رنگین‌ کمانی از دمپایی‌های رها شده در ساحل به بهانه نجات اقیانوس بالی

امید جعفری
امید جعفری چهار شنبه، ۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۵۰
رنگین‌ کمانی از دمپایی‌های رها شده در ساحل به بهانه نجات اقیانوس بالی

افزایش آلودگی محیط ‌زیست انکار ناپذیر است و هرکسی به سهم خودش باید بتواند جلوی افزایش آلودگی‌های محیط ‌زیست را بگیرد. در این بین، هنرمندی آلمانی، اثری در ساحل بالی خلق کرده است که پیام بزرگی برای همه دارد.

نقاشی‌ها و طرح‌های گرافیکی می‌توانند مفاهیم مهم و شاید غیرقابل درک را به صورتی زیبا و پر مفهوم‌تر از واژه‌ها بیان کنند. هرچقدر خلاقیت و گیرایی این نقاشی و طرح‌های تجسمی بیشتر باشد، اثرگذاری آن‌ها نیز متقابلاً بیشتر می‌شود. سواحل و دریاهای اطراف ما در حال تخریب هستند و هرروز میلیون‌ها پیام برای حفاظت از محیط ‌زیست از همه دنیا به گوش دیگران می‌رسد؛ اما به تازگی نمونه‌ای از طرح خلاقانه‌ای در بالی اجرا شده است که مفهوم حفاظت از دریای بالی را به شکل متفاوت‌تری بیان می‌کند.

هنرمندی دوستدار محیط ‌زیست با استفاده از دم پایی ابری‌های رنگی که از پای گردشگران یا به وسیله دریا به ساحل بالی آورده شدند، رنگین‌کمانی متشکل از پنج هزار دمپایی درست کند تا به مردم نشان دهند که زباله‌های اقیانوس‌ها هرروز در حال افزایش است.

ساحل بالی

لیینا کلاوس با استفاده از پنج هزار دمپایی رهاشده، نمایشگاهی از رنگ‌های رنگین‌کمانی در نزدیکی انتهای جنوبی ساحل بالی برپا کرده است

کسی که این اثر هنری را خلق کرده است لیینا کلاوس، اهل آلمان است که با استفاده از پنج هزار دمپایی رها شده، نمایشگاهی از رنگ‌های رنگین‌کمانی در نزدیکی انتهای جنوبی ساحل بالی برپا کرده است. این اثر هنری بزرگ زمانی که شما پا به ساحل می‌گذارید دیده می‌شود و هدف آن نشان دادن این واقعیت غیرقابل‌انکار است که لحظه‌ به ‌لحظه به تعداد زباله‌های سواحل و دریاها افزوده می‌شود. کفش و دمپایی‌ها جزئی از این زباله‌ها هستند که در سواحل رها می‌شوند.

این دمپایی‌های ابری و کفش‌هابا کمک گروه‌های داوطلبانه دوستدار محیط ‌زیست جمع‌آوری ‌شده‌اند. این گروه‌ها به هنرمند آلمانی در ساختن این سازه هنری بزرگ به مدت چندین هفته کمک کرده‌اند. بیشتر این زباله‌ها از ساحل غربی بالی جمع‌آوری ‌شده است.

هنرمند آلمانی دوست دار محیط ‌زیست لییانا کلاوس می‌گوید:

من می‌خواهم آینده درستی از زباله‌هایی که به سادگی در طبیعت رها می‌کنیم به مردم نشان دهم. این زباله‌ها، در چرخه طبیعت، از طریق هوا، آب، مواد غذایی که در خاک کشت می‌کنیم و حیواناتی که پرورش می‌دهیم دوباره به ما بازمی‌گردند. دمپایی‌ها تنها جز کوچکی از زباله‌هایی هستند که ما در طبیعت دورمان رها می‌کنیم. این زباله‌ها هرچند غیرقابل ‌مصرف به‌نظر می‌رسند؛ اما پتانسیل‌های فراوان دیگری برای بازیافت و تبدیل شدن به مواد مفیدتر دارند.

ساحل بالی

انتخاب دمپایی‌ها به عنوان اجزا اصلی این اثر هنری، به تشخیص لییانا بود. او معتقد است که این دمپایی‌ها بهتر از هر چیز دیگری می‌توانند مردم را تحت تأثیر قرار دهند.

لییانا می‌گوید:

دمپایی تنها پوشیدنی است که در تمام مدت به پای مردم در ساحل و خانه است، برای من مهم بود که بین آلودگی محیط ‌زیست و زندگی روزمره مردم ارتباط برقرار کنم تا آن‌ها بیشتر از قبل به عمق فاجعه پی ببرند. از آن گذشته، دمپایی‌ها مواد پلاستیکی هستند که باعث افزایش آلودگی پلاستیکی جهان می‌شوند و باید فکری به حالشان کرد.

این سازه هنری با در قالبی از چوب‌های بامبو ساخته شده است و شکلی مانند موج دریا دارد و برای به هم چسباندن دمپایی‌ها، از درب‌های پلاستیکی ذوب‌شده استفاده شده است.

مطالب مرتبط:

منبع lonelyplanet

دیدگاه