تلاش برای بازگرداندن مجسمه سرباز ساسانی

نادر نینوایی
نادر نینوایی یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۱
تلاش برای بازگرداندن مجسمه سرباز ساسانی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تلاش برای بازگرداندن نقش سرباز ساسانی به کشور خبر داد.

به گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تمام تلاش وزارت‌خانه بر این است که نقش سرباز ساسانی همچون دیگر آثار ارزشمند تاریخی به کشور بازگردانده شود.

فروردین ماه امسال بود که خبر رسید یک مجسمه سنگی موسوم به «سرباز ساسانی» جزو آثار باستانی قاچاق شده به انگلیس بوده و پلیس این کشور آن را کشف کرده است.

به‌دنبال آن «سیدمهدی حسینی متین»، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، از بازگرداندن مجسمه سنگی موسوم به «سرباز ساسانی» پس از نمایش در موزه بریتانیا و اثبات مالکیت تعداد دیگری از آثار باستانی قاچاق شده به انگلیس خبر داد.

۱۳ فروردین ماه نیز مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:

پرونده کشف و توقیف نقش‌برجسته تاریخی در فرودگاه لندن مربوط به سال ۲۰۱۶ است که اصالت اولیه آن تایید و روند استرداد آن به ایران آغاز شده است.

با وجود گذشت بیش از یک ماه از اطلاع‌رسانی درباره کشف این اثر باستانی، هنوز این اثر به کشور مسترد نشده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره زمان بازگرداندن سرباز ساسانی به کشور گفت:

تمام تلاش وزارت میراث فرهنگی بر این است که همانند آثار تاریخی و ارزشمند دیگری که در خصوص آن‌ها تشکیل پرونده شده و برای بازگشت آن‌ها به کشور پیگیری صورت گرفته است، در این مورد هم همانگونه عمل شود.

ضرغامی تصریح کرد:

به‌اندازه کافی دراین‌باره اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. اکنون کارشناسان حوزه میراث فرهنگی در حال انجام اقدامات تکمیلی هستند.

اثری که سرباز ساسانی نامیده می‌شود، ۲۶ دی ۱۳۹۴ در فرودگاه استنستد لندن کشف و ضبط شد. بعد از پیگیری‌های حقوقی، سفارت کشورمان توانست ضمن اثبات مالکیت و تعلق این اثر باستانی به ایران مقدمات بازگشت آن‌را به کشور فراهم کند.

«سنت جان سیمپسون»، باستان‌شناس موزه بریتانیا در این رابطه اعلام کرده است که مجسمه موسوم به سرباز ساسانی که نزدیک به هفت سال پیش از ایران به انگلیس قاچاق شده بود، در ماه «مه» به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن برای ارسال به کشور تحویل می‌شود.

وی این را هم گفت که فقط حدود ۳۰ عدد از این سنگ‌نگاره‌ها در جهان شناسایی شده که تقریبا همه آن‌ها متعلق به استان فارس در ایران است.

او تاریخ و تمدن ایران را شگفت‌انگیز خواند و با اشاره به رابطه نزدیک همکاری میان دو موزه ملی ایران و بریتانیا ابراز امیدواری کرد که در آینده آثار باستان ایرانی بیشتری در لندن به نمایش گذاشته شود.

مطالب مرتبط:

منبع ایرنا

دیدگاه