راهنمای سفر به ساری

ساری یکی از شهرهای سرسبز و تاریخی خطه شمال محسوب می‌شود که هرساله میزبان گردشگران بسیاری است.

ساری را بهتر بشناسید:

درباره ساری

آب و هوای ساری

اطلاعات ضروری ساری

راهنمای سفر به ساری

اقامت در ساری

خورد و خوراک در ساری

حمل و نقل در ساری

جاهای دیدنی ساری

مراکز خرید ساری

سوغات و صنایع دستی ساری

درباره ساری

خانه فاضلی در ساری

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Melikaa tg)

ساری بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر استان مازندران است که در میان جنگل و دریا قرار دارد. این شهر سرسبز با دیدنی‌هایی بکر و متنوع یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای شمالی ایران است که علاوه بر جاذبه‌های تماشایی، مردمانی خون‌گرم و مهمان‌نواز و غذاهایی دلپذیر دارد. ساری که یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است در تابستان ۱۳۹۶ اولین شهر برتر گردشگرپذیر ایران با بیش از ۲ میلیون سفر تابستانی شناخته‌ شد. اگر قصد سفر به یکی از مناطق سرسبز شمالی را دارید، ساری می‌تواند یکی از گزینه‌های پیش روی شما باشد.

آب و هوای ساری

برج رسکت در طبیعت مازندران

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: محمد مهدی زرگریان)

ساری با قرار گرفتن در میان کوه، جنگل و دریا دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. آب و هوای این شهر در تابستان‌ها معتدل و مرطوب و در زمستان‌ها تقریبا سرد و خشک است. شهر ساری نسبت به سایر شهرهای مازندران آب و هوای ملایم‌تری دارد.

اطلاعات ضروری ساری

کد تماس ساری: ۰۱۱

فاصله از تهران: ۲۸۰ کیلومتر

مدت سفر زمینی از تهران: ۴ ساعت و ۱۰ دقیقه

راهنمای سفر به ساری

فرودگاه دشت ناز ساری

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Navid22)

شهر ساری در مسیر  ارتباطی شرق به مرکز ایران واقع شده است. از تهران به ساری می‌توان از دو جاده فیروزکوه و هراز استفاده کرد. همچنین راه آهن شمال نیز از دیگر مسیرهای ارتباطی این شهر با سایر مناطق همچون تهران است. ساری همچنین یک فرودگاه بین‌المللی به نام دشت ناز دارد که به شهرهای تهران و مشهد دارای پروازهای روزانه است. ترمینال‌های اتوبوسرانی دولت نیز برای حمل‌ و نقل مسافران برون شهری بسیار مناسب است.

اقامت در ساری

هتل سالاردره در ساری

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: saeed.asadi.koroliya)

ساری به‌عنوان یکی از شهرهای گردشگرپذیر ایران دارای هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی متنوعی است. یکی از مهم‌ترین هزینه‌های سفر بدون شک هزینه اقامت و اسکان خواهد بود. کجارو برای بررسی قیمت‌ها و امکانات هتل‌ های ساری به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید برای هزینه‌های سفر خود برنامه‌ریزی کنید.

از بهترین هتل‌های ساری می‌توان به هتل جنگلی سالار دره، هتل بادله و هتل نوید با ۴ ستاره اشاره کرد. 

خورد و خوراک در ساری

اکبر جوجه ساری

عکس از گوگل‌مپ (عکس: Hooshyar H)

این شهر دارای غذاهای سنتی و متنوع بسیاری است. سیر انار، ناز خاتون، اکبر جوجه، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکم‌پر و مرغ شکم‌پر برخی از غذاهای خوشمزه و دلپذیر این منطقه محسوب می‌شود که در رستوران‌ های ساری برای مسافران طبخ می‌شود. رستوران شالی، رستوران‌های اکبر جوجه، کافه درام و کافه رمان برخی از رستوران‌ها و کافه‌های این منطقه گردشگری به شمار می‌رود.

حمل و نقل در ساری

پارک ولایت ساری

عکس از ویکی‌‌پدیا (عکاس: Hardomin2 and Mohsen Hedayati)

برای گشت و گذار در شهر ساری می‌توان از اتوبوس و تاکسی استفاده کرد. این وسایل حمل و نقل عمومی با کمترین هزینه امکان جابه‌جایی مسافران را در درون شهر فراهم می‌کنند. البته تعداد تاکسی‌ها بسیار بیشتر است و خطوط اتوبوس‌رانی فعالیت محدودتری دارند.

جاهای دیدنی ساری

باداب سورت

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: سیامک ثابت)

ساری با دارا بودن طبیعت بکر و تاریخی کهن، دیدنی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. تپه باستانی گل نشین، خانه‌های تاریخی همچون عمارت کلبادی، عمارت فاضلی و عمارت ناظری‌ها، پل تاریخی تجن، آب انبارهای میرزا مهدی و آب‌انبار نو، مجموعه تاریخی فرح آباد، برج رسکت و ... برخی از آثار برجای مانده از دوران‌های تاریخی این منطقه به شمار می‌رود.

پناهگاه‌های حیات وحش، باداب سورت، پارک‌های جنگلی، آبشارها و دریاچه‌ها همچون دریاچه الندان نیز از جاهای دیدنی ساری محسوب می‌شود که زیبایی چشم‌گیری دارند.

مراکز خرید ساری

بازار روز ساری

عکس از وب‌سایت saricity.ir (عکاس: نامشخص)

خیابان‌های فرهنگ و قارن در ساری از مراکز خرید لوکس این شهر به شمار می‌روند. بازار ترکمن‌ها، بازار امام رضا، بازار نرگسیه و مرکز خرید پردیس از دیگر مراکز خرید ساری هستند. همچنین به‌صورت هفتگی بازارهای فروش محصولات کشاورزی و بومی در این منطقه برپا می‌شود.

سوغات و صنایع دستی ساری

ترشی سیر ساری

عکس از وب‌سایت portal.hoonel.com (عکاس: نامشخص)

ساری دارای انواع غذاهای سنتی، میوه‌ها و صنایع دستی است. مرباها و شربت‌های متنوعی از جمله دوشاب (مثل انجیل دشو) و هلی ترشی، غذاهای سنتی همچون اکبر جوجه، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکم‌پر که به‌دلیل استفاده ازشکر سرخ، فسنجان و خورش آلو زرشک ساری طعمی متفاوت و ملس دارند، دارای محبوبیت بسیاری هستند. 

حصیربافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، صنایع چوبی و سفالگری نیز برخی از صنایع دستی محبوب این منطقه محسوب می‌شود. اصلی‌ترین سوغات شهر سازی را شاید بتوان انواع مربا، ترشی و صنایع دستی چوبی دانست.

نویسنده: بهاره غنچه

عکس‌های گالری از ویکی‌مدیا و Unsplash؛ عکاسان: سیامک، محمد سلطانی، دانیال سهیلی

از کجا شروع کنیم

ساری در یک نگاه

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map