معرفی زیباترین پارکهای جهان که بر روی گورستان زباله ساخته شدهاند
با رشد جمعیت شهری در اثر رشد مهاجرت به شهرها، کشورها درصدد تامین فضای لازم برای زندگی مردم هستند، زیرا فضایی فعلی کلانشهرها گنجایش انبوه جمعیت را ندارد. در این راستا، اقدامهای جالبی برای توسعه زمین و فضاهای شهری در اقصی نقاط جهان صورت گرفته است؛ برای مشاهده جزئیات این پروژهها در ادامه همراه کجارو باشید.
کشورهای مختلف پروژههای گوناگونی را برای رشد و توسعه فضای شهری و تأمین فضای زندگی سکنه شهر اجرا کردهاند، که تبدیل گورستانها و مکانهای بازیافت زباله از جمله جالبترین این اقدامها است. برای مثال، شهر کپنهاگ پایتخت کشور دانمارک در راستای مدیریت رشد جمعیت پروژه جدیدی را برای توسعه اراضی و جغرافیای شهری به اجرا گذاشته است. هدف این پروژه، ایجاد ۱۰ جزیره جدید و در واقع افزودن ۷۲ هکتار به فضای زندگی است. از اینرو، بسیاری از پروژههای ساختمانسازی شهری راهکارهای جدید و خلاقانهای را در این راستا یافتهاند که یکی از آنها احداث زیباترین مکانهای جهان در محل دفن و بازیافت زباله است.
پارک فرشکیلز (Freshkills)، نیویورک، آمریکا
اگرچه در نگاه اول چندان خوشایند به نظر نمیرسد، ولی این پارک روح تازهای به جزیره استیتن بخشیده است. با وجود اینکه درآمد سالانه حاصل از گورستانهای دفن و بازیافت زباله در این ناحیه به ۱۲ میلیون دلار میرسید، ولی اکنون اثری از آن برجای نمانده است. طبق برنامه تا پیش از سال ۲۰۳۰ پارک کاملاً افتتاح نخواهد شد، اما از ابتدای اجرای پروژه گورستان قدیمی زباله به مرغزاری از درختان بلند قامت و گلهای گوناگون تبدیل شده است. با احداث این پارک گاز متان حاصل از بازیافت زباله از بین رفته است. طبق پیشبینیها این پارک تا سه برابر از پارک مرکزی بزرگتر خواهد بود.
پارک سزار چاوز، برکلی، کالیفرنیا، آمریکا
محل احداث این پارک نیز یکی از بزرگترین مناطق بازیافت زباله در دانمارک محسوب میشد. ظاهر این پارک بسیار شبیه به پارک برکلی کالیفرنیا داشته و از لحاظ آب و هوایی منطقه بادگیری به شمار میرود.
پارک شهری باتری، منهتن، نیویورک، آمریکا
این پارک، زیباترین پارک منطقه منهتن به شمار میرود که روزگاری محل دفن زباله بوده است. از آنجایی که هدف اصلی از احداث این پارک پیشگیری از جاری شدن سیل بوده و بعدها، در هنگام وقوع طوفان سندی ارتقا یافت؛ از اینرو، مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک، این پارک را به مدلی برای شهر نامید.
مرغزار فلاشینگ-کرونو پارک، نیویورک، آمریکا
دره خاکستر در «گتسبی بزرگ» از توده زباله در فلاشینگ کویینز الهام گرفته شده است. امروزه، پایه این داستان ترسناک به مکانی زیبا تبدیل شده که در سال ۱۹۳۹ محل برگزاری نمایشگاه جهانی نیز بوده است.
پارک مانت تراشمور، ویرجینیا، آمریکا
این پارک تنها مکان در ساحل ویرجینیا است که یادآور گورستان دفن و بازیافت زباله است. امروزه، این پارک با برخورداری از زمینهای بازی بسکتبال، محل پیکنیک و ... محل مناسبی برای گذران اوقات بوده و یکی از جاذبههای توریستی منطقه به شمار میرود.
منطقه حفاظت شده پولائو سماکائو، سنگاپور
دولت سنگاپور پس از خرید دهکده ماهیگیری به همین نام، از آن به عنوان محل بازیافت زباله استفاده کرد. ولی اکنون کاربری این مکان تغییر یافته و به منطقه حفاظت شده تبدیل شده است. از جمله ویژگیهای طبیعی این منطقه میتوان به جزیره مرجانی، جنگلهای حرا،درختان بزرگ و پرندگان مختلف اشاره کرد.
چمبرز گالی (Chambers Gully)، آدلاید، استرالیا
این منطقه توسط داوطلبان و دوستداران طبیعت پاکسازی شده است. این منطقه مملو از درختهای اکالیپتوس بوده و تعداد بسیاری از خرسهای کووآلا در آنجا زندگی میکنند.
منطقه حفاظت شده تریفت، بوفالو، آمریکا
محل قبلی بازیافت زباله، اکنون به منزلگاهی برای زندگی جانوران مردابی، آهوان و پرندگان تبدیل شده است.
پارک ملنیوم، بوستون، آمریکا
پارک ملنیوم بوستون در محل سابق بازیافت زباله احداث شده است که در سال ۱۹۹۴ تعطیل شد. این پارک با فضای ۱۰۰ هکتاری باعث تلطیف فضای بوستون و تبدیل آن به شهری سبز شده است.
پارک خانواده سایتسووان، هنگکنگ
در حال حاضر، منطقه قدیمی بازیافت زباله سایتسووان به پارکی خانوادگی تبدیل و به امکاناتی نظیر زمین بازی، محل تمرین دو، زمینهای ورزشی و محل پیکنیک مجهز شده است. همچنین این پارک از نظر استفاده از انرژیهای طبیعی نیز پیشرو بوده و تجهیزاتی مانند توربینهای بادی و سیستم جمعآوری آب باران در این مکان نصب شدهاند.
دیدگاه