آلوده ترین شهر جهان کجاست؟

سعیده خلیلی‌صفا | پنجشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۹۵ ساعت ۲۱:۳۰

تصاویر آب‌های آلوده و هوای پوشیده از مه غلیظ از کشور چین این تصور را برای عموم تداعی کرده است که شهرهای کشور چین آلوده‌ترین شهرهای جهان هستند، ولی واقعیت امر این است که بالاترین میزان آلایندگی نه در چین، بلکه در کشور هند است!

آلودگی ناشی از احداث نیروگاه‌های بزرگ در اقتصاد رو به رشد کشور چین امری اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود، ولی در حقیقت، هوای آلوده و رودخانه‌های سمی هند گوی سبقت را از چین ربوده و در صدر فهرست کشورهای دارای بدترین انواع آلاینده‌ها قرار گرفته است. در ادامه، به برخی دلایل کسب جایگاه نخست توسط هند به‌عنوان آلوده‌ترین کشور جهان پرداخته خواهد شد.

آلودگی بدنام شهر پکن

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

آلودگی هوا گریبان شهرهای بسیاری در کشور چین از جمله پکن را گرفته است. در جریان بازی‌های المپیک در سال ۲۰۰۸، مسئله آلودگی هوای شهرهای چین برای عموم جهان آشکار شد. میزان آلاینده‌های هوا در شهر پکن به حدی است که در نیمی از سال وضعیت هوای این شهر در حالت ناسالم قرار دارد.  

آلودگی هوا در دهلی‌نو

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

آلودگی هوا در دهلی‌نو و سایر شهرهای هند در وضعیت نامناسبی قرار دارد و حتی میزان آلودگی در آن‌ اغلب از شهر پکن نیز بیشتر است. اغلب اوقات در شهر دهلی‌نو میزان ذرات آلاینده خطرناک در هوا دو برابر متوسط آلاینده‌های موجود در هوای پکن است. 

بیماری‌های تنفسی در چین

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

در سال ۲۰۱۰، آلودگی هوا در چین منجبر به مرگ ۱/۲ میلیون نفر شد و حدود ۱۱درصد از جمعیت شهرهای کشور به بیماری آسم مبتلا شدند.

مشکل بیماری‌های تنفسی در هند

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور هند نسبت به چین وخیم‌تر است، زیرا این کشور دارای بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر در اثر بیماری‌های مزمن ریوی در بین کشورهای جهان است. 

 خودروهای شخصی در پکن

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

با توجه به اقتصاد رو به رشد کشور چین، تعداد خودروهای شخصی نیز در حال افزایش است. در سال ۲۰۱۲، آمار خودرهای شخصی فقط در شهر پکن نزدیک به ۵ میلیون گزارش شده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۶ این رقم تا مرز ۶ میلیون خودرو افزایش یابد. به عبارت دیگر، یکی از مؤثرترین عوامل در آلودگی هوا آلاینده‌های ایجاد شده توسط خودروهای شخصی است. دولت چین برای حل این مشکل قصد اجرای برنامه‌ای برای کاهش تعداد خودروها به نصف در کل کشور را دارد.

خیابان‌های شلوغ دهلی‌نو

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

تعداد خودروهای موجود در خیابان‌های شلوغ دهلی‌نو به ۷/۵ میلیون می‌رسد و نکته قابل توجه اینکه روزانه در حدود ۱۴۰۰ دستگاه خودرو نیز به این آمار اضافه می‌شود. این آمار بالا علاوه بر مشکل ترافیک و تردد، نقش مؤثری در افزایش سطح آلودگی هوا نیز دارد.

 صنعت ذغال‌سنگ چین

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده ذغال‌سنگ در جهان به شمار می‌رود. آلودگی ناشی از مصرف ذغال‌سنگ در کنار آلودگی ناشی از مصارف خانگی و نیرو‌گاه، به بحران آلودگی در این کشور دامن زده و وضعیت را دشوارتر می‌کند. دولت چین با اجرای برنامه‌های مختلفی از قبیل طرح تحقیقاتی گیاهان پاک‌کننده آلودگی ذغال یا جایگزینی ذغال با سایر مواد در صدد کاهش اثرهای آلودگی است.

میراث ذغال‌سنگ هند

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

در مقایسه با چین، هند بزرگ‌ترین تولید‌کننده و مصرف‌کننده ذغال‌سنگ محسوب می‌شود، به طور ی‌که حدود ۵۱درصد انرژی مصرفی سالانه نیروگاه‌های حرارتی با استفاده از این ماده تأمین می‌شود. این میزان در هند در مقایسه با سایر کشورهای جهان به دلیل میزان بالای آلایندگی حاصل از سوخت ذغال‌سنگ ناکارآمد است.

رودخانه‌های سمی و آلوده در چین

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

بخش عظیمی از منابع آب چین در اثر ورود فضولات صنعتی دچار آلودگی شده‌اند. در سال ۲۰۰۶، سازمان حفظ محیط زیست چین اعلام کرد حدود ۶۰درصد رودخانه‌های این کشور به حدی دچار آلودگی شده‌ که آب آن‌ها غیر قابل مصرف شده است. بسیاری از آلودگی‌های آب در چین در اثر سرریز زباله‌های صنعتی در رودخانه‌ها، سیستم نامناسب فاضلاب و زه‌کشی غیر اصولی کانال‌های آبیاری کشاورزی است.

آلودگی نیروی حیات در هند

آلوده‌ترین کشور جهان کجاست؟

عمده‌ترین عوامل آلودگی آب در هند سیستم فاضلاب و تصفیه است. در سال ۱۹۹۲، سازمان بهداشت جهانی گزارشی منتشر کرد که در آن ذکر شده بود فقط ۸ شهر در این کشور از سیستم کامل و بهداشتی تصفیه آب برخوردارند. اگرچه در طی سال‌های گذشته پیشرفت‌هایی در این زمینه صورت گرفته است، ولی همچنان در برخی از مناطق فاضلاب مستقیم وارد ذخایر آب می‌شود. گفتنی است رودخانه گنگ ششمین رودخانه آلوده در جهان به شمار می‌رود، ولی با این وجود دارای جایگاه مهمی در زندگی اجتماعی مردم هند بوده و میلیون‌ها انسان حتی با وجود آلودگی و جسدهای شناور در آب، به داخل رودخانه می‌روند. 

مطالب مرتبط:

منبع allday

دیدگاه