آخر هفته کجا بریم؟ از پیست اسکی شمشک تا کویر مرنجاب و غار آبی دانیال

عماد جعفری
عماد جعفری چهار شنبه، ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۰
آخر هفته کجا بریم؟ از پیست اسکی شمشک تا کویر مرنجاب و غار آبی دانیال

آخر هفته کجا بریم؟ پیشنهاد سفر این هفته کجارو؛ تعطیلات زمستانی خود را با سفری به پیست اسکی شمشک، کویر مرنجاب یا غار آبی دانیال به تجربه‌ای متفاوت بدل کنید. با کجارو همراه باشید.

زمستان را به سرما و سپیدی می‌شناسیم، فصلی که باید کنار آتش گرم خانه و خانواده به سر آید. اما حکایت علاقه‌مندان به سفر و گردشگران ماجراجو جور دیگری رقم می‌خورد، راه سفر را در پیش می‌گیرند و از زیبایی‌های طبیعت گرما و انرژی می‌گیرند. 

تعطیلات آخر هفته فرصت مناسبی است تا دست از زندگی پراسترس و رنگ‌پریده شهری بشوییم و به دامان طبیعت بی‌نظیر و رنگارنگ کشورمان رهسپار شویم. در این مقاله با یکی از معروفترین پیست‌های اسکی تهران برای سفر یک روزه و کویر مرنجاب و غار آبی دانیال برای سفرهای دو روزه آشنا می‌شویم.

سفر یک روزه

صبح زمستانی یک روز تعطیل می‌تواند با تجربه‌ای متفاوت از هیجان و سر زندگی رقم بخورد، کافی است عزم سفر کنید و تا پیش از تاریکی شب، تجربه‌ای متفاوت برای خود رقم بزنید.

پیست اسکی شمشک

پیست اسکی شمشک

پیست اسکی شمشک در ۵۷ کیلومتری شمال شرقی تهران در روستای شمشک واقع است. این پیست برای اولین بار در سال ۱۳۳۷ مورد بهره‌برداری قرار گرفت و شامل ۳ تله‌اسکی بشقابی و ۲ تله‌اسکی چکشی است. همچنین یکی از تله سیژهای تهران در این مجموعه قرار داردپیست اسکی شمشک بعد از پیست اسکی دیزین در شهریور ۱۳۷۵ با تغییرات در شیب، مسیر پیست آن از طرف فدراسیون جهانی عنوان بین‌المللی به خود گرفت.

امکانات رفاهی این پیست شامل ۲ هتل، ۴ ستوران است که در فصل زمستان پذیرای ورزشکاران و طبیعت دوستان است. ارتفاع بالاترین نقطه این پیست از سطح دریا ۳۰۵۰ متر و پایین‌ترین نقطه این پیست از سطح دریا ۲۵۵۰ است. طول فصل اسکی در شمشک از اوایل آذر تا اواسط فروردین‌ماه متغیر است. شمشک در فصل تابستان محل بسیار خوبی برای تفریح و ورزش است. هوای مطلوب این منطقه همچنین نزدیکی آن به شهر بزرگ تهران باعث جلب‌توجه بسیاری از توریست‌های داخلی و خارجی شده است.

پیست اسکی شمشک

در زمستان پیست اسکی شمشک با وجود نورافکن‌های زردرنگ محیطی جذاب و دیدنی را فراهم آورده تا اسکی‌بازان بتوانند تا پاسی از شب نیز به اسکی کردن بپردازند. بنابراین آخر هفته زمستانی خود را در شمشک بگذارنید.

سفرهای دو روزه

در هر فاصله‌ای از هر کجای این مرز و بوم که روزگار می‌گذارنید، فرصت دو روزه تعطیلات آخر هفته‌تان را به خاطره‌های به‌یادماندنی بدل کنید. بار سفر را ببنید، دل به طبیعت بسپارید، معرفی مقصدش هم با ما. 

غار آبی دانیال

پیست اسکی شمشک

غار آبی دانیال که سابقه کشف و شناسایی آن به زمان دوری نمی‌رسد به‌تازگی مورد توجه گردشگران واقع شده است. غار دانیال جزو غارهای رودخانه‌ای ایران محسوب می‌شود و فقط دارای یک شعبه یا دالان اصلی به طول تقریبی ۱۵۰۰ متر و عرض تقریبی یک و نیم متر است که با پیچ‌وخم‌های فراوان و گذر دالان‌های تنگ و باریک پر از آب و حوضچه‌ها و آبشارهای کوچک ادامه می‌یابد و در انتها به چند شعبه کوچک‌تر منتهی می‌شود.

غار دانیال دومین غار بزرگ رودخانه‌ای ایران بعد از غار قوری قلعه پاوه در کرمانشاه است. جالب است بدانید؛ دمای داخلی این غار در طول سال تقریبا یکسان است. جریان رودخانه از ابتدای ورود به غار تا بخش انتهایی وجود دارد که از به هم پیوستن چندین جوی و چشمه به وجود می‌آید. عمق این جریان در بخش‌های مختلف غار متغیر است، ولی به‌طور کلی از یک متر تجاوز نمی‌کند. البته چندین گذرگاه و بخش در این غار وجود دارد که در هنگام بارندگی عمق آن‌ها بالا آمده و گذر از آن‌ها تقریبا غیرممکن می‌شود.

غار آبی دانیال

از تهران یا هر کجای دیگر این مرز و بوم که روزگار می گذارنید، خود را به سلمانشهر و روستای دانیال برسانید، برای رسیدن به روستای دانیال مسیر چندان سختی در پیش ندارید. در مسیر چالوس به تنکابن و از کنار پروژه عظیم هتل قو، بلواری بسیار زیبا از میان شهر جدید سلمانشهر گذشته و به روستای دانیال منتهی می‌شود، طول این مسیر حدود ۵ کیلومتر است.

پس از رسیدن به روستای دانیال، در انتهای روستا بعد از گذشتن از یک پل چوبی وارد یک مسیر خاکی و نسبتا ناهموار به طول دو کیلومتر می‌شوید. انتهای روستا پیش از شیب، جاده فرعی دست چپ را داخل شده و تا آخرین ویلا مسیر را ادامه دهید.  از ماشین پیاده شده و از رودخانه‌ای که در پایین دست مشاهده می‌گردد عبور کرده و از سمت چپ رودخانه مسیر رودخانه را تا دومین انشعاب ادامه دهید.

پس از رسیدن به دومین انشعاب مسیر سمت چپ را به‌سمت بالا تا زیر دیواره‌ای سفید رنگ پی بگیرید. دهانه غار رو به شمال غربی بوده و درست در زیر این دیواره قرار دارد. برای رسیدن به غار دانیال نیاز است تا حدود یک ساعت جنگل‌نوردی داشته باشید، جنگلی که زیبایی بی حد و حصر آن بخشی هیجان‌انگیز از برنامه سفرتان را رقم خواهم زد. برای رسیدن به غار آبی دانیال، علایم و راهنمای مصوری وجود ندارد، اگر اهل استفاده از جی پی اس و فناوری نیستید، از مهربانی محلی‌ها یاری بگیرید.

غار آبی دانیال

داخل غار از چند چشمه کوچک که از شعب مختلف آن سرچشمه می‌گیرد، تامین می‌شود. این چشمه کاملا زلال و از نظر املاح دارای درصد پایینی بوده که آن را قابل شرب می ‌کند. دمای هوای داخل غار حدود ۲۳ درجه سانتی‌گراد و دمای آب چیزی در حدود ۱۷ درجه است. این دما در تمامی طول سال تقریبا ثابت است و همین ثابت بودن اجازه می‌دهد در تمامی فصول سال و این آخر هفته زمستانی، بازدید از غار امکان‌پذیر باشد.

غار آبی دانیال

کویر مرنجاب

کویر مرنجاب

وقتی صحبت از زیبایی‌های طبیعت به میان می‌آید، کم و بیش همه ما ناخودآگاه جنگل‌های سرسبز، رودخانه‌های خروشان و کوه‌های سر به فلک کشیده را به خاطر می‌آوریم، اما طبیعت جلوه‌های دیگری هم دارد. کویر یکی از این دیدنی‌ها است که به سهم خود از جذابیت و افسونی خیره‌کننده و آرامشی ژرف و عمیق بهره برده است. به این‌ها جادوی آسمان شب را هم اضافه کنید، جشن درخشش و سکوتی که ارزش یکبار امتحان را دارد.

این کویر از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل، از غرب به کویر مسئله و دریاچه‌های نمک حوض سلطان و حوض مره، از شرق به کویر بندریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان محدود می‌شود. ارتفاع متوسط کویر مرنجاب از سطح آب‌های آزاد حدود ۸۵۰ متر است.

قسمت عمده این کویر پوشیده از تپه‌های شنی و ریگزار است و از لحاظ پوشش گیاهی و جانوری، به دلیل وجود آب و غذای فراوان بسیار غنی است. کویر مرنجاب در کنار دریاچه نمک آمیزه‌ای از طبیعت و تاریخ است. نزدیک بودن این منطقه به تهران، امنیت آن در مقایسه با سایر قسمت‌های کویری نظیر کویر لوت، چهار فصل بودن و اعتدال نسبی دمای آن، تنوع جاذبه‌های گردشگری، تنوع گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی آن به این منطقه حالت ویژه‌ای داده است. 

کویر مرنجاب

از تهران ابتدا وارد اتوبان تهران- قم شده و در اتوبان امیرکبیر (قم-کاشان) مسیر کاشان را در پیش بگیرید. یک خروجی در سمت چپ شما قرار دارد که به‌سمت کاشان می‌رود. پس از رسیدن به کاشان به‌سمت آران و بیدگل حرکت کنید.

در آران و بیدگل به امامزاده محمد هلال بروید و از خیابان عباس‌آباد وارد بلوار ارتش بشوید. از ابتدای بلوار ارتش تا کاروانسرای مرنجاب حدود ۴۵ کیلومتر راه پیش رو دارید. از کاروان‌سرا تا رمل‌های شنی ۸ کیلومتر دیگر را نیز باید طی کنید.

کویر مرنجاب

شب را می‌توانید در کاروانسرای مرنجاب بگذارنید، این کمپ اقامتی، امکانات کافی و فضای مناسبی برای گردشگران در نظر گرفته است.

هر چهار فصل سال برای سفر به مرنجاب، شیرینی خاص خود را دارد، اما از آبان ماه تا اواسط فروردین، به‌دلیل خنکای نسیم و هوای معتدل‌تر برای سفر به مرنجاب زمان مناسب‌تری است، و البته اگر از همراهان کجارو باشید، آخر همین هفته شاید؟

مطالب مرتبط:

دیدگاه