۱۲ تا از سخت کوش ترین مادران حیات وحش

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی سه شنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۰۳
۱۲ تا از سخت کوش ترین مادران حیات وحش

مادران زیادی در طبیعت وجود دارند که به‌دلیل تحمل سختی زیاد در دوران بارداری، لانه‌سازی، تغذیه فرزندان و... لقب سخت‌کوش‌ترین مادران طبیعت را از آن خود کرده‌اند.

طبیعت، محلی خطرناک برای توله حیوانات محسوب می‌شود و وظیفه محافظت و بزرگ‌کردن آن‌ها اغلب بر دوش مادران است. ضمن اینکه، آن‌ها قبل از تولد توله‌ها، مسئولیت‌های مختلفی از ساخت لانه تا نگهبانی از تخم‌ها را بر عهده دارند. این مادران برای تضمین بقای فرزندان خود، فداکاری‌های زیادی انجام می‌دهند و در این میان، برخی از آن‌ها را می‌توان سخت‌کوش‌ترین مادران طبیعت دانست.

هشت ‌پای غول ‌پیکر اقیانوس آرام

«هشت‌پای غول‌پیکر اقیانوس آرام» (Giant Pacific Octopus) شاید سخت‌کوش‌ترین مادر دریاها باشد؛ زیرا حدود ۷۴,۰۰۰ تخم را در یک غار یا مخفیگاه عمیق می‌گذارد و بدون ترک محل به‌مدت هفت ماه، از آن‌ها مراقبت می‌کند. این از خودگذشتگی، تخم‌ها را از خطر شکارچیان در امان نگه می‌دارد. هشت‌پا برای اینکه مدت طولانی بدون غذا زنده بماند، از چربی‌ها و پروتئین‌های بدنش تغذیه می‌کند و در نهایت به‌خاطر خودخواری می‌میرد.

هشت پای قرمزرنگ

منبع عکس: animalspot.net (عکاس: نامشخص)

هشت پای غول پیکر به رنگ قرمز

منبع عکس: animalspot.net (عکاس: نامشخص)

نمای نزدیک از هشت پای قرمز

منبع عکس: animalspot.net (عکاس: نامشخص)

فیل آفریقایی

«فیل آفریقایی» (African Elephant) با دو سال بارداری، طولانی‌ترین دوره بارداری را بین پستانداران دارد. همچنین این فیل، بزرگ‌ترین نوزاد را در بین حیوانات خشکی به دنیا می‌آورد که می‌تواند وزنی حدود ۹۰ کیلوگرم داشته باشد. بچه فیل‌ها در دو تا سه سال اول زندگی خود، برای تغذیه کاملا به مادر وابسته هستند.

بچه فیل در کنار فیل های بالغ

منبع عکس: a-z-animals.com (عکاس: نامشخص)

گله فیل ها

منبع عکس: animals.sandiegozoo.org (عکاس: نامشخص)

بچه فیل و مادرش

منبع عکس: africafreak.com (عکاس: نامشخص)

صاریغ ویرجینیایی

بارداری «صاریغ ویرجینیایی» (Virginia Opossum) فقط ۱۲ روز طول می‌کشد و بین چهار تا ۲۵ نوزاد به دنیا می‌آورد. این نوزادان وارد کیسه مادر می‌شوند تا از شیر او تغذیه کنند. از آنجا که این حیوان فقط ۱۳ نوک سینه برای شیردهی دارد، تنها ۱۳ نوزاد زنده می‌مانند. نوزادان برای دو ماه در کیسه هستند و وقتی به‌اندازه کافی رشد کردند، مادر آن‌ها را روی پشت خود حمل می‌کند و مراقبشان است.

صاریغ مادر با چندین بچه

منبع عکس: oceanaconservation.org (عکاس: نامشخص)

بچه های صاریغ ویرجینیایی روی بدن مادر

منبع عکس: portercountyparks.org (عکاس: نامشخص)

صاریغ ویرجینیایی همراه با فرزندانش

منبع عکس: peta.org (عکاس: نامشخص)

پنگوئن امپراتور

تولد «پنگوئن امپراتور» (Emperor Penguin) حاصل مشارکت پدر و مادر است. مادر برای تولید تخم، ذخایر غذایی خود را تمام می‌کند. پس از تخم‌گذاری، او تخم را به پدر تحویل می‌دهد تا برای مدت ۶۵ تا ۷۵ روز از آن‌ها مراقبت کند. جالب اینکه، پنگوئن نر در این مدت هیچ فرصتی برای غذاخوردن ندارد. پنگوئن ماده مسافتی طولانی را تا دریا می‌پیماید تا با شکار ماهی، فرزندانش را تغذیه کند.

پنگوئن امپراتور با فرزندش

منبع عکس: eden.uktv.co.uk (عکاس: نامشخص)

بچه پنگوئن امپراتور

منبع عکس: pixels.com (عکاس: Sylvain Cordier)

بچه پنگوئن با والدینش

منبع عکس: smithsonianmag.com (عکاس: نامشخص)

قورباغه نیزه سمی توت ‌فرنگی

«قورباغه نیزه سمی توت‌فرنگی» (Strawberry poison-dart frog) در کف جنگل‌های بارانی کاستاریکا تخم‌ می‌گذارد. هنگامی که بچه قورباغه‌ها از تخم بیرون می‌آیند، او آن‌ها را یکی‌یکی روی پشت خود حمل می‌کند تا داخل حوضچه‌های کوچک آب در «گیاه بروملیاد» (Bromeliad plant) قرار دهد. گاهی اوقات قورباغه مادر چند متری از درختان بلند جنگل‌های بارانی بالا می‌رود تا فرزندانش را در چاله‌های آب بگذارد. سپس بچه قورباغه‌ها را برای مدت حدودا دو ماه با تخم‌های بارورنشده خود تغذیه می‌کند. این قورباغه را می‌توان یکی از مهربان‌ ترین مادران حیات‌ وحش دانست.

قورباغه قرمزرنگ

منبع عکس: antelope.beauty (عکاس: نامشخص)

بچه قورباغه وسط گیاه سبزرنگ

منبع عکس: pronghornwildlifephotography.com (عکاس: نامشخص)

قورباغه کوچکی به رنگ قرمز

منبع عکس: incidentalnaturalist.com (عکاس: نامشخص)

نهنگ قاتل

«نهنگ قاتل» (Orca) پس از زایمان، هیچ استراحتی ندارد. نهنگ‌های تازه متولدشده در ماه اول زندگی خود اصلا نمی‌خوابند؛ به این ترتیب، مادر نیز فرصتی برای خوابیدن ندارد. آن‌ها به‌طور مداوم شنا می‌کنند تا از شکارچیان در امان بمانند. نرخ مرگ‌ومیر نهنگ‌های جوان بالا است؛ به‌طوری که بین ۳۷ تا ۵۰ درصد آن‌ها در ۶ ماه اول زندگی می‌میرند؛ بنابراین، مادران برای محافظت از آن‌ها باید در کنارشان باشند. بعضی از نهنگ‌ها تمام طول عمر خود را در کنار فرزندانشان سپری می‌کنند.

نهنگ قاتل با فرزندش

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Robert Pittman)

نهنگ قاتل در کنار فرزندش

منبع عکس: eu.usatoday.com (عکاس: نامشخص)

عکس از بچه نهنگ با مادرش

منبع عکس: pinterest.com (عکاس: نامشخص)

برهنه‌ مار تایتای آفریقایی 

«برهنه‌مار تایتای آفریقایی» ‌(Taita African Caecilian)، نوعی دوزیست تخم‌گذار با ظاهری شبیه به مار و کرم است. پس از آنکه بچه‌ها از تخم بیرون می‌آیند، یک لایه پوست اضافی و مغذی روی بدن مادر رشد می‌کند تا بچه‌ها از آن بخورند. آن‌ها در طول یک هفته، وزنشان ۱۰ برابر می‌شود. هر سه روز یک بار،‌ این پوست برای تغذیه مارها دوباره رشد می‌کند تا زمانی که آن‌ها به‌اندازه کافی بزرگ شوند.

مار کوچک با بچه های تازه متولدشده

منبع عکس: green-algae.tumblr.com (عکاس: نامشخص)

نمای نزدیک از بدن یک مار

منبع عکس: eol.org (عکاس: نامشخص)

مار کوچک همراه با تخم‌هایش

منبع عکس: insideecology.com (عکاس: نامشخص)

تیغ‌ پشت بی ‌دم

«تیغ‌پشت بی‌دم» (Tailless Tenrec) بعد از یک بارداری ۵۰ تا ۶۰ روزه، به‌طور میانگین صاحب ۱۵ تا ۲۰ نوزاد می‌شود؛ هرچند این تعداد می‌تواند تا ۳۲ نوزاد افزایش یابد. تغذیه این تعداد بچه کار آسانی نیست!

تیغ پشت با تعداد زیادی بچه

منبع عکس: placentalevolution.blogspot.com (عکاس: نامشخص)

تیغ پشت در حال خمیازه

منبع عکس: zoochat.com (عکاس: نامشخص)

تیغ پشت از نمای نزدیک

منبع عکس: youtube.com (عکاس: نامشخص)

کوسه چین دار

دانشمندان بر این باورند که بارداری «کوسه چین‌دار» (Frilled Shark) می‌تواند تا ۳٫۵ سال طول بکشد که طولانی‌ترین دوره بارداری بین مهره‌داران به حساب می‌آید. این حیوان در منطقه‌ای سرد زندگی می‌کند، از همین رو، متابولیسم بدنش کند می‌شود و زمان بارداری او طولانی است.

عکس از رخ کوسه چین دار

منبع عکس: npr.org (عکاس: نامشخص)

کوسه چین دار از نمای نزدیک

منبع عکس: owlcation.com (عکاس: نامشخص)

کوسه چین دار با بدنی کشیده

منبع عکس: amazing.zone (عکاس: نامشخص)

سرچکشی

پرنده آفریقایی «سرچکشی»‌ (Hamerkop) حدود سه تا چهار ماه، هرروز ساعت‌ها کار می‌کند تا لانه‌ای بزرگ برای بچه‌های خود بسازد. بزرگی این لانه می‌تواند ۱٫۵ متر عرض و ارتفاع داشته باشد و وزن انسانی بالغ را تحمل کند.

لانه بزرگ سرچکشی

منبع عکس: warwicktarboton.co.za (عکاس: نامشخص)

سرچکشی در لانه اش

منبع عکس: africageographic.com (عکاس: نامشخص)

لانه سرچکشی روی درخت

منبع عکس: ebird.org (عکاس: نامشخص)

نوک شاخ 

«نوک‌شاخ» (Hornbill) روش عجیبی برای لانه‌سازی دارد که به‌منظور حفاظت از جوجه‌ها است. پرنده ماده درون قسمت توخالی درخت لانه می‌سازد. هنگامی که زمان تخم‌گذاری و جوجه‌کشی می‌رسد، در حالی که او در داخل لانه قرار دارد، دهانه ورودی را با گِل و میوه پر می‌کند. نوک‌شاخ ماده، دهانه ورودی لانه را فقط به‌اندازه یک دریچه کوچک باز می‌گذارد تا امکان دریافت غذا از طرف پرنده نر را داشته باشد. 

نوک شاخ در حال تغذیه جوجه هایش

منبع عکس: birdnote.org (عکاس: نامشخص)

لانه نوک شاخ در سوراخ درخت

منبع عکس: youtube.com (عکاس: نامشخص)

نوک شاخ در کنار لانه اش

منبع عکس: ncf-india.org (عکاس: نامشخص)

کانگوروی خاکستری

مادربودن برای «کانگوروی خاکستری» (Gray Kangaroo) شامل چندین مسئولیت می‌شود. نوزادان نارس پس از ۳۶ روز به دنیا می‌آیند و به داخل کیسه مادر می‌روند؛ جایی که برای ادامه رشد و تغذیه در نظر گرفته شده است. سرانجام آن‌ها حدود ۹ ماه بعد از کیسه خارج می‌شوند. از آنجا که دوره اولیه بارداری در کانگوروها بسیار کوتاه است، آن‌ها می‌توانند مجددا باردار شوند؛ به‌عبارتی کانگروهای ماده بالغ تقریبا همیشه باردار هستند. جالب اینکه، کانگوروی ماده می‌تواند رشد جنین را متوقف کند تا بچه کانگوروی دیگر، در داخل کیسه به رشد کافی برسد و آن را ترک کند.

بچه کانگورو در کیسه مادرش

منبع عکس: kids.nationalgeographic.com (عکاس: نامشخص)

بچه کانگورو

منبع عکس: expats.cz (عکاس: نامشخص)

گانگورو با بچه اش

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: JJ Harrison)

شما نیز از تماشای دنیای حیوانات سخت‌کوش لذت بردید؟ به نظرتان کدام حیوان ماده می‌تواند در جایگاه بهترین مادر حیات‌وحش قرار بگیرد؟ حتما همراهان ارزشمند کجارو را در جریان دیدگاه خود قرار دهید.

منبع عکس کاور: scientificamerican.com (عکاس: نامشخص)

مطالب مرتبط:

منبع treehugger

دیدگاه