سامانه حمل و نقل مسکو آماده تر از همیشه در خدمت جام جهانی
سامانه حمل و نقل شهری مسکو وظیفه دشواری را در انتقال مسافران و طرفداران فوتبال در سطح پایتخت و ۲ ورزشگاه این شهر بر عهده دارد، چراکه مسکو به ترافیکهای سنگینش مشهور است و برای زود رسیدن به مقصد، استفاده از وسایل نقلیه عمومی تنها راه ممکن است.
ازاینرو، بسیاری از مردم در مسکو برای صرفهجویی در زمان، مجبور هستند از مترو، قطار، تراموا یا اتوبوسهایی استفاده کنند که از مسیرهای ویژه عبور میکنند.
مترو بهترین وسیله حمل و نقل در مسکو
بخش قابلتوجهی از طرفداران فوتبال میتوانند از فرودگاههای مسکو با قطار یا اتوبوس خود را به نزدیکترین ایستگاه مترو برسانند و از داخل شهر برای رسیدن به هتلها، ورزشگاهها یا مراکز دیدنی مسکو از متروی زیبای مسکو استفاده کنند.
مترو مسکو با بیش از ۲۰۰ ایستگاه در مناطق مختلف پایتخت، در طول روز جمعیت ۱۳ میلیونی این شهر را جابهجا میکند و مسئولان آن مدعی هستند که فاصله هر فرد در مسکو با یک ایستگاه مترو حداکثر ۱۵ دقیقه است.
در متروی مسکو قطارهای ویژه جام جهانی نیز راهاندازی شده که در آن تصاویر بازیکنان مشهور فوتبال در دورههای مختلف و نیز نماد این دوره از جام جهانی نقش بسته است.
انتظار میرود متروی مسکو حدود ۳٫۵ میلیون نفر از طرفداران فوتبال را در مسیرهای مختلف جابهجا کند که بخش عمده آنها را طرفداران فوتبال از دیگر کشورها و نیز طرفداران فوتبال از شهرهای مختلف روسیه تشکیل میدهند.
در ایستگاههای مرکزی متروی مسکو که در مناطق مرکزی شهر واقع شده و بیشترین محل تردد خارجیها محسوب میشوند، سامانه ویژه راهنمای حمل و نقل راهاندازی شده است تا مسافران را برای استفاده بهتر از خطوط مترو راهنمایی کنند.
با استفاده از این سامانه الکترونیکی، مسافران میتوانند از مراکز سوار شدن به شاتلها (اتوبوسهای رایگان ویژه جام جهانی) آگاه شوند؛ این سامانه مسیرهای منتهی به فرودگاهها و ورزشگاهها را نیز اعلام خواهد کرد.
در ایستگاههای زیرزمینی متروی مسکو درمجموع ۸۰۰ نفر آشنا به زبان انگلیسی وظیفه راهنمایی مسافران را بر عهده خواهند داشت.
اختصاص پنج هزار و ۵۰۰ اتوبوس و تراموا برای انتقال مسافران
درمجموع ۵ هزار و ۵۰۰ اتوبوس و تراموا برای جابهجایی مسافران در مسیرهای ویژه شامل فرودگاهها، هتلها و ورزشگاهها در مسکو اختصاص یافته است.
بیش از ۱۶ هزار راننده در طول شبانهروز به انتقال مسافران با این وسایل نقلیه عمومی خواهند پرداخت.
این وسایل حمل و نقل عمومی که به اصطلاح شاتل نامیده میشوند در هشت مسیر تردد خواهند کرد و با ارائه کارتهای ویژه طرفداران فوتبال، استفاده از آن رایگان خواهد بود و رانندگان این وسایل به زبان انگلیسی آشنایی دارند.
کریل کیسلیانف رئیس اداره درآمدها و کنترل شرکت اتوبوسرانی مسکو (موس گورترانس) درباره شاتلهای ویژه جام جهانی گفته است که اتوبوسهای این مسیرها به پیشرفتهترین تجهیزات مجهز هستند و در تمام اتوبوسهای ویژه تردد در مسیرهای جام جهانی، دوربینهای مداربسته و تجهیزات دیگر از جمله برای انتقال معلولان تعبیه شده است.
بیست و یکمین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال از ۲۴ خرداد تا ۲۴ تیرماه سال ۹۷ در ۱۲ ورزشگاه ۱۱ شهر روسیه برگزار خواهد شد.
شهرهای مسکو (ورزشگاههای لوژنیکی و اوتکریتیه آرنا)، سوچی (ورزشگاه المپیک فیشت)، ولگوگراد (ورزشگاه مرکزی)، روستوف-نا-دونو (ورزشگاه روستوف آرنا)، کازان (کازان آرنا)، سارانسک (ورزشگاه موردوویا آرنا)، سن پترزبورگ (ورزشگاه کرستوفسکی)، سامارا (ورزشگاه سامارا)، نیژنی نووگورود (ورزشگاه نیژنی نووگورود)، یکاترینبورگ (ورزشگاه مرکزی) و کالینینگراد (ورزشگاه کالینینگراد) ۱۱ شهر میزبان جام جهانی 2018 هستند.