۲۰ تا از زیباترین روستاهای مازندران برای سفر
روستاهای مازندران بهواسطه آبوهوای دلپذیر و خنک، طبیعت بکر، مردمان خونگرم و... یکی از بهترین گزینههای سفر، بهخصوص در تعطیلات تابستان هستند.
روستاهای مازندران بهدلیل وجود جاذبههای طبیعی و آبوهوای مطبوع، از مقاصد گردشگری پرطرفدار و جاهای دیدنی مازندران محسوب میشوند. تعداد زیادی از این روستاها همچنان بافت اصلی خود را حفظ کردهاند و گشتوگذار در آنها، تجربهای بهیادماندنی و متفاوت را برای شما رقم میزند. از زیباترین روستاهای مازندران میتوان به لاویج، فیلبند، جواهرده، کندلوس، پلور، مازیچال، آب اسک، برنت و... اشاره کرد. در ادامه، بهترین روستاهای مازندران برای سفر را به شما معرفی میکنیم تا آنها را در برنامه گردشهای خود بگنجانید.
درباره زیباترین روستاهای مازندران بیشتر بدانید:
- لاویج
- فیلبند
- جواهرده
- کندلوس
- پلور
- تپه گلوگاه
- مازیچال
- آغوزحال
- آب اسک
- جنت رودبار
- برنت
- یوش
- ناتر
- گرسماسر
- دراسله
- خوشواش
- دلیر
- نوشا
- حیرت
- الیت
لاویج
- آدرس: شهرستان نور، بخش چمستان (مشاهده روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از شهر نور: ۳۵ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۳۰ کیلومتر (۴ ساعت)
روستای لاویج یکی از بهترین جاذبههای گردشگری مازندران است که بهلطف قرارگیری در میان جنگلهای انبوه کوهستانی، آبوهوای فوقالعاده خوب و مطبوعی در تابستان دارد. بهترین زمان سفر به این روستای سرسبز را میتوان فصل بهار، تابستان و اوایل پاییز دانست. گاهی اوقات مسیر دسترسی به لاویج در فصل زمستان بهدلیل بارش برف بسته میشود.
برای اینکه از شهر نور به طرف روستای لاویج حرکت کنید، وارد جاده نور-چمستان شوید. در دوراهی لاویج بهسمت راست بپیچید و به مسیر خود ادامه دهید. این جاده از پارک جنگلی کشپل عبور میکند و شما را با لاویج زیبا میرساند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Ahmad K
جنگلنوردی و طبیعتگردی در ارتفاعات اطراف روستای لاویج یکی از تفریحات گردشگران در سفر به این منطقه هستند. در طول گشتوگذار خود در لاویج حتما از «آبشار حرام او» بازدید کنید که در مسیر جاده چمستان به لاویج قرار گرفته است. این آبشار چشمانداز فوقالعاده زیبایی دارد و با اتراق در اطراف آن میتوانید از هوای خنک لذت ببرید.
از جاذبههای طبیعی لاویج باید به چشمه آبگرم اشاره کرد که شهرت زیادی برای این منطقه بههمراه داشته است. بهدلیل خواص آبگرم لاویج، افراد زیادی برای درمان مشکلات پوستی و دردهای مفاصل به این روستا مسافرت میکنند.
در سفر به لاویج میتوانید به بازار آن سر بزنید و انواع محصولات محلی و صنایع دستی مازندران را خریداری کنید. عسل با عطروطعم طبیعی، محصولات لبنی و صنایع دستی از سوغاتیهای اصلی لاویج هستند.
در صورتی که قصد اقامت در روستای لاویج را دارید، میتوانید در اقامتگاههای بومگردی و ویلاهای این منطقه تجربه متفاوتی را برای خود رقم بزنید. رستورانهای متعددی در روستا فعالیت میکنند که انتخابهای خوبی برای رفع خستگی و گرسنگی محسوب میشوند.
فیلبند
- آدرس: شهرستان بابل، بخش بندپی غربی (مشاهده روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از آمل: ۵۵ کیلومتر (یک ساعت و ۲۵ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۹۵ کیلومتر (۳٫۵ ساعت)
روستای فیلبند از زیباترین و مرتفعترین روستاهای ییلاقی شهرستان بابل است که بهواسطه قرارگیری در ارتفاعات کوهستانی بهعنوان منطقهای خوشآبوهوا و ییلاقی برای تعطیلات تابستان شناخته میشود. برای سفر از آمل به روستای فیلبند باید وارد جاده هراز (شمال-جنوب) شوید و پس از حدود ۴۵ کیلومتر، بهسمت جاده فیلبند حرکت کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: محمد نمازی
یکی از ویژگیهای اصلی فیلبند، تشکیل اقیانوس ابر در آن است که به شما امکان تماشای حرکت ابرها در زیر پایتان را میدهد. گردشگران زیادی برای تماشای این پدیده زیبا راهی فیلبند میشوند؛ اما زمان ایجاد اقیانوس ابر مشخص نیست و به وضعیت آبوهوایی بستگی دارد. هنگام گشتوگذار در فیلبند، عکاسی از مناظر زیبای آن را فراموش نکنید.
فصلهای بهار و تابستان بهترین زمان سفر به روستای فیلبند هستند؛ هنگامی که آبوهوای مطبوعی بر منطقه حاکم است و میتوان از گرمای تابستان به آن پناه برد. هوای فیلبند در طول پاییز و زمستان بسیار سرد میشود و ساکنان آن به شهرها و روستاهای گرمتر در حومه فیلبند نقل مکان میکنند.
وجود چندین اقامتگاه بومگردی در فیلبند این امکان را به شما میدهد تا برای چند روز بهدور از هیاهوی شهر، در محیطی دنج به سبک روستایی زندگی کنید. تعدادی رستوران نیز در فیلبند مشغول به کار هستند که در صورت تمایل میتوانید غذای آنها را بچشید.
روستای سنگچال یکی از دهکدههای توریستی مازندران است که بهدلیل نزدیکی به روستای فیلبند (۱۰ کیلومتر) میتواند مقصد بعدی سفرتان باشد. اين روستا طبيعت بسيار ديدنی دارد و تپه معروفی در نزدیکی آن قرار گرفته است که مردم بومی معمولا در روزهای تعطيل برای پیکنیک به آنجا میروند.
جواهرده
- آدرس: شهرستان رامسر، بخش مرکزی، دهستان سختسر (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از رامسر: ۲۵ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۴۵ کیلومتر (۴٫۵ ساعت)
جواهرده یکی از روستاهای ییلاقی رامسر و از زیباترین روستاهای مازندران است که بهلطف پوشش گیاهی متنوعی از درختان راش و ممرز تا اقاقیا و شمشاد، فضای بسیار سرسبز و جذابی دارد. در برخی از روزهای سال، ابرها جواهرده را میپوشانند و فضایی دلپذیر برای گشتوگذار پیش روی شما میگذارند. اواخر بهار و تابستان بهترین زمان سفر به این ییلاق است.
سفر به جواهرده را از سهراه فلسطین در رامسر آغاز کنید و وارد جاده جواهرده شوید تا در نهایت به این روستای دیدنی برسید. این جاده که از میان جنگل میگذرد، جزو زیباترین جاده های ایران است. پارک جنگلی صفارود (پارک جنگلی جواهرده) که در جاده جواهرده قرار دارد، یکی از مقاصد اصلی گردشگران مازندران به حساب میآید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: ابراهیم غریب
چندین چشمه در جواهرده وجود دارد که علاوه بر تامین آب، جزو بهترین جاذبههای گردشگری روستا هستند. در طول ماههای گرم سال، بازدید از آبشارهای جواهرده را از دست ندهید؛ بهخصوص آبشاری که در انتهای روستا قرار دارد. مسجد آدینه، مقبره شاه یحیی و گورهای تاریخی گبری از دیگر جاهای دیدنی جواهرده محسوب میشوند.
اگر اهل کوهنوردی هستید، با صعود به قله سرخ تله، قله سماموس و ارتفاعات سرسبز جنگل های هیرکانی، تجربه متفاوتی برای خود بسازید. روستای گردشگری جواهرده دارای امکانات خوبی نظیر برق، آب لولهکشی، درمانگاه، داروخانه، چندین کافه و آلاچیق است و انتخاب خوبی برای تعطیلات تابستان به حساب میآید.
برای حمایت از کسبوکار مردم محلی جواهرده میتوانید انواع صنایع دستی نظیر نمد، چادرشب، جوراب پشمی، سفال و... را خریداری کنید. ترشی، مربا، نان و شیرینی، ماست، دوغ، کره، پنیر و عسل محلی نیز اغلب در سبد خرید گردشگران قرار میگیرد.
برای اقامت در جواهرده میتوانید از متل، اقامتگاه بومگردی، خانه، ویلا و سوئیت استفاده کنید. در مسیر جاده جواهرده و همین طور در داخل روستا، رستورانهای متعددی فعالیت میکنند که برای رفع خستگی و تجدید قوا انتخابهای مناسبی به نظر میرسند.
کندلوس
- آدرس: شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوسرستاق (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از نوشهر: ۷۰ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۶۰ کیلومتر (دو ساعت و ۵۰ دقیقه)
کندلوس یکی از زیباترین روستاهای نوشهر و از قدیمیترین سکونتگاههای بشری استان مازندران است که قدمت آن به حدود ۴,۰۰۰ سال میرسد. این روستا در تیرماه ۱۴۰۲ از میان بیش از ۳,۰۰۰ روستای مازندران انتخاب شد تا یکی از هفت نماینده ایران برای ثبت در سازمان جهانی گردشگری باشد.
کندلوس در دامنه سرسبز رشته کوههای البرز قرار دارد و از آبوهوای فوقالعاده مطبوعی برخوردار است. بهار و تابستان بهترین زمان سفر به کندلوس به حساب میآید. برای سفر از نوشهر به کندلوس باید از خیابان شهید خیریان (شمال به جنوب) وارد جاده ساحلی (جاده سیاهکلرود-مازندران) شوید. به مسیر خود ادامه دهید تا به جاده چالوس برسید. سپس از دوراهی «دوآب» وارد جاده کجور شوید. بعد از حدود ۳۰ کیلومتر بهسمت راست بپیچید؛ این جاده شما را به مقصد میرساند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: محسن توسلی
از جاهای دیدنی کندلوس میتوان به موزه مردمشناسی، اولین موزه روستایی کشور، اشاره کرد که محلی عالی برای آشنایی با شغلهای قدیمی مازندران، لباسهای مردم بومی و... محسوب میشود. موزه گیاهان دارویی و حمام قدیمی خزینهای از دیگر جاذبههای کندلوس هستند.
در طول گشتوگذار در کندلوس میتوانید از تماشای خانههای کاهگلی با ایوانهای کوچک، پنجرههای چوبی و معماری ساده لذت ببرید. خانههای قدیمی معمولا در دو طبقه با سقفی شیروانی و پوشش لتکوبی یا سفالی ساخته شدهاند. از آنجا که در تمام نقاط روستا، سطل زباله تعبیه شده است، در حین گردش خود از ریختن زباله بپرهیزید.
صنایع دستی کندلوس فقط به جوراب و لباس پشمی خلاصه نمیشود و میتوانید جاجیم، نمد، پارچه پشمی چهارخانه و غیره را برای سوغات خریداری کنید. در صورتی که برای سفر کندلوس برنامهریزی میکنید و مایل به اقامت چندروزه در این روستا هستید، امکان رزرو مهمانسرا و اجاره سوئیت و ویلا برایتان مهیا است. در نزدیکی موزه مردمشناسی، یک رستوران و کافیشاپ فعالیت میکنند که میتوانید برای صرف غذا و نوشیدنی از آنها استفاده کنید.
تپه گلوگاه
- آدرس: شهرستان گلوگاه، بخش مرکزی، دهستان آزادگان (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از گلوگاه: ۳ کیلومتر (۱۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۳۴۰ کیلومتر (۵ ساعت و ۳۰ دقیقه)
روستای تپه آبوهوای مطبوع و آب و هوایی دلپذیر دارد و از طبیعت بکر و سرسبز برخوردار است. این روستا با توجه به فاصله اندکی که با شهر گلوگاه دارد، مورد توجه بسیاری از دوستداران طبیعت است و گردشگران زیادی در طول سال از آن بازدید میکنند. بهار و تابستان بهترین فصل سفر برای بازدید از این روستا هستند. برای سفر از گلوگاه به روستای تپه میتوانید مسیر خود را از جاده دامغان- گلوگاه آغاز و در مسیر فرعی (شرق به غرب) بهسمت روستای تپه حرکت کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: saied morvarid
توسکا چشمه در منطقه بالادست شهرستان گلوگاه، تپه گراودین با قدمت طولانی در شمال غرب گلوگاه و طبیعت بینظیر، بافت سنتی و قدیمی خانههای تپه از جاذبههای روستای گلوگاه محسوب میشوند. از صنایع دستی این منطقه میتوان به قالیبافی، نمدمالی، چادرشببافی، گلیمبافی و... اشاره کرد.
یک اقامتگاه بومگردی در تپه فعال است که گزینه خوبی برای اقامت محسوب میشود. امکان اجاره خانه نیز در این روستا وجود دارد. برای صرف غذا میتوانید از رستورانهای روستا و شهر گلوگاه استفاده کنید.
پلور
- آدرس: شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از آمل: ۹۵ کیلومتر (۱٫۵ ساعت)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۰۰ کیلومتر (۱٫۵ ساعت)
روستای پلور از بهترین مناطق ییلاقی نزدیک به پایتخت و از زیباترین روستاهای مازندران است که در طول تابستان، هوای بهاری و خنکی دارد. بهترین زمان سفر به پلور را میتوان بهار و تابستان دانست.
برای سفر از آمل به پلور باید از میدان ۱۷ شهریور (فلکه آمل) وارد بلوار امام خمینی (شمال-جنوب) شوید. سپس به خیابان مدرس بروید و مسیر خود را در جاده هراز ادامه دهید. با رانندگی در این جاده به روستای زیبای پلور میرسید. این روستای ییلاقی تقریبا در میانه راه تهران و آمل قرار دارد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: علی تصدقی
در طول اردیبهشت میتوانید شاهد گلهای زرد وحشی و شکوفه درختان در پلور باشید و از اواخر خرداد و اوایل تیر از تماشای شقایقها لذت ببرید. پارک ملی لار یکی از بهترین مناطق ایران برای تماشای شقایقهای سرخ و گلهای وحشی است.
پل سنگی بزرگی در نزدیکی پلور وجود دارد که به دستور رضا شاه ساخته شد و همچنان مستحکم و استوار است. پس از تماشای این جاذبه تاریخی میتوانید از غار گل زرد و آبشار قلعه دختر بازدید کنید. دره زمان از جاذبههای نسبتا بکر و کمتر شناختهشده پلور است که رودخانهای از وسط آن عبور میکند. برای دیدن دره باید در رودخانه پیادهروی کنید.
از جاذبههای اطراف روستای پلور میتوان به آبشار شاهان دشت (۲۶ کیلومتر)، دریاچه امامزاده علی (ع) (۱۱ کیلومتر)، سد لار (۴۰ کیلومتر) و قلعه ملک بهمن (۲۵ کیلومتر) اشاره کرد.
یک اقامتگاه بومگردی در پلور فعالیت میکند که امکان اقامت در کلبههای کاهگلی و کپر را برای علاقهمندان فراهم کرده است. چندین رستوران و کافیشاپ در این روستا مشغول به کار هستند؛ در نتیجه، پس از گشتوگذار در پلور میتوانید غذای موردعلاقه خود را سفارش دهید.
مازیچال
- آدرس: شهرستان تنکابن، بخش نشتا، دهستان کترا (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از کلاردشت: ۲۵ کیلومتر (یک ساعت و ۲۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۵۰ کیلومتر (۳٫۵ ساعت)
مازیچال دهکدهای ییلاقی در ارتفاعات نزدیک به کلاردشت است که گاهی اوقات اقیانوس ابر در آن تشکیل میشود و هر بینندهای را مبهوت خود میکند. در صورتی که شرایط جوی برای ایجاد پدیده اقیانوس ابر مساعد نباشد، میتوانید منظره چشمنوازی از چالوس تا رامسر را به نظاره بنشینید. نیمه دوم فصل بهار و تابستان را میتوان بهترین زمان سفر به مازیچال معرفی کرد.
برای سفر از کلاردشت به مازیچال میتوانید از خیابان پاسداران (جنوب-شمال) این شهر حرکت کنید تا به میدان معلم برسید. از این میدان وارد خیابان شهید دلفان آذری شوید تا به جاده عباسآباد برسید. در ادامه مسیر باید در جاده مازیچال حرکت کنید. جاده خاکی مازیچال شما را به ارتفاعات این منطقه و روستای مازیچال میرساند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Ziqqurat 1969
مازیچال مملو از درختان بلوط است که هر گردشگری را به وجد میآورند. همچنین گلهای زیبا، درختان سیب وحشی، آلوچههای محلی و بوتههای زرشک، لذت گشتوگذار در این منطقه را دوچندان میکنند. در سفر به مازیچال میتوانید، جنگلپیمایی در شور زمین، هزارچشمه و جنگلهای مازیچال را تجربه و از هوای تازه استشمام کنید.
مازیچال امکانات اقامتی ندارد؛ اما میتوانید در مراتع زیبای آن چادر بزنید؛ با صدای جیرجیرکها به خواب بروید و با آواز پرندهها، روز خود را آغاز کنید. بهدلیل وجود خطر حمله حیوانات وحشی، برای کمپینگ از افراد آشنا به منطقه کمک بگیرید.
مازیچال فاقد هرگونه مغازه، فروشگاه و رستوران است و در سفر به این منطقه باید غذای کافی همراه داشته باشید. از آنجا که اهالی روستا به دامداری مشغول هستند، از خرید لبنیات محلی غافل نشوید.
آغوزحال
- آدرس: شهرستان تنکابن، جاده دوهزار (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از تنکابن: ۲۵ کیلومتر (یک ساعت)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۲۰ کیلومتر (پنج ساعت)
آغوزحال روستایی ییلاقی در استان مازندران است که قدمت بسیار طولانی دارد. «آغوز» در زبان محلی بهمعنای گردو است و «حال» معنی منطقا یا محله را دارد. این روستا مشرف به جنگل دوهزار است و شامل مسیرهای خاکی منتهی به کوهستان و جنگل میشود. جنگلهای آغوزحال در مرز استانهای مازندران و گیلان قرار دارد و در واقع این دو استان را به یکدیگر متصل کرده است.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: shahrokh sanei
برای رسیدن به روستای آغوزحال ابتدا باید به تنکابن بروید و از راه شیرود و مسیر جنگلهای دوهزار و سههزار و سپس از طریق منطقه خرم آباد در مسیر فرعی این روستا قرار بگیرید. در این روستا باغهای بسیاری وجود دارد که در میان آنها باغهای مرکبات بیشتر به چشم میخورند. در این منطقه همچنین کشت چای، کشاورزی، زنبورداری و دامداری رونق دارد.
یکی از جاذبههای دیدنی روستای آغوزحال متعلق به «آبشار میلاش» است که در یک کیلومتری غرب روستای میلاش و جنگل دوهزار قرار دارد. این آبشار بهعنوان یکی از بلندترین آبشارهای شمال ایران شناخته شده است و حدود ۲۵ متر ارتفاع دارد. از دیگر جاذبههای این روستا و اطراف آن میتوان به مسیرهای پیاده روی و جنگلی شگفتانگیز، دشتها، مراتع سرسبز، ییلاق «لیمرا»، «دشت دریا سر» و روستای «لاکتراشان» اشاره کرد که هرکدام بهتنهایی جذابیتهای گردشگری بسیاری دارند.
آب اسک
- آدرس: شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از آمل: ۸۵ کیلومتر (یک ساعت و ۲۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۱۰ کیلومتر (یک ساعت و ۴۰ دقیقه)
روستای آب اسک طبیعت بسیار زیبا و آبوهوای مطبوعی دارد؛ به همین دلیل، گردشگران زیادی در طول سال از آن بازدید میکنند. بهار و تابستان بهترین فصل سفر برای بازدید از این روستا هستند.
برای سفر از آمل به آب اسک میتوانید مسیر خود را از میدان ۱۷ شهریور این شهر آغاز و در خیابان امام خمینی (شمال-جنوب) حرکت کنید. در ادامه به خیابان مدرس میرسید که با رانندگی در این مسیر راهی جاده هراز خواهید شد. این جاده شما را به روستای آب اسک میرساند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: علیرضا جواهری
بسیاری از گردشگران در کنار رودخانه هراز در آب اسک اتراق میکنند و از حضور در دل طبیعت لذت میبرند. جاذبههای گردشگری دیگری مانند غار آب اسک، دریاچه امامزاده علی (ع)، امامزاده اصغر و قلعه سنگی در این روستا وجود دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
چندین چشمه آب گرم در روستای آب اسک وجود دارد؛ در نتیجه، این روستا بهعنوان مقصدی برای گردشگری سلامت به حساب میآید. آب این چشمهها دارای املاح و مواد گوگردی است و مردم از آن برای درد مفاصل و بیماریهای پوستی استفاده میکنند.
یکی از رسوم جذاب مردم آب اسک، «زن شاهی» و «برف چال» (ورف چال) نام دارد که هر سال در یکی از جمعههای اردیبهشت برگزار میشود. در این رسم، مردان از روستا بیرون میروند و پادشاهی در آب اسک را به زنان میسپارند. برخی از زنان روستا در این روز نذریهای مختلفی از رشته برشته تا آب دندون میپزند. مردان نیز طبق رسمی دیرینه در دامنه کوه دماوند به محل ورف چال میروند و قطعات یخزده برف را از کوه جدا میکنند. سپس آن را در چالهای میریزند تا در فصل تابستان از آن برای دام خود استفاده کنند.
یک اقامتگاه بومگردی در آب اسک فعال است که گزینه خوبی برای اقامت محسوب میشود. امکان اجاره خانه نیز در این روستا وجود دارد. برای صرف غذا میتوانید روی رستورانهای روستا و رستوران های جاده هراز حساب کنید.
جنت رودبار
- آدرس: شهرستان رامسر، بخش دالخانی، دهستان جنت رودبار (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از رامسر: ۶۰ کیلومتر (یک ساعت و ۴۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۵۵ کیلومتر (چهار ساعت و ۴۰ دقیقه)
جنت رودبار یکی از ییلاقهای مرتفع رامسر با چشمانداز کوهستانی است که جزو زیباترین روستاهای مازندران به شمار میرود. این روستا در بهار و تابستان، هوایی دلپذیر و مطبوع دارد و مقصد خوبی برای سفر محسوب میشود.
برای سفر از رامسر به جنت رودبار میتوانید از میدان معلم راهی بلوار معلم شوید. در ادامه بهسمت بلوار رزاقی (شمال-جنوب) بپیچید و مسیر خود را در جاده ساحلی پی بگیرید تا به جاده رامسر-تنکابن برسید. سپس به جاده جنت رودبار (میرزا کوچک خان) بروید تا شما را به روستای مقصد برساند. در طول مسیر روستای جنت رودبار از دل جنگل دالخانی عبور میکنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: محمدرضا یعقوبی
مراتع و تپههای سرسبز پوشیده از گلها و گیاهان دارویی تنها گوشهای از جاذبههای گردشگری جنت رودبار هستند. در طول گشتوگذار در این منطقه میتوانید در میان خانههای قدیمی روستا راه بروید و از وزش نسیم خنک تابستانی بر صورتتان لذت ببرید.
اگر اهل کوهنوردی هستید، در سفر به جنت رودبار میتوانید همراه با راهنمای محلی به این ورزش بپردازید و از چشماندازهای تماشایی کوههای البرز لذت ببرید.
از آنجا که مزارع گلگاوزبان بهوفور در جنت رودبار وجود دارد، به آن پایتخت گلگاوزبان مازندران میگویند. به همین دلیل، جشنواره گلگاوزبان هر سال در خردادماه در جنت رودبار برگزار میشود که با استقبال زیاد گردشگران همراه است. این جشنواره شامل اجرای موسیقی و رقص سنتی، عرضه سوغات و صنایع دستی و از همه مهمتر گلگاوزبان مرغوب میشود.
بهلطف فعالیت چندین اقامتگاه بومگردی در جنت رودبار میتوانید چند روزی را در این منطقه زیبا سپری کنید. ضمن اینکه امکان اجاره خانههای محلی روستا، ویلا و سوئیت برایتان مهیا است. تعدادی رستوران و غذاخوری در جنت رودبار مشغول به کار هستند که برای رفع خستگی و سفارش غذا به یکی از آنها سر بزنید.
برنت
- آدرس: شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، دهستان راستوپی (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از قائم شهر: ۸۰ کیلومتر (۱٫۵ ساعت)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۲۰ کیلومتر (سه ساعت)
روستای برنت یکی از جاهای دیدنی سوادکوه و از زیباترین روستاهای مازندران محسوب میشود که بهخاطر جاذبههای طبیعی و تاریخی، به مقصد گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شده است. بهار و تابستان را میتوان بهترین زمان بازدید از روستا دانست.
برای سفر از قائم شهر به روستای برنت باید در جاده فیروزکوه (شمال-جنوب) رانندگی کنید. پس از حدود ۶۰ کیلومتر، از دوربرگردان وارد جاده فیروزکوه (جنوب-شمال) شوید و مسیر خود را ادامه دهید تا به جاده خطیر کوه برسید. از طریق این مسیر به جاده برنت بروید که شما را به روستای مقصد هدایت میکند. مسیر دسترسی به روستا (جاده فیروزکوه و جاده برنت) بهلطف درختان برافراشته و رودخانهها، بسیار زیبا و دیدنی است.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Amir D
عمارت علی محمدخان یکی از جاذبههای تاریخی برنت است که نشان از قدمت تاریخی این منطقه دارد. از دیگر جاهای دیدنی روستا میتوان به چندین آسیاب بادی اشاره کرد که در گذشته نقش مهمی در چرخه اقتصادی و صنعتی روستا داشتند. چشمههای متعددی با آب خنک و گوارا در اطراف روستای برنت وجود دارد که محل خوبی برای استراحت و آببازی هستند.
رودخانههای پرآب در اطراف روستای برنت، محیطی سرسبز با انواع پوشش گیاهی برای این منطقه به ارمغان آوردهاند. گردشگران زیادی فرصت را غنیمت میشمارند و در مسیرهای کنار رودخانه که پر از درختان سرسبز هستند، بساط پیکنیک خود را به پا میکنند.
مردم روستای برنت از راه دامپروری، باغداری و کشاورزی روزگار میگذرانند؛ از همین رو، محصولات لبنی و عسل بهترین سوغات این منطقه محسوب میشود. با خرید این محصولات، به اقتصاد برنت کمک خواهید کرد.
روستای برنت فاقد اقامتگاه بومگردی است؛ بنابراین، میتوانید در طبیعت زیبای اطراف روستا کمپ بزنید. در زمان ترک این منطقه هیچ اثری از خود به جا نگذارید و زبالهای در طبیعت رها نکنید. اگر به شبمانی در طبیعت علاقه ندارید، امکان استفاده از اقامتگاههای بومگردی و ویلاهای شهر پل سفید (۳۰ کیلومتری برنت) برایتان مهیا است. رستورانی در روستا فعالیت نمیکند.
یوش
- آدرس: شهرستان نور، بخش بلده، دهستان شیخ فضلالله نوری (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از بلده: ۱۰ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۳۰ کیلومتر (دو ساعت و ۱۰ دقیقه)
روستای یوش که در نزدیکی جاده چالوس در درهای زیبا بین کوههای البرز قرار دارد، زادگاه نیما یوشیج (علی اسفندیاری)، پدر شعر نو پارسی، است. این روستا که یکی از زیباترین ییلاقات مازندران محسوب میشود، آبوهوای مطبوعی در بهار و تابستان دارد و هر گردشگری را با طبیعت زیبای خود شگفتزده میکند.
برای سفر از بلده به روستای یوش باید در جاده پل زنگوله-بلده (شمال-جنوب) رانندگی کنید تا جاده فرعی روستای یوش را ببینید. پس از مسافتی کوتاه (حدود ۳۰۰ متر) به مقصد خواهید رسید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Arash D
کوچهباغهای روستای یوش بسیار زیبا هستند؛ بنابراین، هنگام پیادهروی در آنها حس آرامش وصفناپذیری خواهید کرد. در ادامه به بازدید از خانه نیما یوشیج بروید که مهمترین جاذبه روستا به حساب میآید. این خانه قاجاری به شیوه خانههای کوهستانی منطقه نور ساخته شده و دارای حیاط مرکزی و تعداد اتاق در اطراف حیاط است.
در سفر به یوش میتوانید از آرامگاه یا آتشکده «کیا داوود» بازدید کنید که از آثار ملی ایران محسوب میشود. جاذبههای گردشگری دیگری همچون حمام تاریخی یوش و عمارت شاه نیز ارزش بازدید دارند.
برای اقامت در یوش میتوانید از اقامتگاه بومگردی این روستا استفاده کنید یا بهسراغ اجاره خانه بروید. از آنجا که رستورانی در یوش فعالیت نمیکند، همراه خود غذا و آب داشته باشید.
ناتر
- آدرس: شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از مرزن آباد: ۲۵ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۳۰ کیلومتر (۲٫۵ ساعت)
روستای ناتر یکی از زیباترین روستاهای حاشیه جاده چالوس و از جاهای دیدنی مرزن آباد است که قدمتی ۲۵۰۰ ساله دارد. در این روستا همچنان خانههای چوبی با سقفهای شیروانی خودنمایی میکنند. وجه اشتراک تمام روستاهای کوهستانی این منطقه را میتوان مه غلیظی دانست که در اکثر روزهای سال، روستاها را احاطه میکند و چشماندازی دیدنی را در مقابل دیدگان گردشگران میگذارد.
ناتر بهعنوان روستایی ییلاقی شناخته میشود و بهار و تابستان بهترین زمان سفر به آن و لذتبردن از زیباییهایش است. برای اینکه از مرزن آباد راهی روستای ناتر شوید، در جاده چالوس (شمال-جنوب) رانندگی کنید تا به خروجی جاده چال زمین برسید. در این مسیر به راه خود ادامه دهید تا وارد جاده طویر شوید. در ادامه مسیر به جاده ماکار خواهید رسید و سپس جاده فشکور و جاده کوهستان را پیش رو دارید که شما را به روستای ناتر هدایت میکنند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Hanzale Rasooli
در روستای ناتر میتوانید از چشمههای متعددی نظیر «قلقله چشمه» و «ککیچشمه» بازدید کنید. چشمه «داریو» در منطقه کندیچال یکی دیگر از جاذبههای معروف روستا است که از آب آن برای درمان بیماریهای گوارشی و پوستی استفاده میشود. در ادامه میتوانید به زیارت امامزاده «فضل و فاضل» بروید که برای مردم منطقه از ارزش و احترام زیادی برخوردار است.
از جاهای دیدنی اطراف روستای ناتر میتوان به رودخانه آیسورار (آسیاب رود) اشاره کرد که گزینه خوبی برای اتراق و گوشسپردن به صدای دلنواز آب است. آبشار بارینگنون از معروفترین آبشارهای شمال کشور محسوب میشود که بسیاری از گردشگران بازدید از آن را در برنامه سفر خود میگنجانند.
یک اقامتگاه بومگردی در روستای ناتر فعالیت میکند که بهلطف معماری کاملا سنتی و روستایی، محلی عالی برای اقامت به حساب میآید. در صورت تمایل در دل طبیعت روستا کمپ بزنید و لحظاتی فراموشنشدنی را تجربه کنید. رستورانی در این منطقه وجود ندارد؛ هرچند اقامتگاه بومگردی دارای رستورانی است که میتوانید از آن استفاده کنید.
گرسماسر
- آدرس: شهرستان رامسر، بخش مرکزی، دهستان جنت رودبار (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از رامسر: ۵۵ کیلومتر (۱٫۵ ساعت)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۵۰ کیلومتر (۴٫۵ ساعت)
روستای گرسماسر رامسر بهدلیل قرارگیری در ارتفاع بسیار بالا، از خنکترین ییلاقهای شمال کشور به حساب میآید و حتی در دل تابستان نیز هوایی خنک و مطبوع دارد. بهترین فصل برای سفر به این منطقه، بهار و تابستان است. گرسماسر معمولا در اكثر مواقع سال پوشيده از ابر میشود و همين موضوع، گردشگران زیادی را به این روستا جذب میکند.
برای سفر از رامسر به گرسماسر میتوانید از بلوار معلم بهسمت بلوار رزاقی (شمال-جنوب) بپیچید و مسیر خود را در جاده ساحلی پی بگیرید تا به جاده رامسر-تنکابن برسید. سپس به جاده جنت رودبار (میرزا کوچک خان) بروید تا در کنار لیماکده (بازار مرجان)، جاده فرعی گرسماسر را ببینید. این جاده شما را به روستای ییلاقی گرسماسر میرساند. در مسیر روستا، از طبیعت دیدنی جنگل دالخانی عبور میکنید که جزو جاذبههای گردشگری معروف مازندران است.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: جلال حسینی
خانههای قدیمی روستای گرمساسر اغلب از سنگ، خشت و چوب هستند؛ هرچند، ویلاهای مدرن بر چهره جذاب روستا اثر منفی گذاشتهاند. هنگام قدمزدن در کوچههای مارپیچ روستا شاهد این خانههای قدیمی با سقف شیروانی و دیوارهای گلی خواهید بود.
چشمههای متعدد از جاذبههای گردشگری گرسماسر هستند که معروفترین آنها شامل چشمه امیرخانی، رادکنار، رستمسر و... میشود. امامزاده رستم گزینه دیگر پیش روی شما برای زیارت و گردش در روستا است؛ بهخصوص که روی دامنه کوه قرار دارد و چشمانداز فوقالعادهای را پیشکش شما میکند. قلعه تاریخی گرسماسر نیز محلی عالی برای علاقهمندان به تاریخ به حساب میآید.
یک اقامتگاه بومگردی در روستای گرسماسر فعالیت میکند که میتوانید اوقات خوشی را در آن بگذرانید. تنها کافه روستا اغلب پاتوق مردم بومی است و صبحانه، ناهار و شام سرو میکند.
دراسله
- آدرس: شهرستان سوادکوه، بخش مرکزی، دهستان ولوپی (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از قائم شهر: ۹۵ کیلومتر (دو ساعت و ۴۵ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۷۰ کیلومتر (پنج ساعت)
روستای ییلاقی دراسله در دامنه کوهستانهای سرسبز البرز واقع شده و دارای آبوهوای بسیار مطبوعی است؛ از همین رو، در طول بهار و تابستان به مقصد گردشگری شهرنشینان تبدیل میشود. دراسله بهخاطر قرارگیری در ارتفاع بالا گاهی اوقات در مه فرو میرود و فضای دلپذیر و بسیار متفاوتی را پیشکش گردشگران میکند.
برای سفر از قائم شهر به روستای دراسله باید به دل جاده فیروزکوه (شمال-جنوب) بزنید. سپس مسیر خود را به جاده آلاشت تغییر دهید. در ادامه وارد جاده چرات شوید تا به مقصد برسید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Ali Barzegar f
«آبشار دراسله تنگه» یا «آبشار تنگ دراسله» یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری سوادکوه است که حدودا در دو کیلومتری جنوب روستای ییلاقی دراسله قرار دارد. این آبشار پرآب محلی ایدئال برای طبیعتگردی به حساب میآید. رودخانه پرآبی در دراسله جریان دارد که در انتهای روستا دو شاخه میشود. یک بخش از رودخانه به آبشار اصلی میرسد و بخش دیگر به آبشاری کوچک و پرآب میپیوندد.
اکثر خانههای روستای دراسله بازسازی شدهاند و از خانههای قدیمی چوبی و سنگی در آن خبری نیست. اگر به دامنههای اطراف روستا بروید، شاهد گیاهان معطر و دارویی مانند گلگاوزبان، پر سیاوشان و... خواهید بود.
در صورت تمایل میتوانید در روستای دراسله، کمپ بزنید و از طبیعت منطقه استفاده کنید. بسیاری از گردشگران نیز ترجیح میدهد که سوئیت و ویلا اجاره کنند. هیچ رستورانی در این روستا وجود ندارد.
خوشواش
- آدرس: شهرستان آمل، بخش مرکزی، دهستان بالاخیابان لیتکوه (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از آمل: ۸۰ کیلومتر (یک ساعت و ۴۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۸۰ کیلومتر (سه ساعت و ۲۰ دقیقه)
خوشواش در طول زمستان بهدلیل برف و سرما اغلب خالی از سکنه میشود و در بهار و تابستان بهواسطه هوای خنک، ییلاقی پرطرفدار بین گردشگران به حساب میآید. جالب اینکه حتی در تابستانها، بخاری هیزمی در خانهها روشن است؛ خانههایی که از چوب و کاهگل ساخته شدهاند.
برای سفر از آمل به خوشواش (خشواش) باید راهی جاده هزار (شمال-جنوب) شوید. به مسیر خود ادامه دهید تا به یک دوراهی برسید. مسیر خود را بهسمت جاده بلده تغییر دهید. در ادامه وارد جاده شهید یحیی حسنپور شوید تا به یک سهراهی برسید؛ جاده خشواش (فرعی سمت راست)، شما را به مقصد هدایت میکند.
منبع عکس: گوگلمپ، عکاس: امیرحسین اکبری
کوهنوردی در ارتفاعات و تماشای چشمانداز زیبای اطراف، عکاسی از سوژههای ناب طبيعی و روستايی، تماشای غروب خورشید و... از جمله تفریحات روستای خوشواش هستند. ضمن اینکه گاهی اوقات اقیانوس ابر در این روستا تشکیل میشود که بسیار دیدنی و خاطرهانگیز است؛ تجربهای که در کمتر جایی از ایران نصیبتان میشود.
روستای خوشواش فاقد مهمانسرا یا اقامتگاه بومگردی است؛ پس اگر اهل کمپینگ هستید، میتوانید در محل مناسبی در اطراف روستا چادر بزنید. برخی از بومیهای روستا نیز خانه خود را اجاره میدهند که با اقامت در آنها برای ساعاتی زندگی روستایی را تجربه خواهید کرد. رستوران یا کافهای در خوشواش وجود ندارد.
دلیر
- آدرس: شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از مرزن آباد: ۴۰ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۲۰ کیلومتر (دو ساعت و ۲۰ دقیقه)
روستای دلیر یکی از جاهای دیدنی مرزن آباد است که در نزدیکی جاده چالوس قرار دارد. این روستای کوهستانی، منطقهای ییلاقی برای فصول بهار و تابستان به حساب میآید. هوای خنک و وجود مه در برخی روزها، حسوحال خوبی برای هر گردشگری ایجاد میکند.
برای اینکه از مرزن آباد راهی روستای دلیر شوید، در جاده چالوس (شمال-جنوب) رانندگی کنید تا به جاده فرعی دلیر در سمت راستتان برسید. ورودی این جاده روبهروی رستوران کوهستان پارک قرار دارد. جاده دلیر از کنار درهای عمیق میگذرد و عبور از آن کمی دشوار است. با رانندگی در این مسیر به روستای دلیر خواهید رسید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: محمدرضا شاهپسند
از جاذبههای گردشگری روستای دلیر میتوان به چشمه آبگرم اشاره کرد که تلاقی خروجی چشمه آبگرم و رودخانهای با آب سرد، هر بینندهای را به وجد میآورد. چشمه «لیلا پل» در نزدیکی روستا، آب بسیار گوارایی دارد که گفته میشود، در درمان سنگ کلیه موثر است. دو نهر «گرم رو» و «چاری» و چشمههای «هزار سنگک» و «هفت خونی» از دیگر جاهای دیدنی روستا هستند که باید در برنامه بازدید هر گردشگری قرار بگیرند.
خانههای روستای دلیر اغلب معماری نسبتا قدیمی دارند و با سنگ و چوب ساخته شدهاند. علاوه بر بافت زیبای روستایی که تا حدودی حفظ شده است، طبیعت بکر و کوههایی با انواع پوشش گیاهی، این منطقه را گزینه مناسبی برای طبیعتگردی کردهاند.
یکی از ویژگیهای روستای دلیر، تمیزی بسیار زیاد آن است. اهالی این روستا به بهترین شکل ممکن توانستهاند، مشکل زباله و پسماند را حل کنند و روستایی زیبا و دیدنی داشته باشند.
در سفر به روستای دلیر میتوانید با برپایی چادر، اقامت در طبیعت را تجربه کنید. همچنین یک اقامتگاه بومگردی در این روستا فعالیت میکند که در صورت درخواست مهمانان، برای آنها نان و غذای محلی تدارک میبیند. امکان اجاره سوئیت و ویلا نیز در این منطقه وجود دارد.
روستاهای خوشآبوهوا و ییلاقی الیت و ناتر در فاصله نزدیکی از روستای دلیر (بهترتیب ۱٫۵ و ۱۵ کیلومتر) قرار دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
طبیعت زیبا و اقیانوس ابر روستای فیلبند؛ منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Ahmad A
نوشا
- آدرس: شهرستان تنکابن، بخش خرم آباد، دهستان دو هزار(نمایش روی نقشه)
- اقلیم: جنگلی
- فاصله تقریبی از تنکابن: ۵۰ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۲۰۰ کیلومتر (سه ساعت)
نوشا در تنکابن یکی از روستاهای زیبای مازندران است که جزو مناطق پربارش و خوش آب و هوای این استان محسوب میشود. نوشا به معنی «نسیم خنک صبحگاهی» است که با توجه به شرایط روستا، به نظر شایستهترین نام برای آن محسوب میشود. این روستا همچنین یکی از ییلاقات مازندران است که هرساله بسیاری از گردشگران از سراسر ایران برای گذراندن تعطیلات به آن سفر میکنند. روستای نوشا دارای قدمت تاریخی است و پیشینه آن با توجه به شواهد و مدارک به دستآمده به ۲,۰۰۰ سال قبل بازمیگردد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: فرهاد حاتمی
روستای نوشا در منطقهای کوهستانی و جنگلی قرار دارد و مجموعهای از زیباترین و بینظیرترین مناظر را درخود جای داده است. این روستا همچنین رودخانه و چشمهای گوارا دارد که از دل روستا میگذرد. روستای نوشا تنها چهار ماه از سال (اردیبهشت تا شهریور ماه) قابل سکونت است و به همین دلیل گردشگران و طبیعتگردان بسیاری برای گردش آن را انتخاب میکنند.
در نوشا میتوان بکرترین مناطق را مشاهده و در زیباترین مسیرها کوه پیمایی و پیادهروی کرد؛ البته در نظر داشته باشید، تردد برای افراد مسن و کودکان ممکن است کمی با سختی همراه باشد.
حیرت
- آدرس: شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان پنجک رستاق (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از نوشهر: ۴۵ کیلومتر (یک ساعت)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۴۰ کیلومتر (دو ساعت و ۴۰ دقیقه)
روستای حیرت یکی از زیباترین روستاهای جاده چالوس محسوب میشود که آبشارهای روان و چشمههای جوشان آن، باعث جذب گردشگران بسیاری به این منطقه شدهاند. گردش در این روستا در فصل تابستان بسیار دلنشینتر از دیگر فصلهای سال است. رودخانه «دلم رود» در روستای حیرت قرار دارد و بهعنوان یکی از جاذبههای آن محسوب میشود. این رودخانه برای علاقهمندان به ماهیگیری مکانی فوقالعاده است؛ زیرا میتوان ماهیهای خوشمزهای همچون قزلآلا را صید کرد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Javad Ahzar
روستای حیرت از پنج بخش تشکیل شده است. «کته محله» شامل بافت قدیمی روستا میشود که دارای حمامی قدیمی و گنبدی شکل است و اغلب خانههای آن خالی از سکنه هستند. «اکرشت» اکثر باغهای روستا را درخود جای داده است. «قسبونی سر» نیز قبرستان قدیمی و مسجد روستا را شامل میشود. «مسیح آباد» بخش دیگری از روستای حیرت است که ورود به روستا از این بخش امکانپذیر خواهد بود. بخش «زارین» نیز در شمال روستا قرار دارد که دارای بناهای نوساز است و سکنه بیشتری نسبت به دیگر بخشها دارد.
الیت
- آدرس: شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان بیرون بشم (نمایش روی نقشه)
- اقلیم: ییلاقی
- فاصله تقریبی از چالوس: ۷۰ کیلومتر (یک ساعت و ۳۰ دقیقه)
- فاصله تقریبی از تهران: ۱۲۰ کیلومتر (دو ساعت و ۳۵ دقیقه)
روستای الیت یکی از روستاهای گردشگری مرزن آباد است که محیطی با صفا و مردمانی خونگرم و مهربان دارد. این روستا در ضلع جنوبی ارتفاعات علم کوه و دشتی هموار واقع شده است و خانههای قدیمی و متراکم آن که سبکی قدیمی دارند، جلوهای بینظیر به روستا بخشیدهاند. محلههای قدیمی الیت دارای بافت سنتی هستند و اغلب خانهها نیز از سنگ و گل و سقفهایی چوبی ساخته شدهاند؛ ولی در دهه گذشته و با رونق ویلاسازی دراین منطقه، میتوان خانهها و ویلاهایی با سبک مدرن و بهروز را نیز در محیط روستا مشاهده کرد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Mehrdad Hosseini
«عیسان»، «داماد گردن»، «گل گزنه»، «اسکیس نو»، «گرده»، «شرون دره» و «راش گردن» از معروفترین جنگلهای روستای الیت هستند و اکثرا در قسمت شرق روستا قرار دارند. این روستا همچنین چشمههای خروشان و پرآب همچون «سنگ چشمه»، «مالا کیل»، «اسپه»، «چتی چشمه» و «قلقل چشمه» را در دل خود جای داده است. آبشارهای متعدد، غار الیت، بوستان روستایی و زیارتگاههای حضرت احمد رضا و حضرت زینب رضا نیز از دیگر جاذبههای روستا محسوب میشوند.
غذای سنتی روستای الیت شامل سیر بیج و شیر تره میشود. همچنین این روستا دارای فرآوردههای دامی همچون شیر، دوغ، پنیر، سرشیر، ماست و... است. صنایع دستی الیت نیز شامل حصیربافی، پارچه بافی و غیره هستند که پیشنهاد میشود هنگام سفر به این منطقه برای حمایت از اهالی روستا، از محصولات و صنایع دستی آنها خریداری کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Mehrdad Hosseini
تاکنون به کدامیک از روستاهای مازندران سفر کردهاید؟ روستای ییلاقی دیگری میشناسید که در فهرست این مقاله به آن اشاره نشده است؟ حتما دیدگاه خود را با همراهان کجارو در میان بگذارید.
روستای فیلبند؛ منبع عکس کاور: وبسایت Travelagencyiran.com. عکاس: نامشخص
دیدگاه