چرا تهرانی ها عاشق سفر شمال هستند؟

نیکی قره گوزلویان
نیکی قره گوزلویان دوشنبه، ۲۵ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۰
چرا تهرانی ها عاشق سفر شمال هستند؟

با وجود تعداد بالای جاذبه گردشگری در ایران، چرا اغلب تهرانی‌ها به شمال کشور سفر می‌کنند؟

با شروع فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانی، بار دیگر سیل عظیم تهرانی‌ها به سمت  شمال کشور آغاز می‌شود. ساکنان تهران با آگاهی از ترافیک و ساعات طولانی رانندگی در جاده، باز هم مقاصد دیگر ایران را برای گردشگری انتخاب نمی‌کنند. محمد ثابت اقلیدی، سرپرست برنامه‌ریزی و حمایت از توسه گردشگری در این باره می‌گوید:

تهرانی‌ها تقصیر ندارند، آن‌ها مناطق دیگر را نمی‌شناسند. تاکنون برای دیگر مناطق ایران آن‌چنان تبلیغی صورت نگرفته و فرهنگ‌سازی لازم اتفاق نیفتاده است.

سفر به شمال کشور اتفاقی است که طی سال‌های طولانی میان تهرانی‌ها به‌صورت فرهنگ جا افتاده است و تغییر آن باید از زیرساخت‌های فرهنگی آغاز شود. با وجود استان‌هایی مانند قزوین، سمنان و قم در اطراف تهران، می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح گردشگری، جمعیت مسافر به سمت شمال کشور را به نقاط مختلف توزیع کرد. علاوه بر آن، از این طریق آگاهی از فرهنگ‌های مختلف نیز به مراتب گسترش بیشتری می‌یابد.

ثابت افزود:

در حال حاضر مجتمع‌های گردشگری بین‌راهی در همچون باغ پرندگان، پروش ماهی خاویار و ... در استان قم ایجاد شده است که با خلاقیت فضای خاصی را ایجاد کرده و خیلی از تهرانی‌ها نیز اوقات خود را در آن‌جا سپری می‌کنند. استراتژی ما در سازمان به این صورت است که می‌خواهیم با برگزاری رویدادهایی جاذبه‌های فاخر استان‌های هم‌جوار تهران را معرفی کنیم.

طبق گفته‌های او در حال حاضر استان همدان در حال تدارک زیرساخت‌هایی با عنوان تیم میزبانی از کودک است. این برنامه جهت ترغیب خانواده‌ها برای سفر به همدان طرح‌ریزی شده است و سازمان در نظر دارد تا برنامه‌هایی مشابه را برای دیگر استان‌ها نیز تدارک ببیند.

ترافیک جاده شمال

اردشیر عروجی، کارشناس حوزه گردشگری، معتقد است ۲٫۵ میلیون نفری که در سال گذشته به ترکیه سفر کردند، مسافرانی بودند که به بهانه تفریح ناسالم از سفر آن‌ها به شهرهای داخلی جلوگیری شده است؛ در حالی که آن‌ها به کشورهای خارجی رفته و در آنجا به تفریحات ناسالم‌تری می‌پردازند. اگر آزادی مناسب در گردشگری هر استان به نوع خود فراهم شود، بسیاری از گردشگران همان هزینه را در داخل کشور پرداخت خواهند کرد.

عروجی همچنین عقیده دارد که برگزاری سفرهای گروهی باعث می‌شود تا گردشگری داخلی رونق بیشتری پیدا کند. او با بیان این نکته که تنها ۴ یا ۵ درصد از سفرهای داخلی گروهی و مابقی انفرادی هستند، گفت که این نشان می‌دهد که افراد نگران حریم شخصی خود هستند.

علاوه بر آن، تنها ایجاد جاذبه نمی‌تواند باعث موفقیت شود و نه تنها باید تبلیغات درستی در این زمینه صورت گیرد، بلکه با برگزاری نظرسنجی از گردشگران و اعمال تغییرات در راستای بهبود وضعیت، می‌توان به رونق صنعت گردشگری داخلی کمک کرد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه