- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
تیس یکی از بنادر مهم ایران در دریای مکران در زمان هخامنشیان بوده است و پیشتر به آن تیز میگفتهاند. در آن دوران کالاها از آسیای شرقی و هند به بندر تیس میآمدند و به مناطق مختلف خاورمیانه، آسیای میانه و قفقاز فرستاده میشدند. امروزه تیس هرچند رونق سابق را ندارد؛ تعدادی از مهمترین جاهای دیدنی چابهار را در خود جای میدهد. یکی از این نمونهها، مسجد جامع تیس است.
مسجد جامع تیس از یادگارهای دوران صدر اسلام به شمار میرود و از اولین مساجد ساخته شده در ایران است. چه نمای بیرونی و چه فضای درونی مسجد تیس، حالوهوای مساجد پاکستان و هند را تداعی میکند. این مسجد تکمنارهای، همچنان میزبان نمازگزاران است. با کجارو همراه باشید و بیشتر درباره این مسجد تاریخی بخوانید.
مسجد جامع تیس از مقاصد و جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان است و در شهرستان چابهار، روستای تاریخی تیس قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
عکس از وبسایت blog.rahbal.com (عکاس: نامشخص)
بندر تیس از بنادر مهم ایران در سدههای اولیه اسلام محسوب میشود. این موضوع در قدمت مسجد جامع تیس بیتاثیر نیست و زمان ساخت بنای اولیه آن را متعلق به همان دوران میدانند. طبق نظر مورخان، مسجد جامع تیس با بیش از هزار سال پیشینه، دومین مسجد ساخته شده در ایران است.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: بهراد معودی، سعید نظریه، علی پورقربان و سعید موسوی ثمرین)
مسجد جامع تیس از لحاظ معماری و تزیینات داخلی مانند مساجد کشورهای پاکستان و هند است. یکی از عناصر کالبدی و گونهای معماری مساجد ایرانی اسلامی مناره است که این مسجد همچون اکثر مساجد اهل تسنن، یک مناره دارد. به همین دلیل این مسجد قدیمی در میان مردم محلی به مسجد تک مناره نیز مشهور است.
مناره و گنبدهای مسجد جامع تیس با رنگهای سبز و قرمز رنگآمیزی شدهاند. دربهای بنا با شیشهکاریهای منظم و نامنظم رنگارنگ جلوه میکنند و نمایی چشمنواز به مسجد دادهاند.
عکس از ویکیپدیا (عکاس: نیکات)
روستای تاریخی تیس با آبوهوای گرم و خشک خود، میزبان تعدادی از جاذبههای گردشگری است. این جاذبههای در فواصل کمی نسبت به یکدیگر واقع شدهاند. بنابراین میتوانید با برنامهریزی، از تمام آنها در یکروز بازدید کنید.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: سید اکبر نوروزی، عارف خدابنده، علی مستوفی و S S)
نویسنده: بهاره غنچه