«نیکلاس شیمرل» باستانشناس آلمانی گفت که در بخشی از مطالعات باستانشناسی بر روی مردان نمکی، تصویربرداری و عکاسی با ثبت تمام جزئیات و بخش ها، انجام میشود.
وی یادآورشد که این تصاویر و عکسها با ثبت همه جزئیات به تعداد انبوه وارد نرمافزاری به نام «اگی سافت، فتو اسکن» (agisaft- foto scan) میشود.
شیمرل بیان کرد که این نرمافزار نقاط منطبق تصاویر را بر روی هم قرار میدهد و تصویری کلی با تمام جزئیات و از ابعاد مختلف از هر یک از مردان نمکی آماده میکند.
این باستانشناس آلمانی گفت که نتیجه انطباق این تصاویر در فضای نقطه - ابری قرار می گیرد و در نهایت یک تصویر سه بعدی از مردان نمکی آماده میشود.
وی خاطرنشان کرد که این تصویر سه بعدی موجب میشود، هر پژوهشگری در هر نقطه از دنیا بتواند به اطلاعات مردان نمکی دسترسی داشته باشند و برای مطالعه این مومیایی طبیعی نیازی به حضور در کنار آنها ندارد.
شیمرل ادامه داد که از سوی دیگر با انطباق تصاویر و توانایی که نرم افزار مورد نظر دارد، میتوان تصویری سه بعدی از چهره مردان نمکی ترسیم کرد.
این باستانشناس با بیان اینکه مردان نمکی مومیاییهای بسیار حساسی هستند، جابجایی آنها را اقدامی خطرناک به جهت آسیب به آنها برشمرد.
وی اضافه کرد که با ایجاد این تصویر سه بعدی، از این پس مطالعه بر روی مردان نمکی، نیازی به جابجایی آنها نخواهد داشت.
شیمرل ابراز کرد که نتیجه بازسازی چهره مردان نمکی حداکثر تا پنج ماه آینده آماده انتشار میشود.
در دور جدید مطالعات باستانشناسی در معدن نمک چهرآباد و بر روی مردان نمکی که از نیمه دوم شهریور امسال آغاز شده است، ابعاد مختلفی از مطالعات و پژوهشها بر روی این مومیاییهای طبیعی انجام میشود.
تاکنون ۶ مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس میزنند همه این مردان در معدن نمک مشغول معدنکاری بودند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شدند.