راهنمای سفر به مازندران

مازندران استان سرسبز و چشم‌نواز شمال ایران، با طبیعت بی‌نظیر و آب و هوای معتدل خود در نوار ساحلی جنوب دریای خزر آرام گرفته است. این استان که در بخش طبیعت‌گردی، قطب گردشگری کشور به شمار می‌رود، هر ساله پذیرای نزدیک به دوازده میلیون نفر گردشگر داخلی و ده‌ها هزار توریست خارجی است که به‌ویژه در ایام نوروز به این استان سفر می‌کنند.

۳۳۸ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر، دامنه‌های جنگلی و کوهستانی، رودخانه‌های پرآب، چشمه‌های آب‌معدنی پرشمار، آبشارها، غارها و بیش از ۸۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی ثبت‌شده در این استان باعث می‌شود تا حتی نگاهی گذرا به جاهای دیدنی مازندران در مجال یک سفر امکان‌پذیر نباشد.

مازندران

با استان مازندران آشنا شوید:

موقعیت جغرافیایی استان مازندران

راهنمای سفر به استان مازندران

اقامت در استان مازندران

سوغات استان مازندران

جاهای دیدنی استان مازندران

موقعیت جغرافیایی استان مازندران

استان مازندران که در غرب استان گلستان و شرق استان گیلان قرار گرفته، از جنوب با استان‌های سمنان، تهران و قزوین هم‌مرز است. مرز شمالی این استان به دریای خزر محدود می‌شود. (مشاهده روی نقشه)

بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، این استان در حال حاضر با مرکزیت شهر ساری، دارای ۱۶ شهرستان به نام‌های آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، چالوس، رامسر، سوادکوه، قائم‌شهر، محمودآباد، نکا، نور، نوشهر، جویبار و گلوگاه است.

راهنمای سفر به استان مازندران

مسیر زمینی اول

از مسیر تهران قسمت شرق این شهر (که اتوبان بسیج نام دارد) را طی کرده و به طرف آبعلی و جاده دماوند برانید پس از طی شهرهای پردیس و رودهن و بومهن مسیر دوراهه می‌شود که اگر از سمت راست به‌سمت دماوند و فیروزکوه برانید از طریق جاده زیبای فیروزکوه به قائم‌شهر رسیده و از آنجا به ساری یا بابل می‌توانید ادامه مسیر دهید.

پل ورسک در مسیر تهران مازندران

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: ninara) 

دیدنی‌های این مسیر

شهرهای زیبای دماوند و فیروزکوه جاذبه‌های خاص خود را دارند و در فیروزکوه روستای جلیزجند و آبشار ساواشی و تنگه واشی را می‌توانید ببینید همچنین دیدار از روستای بادرود هم خالی از لطف نیست.

در ادامه مسیر پل شگرف ورسک در روستای ورسک و درست در کنار جاده و نیز در ادامه کلیسای کوچکی در کنار جاده را می‌توانید ببینید و بعد از آن به سوادکوه و آلاشت و پل سفید می‌رسید که مسیری بسیار سرسبز و زیبا است. در قائم‌شهر چنانچه قصد دیدار از ساری را دارید می‌توانید مسیر را به‌سمت راست رانده و در ادامه به گرگان برسید. اما از قائم‌شهر به‌سمت مسیر چپ راهی بابل و بابلسر و محمودآباد می‌شوید. 

 مسیر زمینی دوم

جاده هراز

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: علی صفدریان) 

از مسیر شماره یک اگر بعد از بومهن سمت چپ را انتخاب کنید به امامزاده هاشم می‌رسید و مسیر موسوم به جاده هراز را در پیش دارید که البته نزدیک‌ترین مسیر برای رسیدن به شمال کشور همین مسیر است.

بعد از امامزاده هاشم که درست در بلندترین مسیر جاده قرار دارد راه سرازیری را در پیش دارید که چشم‌انداز زیبای قله رفیع دماوند را در مسیر جاده می‌توانید به تماشا بنشینید. این مسیر (از تهران تا آمل) حدود ۲۰۰ کیلومتر است.

پس از آمل به محمودآباد می‌رسید که اولین شهر ساحلی و توریستی در این مسیر است. امتداد جاده محمودآباد به راست، راه رسیدن به بابلسر و بابل را ترسیم می‌کند و در سمت چپ راه رسیدن به نور و نوشهر و چالوس.

مسیر زمینی سوم

جاده چالوس

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: ninara) 

مسیر تهران به‌سمت کرج را در پیش گرفته و از ابتدای کرج، جاده چالوس را در پیش می‌گیرید. جاده چالوس یکی از زیباترین جاده‌های کشور است. وجود سفره‌خانه‌های زیبای کنار جاده‌ای در مسیر از سد کرج تا آسارا و بالاتر راه استراحت را هموارتر می‌کند. از آنجا که حدود ۲۱۳ کیلومتر (از کرج تا چالوس) مسیر را در پیش دارید می‌توانید به چالوس برسید.

اگر خواهان تماشای شهر زیبای کلاردشت هستید نرسیده به چالوس از شهر مرزن‌آباد مسیر انحرافی به چپ را در پیش گرفته و بعد از طی ۴۰ دقیقه مسیر به کلاردشت زیبا می‌رسید. برای رفتن به چالوس باید مسیر کلاردشت تا مرزن‌آباد را برگردید. از چالوس می‌توانید به‌سمت نمک‌آبرود و تنکابن و رامسر ادامه مسیر دهید.

مسیر هوایی

چهار فرودگاه دشت ناز ساری، نوشهر، بیشه کلا بابلسر و رامسر ارتباط هوایی این استان را با بقیه نقاط کشور برقرار ساخته است.

مسیر ریلی

راه‌آهن شمال یکی از انشعابات اصلی راه‌آهن سراسری کشور از این استان عبور کرده و بسیاری از شهرها را در مسیر خود به یکدیگر متصل می‌کند.

اقامت در استان مازندران

هزینه اقامت در استان مازندران، از هیچ معیار خاصی تبعیت نمی‌کند و یک شب اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی یا هتل های مازندران، بسته به اینکه در چه زمانی به این استان سفر یا در چه محلی اقامت کنید، متغیر است. بسته به سلیقه و امکانات مالی شما می‌توانید هتل، مهمانسرا، اقامتگاه‌ بوم‌گردی، خانه‌های محلی یا چادر را برای اقامت برگزینید. به یاد داشته باشید، به‌همراه داشتن چادر در سفر به این استان، هیچ‌گاه به ضرر شما نخواهد شد. اگر هم خواستید می‌توانید در اتاق خانه‌های روستایی منطقه بمانید؛ البته باید خودتان با صاحب‌خانه بر سر قیمت به توافق برسید.

سوغات استان مازندران

مازندران

در میان‌ صنایع دستی استان‌ مازندران‌، روسری و لباس‌های ابریشمی، نمد و محصولات‌ حصیری و چوبی از شهرت بیشتری‌ برخوردارند و به‌عنوان‌ سوغاتی‌ مورد توجه‌ سیاحان‌ داخلی‌ و خارجی‌ قرار می‌گیرند. محصولات صنایع دستی معمولاً در قسمت‌های ورودی و خروجی‌ شهرهای استان‌ عرضه‌ می‌شود و منظره‌ جالبی‌ را به وجود می‌آورد.

جاهای دیدنی استان مازندران

ساری 

شهرستان ساری به‌عنوان مرکز استان مازندران دارای اماکن ديدنی و جاذبه‌های مختلف تاريخی و طبيعی است. مجموعه اقامتی سد شهيد رجايی، هتل اسرم، بادله، هتل ساحل نارنج و سالاردره از مهم‌ترین مراکز اقامتی ساری به شمار می‌روند.

 سد سليمان تنگه

مازندران

در اطراف سد سلیمان تنگه به‌وسیله بخش خصوصی امکانات تفریحی مناسبی برای اقامت و گردش روی آب ایجاد شده است که با توجه به عظمت سد، زیبایی دریاچه و فضای دلپذیر اطراف آن در حال حاضر یکی از زیباترین چشم‌اندازهای مازندران محسوب می‌شود و از قابلیت فوق‌العاده‌ای برای جذب گردشگر برخوردار است. 

اقامت شبانه در کنار رودخانه زلال با صدا و آهنگ دلنواز اوقات خوشی را فراهم می‌کند، بازدید از تاج سد با گرفتن بلیط در روزها ممکن بوده، همچنین امکانات قایقرانی و اسکی برای استفاده گردشگران آماده شده است.

نوع جاذبه: تفریحی

قدمت (دوره تاریخی): سال ۱۳۷۹ شمسی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: ۴۵ کیلومتری جنوب شهرستان ساری در نزدیکی روستای افراچال

امکانات رفاهی و تفریحی: متل، رستوران، سرویس بهداشتی، دهکده آرامش، تاج سد، اسکله شیرین رود، قهوه‌خانه تلاونگ

جاذبه‌های پیرامونی: برج رسکت و برج لاجیم

چشمه‌های باداب سورت

مازندران

آن دسته از مسافران و گردشگران که به‌دنبال طبیعت بکر اعم از جنگل، کوه و چشمه‌های زلال و متنوع هستند، بهتر است سری به بخش چهاردانگه شهرستان ساری بزنند، جایی که نه از شرجی هوا خبری است و نه گرمای طاقت‌فرسای تابستان.

سورت به معنی شدت اثر است

چهاردانگه جایی است که در آنجا کوه و جنگل به هم می‌رسند و طبیعت بیش از همه در چشمه‌های آب سرد و گرمی که از دل کوه بیرون می‌زنند و در حاشیه جنگل آرام می‌گیرد، جلوه‌گری می‌کند.

چشمه‌های سورت از مهم‌ترین مقاصد در استان مازندران است. محلی‌ها از این چشمه‌ها به‌عنوان باداب یاد می‌کنند؛ برای این‌که آبش گازدار و درمان‌کننده بعضی از بیمارها است. باداب سورت یکی از صدها چشمه‌ای است که در منطقه چهاردانگه ساری گردشگران را فرا می‌خواند. سورت نیز به معنی شدت اثر است.

این چشمه‌ها در روستای سورت در دهستان پشت کوه و حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست واقع است. این چشمه‌ها از شمال به ارتفاعات و تپه‌های پوشیده از جنگل‌هایی با درختان سوزنی‌برگ می‌رسد، از جنوب مشرف به دره‌های پایین‌دست و از شرق در مجاورت ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوته‌ای و درختچه‌ها واقع هستند.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز و دودانگه و چهاردانگه

مازندران

این منطقه کوهستانی با مساحت ۱۶,۹۰۴ هکتار در حدود ۹۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ساری، دارای گونه‌های گیاهی و جانوری بسیار متنوعی است. این منطقه از نظر ویژگی‌های بوم‌شناختی نظیر آب و هوا،‏ توپوگرافی خاک و زمین‌شناسی متنوع است. پناهگاه حیات وحش دودانگه با پارک ملی کیاسر، منطقه حفاظت‌شده پرور و منطقه حفاظت‌شده بولا هم‌مرز است.

غیر از انواع درختان و گیاهان جنگلی و مرتعی، مجموعه‌ای از گونه‌های وحوش نیز در آن وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از گوزن، شوکا، کل، بز و میش، پلنگ، خرس، گراز و انواع پرندگان به‌ویژه قرقاول، کبک معمولی و کبک دری که فضای جذابی به آن بخشیده‌اند.

ساحل خزر آباد (فرح‌آباد)

ساحل فرح آباد

عکس از وبلاگ vopi.loxblog.com (عکاس: نامشخص)

مجموعه تاريخی فرح‌آباد در ۲۸ کيلومتری شمال ساری و در ورودی خزر آباد در سه کيلومتری ساحل دريای خزر قرار دارد.

اين مجموعه شامل مسجد و با ديوارهای برجای‌مانده از يک کاخ سلطنتی است که به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده و تفرجگاه ساحلی شاهان صفوی بوده، مسجد با ایوان‌های رفيع، شبستان‌ها، حجره‌ها و مناره از مهم‌ترین بناهای تاريخی مازندران در اين مجموعه است.

 پناهگاه حیات وحش سمسکنده 

پناهگاه حیات وحش سمسکنده

عکس از ایرنا (عکاس: نامشخص)

پناهگاه حیات وحش سمسکنده دومین پناهگاه حیات وحش شهرستان ساری است که در ۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر ساری واقع شده و مسیر دسترسی آن نیز از جاده بین‌المللی ساری به نکا و سپس ورود به جاده روستای سمسکنده است که در نهایت به درون این پناهگاه ختم می‌شود.

پوشش گیاهی این پناهگاه از نوع گونه‌های جنگلی و جلگه‌ای است و بخشی از آن هم مانند منطقه دشت ناز به‌عنوان زیستگاه گوزن زرد ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این منطقه که از سال ۱۳۵۲ تحت حفاظت بود در سال ۱۳۵۴ به‌عنوان پناهگاه حیات وحش شناخته شد. پناهگاه حیات وحش سمسکنده با یک هزار هکتار وسعت دارای پوشش جنگلی جلگه‌ای خزری با گونه‌های شاخص بلوط، انجیلی، آزاد و توسکا است. گوزن‌های زردی که در این پناهگاه پرورش داده می‌شود به زیستگاه اصلی این‌گونه جانوری در دز و کرخه و همچنین دیگر زیستگاه‌ها چون جزیره اشک و میان کتل استان فارس انتقال داده می‌شود. شغال، گربه جنگلی، سنجاب و سمور جنگلی و گراز هم از گونه‌های پستاندار و عقاب جنگلی، جغد و کبوتر جنگلی نیز از پرندگان شاخص این منطقه به حساب می‌آید.

 از دیگر مناطق گردشگری شهرستان ساری می‌توان پارک جنگلی شهيد زارع، برج رسکت، مسجد جامع ساری، خانه قديمی کلبادی، حمام وزيری، امامزاده عباس، برج‌سلطان‌زين‌العابدين، آب‌ انبار ميرزا مهدی و آب‌انبار نو اشاره کرد.

نور

گستردگی شهرستان نور از ساحل دريا تا ارتفاعات البرز ميانی، وجود تنوع آب و هوايی، رودخانه‌ها و آبشارهای طبيعی همراه با آثار تاريخی و باستانی اعتبار ويژه‌ای به اين شهرستان بخشيده است.

پارک جنگلی نور 

مازندران

پارک جنگلی نور که با نام موسس آن مرحوم سعيدی آشتيانی نيز ناميده می‌شود، با مساحت ۳۶۴۵ هکتار از اوايل دهه ۵۰ شمسی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و از نظر وسعت يکی از بزرگ‌ترین پارک‌های خاورمیانه است. اين بوستان در نزديکی کوه و دريا قرار دارد و به دليل جذابیت‌های گردشگری و ارزش‌های طبيعی، از جمله داشتن ذخیره‌گاه ۲۷۰ هکتاری درخت سفيد پلت که بومی ايران است، از بوستان‌های شاخص محسوب می‌شود. در ابتدای ورودی غربی پارک که از جاده اصلی نور - محمودآباد جدا می‌شود، سردر زيبای سنگی با ویژگی‌های معماری و پوشش چوبی ساخته شده که ديدنی است.

نوع جاذبه: طبیعی - تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: کیلومتر ۵ نور به محمودآباد در شرق نور

امکانات رفاهی و تفریحی: رستوران مجهز، آلاچیق‌های چوبی، پارک بازی، مسجد، زمین‌های ورزشی

خانه نیما یوشیج

مازندران

خانه نیما یوشیج شاعر بزرگ معاصر که آرامگاه وی نیز است با ویژگی‌های سنتی منطقه کوهستانی نور ساخته شده است. موزه نيما در خانه اين شاعر نامی ايران با مساحت ۷۰۰ مترمربع افتتاح شده است. 

خانه‌ اجدادی نیما يوشیج در سال ۱۲۰۷ هجری قمری توسط پدربزرگ او ساخته شد و از سال ۱۳۶۸ در اختيار سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت. مرمت اين ساختمان از همان سال ۱۳۶۸ آغاز شد و پس از آن، در مراحل مختلف ادامه يافت.

این بنا دارای ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های بسیاری است. خانه نیما یوشیج با داشتن آجرکاری و گچ کاری‌های زیبا از جاذبه‌های گردشگری استان مازندران به شمار می‌آید. موزه نیما در حال حاضر با ۲۰۰ قلم شی شامل ابزار و وسایل مورد استفاده وی و خانواده‌اش در زمان حیات، اسناد و مدارک، عکس و تصاویر، دست‌نوشته‌ها، سند ازدواج و کتابخانه در محل خانه نیما افتتاح شده است.

نوع جاذبه: تاریخی - فرهنگی

قدمت (دوره تاریخی): دوره قاجاریه

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۱۸۰۲ مورخ ۱۳۷۵/۹/۱۹

موقعیت: ۵ کیلومتری غرب بلده، روستای یوش

از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌توان جنگل نور، آبگرم لاويج، روستای بلده، آبشار آب پری، پارک جنگلی کشپل، غار کهو، روستای ناتل، قلعه پولاد بلده، کاخ تميشان، فيل سنگی و کاروانسرای زمستانی يالرود را نام برد.

آمل

شهرستان آمل بيشترين تعداد جاذبه‌های گردشگری در بخش طبیعت‌گردی و آثار باستانی را در استان مازندران به خود اختصاص داده است.

 صعود به دماوند

دماوند

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: آریو برزن)

بام ایران و سمبل مازندران و پیشخوان شهرستان آمل باشهرتی جهانی یکی از منحصربه‌فردترین جاذبه‌های طبیعی ایران به شمار می‌رود که در ۷۵ کیلومتری جنوب غربی شهر آمل در البرز مرکزی و بخش لاریجان قرار‌ دارد. مسیر دسترسی به بام ایران در کیلومتر ۷۰ آمل به تهران در آبادی پل‌مون از جاده‌ هراز جدا می‌شود که به جاده آبگرم رینه معروف است.

این جاده فرعی بعد از حدود هفت کیلومتر و با شیبی تند و عبور از ارتفاعات با پیچه‌ای متعدد به شهر رینه می‌رسد و سپس با عبور از شهر رینه به‌سمت غرب در مسیری که به منطقه اکوتوریستی لار و شهر پلور ختم می‌شود ادامه یافته است.

پس از طی حدود پنج کیلومتر بعد از رینه در نزدیکی محل برف‌چال از جاده رینه به پلور به‌سمت قله در جهت شمالی یک جاده فرعی و خاکی از جاده آسفالته مذکور جدا شده و با عبور از مسیری زیبا در میان شقایق‌های سرخ در محلی موسوم به مسجد امام زمان (عج) خاتمه می‌یابد و از این مکان کار صعود کوهنوردان آغاز می‌شود. محل مذکور در ارتفاع ۲۲۰۰ متری قرار دارد و استراحتگاه و پناهگاه بعدی نیز در ارتفاع ۴۲۰۰ متری واقع شده است. مسیر فوق‌الذکر در جبهه جنوبی قله است و علاوه بر آن کوهنوردان از جبهه‌های شمالی، جنوب‌غربی و غربی نیز به قله صعود می‌کنند.

دشت لار 

دشت لار

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: Mahila h)

دشت لار دماوند در فاصله ۷۰ کيلومتری جاده‌ی هراز قرار دارد. اين دشت بزرگ‌ترین دره ايران است و به همين خاطر دشت خوانده می‌شود. زيباترين مناظر بام ايران را می‌توان از دشت لار ديد. چشمه‌های بسيار، لار را به سرزمين هزارچشمه و آب و هوای متغير آن را به لار ديوانه مشهور کرده است.

پارک ملی لار که حدود ۲۸ هکتار مساحت دارد مکانی مناسب برای راهپیمایی و درياچه آن در صورت صدور اجازه توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست، موقعيتی خوب برای شنا و ماهيگيری است.

اطراف این دریاچه در ماه اردیبهشت مملو از شقایق می‌شود که بر زیبایی‌های این منطقه می‌افزاید. ابرهای دور دماوند اگر اجازه دهند، لار بهترين مکان برای ديدن چهره زيبای بام ايران و عکاسی از آن است.

نوع جاذبه: طبیعی - تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: ۸۰ کیلومتری شمال شرقی تهران و ۱۰۰ کیلومتری آمل

مسیر دسترسی: جاده هراز، پلور، جاده آسفالته سد لار، کمردشت

جاذبه‌های پیرامونی: امامزاده هاشم، آبگرم لاریجان و غار و آبگرم اسک

آبشار شاهاندشت 

آبشار شاهاندشت

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: رضا بابایی)

آبشار شاهاندشت با ارتفاع تقريبی ۵۰ متر يکی از بزرگ‌ترین آبشارهای استان مازندران به شمار می‌رود. در حاشيه جاده و رودخانه‌ی هراز، اين آبشار پر آب و عظيم خودنمائی می‌کند. جاده فرعی منشعب از جاده هراز تا آبشار مذکور تقريبا ۱۰ دقيقه فاصله دارد و بعد از خاتمه جاده، از روستای شاهاندشت ۱۵ دقيقه پیاده‌روی دارد.

شاهاندشت در منطقه آمل يکی از آبشارهایی است که مناظر کم‌نظیر می‌آفریند و سالانه گردشگران زيادی را جذب می‌کند.

نوع جاذبه: طبیعی - تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: ۶۵ کيلومتری شهر آمل در جاده هراز و در ارتفاعات مشرف به روستای زيبا و ييلاقی شاهاندشت

جاذبه‌های پیرامونی: قلعه ملک بهمن، نقش برجسته ناصرالدین‌شاه (شکل شاه) و آبگرم لاریجان

پل معلق 

مازندران

پل معلق یکی از بناهای باشکوه و ارزشمند توریستی شهر آمل محسوب می‌شود که در نزدیکی پل دوازده پله واقع شده است و به‌این‌علت آن را پل معلق می‌خوانند که اگر پایه‌های زیرین آن براثر سیل تخریب شود کمان‌های بالايی آن را نگه می‌دارند.

ساخت پل معلق آمل را مهندسان آلمانی در سال ۱۳۱۴ شروع و در اواخر ۱۳۱۵ به پايان رساندند. این پل آهنی که به‌صورت یک معماری ایرانی است، روی رود هراز احداث گردیده  و ۱۸۰ متر طول، ۸۰ متر عرض و از کف رودخانه ۶ متر ارتفاع دارد.

در کنار  و زير اين پل در فضايی باز پارک بزرگ شهر واقع شده که محل اسکان مسافران و تفريح گردشگران شده است و از نظر حمل و نقل هم مکانی برای مسافران و گردشگران  تعبيه شده که می‌خوانند وسايل نقلیه خود را در پارکينگ پارک کرده و در آرامش کامل باشند. همچنین هتل شهرداری آمل هم در کنار این پل‌ها قرار دارد.

نوع جاذبه: تاریخی

قدمت (دوره تاریخی): سال ۱۳۱۵ شمسی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۱۵۲۴ مورخ ۱۳۵۳/۱۲/۳

موقعیت: مرکز شهر آمل

از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌توان به سياه بيشه، درياچه سد لار، غار اسک، آبگرم اسک و استراباکوه، آب سرد معدنی آمولو، آب گرم بائيجان، آبگرم لاريجان، پارک جنگلی ميرزا کوچک خان، پارک دهکده طلايی، مقبره مير بزرگ، قلعه بهمن، پل دروازه چشمه، شکل شاه ( جاده هراز )، دخمه های سنگی (کافر کلی) رينه راه باستانی تنگه بند بريده و تصوير حجاری‌شده شاه و ياران او بر سنگ، کاروانسرای گمبوج و قلعه ملک بهمن اشاره کرد.

رامسر

شهرستان رامسر که به عروس مازندران شهرت یافته، در منتهی‌اليه غربی مازندران در دامنه جنگلي و زيبای البرز و سواحل رویایی دريای خزر از جاذبه‌های متعدد و زيبايی برخوردار است.

روستای جواهرده

جواهرده

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: ابراهیم غریب)

جواهرده منطقه‌ای تاريخی با جنگل‌های سرسبز است كه نيمی از سال پوشيده از برف و در فصل تابستان از هوای بسيار مطبوع برخوردار است. اين منطقه رویایی، شاهكار طبيعت و نگين فيروزه فام کوه‌های البرز است كه از ۳ جهت در محاصره كوه قرار دارد.

در مورد نام‌ این‌ روستا عقاید مختلفی‌ وجود دارد، در گذشته آن‌ را «جورده‌» به‌ معنی‌ ده‌ بالا در مقابل «جیرده» یعنی ده پایین می‌نامیدند. این‌گونه نام‌گذاری در اشکورات و گیلان و مازندران متداول است. این روستا مرتفع‌ترین‌ روستای‌ کوهستان‌ در پایین چکاد سماموس است. عده‌ای دیگر ده‌ را به‌ دلیل‌ به‌ دست‌ آمدن‌ آثار قیمتی‌، طلا و جواهرات‌ «جواهرده‌» می‌نامند. در عین‌ حال‌ به‌ اعتقاد مردمان‌ قدیم‌، در روزگاران‌ گذشته‌ زنی‌ به‌ نام‌ جواهر حاکم‌ این‌ منطقه‌ بوده‌ و جواهرده‌ از نام‌ او برگرفته‌شده است.

امکانات رفاهی: رستوران، کبابی، سرویس بهداشتی

جاذبه‌های گردشگری: جویبارهای بالادست روستا با آبشارهای زیبا، مسجد آدینه و گورهای گبری، گهواره سنگی، سلاژ پشته، شیر سنگی، پارک جنگلی صفارود، دریاچه قو و آبشار دورود

كاخ سلطنتی رامسر

مازندزان

كاخ سلطنتی رامسر یا كاخ مرمر با مساحتی حدود ۶۰۰ متر با شیوه معماری اروپایی، در میان باغی به مساحت ۶۰ هزار متر بنا شده است. در محوطه بیرونی كاخ تا دریا باغ بزرگی از گونه‌های گیاهی متفاوت و نایاب خارجی و گل‌های زینتی احداث‌ شده است که به یكی از بهترین نقاط دیدنی و جهانگردی نادر و مشهور برای توریست‌ها تبدیل شده است.

همچنین در كنار این كاخ چشمه آب گرم رامسر وجود دارد كه مركب از ۶ چشمه بزرگ و كوچک است و برای رفاه حال مسافران با لوله‌کشی و ساخت حمام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مازندران

اين كاخ هم‌اکنون با عنوان تماشاگه خزر به‌صورت موزه برای عموم قابل بازديد است.

آثار دیدنی کاخ‌موزه: مبلمان، شمعدان‌ها و بوفه‌های عتیقه، مجسمه‌های برنزی و مرمرین نفیس و تابلوهایی از هنرمندان مشهور جهان

جاذبه‌های پیرامونی: چشمه آب گرم رامسر، تله‌کابین رامسر، هتل قدیم رامسر و مجموعه توسکا سرا

بهشهر

بهشهر شرقی‌ترين شهرستان استان مازندران است كه سابقه سكونت در آن به دوره ميانه سنگی میرسد. اين شهر به دليل قرار گرفتن در جاده ترانزيتی خراسان و رفت‌وآمد زائران حرم امام رضا (ع) دارای موقعيت ممتازی است.

تالاب عباس‌آباد

مجموعه عباس‌آباد

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: آرمان گوهری‌نسب)

تالاب عباس‌آباد یکی از بخش‌های مجموعه فرهنگی تفریحی عباس‌آباد است که وسعت آن حدود ۱۰ هکتار و عمق آن نزدیک به ۱۰ متر است. این تالاب در ارتفاع ۴۰۰ متری از سطح دریا در جنوب شرقی بهشهر میان جنگل قرار دارد و به‌دلیل ساخت‌وسازهایی كه شاه‌عباس در اطراف آن انجام داد، به نام عباس‌آباد معروف شده است.

بنای میان آب که با مصالح آجر و ساروج در میانه آب واقع‌ شده، در اصل پایه‌ای برای کاخی‌ بوده که اکنون اثری از آن موجود نیست. دریاچه عباس‌آباد به‌دلیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی و آب‌وهوای مناسب قابلیت‌های توریستی فراوان دارد و در فصل‌های مختلف سال تورهای بسیاری برای بازدید و استفاده از طبیعت زیبا، از این منطقه دیدن می‌کنند.

نوع جاذبه: تاریخی-تفریحی

قدمت (دوره تاریخی): دوره شاه‌عباس

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۷۴۵ مورخ ۱۳۴۶/۱/۲۳

موقعیت: ۹ کیلومتری جنوب شرقی بهشهر

مسیر دسترسی: جاده اصلی بهشهر-گرگان و بعد از عبور از روستای علی تپه

امکانات رفاهی: مهمان‌پذیر، اقامتگاه، رستوران، مرکز خرید، نمازخانه، سرویس بهداشتی

جاذبه‌های پیرامونی: پارک جنگلی عباس‌آباد، شبه‌جزیره میانکاله و غار علی تپه

كاخ صفی‌آباد

كاخ صفی‌آباد

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: رضا کرمی)

كاخ صفی‌آباد در میان باغی زیبا به‌صورت بنایی مربع شكل با ابعاد ۲۵*۲۵ متر در دو طبقه ساخته‌شده است. شاه‌عباس اول، از روی علاقه‌‌ای که به فرزند دل‌بند خویش، شاه صفی داشت، این بنا را کاخ صفی‌آباد نام‌گذاری کرد. این كاخ در زمان شاه صفی نوه شاه‌عباس توسعه پیداکرد و عمارت باشکوه صفی‌آباد مرهون توجه خاص شاه‌عباس بود.

ورودی كاخ در سمت شمالی قرار داشته كه با عبور از پنج پله امكان دسترسی به داخل طبقه اول كاخ وجود دارد. طبقه اول دارای اتاق‌های متعدد بوده كه از طریق راهرو و هشتی امكان دسترسی به داخل آن وجود دارد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاق‌های زیبا است. بنا بر روایت مورخان، دیوارهای درونی كاخ دارای نقاشی‌های گوناگون بوده كه متأسفانه امروزه اثری از آن بر جای نمانده است.

گفته می‌شود از کاخ صفی‌آباد تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهل‌ستون مشهور است، یک‌راه زیرزمینی احداث‌شده بود که در مواقع ضروری برای عبور و مرور یا سایر جریان‌های دیگر مورداستفاده قرار می‌گرفت. فاصله کاخ تا دریا در حدود ۱۶ کیلومتر است و در ایام سلطنت صفویه، به‌ویژه شاه‌عباس کبیر، این راه زیرزمینی جهت امور سوق‌الجیشی و جلوگیری از تهاجمات ازبکان و سایر ملل وحشی که در حول‌وحوش دریای خزر زندگی می‌کردند، استفاده می‌شد.

در موازات کاخ صفی‌آباد چشمه آبی موجود است که به چشمه «پلنگ خیل» شهرت دارد. این آب در ایام فرمانروایی صفویه به‌شکل روباز و با تن پوشه‌های سفالی در تمام طبقات ساختمان، از دیواره و غیره جریان داشت تا تهویه هوا برای ایام تابستان یا احتیاجات دیگر برقرار باشد.

نوع جاذبه: تاریخی

قدمت (دوره تاریخی): سال ۱۰۱۰ قمری (شاه‌عباس کبیر)

زمان پیشنهادی برای سفر: به‌علت اينكه در منطقه‌ی نظامی شهر قرار دارد بازدید از آن متأسفانه ممنوع است.

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۵۸ مورخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵

موقعیت: جنوب غرب شهر بهشهر و در بالاي ارتفاعات منتهی به دشت

جاذبه‌های پیرامونی: عمارت باغ شاه، بنای چشمه عمارت و پارک ملت

از سایر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌توان به شبه‌جزیره ميانكاله، غار هوتو، زاغمرز، سنگ نو، گلوگاه، توسكا چشمه، باغ و عمارت چهل‌ستون، چشمه عمارت، عمارت افغان نژاد و خانه قديمی احمدعلی خان اشاره کرد.

نوشهر

پارک جنگلی سی‌سنگان

مازندران

پارک جنگلی سی‌سنگان یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین پارک‌های شمالی کشور است. ساحل زیبای دریا، تنوع پوشش گیاهی، وجود امکانات رفاهی و جاده‌های جنگلی این پارک را به مرکز مهم جذب مسافر در شمال کشور تبدیل کرده است. موقعیت این پارک از شمال به دریای خزر، از جنوب به دامنه شمال سلسله جبال البرز و از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح‌الدین کلا محدود می‌شود.

اين پارک نيز مانند پارک جنگلى نور به دليل خصوصيات و جاذبه‌های طبيعى و زيبایی‌ها و امکانات ایجادشده در آن، بسيار مورد توجه مسافران و اهالى بومى است. وجود کمياب و در حال انقراض شمشاد و نزديکى آن به دريا، قابليت سياحتى جالب‌ توجهی به آن بخشيده است.

نوع جاذبه: طبیعی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: کیلومتر ۳۰ جاده نوشهر به نور

امکانات رفاهی و تفریحی: هتل، متل، مهمان‌پذیر، آلاچیق، رستوران، پارک بازی، سرویس بهداشتی، پمپ‌بنزین، درمانگاه، امداد خودرو و مرکز خرید

روستای کندلوس

مازندران

در دره‌های البرز مرکزی در جنوب دریای خزر، روستایی زیبا وجود دارد که طبیعت بکرش را در میان کوه‌ها پنهان کرده است. کندلوس که امروزه آن را «میخساز» می‌گویند، در دامنه‌های سرسبز و خرم البرز در منطقه کجور مازندران قرار دارد. مجموعه فرهنگى كندلوس چنان وجاهتى به این روستاى تاریخى بخشیده كه هم‌اکنون روستاى كندلوس به یكى از قطب‌های گردشگرى استان مازندران تبدیل‌شده است.

جالب‌ترین قسمت این مجموعه موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی است که در یک بنای زیبا با الهام از داستان‌های شاهنامه ساخته‌شده است.

در موزه مردم‌شناسی کندلوس، اشیای ارزشمندی از دوران‌های مختلف تاریخی و از آداب و رسوم منطقه به نمایش گذاشته‌ شده است.

مزارع گیاهان دارویی کندلوس با فرآورده‌های بسیار متنوع از دیگر جاذبه‌های این منطقه است.

نوع جاذبه: تاریخی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: بهار و تابستان

موقعیت: ۷۵ کيلومتری جنوب شرقی نوشهر

مسیر دسترسی: برای رسيدن به كندلوس از شهرستان چالوس از مسير گردشگری كندوان بايد گذشت و در كيلومتر ۲۵ چالوس به كرج، به دوراهی كجور می‌رسيد كه تا كندلوس ۱۸ كيلومتر فاصله دارد. این راه آسفالته و مقداری هم خاكی جنگلی است.

امکانات رفاهی و تفریحی: مهمانسرا، اقامتگاه، رستوران، فروشگاه‌های مختلف و پارک بازی

از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌توان به درياچه خضر نبی، ديو چشمه، غار چیلک چلندر، قرق كوه، منطقه ییلاقی كجور، قلعه نمک، موزه كندلوس و موزه بندر اشاره کرد.

تنکابن

شهرستان تنكابن با تركيبی از جاذبه‌های دريا، دشت، جنگل و كوهستان برای انواع تورها و انگيزه‌های مختلف گردشگری مناسب است.

دره سه هزار

جنگل سه هزار

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: غزاله پاکدل)

دره سه هزار منطقه‌ای بكر و زيبا با چشم‌اندازهای بديع و آب‌وهوای مطبوع به‌همراه آبشارها و چشمه‌های آب گوارا و آرامش رویایی است که برای گروه‌های گردشگری كاملا ایدئال است.

رستوران‌ها، واحدهای اقامتی، هتل‌ها، پارک جنگلی و... در کنار مسیرهای ماشین روی فرعی بسیار که با داشتن راهنمایی خوب در دسترس قرار می‌گیرند، جاده‌های زیبای این منطقه را به جاذبه‌هایی بی‌نظیر در طبیعت ایران تبدیل می‌کنند.

نوع جاذبه: طبیعت

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: ۶۰ کیلومتری جنوب تنکابن

مسیر دسترسی: جاده تنکابن به خرم‌آباد پس از عبور از قلعه گردن به‌سمت جنوب امتدادیافته و دوراهی «لتاک» در جانب شرقی وارد یک جاده خاکی می‌شود که به‌طرف جنگل های سه هزار ادامه پیدا می‌کند.

امکانات رفاهی: مرکز اسکان موقت، رستوران، درمانگاه، مرکز خرید و سرویس بهداشتی

جاذبه‌های پیرامونی: آب‌معدنی سه هزار، آب گرم معدنی فلکده، آبشار فرهاد جوی و پارک جنگلی چالدره

منطقه خشکه‌داران

مازندران

منطقه خشکه‌داران با مساحتی بالغ‌ بر ۲۶۰ هکتار دارای گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی است و تنها جنگل جلگه‌ای و بكر و از آخرین بازمانده‌های اکوسیستم‌های جنگلی جلگه‌ای شمال ایران است.

بخش‌هایی از این منطقه حالت تالابی دارد و از مناطق مهم لانه‌سازی و جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان است.

خشکه‌داران با برخورداری از ساحل زیبای دریای خزر و مجاورت با شهرهای توریستی و امكانات اقامتی و پذیرایی، از جمله بهترین مناطق برای اجرای تور است، در حاشیه این منطقه نیز یک موزه تاریخی طبیعی ایجادشده كه مجموعه تاكسیدرمی از حیوانات حیات وحش شمال ایران را به نمایش گذاشته است.

نوع جاذبه: طبیعی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: کیلومتر ۲۵ جاده تنکابن به چالوس قبل از عباس‌آباد

مسیر دسترسی: محور تنكابن به چالوس بعد از شهر عباس‌آباد و قبل از سلمانشهر دركنار جاده واقع‌ شده و تنها ۱۲۰ متر با دريا فاصله دارد.

امکانات رفاهی: مرکز اسکان موقت، رستوران، نمازخانه، درمانگاه، مرکز خرید، سرویس بهداشتی و امداد خودرو

جاذبه‌های پیرامونی: موزه تاریخ طبیعی خشکه‌داران با مجموعه تاکسیدرمی شده حیوانات شمال ایران، ساحل دریا و گلخانه طبیعی

چالوس

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: سعید لطیفی)

دریاچه ولشت به‌دلیل چشم‌انداز سبز و طبیعت منحصربه‌فرد آن از جمله دیدنی‌ترین میراث طبیعی كشور است كه هرساله بسیاری از علاقه‌مندان به کوهنوردی، آب‌وهوای مطبوع، ماهیگیری و اقامت در محیط آرام و رویایی، این مکان را جهت گذراندن اوقات فراغت انتخاب می‌کنند.

نوع جاذبه: طبیعی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: بهار و تابستان

موقعیت: ۲۵ کیلومتری شمال شرقی کلاردشت

مسیر دسترسی: دسترسی به دریاچه از طریق مرزن‌آباد و سمت غربی جاده چالوس امکان‌پذیر است.

ویژگی‌های دریاچه: یکی از ۱۰ دریاچه آب شیرین کشور است | وسعت آن حدود ۱۵ هکتار و عمق متوسط آن ۲۰ متر است | حجم آب دریاچه حدود سه میلیون مترمکعب برآورد شده است

جاذبه‌های پیرامونی: منطقه زیبای کلاردشت، پارک جنگلی فین ارتفاعات تخت سلیمان

نمک‌آبرود

مازندران

نمک‌آبرود شهرکی گردشگری و ویلایی است که دارای خط تله‌کابینی به نام تله‌کابین نمک‌آبرود است. این تله‌کابین دارای ۴۲ كابين ۴ نفره است كه با سرعت ۳ متر بر ثانيه مسير ۲۱۰۰ متری را در می‌کند و در مدت ۱۲ دقیقه گردشگران را از نواحی جلگه‌ای به ارتفاع ۹۷۰ متری قله کوهستان مدوبن منتقل می‌کند و در حین انتقال مناظر طبیعی زیبایی را به نمایش می‌گذارد.

قله كوه مدوبن، با داشتن امكانات پذیرایی مسافرين و همچنين اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد نسبت به‌ پای كوه در ماه‌های گرم سال فضای دل‌نشین و خاطره‌انگیزی را برای گردشگران خواهد داشت.

در کنار اين تله‌کابین كه در جنوب غربی شهرک نمک‌آبرود واقع‌شده، میهمان سراهایی با چندین سوئیت و اتاق مجهز برای کسانی که می‌خواهند روزهایی را در آغوش طبیعت بگذرانند، وجود دارد. همچنین در این منظقه تورهای یک‌روزه و چندروزه مهيا شده تا گردشگران از طبيعت بكر اين منطقه كه در نوع خود بی‌نظیر است، استفاده كنند.

نوع جاذبه: طبیعی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: کیلومتر ۱۲ چالوس به تنکابن و در غرب شهر چالوس

امکانات رفاهی و تفریحی: دریاچه مصنوعی با پدالو، زمین اسکیت، شهر بازی کودکان، پرواز با هواپیمای دو نفره، کافی‌شاپ، هتل ۵ ستاره، فروشگاه‌های مختلف، دریاچه، ویلاها و پیست دوچرخه‌سواری

بابل

موزه بابل

موزه بابل

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: کیانا توکلی)

ساختمان این موزه در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی به‌ عنوان بلدیه (شهرداری) بنا شده و به‌دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص معماری در فهرست آثار ملی ایران ثبت‌ شده است. این بنا در اسفندماه ۱۳۷۴ با كاربری فرهنگی در اختیار سازمان میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و در بهمن‌ماه سال ۱۳۷۵ پس از احیا و مرمت و باز پیرایی، تحت عنوان موزه بابل گشایش یافت.

امروزه از طبقه همكف موزه به‌عنوان نمایشگاه موقت آثار فرهنگی-هنری استفاده می‌شود و در طبقه دوم آن آثار باستان‌شناسی و مردم‌شناسی به نمایش درآمده است.

موزه بابل تنها موزه مردم‌شناسی استان مازندران است. بسیاری از وسایل چوبی قدیمی، وسایل کشاورزی اقوام مختلف کوزه‌های سفالی و حتی مجسمه‌های قدیمی را می‌توان در این موزه مشاهده کرد.

نوع جاذبه: تاریخی

قدمت (دوره تاریخی): قرن ۹ هجری

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۱۵۲۶ مورخ ۱۳۵۴/۵/۸

موقعیت: بابل، خیابان مدرس

جاذبه‌های پیرامونی: کاخ سلطنتی بابل

بابلسر

امامزاده ابراهيم

مازندران

امامزاده ابراهيم در بين اهالی منطقه به (ابوجواد) معروف است كه با خواهرش در بازار محله مشهد سر به خاک سپرده‌ شده‌اند. در بعضی از کتاب‌ها، امامزاده ابراهيم را برادر امام رضا (ع) یادکرده‌اند. به‌علت وجود همين آرامگاه در گذشته بابلسر به نام مشهدسر شهرت يافته بود.

ساختمان بقعه بنايی است ۸ ضلعی، با گنبدی كلاه درويشی كه دارای عظمت خاصی است و ساختمان مسجدی بزرگ و بنایی برای آبدارخانه یا نظایر آن به این بنا افزوده‌اند. داخل بنای اصلی و بر جرز مسجد گچ‌بری‌های ظريفی است كه در نوع خود بی‌نظیر است.

این بنا ازنظر دارا بودن آثار تاریخی ارزشمند هنری مانند درهای نفیس، صندوق چوبین و کتیبه‌های متعدد شهرت دارد. در روی درب‌های این بنا سه تاریخ ۸۵۷، ۸۵۸ و ۸۴۱ هجری قمری حک‌شده است.

بنای امامزاده ابراهیم به سال ۸۴۱ هجری قمری به‌فرمان سید بی‌بی خاتون (همسر سلطان امیر شمس‌الدین از اوامر دوره تیموری) ساخته‌شده است.

نوع جاذبه: زیارتی

قدمت (دوره تاریخی): قرن ۹ هجری

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۳۴۳ مورخ ۱۳۲۱/۳/۲۰

موقعیت: داخل شهر بابلسر

جاذبه‌های پیرامونی: سواحل زیبای دریای خزر، پل فلزی بابلرود و هتل قدیمی بابلسر

سوادکوه

برج لاجیم

برج لاجیم

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: M.Sadegh79)

برج لاجیم كه در روستای لاجیم منطقه سوادكوه واقع‌شده، سهوا به مقبره امامزاده عبدالله معروف است. این بنای تاریخی در خارج با یک گنبد مخروطی ساده و ظریف پوشیده شده است كه در داخل به حالت مدور تغییر شكل می‌دهد. ورودی این بنای آجری در سمت شرق است و پایه گنبد به‌وسیله یک ردیف طاق‌نما تزئین شده است.

در كمربند زیر گنبد دو كتیبه به خط كوفی و پهلوی روی‌هم قرارگرفته است. این دو كتیبه به‌شکل زیبایی با آجرهای تراش‌خورده در زمینه‎ای از گچ سفید نصب‌شده‌اند كتیبه با خط كوفی نام (كیا ابوالخوارس شهریار) صاحب بنا و تاریخ ۴۱۳ هجری قمری را نشان می‌دهد.

اهمیت برج لاجیم مانند برج رسکت، بیشتر به‌دلیل دارا بودن كتیبه پهلوی در كنار كتیبه كوفی است. این امر نشان می‎دهد كه در قرن پنجم هجری قمری در این قسمت از ایران، حكمرانان وقت علاوه بر توجه به هنر دوران قبل از اسلام به خط رایج در دوره حكومت شاهان ساسانی نیز اهمیت می‌داده‌اند.

نوع جاذبه: تاریخی

قدمت (دوره تاریخی): دوره آل زیار

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۱۸۵ مورخ ۱۳۱۱/۴/۱۸

موقعیت: جاده سوادکوه به قائم‌شهر، ۲۷ کیلومتری شمال شرقی شهر زیر آب

امکانات رفاهی: درمانگاه، نمازخانه، سرویس بهداشتی

جاذبه‌های پیرامونی: سد سلیمان تنگه و برج رسکت

دریاچه شورمست

دریاچه شورمست

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: علی اصغر صفی‌زاده)

دریاچه شورمست تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادكوه است كه وسعت آن ۱۵ هزار مترمربع و عمق آن ۵ متر است. منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن‌که از درختان‌ کهنسال و بلندقامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساخته است.

دریاچه شورمست به‌دلیل قرار گرفتن در شاه‌راه تهران-شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه‌آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

در اطراف این دریاچه، تاسیسات عظیم استخراج زغال‌سنگ، پل ورسک، امامزاده عبدالحق زیرآب ، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو، کوه‌های صخره‌ای خروا و نروا و بسیاری از مکان‌ها و چشم‌اندازهای زیبای طبیعی کنار هم گردآمده‌اند تا بتوانند تمامی خواسته‌های علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان را برآورده سازند.

نوع جاذبه: طبیعی-تفریحی

زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول

موقعیت: ۶ کیلومتری غرب شهر پل سفید، در مجاورت روستای شورمست

جاذبه‌های پیرامونی: پل ورسک، سه خط طلا و غار اسپهبد خورشید

نویسنده: عماد جعفری

عکس‌های گالری از گوگل مپ؛ عکاسان: هادی محسن تیار، هومن چیا، مهران حیدری، mo-sharifi، Mishel-33

از کجا شروع کنیم

زیباترین و بهترین ییلاقات مازندران را بشناسید

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map