس شرکت هواپیمایی تایاسمایل (Thai smile) نیز هست.
شرکت هواپیمایی تایاسمایل در سال ۲۰۱۲ شکل گرفت و کار خود را با هواپیماهای جدید ایرباس A320 آغاز کرد. قطب اصلی این شرکت هواپیمایی فرودگاه سوارنابومی در بانکوک است و شهرهای چیانگ مای، پوکت و سئول شهرهای مرکزی آن برای پرواز محسوب میشوند.
این هواپیمایی قبلا انجام دهنده طولانیترین پرواز بدون توقف جهانبینبانکوک، لسآنجلس و نیویورک بود اما با گران شدن سوخت، محدودیتهای حمل بار و بالا رفتن قیمت بلیط هواپیما، تایایرویز تمام پروازهای بدون توقف خود به ایالاتمتحده آمریکا را متوقف کرد. درحالیکه شبکه پروازی هواپیمایی تایلند متمرکز بر پروازهای قاره اروپا، آسیای شرقی و آسیای جنوب شرقی است، اما این شرکت هواپیمایی اولین ایرلاین در آسیا و اقیانوسیه بود که به فرودگاه هیترو لندن پرواز داشت.
ایرلاین تایایرویز در سالهای اخیر خدمات پروازی باکیفیتی ارائه داده و برنده چندین جایزه مهم بینالمللی شده است. ازجمله جایزه بهترین شرکت هواپیمایی جهان و جایزه بهترین خدمه پروازی درون کابین در سال ۲۰۰۶ این شرکت هواپیمایی همچنین اولین ایرلاینی بود که هواپیماهای خود را مجهز به درجه فیلتر هوا برای مقابله با ذرات گردوغبار کرد. به همین خاطر سازمان جهانی بهداشت، نشان افتخار برای پیادهسازی سیستم مدیریت در کابین را در سال ۲۰۰۴ به این شرکت هواپیمایی اعطا کرد.
مقاصد هواپیمایی تای ایرویز
این شرکت هواپیمایی به بیش از ۸۰ مقصد در جهان پرواز مستقیم دارد. از ۱۰ مهرماه ۱۳۹۵ پروازهای تایایرویز به مقصد تهران، برای سه روز در هفته آغازشده است.
- قاره آسیا و اقیانوسیه:تایلند، هندوستان، چین، استرالیا، بلژیک، ژاپن، کره جنوبی، نپال، لائوس، فیلیپین، مالزی، کامبوج، سنگاپور و تایوان
- قاره اروپا:هلند، دانمارک، آلمان، انگلستان، اسپانیا، ایتالیا، نروژ، فرانسه، سوئد و سوئیس
- قاره آمریکا:ایالاتمتحده آمریکا (لسآنجلس)
- خاورمیانه:امارات متحده عربی، عمان و ایران
ناوگان هواپیمایی تای ایرویز
این هواپیمایی در حال حاضر ۹۱ هواپیمای فعال شامل ایرباس A330-300، ایرباس A350-900XWB، ایرباس A380-800، بوئینگ 747-400، بوئینگ 777-200، بوئینگ 777-200ER، بوئینگ 777-300، بوئینگ 777-300ER و بوئینگ 787-8 در ناوگان هوایی خود دارد.
کلاس های پروازی هواپیمایی تای ایرویز
پروازهای تایایرویز دارای سه کلاس اکونومی، رویال سیلک و رویال فرست کلاس است.
رویال فرست کلاس
رویال فرست کلاس در تایایرویز با اضافه شدن هواپیماهای ایرباسهای A340-600، به ماساژور کمر و مانیتورهای لمسی مجهز شده است. هماکنون بوئینگ 747-400 نیز این امکانات را دارد. مسافران رویال فرست کلاس، ۲۲ غذا در منو دارند که میتوانند هرکدام را که میلشان کشید از میان آنها انتخاب کنند. علاوه بر این، آنها میتوانند برنامههای تلویزیونی موردعلاقهشان را برای تماشا انتخاب کنند یا به موسیقیها روز جهان گوش دهند.
رویال سیلک کلاس
کلاس رویال سیلک تایایرویز در تمام پروازهای تای در دسترس است. صندلیهای این کلاس نیز مجهز به ماساژ کمر و مانیتور هستند. برخی از صندلیهای قدیمیترِ این کلاس در برخی از هواپیماهای بوئینگ 400-747بهعنوان کلاس اکونومیپرمیومنصبشده است. حولهی گرم و انتخاب غذا و نوشیدنی نیز از گزینههای رفاهی رویال سیلک است.
اکونومی کلاس
مسافران کلاس اکونومیتایایرویز علاوه بر برخورداری از یک بالش و پتو، یک وعدهی غذایی نیز دریافت میکنند که این وعده به زمان و طول سفر بستگی دارد.
میزان بار مجاز
مسافران پروازهای تای ایرویز (Thai Airways) باید پیش از پرواز به محدودیت بار در کلاس پروازی خود دقت کنند؛
- میزان بار مجاز برای رویال سیلک کلاس ۴۰ کیلوگرم
- پرمیوم اکونومی کلاس و اکونومی کلاس ۳۰ کیلوگرم
- نوزادی که یک صندلی به او اختصاص داده نمی شود؛ ۱۰ کیلوگرم
- اضافه بار اعضای طلایی توافق ستاره ۲۰ کیلو
- اضافه بار اعضای طلایی سفید ارکید ۳۰ کیلوگرم
- اضافه بار اعضای نقرهای ۱۰ کیلوگرم
حادثه در هواپیمایی تای ایرویز
سال ۱۹۶۷، پرواز شماره ۶۰۱ هواپیمایی تایایرویز که از فرودگاه سونگشان تایپه قصد پرواز به فرودگاه تای تک هنگکنگ را داشت، پس از گذشت یک ساعت از پرواز قصد فرود در باند فرودگاه هنگکنگ با سیستم هدایت هواپیما (ILS) را کرد. اما به دلیل طوفان شدید هنگام فرود، خلبان قادر به دیدن زمین باند فرودگاه نشد و هواپیما در دریای کنار فرودگاه سقوط کرد. این حادثه منجر به کشته شدن ۲۴ نفر از ۸۱ سرنشین هواپیما شد. برخی علت وقوع این حادثه را به شرایط نامناسب جوی و برخی به اشتباه خلبان نسبت میدهند.