راهنمای اسکان در یک کشور جدید

سعیده خلیلی‌صفا
سعیده خلیلی‌صفا دوشنبه، ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۰۰
راهنمای اسکان در یک کشور جدید
با وجود جذابیت‌های زندگی در خارج از کشور، کاملا مبرهن است که تطبیق با شرایط زندگی در کشوری بیگانه اندکی دشوار است. بنابراین، در این مقاله اشاره‌ای کوتاه به برخی نکات مفید و موثر بویژه برای مدت زمان اولیه پس از مهاجرت خواهیم پرداخت.
بی‌شک هر کشور دارای سیستم زندگی منحصری است و آشنایی با آن نیازمند راهنمای جامع مختص به زندگی در آن کشور است و از این رو کلیه نکات ذکر شده در این مقاله بصورت کلی و عمومی است.

گام نخست : شناخت محیط

A helpful guide on getting settled in a New Country اولین نکته ضروری برای مهاجران کسب اطلاعات لازم در خصوص کلیه مراکز اعم از مراکز و ادارات دولتی تا رستوران‌های موجود در نزدیکی محل زندگی است. البته در بسیاری از کشورها مراکزی از جانب نهادهای دولتی برای پاسخگویی به این نیاز مهاجران تاسیس شده‌اند و هدف آن‌ها کمک به افراد جدیدالورود و ارائه اطلاعات لازم ومفید به آن‌ها برای تطبیق آسان‌تر با محیط کشور میزبان است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع کافی است تا به صفحات مربوطه در سایت دولتی کشورهای میزبان مراجعه کنید یا با انجمن‌ها و دفاتر محلی تماس بگیرید. در صورتی که شما ورزشکار مطرحی هستید، لطفا در صورت عدم نیاز از این گزینه استفاده نکنید، زیرا ورزش وسیله‌ای برای شناسایی و شهرت افراد است و این امکان وجود دارد تا افراد با راهنمایی‌های مغرضانه باعث ایجاد دردسرهای ناخواسته شوند. ولی این نکته قابل ذکر است که ارتباط با افراد و ساکنان بومی آن منطقه یکی از بهترین گزینه‌ها و ابزار مناسبی در شناخت محیط جدید زندگی به شمار می‌رود.

گام دوم: افتتاح حساب بانکی

A helpful guide on getting settled in a New Country اگر برای کسب درآمد بیشتر به خارج از کشور مهاجرت می‌کنید، بدون شک به مکانی امن برای نگهداری پول‌های خود احتیاج دارید! به خاطر داشته باشید که برای افتتاح حساب بانکی شما به اسناد و مدارکی نظیر گذرنامه، مجوز اقامت و کار یا قرارداد کار امضاشده نیاز دارید. اگر به کشوری مهاجرت کرده‌اید که در آن زبان‌های مختلف وجود دارد، بهتر است بانکی را برای انجام امورات بانکی مدنظرتان انتخاب کنید که زبان رایج آن انگلیسی است.

گام سوم: خرید سیمکارت

A helpful guide on getting settled in a New Country اقدام مهم بعدی خرید سیم‌کارت تلفن همراه در کشور مقصد است. چنانچه قصد استفاده از خط تلفن خود برای مقاصد شغلی را دارید، اکیدا پیشنهاد می‌شود تا از سیمکارت اپراتورهای آن کشور استفاده کنید و در رزومه کاری خود آن شماره را درج کنید. ولی بهتر است در انتخاب اپراتور در هنگام تهیه سیم‌کارت به برخی نکات توجه کنید از جمله نرخ تعرفه با سایر اپراتورها، اینترنت همراه یا بسته‌های تخفیف‌دار ماهیانه. بخاطر داشته باشید که در مدت اقامت کوتاه از انتخاب سیم‌کارت‌های دائمی دارای صورتحساب اجتناب کنید زیرا چندان مقرون به صرفه نخواهد بود. همچنین، نرخ تعرفه مکالمه خارج از کشور را مدنظر قرار دهید زیرا ارقام پایین‌تر باعث صرفه‌جویی در هزینه مکالمات خواهد شد.

گام چهارم: ثبت‌نام در کلاس‌های زبان

در صورت مهاجرت به کشورهای غیرانگلیسی زبان، بهتر است در اولین فرصت در کلاس زبان ثبت‌نام کنید. در صورت مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان، حتی در صورت تسلط کامل به زبان انگلیسی کسب اطلاعات بیشتر درخصوص زبان محاوره‌ای مردم، این کلاس‌ها مفید خواهد بود. در برخی از کشورها چنین امکانی وجود ندارد، در چنین شرایطی بهتر است قبل از مسافرت در کلاس‌های زبان شرکت کرده و مدرک معتبر خود را از طریق آزمون‌های بین‌المللی دریافت کنید تا کاملا آماده وارد آن کشور شوید. لازم به ذکر است که این مرحله یک ضرورت نیست ولی بهره‌مندی از آن در ایجاد ارتباط با مردم و نیز دستیابی به موقعیت‌های شغلی، بسیار مفید و موثر است.

گام نهائی : دریافت گواهینامه رانندگی

در صورتی‌که مقصد مهاجرت ناحیه شهری است نیاز چندانی به این مورد نخواهید داشت ولی در صورت انتخاب نواحی اطراف برای زندگی دریافت گواهینامه رانندگی یک الزام است. در برخی از کشورهای اروپایی استفاده از گواهینامه رانندگی کشور مبدا مورد پذیرش است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است به راهنمای مهاجرت در کشورها مراجعه کنید.   منبع: workingabroad

مطالب مرتبط:

دیدگاه