شوشتر دیدنیهای طبیعی و تاریخی فراوانی دارد که سفری بهیادماندنی را برای شما میسازند. اما پیش از برنامهریزی برای سفر، بهتر است راهنمای سفر به شوشتر را بخوانید.
درباره شوشتر بیشتر بخوانید:
معرفی شوشتر
شوشتر یکی از شهرهای شمال استان خوزستان است که حدود یک ساعت و نیم با اهواز فاصله دارد. شوشتر چهارمین شهر پرجمعیت خوزستان است. جالب است بدانید این شهر از دوره ساسانیان تا ابتدای دوره پهلوی، مرکز استان خوزستان بوده است. اکنون مردم شوشتر به زبان فارسی با گویش شوشتری سخن میگویند. سازههای آبی شوشتر معروفترین جاذبه شهر است که گردشگران را بهسوی خود میکشاند.
آب و هوای شوشتر
شوشتر دلپذیرترین هوا را در پایان زمستان و ابتدای بهار دارد. آب و هوای این شهر مدیترانهای است. میانگین دمای سالانه در شوشتر ۲۷٫۲ درجه سانتیگراد گزارش شده است. این را هم بگوییم که رودخانههای دز و کارون از شوشتر عبور میکنند.
اطلاعات ضروری شوشتر
کد شوشتر: ۰۶۱
فاصله از تهران: ۷۳۵ کیلومتر
مدت سفر زمینی: ۸ ساعت و نیم
مدت سفر هوایی تهران به اهواز: یک ساعت و ۱۱ دقیقه
فاصله فرودگاه اهواز تا شوشتر: ۹۰ کیلومتر
مدت سفر هوایی تهران به دزفول: ۱ ساعت و ۴ دقیقه
فاصله فرودگاه دزفول تا شوشتر: ۶۰ کیلومتر
مدت سفر با قطار: ۱۶ ساعت
راهنمای سفر به شوشتر
مسیر سفر زمینی از تهران به شوشتر از مسیر قم، اراک، بروجرد، خرمآباد و اندیمشک میگذرد. سپس از بزرگراه اندیمشک - دزفول به شوشتر میرسید.
اگر بخواهید با سفر هوایی راهی شوشتر شوید، از آنجایی که شوشتر فرودگاه ندارد، دو گزینه پیش روی شما است. فرودگاه اهواز یا فرودگاه دزفول. با تاکسیهای فرودگاه میتوانید به محل تاکسیهای خطی شوشتر یا ترمینال اتوبوسرانی به مقصد شوشتر بروید.
انتخاب بعدی قطار تهران به شوشتر است.
اتوبوسهای تهران به شوشتر از ترمینال جنوب حرکت میکنند.
هزینه های سفر به شوشتر
شوشتر مقصد سفر گرانی بهشمار نمیرود. میتوانید با توجه به بودجهای که برای سفر کنار گذاشتهاید، از میان هتلها و رستوران های شوشتر انتخاب کنید.
هتلهای لوکس شوشتر
شوشتر هتل پنج یا چهار ستاره ندارد؛ اما بهجای هتلهای لوکس امروزی، چند هتل سنتی دارد.
هتلهای میانرده شوشتر
هتل عمارت افضل، هتل سنتی شوشتر یا خانه سرابی و هتل خانه تاریخی طبیب سه گزینه اقامت در شوشتر هستند که حال و هوای سنتی دارند و در خانههای قدیمی بازسازیشده برپا شدهاند.
هتلهای ارزان شوشتر
عکس از اسنپتریپ (عکاس: نامشخص)
هتل دوستاره جهانگردی شوشتر و خانه معلم از دیگر اقامتگاهها و هتل های شوشتر به شمار میآیند.
هزینه خورد و خوراک در شوشتر
در شوشتر علاوه بر رستورانهای سنتی و ایرانی، فستفود و کافیشاپهایی هست که کیفیت قابلقبولی دارند.
هزینه حمل و نقل در شوشتر
حمل و نقل در این شهر با تاکسی یا اتوبوس انجام میشود.
جاهای دیدنی شوشتر
سازههای آبی شوشتر شامل آبشار و آسیابهای آبی که به آبشارها معروف هستند، بارزترین جاهای دیدنی شوشتر به شمار میروند.
این آبشار و آسیابها در میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاند.
عکس از ویکیپدیا (عکاس: ایمان یاری)
از دیدنیهای دیگر شوشتر میتوانیم به چهارطاقی، برج کلاهفرنگی، پل شادروان، پل بند لشکر، بند میزان، قلعه سلاسل، کاروانسرای افضل و بند شاه علی اشاره کنیم که قرنها قدمت دارند.
دوستداران تاریخ و معماری از دیدن خانه مستوفی، مسجد جامع شوشتر، خانه امینزاده، خانه معینالتجار، خانه گازر، خانه مرعشی و مجموعه خان شامل حمام، باغ، مسجد، زورخانه ساباط، زندان و خانههای قدیمی لذت میبرند.
مقبره بیبی گزیده و امامزاده عبدالله، آرامگاه علامه شیخ شوشتری و بقعه براء بن مالک جاذبههای مذهبی شوشتر هستند.
بازار و مراکز خرید شوشتر
مانند بیشتر شهرها، بازار قدیم شوشتر از باصفاترین مکانهایی است که میتوانید سر بزنید. هم خوراکی و سوغات بخرید و هم با مردم بومی معاشرت کنید. از دیگر مراکز خرید شوشتر پاساژ مهستان است که برای بازدید از آن باید به خیابان امام خمینی بروید.
رستوران های شوشتر
رستوران خانه مستوفی شاید معروفترین غذاخوری شوشتر درمیان گردشگران باشد.
دیزی فیروزه، رستوران باغشا، رستوران هتل جهانگردی، رستوران شبستان، رستوران پردیس سلمان و سفرهخانه سنتی لشکر غذای ایرانی سرو میکنند.
رستوران ساحل، رستوران شمشاد و رستوران کافیشاپ پارس گزینههای دیگر خورد و خوراک در شوشتر هستند.
اما اگر دنبال تنوع هستید یا ساندویچ و پیتزا را ترجیح میدهید، میتوانید به فستفود سی تو یا فستفود ترنج بروید. البته ما همان غذاهای سنتی را پیشنهاد میکنیم، مانند نون چربی و قورمهسبزی.
گشت و گذار و بازدید از مکانهای دیدنی و تاریخی هر کسی را خسته میکند. با رفتن به کافه و نوشیدن چای و قهوه و میل کردن میانوعده خستگی را از تن بیرون کنید. کافه موزه باصفای تارمه، کافیشاپ خوش و بش و بستنی فالوده منصوریان را در خاطر داشته باشید.
سوغات شوشتر
لبنیات محلی، شیربرنج و سرشیر، مربای زردک، انواع ترشی مانند ترشی لَگَجی، کره و روغن محلی، کلوچه، حلوا شکری، حلوا کنجدی، حلوا قُبِیط، هلیم، آش قُلقُل، خرما، شیره خرما، ارده، تخم هندوانه شوشتری و زردک سوغاتیهای خوشمزه شوشتر بهحساب میآیند که پیشنهاد میکنیم بخرید و بخورید؛ و هرچه را که امکان دارد با خود به سوغات ببرید.
بیشتر این خوراکیها را در بازار شوشتر پیدا میکنید.
و اما صنایعدستی را فراموش نکنید که برجستهترین آن محصولات حصیری، کَپو، جاجیم، سفال، زیورآلات سنتی، خرمهره، دیبای شوشتر و لباس محلی هستند. در بازار سرپوشیده شوشتر و همچنین مکانهای گردشگری مانند ورودی آبشارها میتوانید صنایعدستی تهیه کنید.
نویسنده: مهتاب خسروشاهی
عکسهای گالری از ویکیمدیا و گوگل مپ؛ عکاسان: صالحیار، رضا آقابیگی، درفش کاویانی