در سفری دو روزه به بمبئی از کجا دیدن کنیم؟

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی یکشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۰
در سفری دو روزه به بمبئی از کجا دیدن کنیم؟

شهر جادویی بمبئی در هند، یکی از رنگارنگ‌ترین، شلوغ‌ترین و جذاب‌ترین نقاط دنیا است که هر گردشگری آرزوی سفر به آن را دارد؛ حتی اگر برای سفری کوتاه باشد.

بمبئی، یکی از شهرهای پرجمعیت کشور هند به شمار می‌رود که با میزبانی از جاذبه‌های گردشگری متنوع، مقصد محبوبی برای آشنایی گردشگران با تاریخ و فرهنگ هند به حساب می‌آید. 

اگر قصد سفری دو روزه به بمبئی را دارید و نمی‌دانید در این فرصت کوتاه، از کجا دیدن کنید؛ نگران نباشید. در این مقاله از کجارو، برنامه‌ای کامل برای ۴۸ ساعت سفر به بمبئی ترتیب داده‌ایم؛ هرچند که بی‌شک در این زمان کوتاه نمی‌توانید از همه جاهای دیدنی بمبئی دیدن کنید.

روز اول

صبح

دروازه هند

اولین روز خود در بمبئی را با پیاده‌روی در کنار دروازه هند آغاز کنید؛ به‌خصوص که در ادامه روز بسیار شلوغ و مملو از گردشگر می‌شود.

دروازه هندوستان، طاق نصرت باشکوهی است که به مناسبت دیدار شاه جرج پنجم و شهبانو مری بریتانیا از هند در سال ۱۹۲۴ ساخته شد و از آن زمان تاکنون به نمادی از جایگاه بمبئی به‌عنوان دروازه هند تبدیل شده است. این بنای خیره‌کننده روبه‌روی دریای عرب و درست در مجاورت هتل قصر تاج محل (Taj Mahal Palace hotel) قرار دارد.

منطقه سرزنده کولابا که بخشی از بمبئی قدیم محسوب می‌شود، گزینه‌های متنوعی برای صرف صبحانه در اختیار گردشگران در تور بمبئی قرار می‌دهد. کافه معروف Mondegar فقط به‌اندازه پنج دقیقه پیاده‌روی با دروازه هند فاصله دارد و برخی از بهترین صبحانه‌های این منطقه را سرو می‌کند. قهوه‌خانه المپیا نیز در فاصله کوتاهی از میان‌گذر کولابا (Colaba Causeway) قرار دارد و می‌تواند انتخاب خوبی برای خوردن یک صبحانه لذیذ باشد.

در ادامه در میان‌گذر کولابا به گشت‌وگذار بپردازید؛ چراکه مغازه‌های این خیابان تجاری، از کتاب‌های دست‌دوم تا عتیقه‌های عجیب‌وغریب را به فروش می‌رسانند.

ظهر

سفر به بمبئی

کالا گودا (Kala Ghoda)، منطقه‌ای امروزی و خلاقانه با کافه‌های لوکس، گالری‌های مستقل و دکه‌های هنری در پیاده‌رو است که در همسایگی کولابا قرار دارد. در گالری هنری جهانگیر و گالری ملی هنر مدرن می‌توانید هنرهای تجسمی معاصر را تماشا کنید.

ناهار را در یکی از رستوران‌های متعدد این منطقه میل کنید و سپس به محله تاریخی فورت بروید که دو طرف آن را ساختمان‌های تاریخی با معماری‌ خیره‌کننده احاطه کرده‌اند. در این منطقه، جاذبه‌های زیادی وجود دارد که ارزش دیدن دارند؛ از ایستگاه قطار چهاتراپاتی شیواجی (Shivaji Terminus railway station) که یکی از شلوغ‌ترین ایستگاه‌های بمبئی به حساب می‌آید تا موزه چهاتراپاتی شیواجی ماهاراج واستو سانگراهالایا (Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya) که آمیزه‌ای از تاریخ و هنر را به نمایش گذاشته است و موزه اصلی شهر محسوب می‌شود.

شب

نریمان پوینت بمبئی

ناحیه تجاری نریمان پوینت (Nariman Point) در بمبئی با ساختمان‌های اداری بلند و هتل‌های لوکس، مکانی پرطرف‌دار بین گردشگران به حساب می‌آید. برای تماشای اجراهای تئاتر و موسیقی در مرکز ملی هنرهای نمایشی، راهی غرب بمبئی شوید. آخر شب خود را می‌توانید در بلوار مارین درایو (Marine Drive) سپری کنید؛ جایی که مردم هند خسته از کار روزانه، برای دویدن، قدم‌زدن یا تنفس هوای تازه به آن پناه می‌آورند.

ناحیه تجاری نریمان پوینت، مکانی پرطرف‌دار بین گردشگران به حساب می‌آید

برای صرف شام به منطقه چرچ‌گیت (Churchgate) واقع در کنار دریا بروید یا به کولابا برگردید. رستوران دُم (Dome) با سالن شیک و روف‌تاپ و چشم‌اندازی خارق‌العاده به مارین درایو، گزینه‌ای عالی برای میل یک وعده غذای مجلل در منطقه چرچ‌گیت به شمار می‌رود. از غذاخوری‌های معروف منطقه کولابا نیز می‌توان به تیبل (Table)، ایندیگو دلی (Indigo Deli) و وودساید‌این اشاره کرد. برای صرف غذایی متفاوت و منحصربه‌فرد در بمبئی، به‌سراغ کباب‌ها یا رولت‌های اغذیه‌فروشی غذاهای خیابانی بادمیا (Bademiya) در کولابا بروید.

روز دوم

صبح

سفربه بمبئی

صبح روز دوم را با منظره‌ای متفاوت، اما خیره‌کننده از دریای عرب آغاز کنید و به تفرجگاه محبوب بنداستند (Bandstand promenade) بروید. برای تماشای چشم‌اندازی زیبا از خط افق پل بندرا-وُرلی سی لینک (Bandra-Worli Sea Link) و گردشگاه ساحلی وُرلی، راهی ضلع جنوبی منطقه بندرا شوید. در ادامه به‌سمت شمال حرکت کنید تا به کلیسای مونت ماری باسیلیکا (Mount Mary Basilica) برسید که یکی از تاریخی‌ترین کلیساهای شهر محسوب می‌شود.

چای‌خانه دنج تاج محل (Taj Mahal Tea House) با دکوراسیون جذاب و خوراکی‌هایی که به‌صورت تازه طبخ می‌شوند، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای صرف صبحانه باشد.

ظهر

سفر به بمبئی

تا در منطقه بندرا هستید، از هنر خیابانی جاده چپل و خیابان خرید جاده هیل نیز دیدن کنید. در ادامه، راهی درگاه حاجی علی شوید که آرامگاه یکی از بزرگان پیران طریقت تصوف، مسجد و زیارتگاه مسلمانان هند در کلان‌شهر بمبئی است. این ساختمان تاریخی که در ساحل ورلی شهر بمبئی قرار دارد، یادبود یک تاجر ازبکی است که برای سفر زیارتی به مکه از همه اموالش گذشت.

بیش از ۴۰,۰۰۰ زائر در روزهای پنجشنبه و جمعه از درگاه حاجی علی بازدید می‌کنند

درگاه حاجی علی در سال ۱۴۳۱ میلادی بنا شد و به‌طور معمول بیش از ۴۰,۰۰۰ زائر در روزهای پنجشنبه و جمعه از آن بازدید می‌کنند. این آرامگاه خیره‌کننده که به سبک معماری مغول ساخته شده است، شامل چهار مقبره می‌شود؛ همچنین، مسجدی با گنجایش حدود ۲۵ هزار نفر در قسمت شمالی محوطه آرامگاه وجود دارد. طبقه بالای مسجد دارای استراحتگاهی با ۱۰ اطاق است و مسافرانی که از راه دور به زیارت آرامگاه می‌آیند، می‌توانند در آن‌ها اقامت کنند. پس از زیارت، برای صرف ناهار به کافه نورانی (Cafe Noorani) بروید و دلی از عزا درآورید.

شب

بازار بمبئی

پایان روز خود را به گشت‌وگذار در بازارهای شلوغ و پرهیاهوی بمبئی اختصاص دهید. برای این منظور راهی بازار Chor شوید که در قلب منطقه‌ی مسلمان‌نشین بمبئی قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین بازارهای محلی هند و جاذبه‌های گردشگری بمبئی به شمار می‌رود. این بازار شگفت‌انگیز با سابقه‌ای بیش از ۱۵۰ سال، به‌خاطر اشیای عتیقه و قدیمی‌اش شهرت دارد و بازدیدکنندگان می‌توانند سوغاتی و عتیقه‌های جالبی خریداری کنند.

اگر هنوز وقت دارید، از بازار کرافورد (Crawford Market) نیز دیدن کنید که در سال ۱۸۶۹ تاسیس شد و همچنان یکی از بازارهای اصلی شهر است. در این بازار شلوغ و بزرگ، از لباس تا میوه‌ و سبزی و انواع حیوانات به فروش می‌رسند؛ پس اگر دوست دارید ببینید اهالی شهر چطور و از کجا خرید می‌کنند، به این بازار سر بزنید.

مطالب مرتبط:

منبع theculturetrip

دیدگاه