هواپیمایی کویت ایرویز، معرفی ایرلاین های ایران و جهان

عماد جعفری
عماد جعفری سه شنبه، ۱۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۰
هواپیمایی کویت ایرویز، معرفی ایرلاین های ایران و جهان

هواپیمایی کویت ایرویز، ایرلاین حامل پرچم کشور کویت است که در حال حاضر با سی فروند هواپیما در ناوگان هوایی خود به ۳۴ مقصد بین‌المللی پرواز مستقیم دارد.

هواپیمایی کویت ایرویز (Kuwait Airways) مهم‌ترین شرکت هوایی کشور کویت است که دفتر مرکزی آن در فرودگاه بین‌المللی کویت قرار دارد. این شرکت پروازهای منظمی از فرودگاه کویت به خاورمیانه، هند، اروپا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای شمالی انجام می‌دهد. همچنین، کویت ایرویز عضو پیمان حمل ‌و نقل هوایی عرب است.

هواپیمایی کویت

تاریخچه

پیشینه این شرکت هوایی به سال ۱۹۵۳ میلادی باز می‌گردد. در آن دوران هواپیمایی ملی کویت با مشارکت ۵۰ درصدی دولت با بخش خصوصی آغاز به کار کرد. در سال‌های آتی به‌تدریج ناوگان این شرکت با خرید هواپیماها توسعه یافت و توانست در پنج سال نخستین فعالیت خود ۸۹۶۶ نفر مسافر را جابه‌جا کند. این شرکت در سال ۱۹۵۵ این شرکت هوایی به کویت ایرویز تغییر نام داد و تا به امروز توانسته با افزودن هواپیماهای پهن‌پیکر مانند بوئینگ 747 و 777-200s دامنه پروازهای خود را افزایش دهد. همچنین، پروازهای شرکت هواپیمایی کویت به عراق که از سال ۱۹۹۰، به‌دنبال تجاوز صدام حسین به کویت متوقف ‌شده بود، پس از ۱۷ سال از سال ۲۰۱۳ دوباره از سر گرفته شد.

مقصدهای هواپیمایی کویت ایرویز

هواپیمایی کویت

هواپیمایی کویت ایرویز ۳۴ مقصد بین‌المللی در سراسر قاره آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و خاورمیانه دارد.  این شرکت هواپیمایی از ایران تنها تهران را در مقصدهای پروازی‌اش خود دارد.

ناوگان هواپیمایی کویت ایرویز

ردیفنوع هواپیماتعداد (فروند)
۱ایرباس A300-600R۶
۲ایرباس A310-300۳
۳ایرباس A320-200۱۰
۴ایرباس A330-200۵
۵ایرباس A340-200۴
۶بوئینگ 777-200ER۱

کلاس‌های پروازی کویت ایرویز

هواپیمایی کویت

هواپیمایی کویت ایرویز دارای چهار کلاس پروازی است؛

بار مجاز

ردیفکلاس پروازیمیزان بار مجاز برحسب کیلوگرم (به‌ازای هر نفر)
۱رویال کلاس۳۲
۲فرست کلاس۳۲
۳بیزینس کلاس۳۲
۴اکونومی۲۳

حوادث هواپیمایی کویت ایرویز

هواپیمایی کویت

دوم دسامبر سال ۱۹۸۴ (۱۳ آذر سال ۱۳۶۳) یک هواپیمای ایرباس متعلق به شرکت هواپیمایی کویت، توسط چهار فلسطینی در فرودگاه مهرآباد تهران ربوده شد. این هواپیما که با ۱۶۱ سرنشین راهی شهر کراچی در پاکستان بود، در فرودگاه مهرآباد ربوده‌ شده و طولانی‌ترین هواپیماربایی جهان لقب گرفت. این افراد که خواستار آزادی ۱۷ زندانی در کویت بودند، با انتشار بیانیه‌ای انگیزه خود را از این کار اعلام کردند. در بخشی از بیانیه آن‌ها آمده:

این کار ما برای یاری برادران مظلوممان است که رژیم کویت آن‌ها را با بهتان و ظلم متهم کرده است. حکومت کویت و دستگاه‌های جلاد مشترک کویت، آمریکا و فرانسه با شکنجه و اعتراف گرفتن از آن‌ها نسبت به مسایلی که صحت ندارد دروغ‌هایی را به آن‌ها بسته و برخلاف قوانین الهی و بین‌المللی و حتی عرف حکومت ظالم کویت برای آن‌ها اعدام و زندان‌های طولانی مدت صادر کرده است. لذا ما تا مرز شهادت برای آزادی برادرانمان تلاش خواهیم کرد.

این هواپیماربایی ۶ روز به طول انجامید و سرانجام با عملیات ضربتی نیروهای امنیتی ایران به پایان رسید. سه تن از مقامات بلندپایه کویت و سه دیپلمات آمریکایی در این هواپیما حضور داشتند که این سه دیپلمات به دست هواپیمارباها کشته شدند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه