چگونه ویزای هلند بگیریم؟

چگونه ویزای هلند بگیریم؟

سعیده خلیلی‌صفا
| شنبه, ۱۲ آبان ۹۷ ساعت ۲۰:۰۰

هلند یکی از کشورهای منطقه شینگن است که سفر به آنجا مستلزم دریافت ویزا از طریق سفارت این کشور است.

کشور پادشاهی هلند یکی از کشورهای اروپای غربی است که در شمال غربی قاره سبز قرار دارد و به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی دومین بندر بزرگ اروپا را در اختیار دارد.

البته با وجود مساحت کم و قرارگیری خشکی پایین‌تر از سطح دریا هلند یکی از سرسبزترین کشورها و پرورش‌دهندگان گل در جهان است و از این رو، گردشگران بسیاری برای شرکت در جشنواره‌های گل و گیاه و نیز گردش در کانال‌های آمستردام و سایر جاذبه‌های بی‌نظیر این شهر به هلند سفر می‌کنند.

از آنجایی که هلند یکی از کشورهای منطقه شینگن محسوب می‌شود، سفر به آن نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در تهران است.

جالب است بدانید که در سال ۱۹۸۵ شهر کوچکی به نام شینگن در لوکزامبورگ میزبان سران پنج کشور اروپایی بود. در این نشست اولین قدم برای تحقق رویای اروپای بدون مرز برداشته شد و معاهده‌ای به امضا رسید که بعدها به معاهده شینگن مشهور شد. ده سال بعد معاهده شینگن با برداشته شدن نقاط کنترل مرزی بین هفت کشور عملیاتی شد و تا امروز که این کشورهای بدون مرز به ۲۶ تا رسیده، در حال گسترش است. در حقیقت، این ۲۶ کشور مانند یک کشور واحد هستند و فقط یک مرز بیرونی دارند.

ویزای هلندشرح خدمات
انواع ویزاتوریستی، تجاری، ملاقات خانواده و بستگان، ترانزیت فرودگاهی، ورود مجدد، طولانی مدت (تحصیلی و کاری)
مراحل صدور ویزاتکمیل فرم درخواست، آماده‌سازی مدارک، تعیین وقت سفارت، تحویل مدارک و ثبت اطلاعات بیومتریک،
عودت پاسپورت
وقت سفارتمراجعه به کارگزار سفارت
مصاحبه و انگشت‌نگاری دارد
مدارک لازم برای صدور ویزامدارک شناسایی، مدارک مالی و مدارک شغلی
مدت زمان لازم برای صدور ویزابیست روز
سفارت/ کنسولگریدارد

انواع ویزای کوتاه مدت هلند

دولت هلند روادید ورود به این کشور را با توجه به نوع سفر به گروه‌های متعددی تقسیم کرده است؛

ویزای هلند

ویزای توریستی (کوتاه مدت شینگن)

این نوع ویزا برای افرادی صادر می‌شود که به منظور گردش و بازدید از هلند و به صورت موقت قصد سفر به این کشور را دارند. حداکثر مدت اقامت با این ویزا ۹۰ روز در یک دوره ۱۸۰ روزه است.

ویزای تجاری

ویزای تجاری ویژه افرادی است که برای ملاقات‌های تجاری، شرکت در جلسه‌ها، کنفرانس‌ها و ... قصد سفر به هلند را دارند.

ویزای ملاقات خانواده و بستگان

این ویزا مختص افرادی است که برای ملاقات خانواده و بستگان خود عازم سفر به هلند هستند.

ویزای ترانزیت فرودگاهی

این ویزا محدود به مکان‌های ترانزیت بین المللی فرودگاه‌های حوزه شینگن است و دارندگان ویزا مجاز به خروج از فرودگاه و گردش در داخل کشورهای حوزه شینگن نیستند.

ویزای ورود مجدد به هلند

این ویزا برای افرادی است که قصد عبور و مرور در خاک هلند را به منظور سفر به کشورهای دیگر را دارند و فاقد اجازه اقامت معتبر است.

ویزای طولانی مدت (ملی) 

این نوع ویزا برای امور تحصیلی و کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراحل دریافت ویزاهای کوتاه مدت هلند

ویزای هلند

مرحله اول: اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری، تکمیل فرم تقاضای ویزا است. این فرم را می‌توانید به صورت رایگان از اینجا دانلود کنید. البته بهتر است قبل از اقدام به درخواست ویزا هدف از سفر و نوع ویزای درخواستی کاملا مشخص شود.

سفارت هلند مراحل جمع‌آوری مدارک و ثبت اطلاعات بیومتریک را به کارگزار خدمات ویزا واگذار کرده است

مرحله دوم: در مرحله بعد، متقاضی باید از طریق ایمیل برای مراجعه حضوری درخواست وقت ملاقات کند. در این ایمیل باید مواردی مانند نام کامل متقاضی، شماره گذرنامه، تاریخ تولد، تاریخ انقضای پاسپورت، ملیت، جنسیت، تاریخ خروج، شماره تماس و پست الکترونیک ذکر شود.

مرحله سوم: پس از مراجعه حضوری برای ارائه مدارک و انجام انگشت‌نگاری می‌توانید از طریق پیامک یا پست الکترونیک وضعیت درخواست خود را پیگیری کنید.

ویزای هلند

نکته‌ها:

  • در صورت صحت اطلاعات وارده، وقت ملاقات حضوری به پست الکترونیک قید شده ارسال خواهد شد.
  • پس از تعیین وقت امکان تغییر یا لغو آن وجود ندارد.
  • بهتر است تا حداقل سه ماه قبل از تاریخ سفر برای تعیین وقت و دریافت ویزا اقدام کنید.
  • تهیه نسخه چاپی از ایمیل حاوی وقت ملاقات به هنگام مراجعه به سفارت الزامی است.
  • درخواست وقت ملاقات و ارسال ایمیل باید به صورت فردی برای تک‌تک متقاضیان انجام شود.
  • اگر درخواست ویزای شما توسط سفارت هلند ریجکت شود، یک نامه به متقاضی داده می‌شود که در آن دلایل ریجکت شدن تقاضا ذکر شده است. در انتهای آن نامه هم نحوه اعتراض به این نتیجه به شما اعلام می‌شود. متقاضی باید دلایل اعتراض را نوشته و آن را به آدرسی که سفارت اعلام کرده، ارسال کند. تصمیم نهایی در این مورد از جانب وزارت دادگستری هلند اتخاذ می‌شود.
  • سفارت هلند مراحل اداری از جمله تحویل مدارک و انگشت‌نگاری را به کارگزار سفارت در تهران واگذار کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت سفارت هلند مراجعه کنید. نکته قابل توجه اینکه تصمیم نهایی در مورد رد یا قبول درخواست برعهده سفارت است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای توریستی هلند

ویزای هلند

الف) فرم درخواست ویزا: این فرم باید به صورت تایپ شده تکمیل شده و سپس نسخه چاپی آن تهیه شود.

ب) شناسنامه

ج) گذرنامه دارای اعتبار حداقل ۶ ماهه: اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بیشتر از پایان مدت زمان ویزای درخواستی باشد. همچنین، گذرنامه باید دست کم دو صفحه خالی برای ویزا باشد. کپی سایر صفحه‌های دارای ویزا نیز الزامی است.

د) دو قطعه عکس زمینه سفید در قطع پاسپورتی

ه) کپی بلیط رفت و برگشت

و) محل اقامت متقاضی در طول سفر

ز) مشخصات کامل متقاضی شامل وضعیت تاهل، شناسنامه فرزندان، گواهی مرگ همسر

ح) بیمه مسافرتی معتبر با اعتبار ۳۰,۰۰۰ دلاربا پوشش کشور هلند و سایر کشورهای حوزه شینگن؛ این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد. همچنین، بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور هلند داشته باشد.

ط) کارت کمک هزینه اجتماعی (در صورت وجود)

ی) گواهی تمکن مالی به همراه پرینت گردش حساب سه ماهه اخیر به زبان انگلیسی (این مدارک باید از بانک تهیه شوند):

۱) برای کارمندان:

  • قرارداد کار
  • اجازه خروج از جانب کارفرما
  • مفاصا حساب مالیاتی برای فیش حقوق

۲) برای مشاغل آزاد

  • کپی جواز کسب
  • گردش حیاب بانکی شش ماه گذشته
  • مفاصاحساب مالیاتی

۳) دانشجویان

  • گواهی اشتغال به تحصیل

۴) بازنشستگان

  • فیش حقوقی ۶ ماه گذشته

ک) نامه‌ای که در آن هدف و برنامه سفر به صورت کامل تشریح شده باشد.

ل) وضعیت تاهل متقاضی

نکته:

در صورت لزوم سفارت ممکن است مدارک دیگری علاوه بر مدارک بالا را از متقاضی درخواست کند.

هزینه صدور ویزا

ویزای هلند

هزینه صدور ویزای شینگن عادی به ازای هر نفر معادل ۶۰ یورو و برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال برابر با ۳۵ یورو است. البته افراد ذیل از پرداخت هزینه صدور ویزا معاف هستند؛ 

الف) کودکان زیر ۶ سال

ب) شهروندان ارمنی و آذربایجانی زیر ۱۲ سال

ج) دانش‌آموزان، دانشجویان و محققانی که برای سفرهای علمی و تحقیقاتی قصد سفر به هلند را دارند.

د) همسر، فرزندان یا بستگان درجه یک زیر ۲۱ سال شهروندان هلندی

ه) نمایندگان زیر ۲۵ سال سازمان‌های غیرانتفاعی که برای شرکت در رویدادهای علمی، فرهنگی، تحصیلی و ورزشی قصد سفر به هلند را دارند.

و) افرادی که در استخدام سازمان‌های بین المللی با ماهیت هلند هستند.

زمان لازم برای دریافت ویزای توریستی هلند

حداقل مدت زمان قانونی رسیدگی و بررسی مدارک برای صدور ویزا ۲۰ روز است و در تمام این مدت گذرنامه در اختیار سفارت خواهد بود.

سفارت هلند در تهران

ویزای هلند

  • نشانی سفارت: تهران، فرمانیه، خیابان دیباجی شمالی، خیابان ارغوان غربی، پلاک ۶۰
  • تلفن پاسخگوی ۲۴ ساعته: ۲۳۶۶۰۰۰۰ (۰۲۱) 
  • نمابر: ۲۳۶۶۰۱۹۰
  • ساعت‌های کاری: یک‌شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۶، پنج شنبه‌ها از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰
  • وب‌سایت: www.netherlandsandyou.nl
  • نشانی جدید کارگزار سفارت هلند در تهران: ميدان هروى، خيابان هروى، گلستان پنجم، نبش خيابان نازک، مجتمع تجارى هروى سنتر، طبقه چهارم

بنر هلند

جستجوی تور مسافرتی

دیدگاه  

    تورهای برگزیده