در سفر به رستم آباد از کجا دیدن کنیم؟

نگین توکلی
نگین توکلی پنجشنبه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۶
در سفر به رستم آباد از کجا دیدن کنیم؟

رستم آباد یکی از مقاصد گردشگری مهم استان گیلان با جاذبه‌های طبیعی چشم‌نواز و چند اثر تاریخی در شهرستان رودبار است.

رستم آباد از شهرهای شهرستان رودبار استان گیلان است که در مسیر تهران به رشت در منطقه‌ای نیمه‌کوهستانی در کرانه غربی سفیدرود قرار دارد و دارای چهار محله زیبا به نام‌های شمام، پشته، کلورز و ماندابان است. جاذبه‌های طبیعی چشم‌نواز، جنگل‌های سرسبز، شالیزارهای پهناور، پارک‌های جنگلی، ییلاق‌های خوش آب و هوا و چندین تپه تاریخی از جمله دیدنیهایی هستند که گردشگران را به‌سمت این منطقه می‌کشانند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با جاهای دیدنی رستم آباد آشنا کنیم.

با جاهای دیدنی رستم آباد آشنا شوید:

جنگل نقله بر

جنگل نقله بر

منبع عکس: وب‌سایت رهبال آسمان. عکاس: ناشناس

نقله بر، واقع در دهستان رستم آباد شمالی، دهستانی جنگلی و سرسبز است که در ۴۵ کیلومتری جاده رشت به قزوین و در نزدیکی سپیدرود قرار دارد. این دهستان تازه تاسیس شامل روستاهای کوچکتری چون کوله کش، پیرسرا، مازیان و حبیب آباد است. زیبایی‌های طبیعی و آب و هوای بی‌نظیر نقله بر، هر سال گردشگران بسیاری را به‌خصوص در فصل گرما به‌سمت این منطقه می‌کشانند.

جنگل نقله بر با فضایی بکر و چشم‌اندازهای زیبا به قله درفک، شالیزارهای برنج و رودخانه سپیدرود از جاذبه‌های طبیعی این دهستان به شمار می‌رود؛ جنگلی که بهترین زمان سفر به آن از اواسط بهار تا اوایل زمستان است. از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران در جنگل نقله بر می‌توان به جنگل‌نوردی، پیاده‌روی، عکاسی و کمپینگ اشاره کرد؛ جنگلی که مقصد تورهای یک‌روزه گردشگری به‌ویژه از پایتخت است. متاسفانه بخشی از درخت‌های این جنگل در آتش‌سوزی آذرماه سال ۱۳۸۹ در آتش سوخت؛ با این وجود، زیبایی‌های طبیعی جنگل نقله بر کماکان چشم‌ها را به خود خیره می‌کند.

جنگل نقله بر از پوشش گیاهی و جانوری غنی برخوردار است که در میان آن‌ها می‌توان درختان انجیلی، ممرز و بوته‌های ازملک، پاپیتال و سرفیلی، پرندگانی مثل توکای سیاه، گنجشک، قمری خانگی، چرخ ریسک بزرگ و کمرکولی جنگلی و جانورانی نظیر شغال و گراز را نام برد.

قله درفک 

قله درفک 

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: حسینعلی رحیمی پنابندانی

قله درفک به بام گیلان و سرزمین مه و خورشید شهرت دارد

قله درفک با ۲,۷۳۳ متر ارتفاع، مشهور به «بام گیلان» و «سرزمین مه و خورشید»، در ۲۷ کیلومتری شمال شرقی شهرستان رودبار و در دهستان دشتویل قرار دارد؛ دهستانی که در مسیر اصلی راه شهر رستم‌آباد به شهر بره سر واقع شده است. قله درفک از سمت جنوب به کوه‌های منجیل و از شرق و جنوب شرقی به کوه‌های پیشکوه، رشته کوه‌های عظیم تخت سلیمان متصل می‌شود. بخش‌هایی از این قله که آتشفشانی خاموش به شمار می‌آید، در زلزله سال ۱۳۶۹ فرو ریخت و پس از آن هر سال، قله دچار پدیده فرسایش شده است. جالب است بدانید لغت درفک ریشه در کلمه «دالفک» دارد و به‌معنای «آشیانه عقاب» است.

صعود به قله و کوهنوردی از جبهه‌های مختلف، بازدید از غار یخی، جنگل‌نوردی، پیاده‌روی در دشت‌های سرسبز، کمپینگ، عکاسی و طبیعت‌گردی در ییلاق جبهه شمالی از بهترین تفریحاتی هستند که می‌توانید در قله درفک به آن‌ها بپردازید.

ییلاق دارستان

ییلاق دارستان

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Pouya

روستای ییلاقی دارستان با ارتفاع ۱۵۰۰ متر از سطح دریا در دهستان رستم‌آباد جنوبی (۱۰ کیلومتری شمال منطقه پایین بازار رودبار در دامنه کوه‌های تالش) قرار دارد؛ روستایی با قدمت تاریخی که مردم آن بر این باورند که نام آن در گذشته به‌دلیل وجود درختان بسیار بزرگ، «سیاه دارستان» بوده است؛ زیرا درختان مانع از تابیدن نور آفتاب به داخل روستا می‌شدند.

مردم دارستان با کشاورزی و دامپروری امرار معاش می‌کنند؛ به‌علاوه، امروزه با ساخت ویلاها و اقامتگاه‌ها و تبدیل این منطقه به قطب گردشگری، اقتصاد محلی در حال رشد است. از امکانات روستای بکر دارستان می‌توان به برق، لوله‌کشی آب چشمه، آنتن‌دهی تلفن همراه، جاده نیمه آسفالته و امکانات ورزشی سنتی (زورخانه) اشاره کرد.

مقبره‌های نیمه‌ویران حاشیه جاده منتهی به روستا با سنگ قبرها و گورهایی کاملا مشخص، رنگ متمایز بنفش خاک بخشی از اراضی روستا زیر نور آفتاب (به‌دلیل وجود مواد تشکیل‌دهنده متفاوت با مناطق دیگر)، درختان گردو، دو محل زیارتی به نام‌های بقعه آقا سید محمد (محمد چو) و قبر شیخ مفید (از شاگردان امام صادق (ع))، چشمه‌هایی با آب زلال و سرد و چشم‌اندازهایی از قله درفک از جذابیت‌های روستای دارستان برای گردشگران هستند.

روستای فیلده

روستای فیلده

منبع عکس: diyarmirza.ir. عکاس: ناشناس

محوطه‌های باستانی فیلده رودبار، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی (در ۶ کیلومتری ارتفاعات غربی رودبار)، از دیگر جاذبه‌هایی هستند که گردشگران را به‌سمت این منطقه می‌کشانند؛ محوطه‌هایی که آثار مربوط به عصر آهن در آن‌ها کشف شده و برخی از آن‌ها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند. روستای فیلده رودبار با آب و هوایی کوهستانی و مطبوع، از جاذبه‌های کمتر‌شناخته‌شده رستم آباد است که تاریخچه آن به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. متاسفانه بیشتر ساکنان این روستا پس از زلزله سال ۱۳۶۹، این منطقه را ترک کردند و در حال حاضر، جمعیت اندکی به‌صورت فصلی در آن زندگی می‌کنند. بقعه امامزاده تاریخی و قرآن مشهور خطی آن (در حال حاضر در موزه استان قدس رضوی نگهداری می‌شود) و درختان تناور چنار و ون با قدمت ۵۰۰ تا هزار سال از دیگر جاذبه‌های فیلده هستند.

روستای فیلده رودبار آب و هوایی کوهستانی و مطبوع دارد

بیشتر محوطه‌های کشف شده در فیلده در بردارنده لایه‌های فرهنگی از دوران تاریخی به‌ویژه عصر اشکانی و ساسانی و صفوی هستند. انواع قطعات سفالی از دوره‌های مختلف تاریخی با فراوانی و تنوع گونه‌ای به‌لحاظ رنگ، اندازه، فرم، تمپر، پوشش، پخت و ساخت در روستای فیلده و محوطه‌های اقماری آن نشان می‌دهد که این منطقه در گذشته کارگاهی وسیع از صنعت و هنر سفالگری بوده است. شالوده سنگی بناهای این روستا با دیوارهایی سنگچین به ضخامت ۶۰ تا ۸۰ سانتی‌متر نیز نشان از توالی حیات بشر و سکونت مستمر و منقطع در یک بخش و گاهی مهاجرت به بخش دیگر روستا دارند.

بقایایی از تنورهای پخت و پز و کارگاه‌ها (با بقایای فراوانی از سفال‌های شکسته، تعداد اندکی میخ آهنی، چند قطعه آهنی و قطعات جوش کوره و سرباره در یک ساختار معماری)، سازه‌ای سفالی (برای نگهداری آذوقه)، بقایای انسانی و سفال‌های شکسته در قبور چهارچینه سنگی (در دامنه شیب‌دار تپه‌ها در محلی موسوم به قبرستان کوله) و چند تنبوشه (لوله) سفالی در ۷۰۰ متری شمال غربی فیلده از آثار کشف‌شده در محوطه‌های باستانی فیلده هستند. ایجاد یک سایت موزه تاریخی از برنامه‌های است که سازمان میراث فرهنگی برای این منطقه دارد.

روستای جوبن

روستای جوبن

منبع عکس: jooben.blogfa.com. عکاس: مرتضی غلامی

قدمت روستای جوبن یا جوبون (به‌معنای زیر جوب)، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی، به باور محققان به دوره ساسانیان بازمی‌گردد؛ روستایی با محوطه‌های باستانی، چشم‌اندازهای طبیعی، دشت گل‌های شقایق، مزارع گندم و پوشش گیاهی انبوه که مقصدی مناسب برای طبیعت‌گردان و افراد علاقه‌مند به تاریخ و باستان‌شناسی است.

جوبن شامل پنج محله به نام‌های بازار، مرزانكش، بابان، شیخ محل، سرامرز و جوكین و شغل اصلی مردم آن كشاورزی و دامداری است. از محصولات كشاورزی این روستا می‌توان به برنج، انار گردو، زیتون، گندم و جو اشاره کرد.

روستای گنجه

برای تماشای بقایای زلزله سهمگین سال ۱۳۶۹ رودبار به روستای گنجه بروید

روستای گنجه، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی در مجاورت روستای جوبن (در پنج کیلومتری رودبار)، تا قبل از زلزله سال ۱۳۶۹، از زیباترین روستاهای این منطقه بود؛ روستایی با قدمت تاریخی در احاطه شاخه‌های سبز زیتون، درختان گردو و انجیر، که چشم‌اندازهایی بی‌نظیر از رودخانه، چشمه آب زلال و پوشش گیاهی غنی داشت. این روستا با وجود کارخانه‌های فعالی نظیر کارخانه روغن‌کشی گنجه، کارخانه کفش گنجه، کارخانه چرم رودبار، کارخانه چرم گیلان، کارخانه ریسندگی وبافندگی و چندین کارگاه کوچک به‌عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی و صنعتی گیلان شناخته می‌شد.

اهالی روستای گنجه پس از وقوع زلزله سال ۱۳۶۹ و ویران شدن روستای قدیمی (گنجه علیا) به بخش دیگری از روستا به نام «گنجه سفلی» یا «گنجه پایین محل» نقل مکان کردند. درباره وجه تسمیه این روستا نیز گفته می‌شود که زمین‌های این منطقه سرشار از دفینه‌های ارزشمند و گنج‌های فراوان بوده‌اند.

بقعه پیر ولی روی سطحی شیب‌دار و بلند در ارتفاع ۶۵۰ متری از سطح دریا (در گذشته بنایی گلی، خشتی و چوبی بود؛ اما پس از بازسازی به‌صورت بنایی چند ضلعی با پوشش گنبدی ساخته و نمای بیرون و درون آن تا ازاره با سنگ مرمر تزیین شد)، چشمه آب معدنی و درختان تناور کنار بقعه، ویرانه‌های روستای گنجه (بالا محل گنجه)، چشم‌اندازهای زیبا از ارتفاعات سرسبز، سواحل و حواشی رودخانه سفیدرود و باغ‌‏های زیتون و میوه و برگزاری مراسم مختلف نظیر عزاداری‌های ماه محرم از جذابیت‌های روستای گنجه برای گردشگران هستند؛ روستایی که سفر به آن در فصول بهار و تابستان، خاطره‌ای متفاوت برای شما رقم خواهد زد.

روستای کلورز

روستای کلورز

منبع عکس: وب‌سایت ویلا رابط. عکاس: ناشناس

روستای کلورز، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی (در مسیر رستم آباد به ییلاق سلانسر)، یکی از روستاهای مهم تاریخی منطقه رودبار است که یک تپه باستانی به نام «گنج پر» در سمت شمالی جاده آن در محله جلالیه کشف شده است. طبق تحقیقات باستان‌شناسان، قدمت سکونت انسان‌ها در این تپه به بیش از هزاران سال می‌رسد. آثار کشف شده در تپه جلالیه نشان می‌دهند اقوام ساکن در این منطقه، با استفاده از خشت، سنگ و آجر، قلعه و عمارت‌های بزرگی ساخته بودند. جالب است بدانید تا قبل از کشف تپه جلالیه تصور می‌شد که اقوام ساکن در نواحی شمالی کشور به‌ویژه در گیلان، کوچ‌رو و فاقد خانه‌های مسکونی بودند یا خانه‌هایی چوبی داشتند که امروزه اثری از آن‌ها باقی نمانده است.

تپه جلالیه در احاطه باغ‌های زیتون و انار قرار دارد. در گذشته روی سطح فلاتی شکل تپه در ارتفاع ۲۷۰ متری، سازه معماری مسکونی با قدمت ۲,۵۰۰ سال وجود داشت که براثر زلزله سال ۱۳۶۹ ویران شد. تپه جلالیه طبق کاوش‌های باستان‌شناسان، بقایای معماری دوره اشکانی و ساسانی را در خود جای داده و آثاری از عصر آهن نیز در آن کشف شده است. حفاری این تپه در دهه ۵۰ شمسی به عهده ایرانیان و در دهه ۸۰ شمسی به عهده باستان‌شناسان ژاپنی بوده است. در این کاوش‌ها علاوه بر سفالینه، خنجر، شمشیر، پیکرک انسان و حیوان، اشیای زرین و سیمین به دست آمد که نمونه آن گردنبندی با نشان چلیپای شکسته (سواستیکا) و دو جام (یکی زرین و دیگری ترکیبی از زر و مفرغ) است. تپه جلالیه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

روستای پشته

روستای پشته، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی، از دیگر روستاهای بکر این منطقه است که با وجود جاذبه‌های گردشگری از جمله درخت ذربین قدیمی (آقا پیردار) جنگل زیبای تنه و چشم‌اندازهای سرسبز، می‌تواند به‌عنوان یک مقصد طبیعت‌گردی معرفی شود. بیشتر مردم ساکن در این روستا کرد قوچانی هستند که در گذشته به این منطقه مهاجرت کرده‌اند. در جنگل‌های روستای پشته گونه‌های بسیاری از حیوانات از جمله مار افعی، گراز، گرگ، پلنگ، خرس و غیره زندگی می‌کنند.

ییلاق سلانسر

ییلاق سلانسر

منبع عکس: pinner. عکاس: ناشناس

برای مشاهده پدیده اقیانوس مه به ییلاق سلانسر بروید

ییلاق سلانسر، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی، با آب و هوایی مطبوع و دلپذیر، یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری رودبار به‌خصوص در فصول گرم سال است. این ییلاق دقیقا روبه‌روی ییلاق سی‌دشت در ارتفاع ۱,۲۰۰ تا ۱,۴۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد و در بیشتر روزهای سال، شاهد پدیده اقیانوس مه است. جاده زیبای منتهی به سلانسر چشم‌انداز بی‌نظیری از قله درفک، شهر رستم آباد و روستاهای اطراف آن دارد و از جذابیت‌های این روستایی ییلاقی به شمار می‌آید.

«سل» در گویش محلی به‌معنی آبگیر و مرداب است و «سل آن سر» به منطقه مشرف به تعدادی آبگیر اطلاق می‌شود. در گذشته دامداران منطقه شفت و فومن، برای گذراندن تابستان به ییلاق سلانسر می‌آمدند؛ اما امروزه با اجرای طرح صیانت از جنگل‌ها این منطقه ساکن دائمی ندارد. قلعه لشگرگاه (ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران) با قدمتی از سده‌های پنج تا هفت هجری قمری یکی از جاذبه‌های هم این منطقه بود که متاسفانه به‌دلیل عدم حفاظت از بین رفت.

پوشش گیاهی منطقه سلانسر نسبت به دامنه شمالی رشته کوه البرز کمی خشک‌تر است؛ اما انواع گل‌های وحشی و گیاهان دارویی و درختان راش، توسکای ییلاقی، افرا، پلت، کاج و بلوط در آن به چشم می‌خورند. در این منطقه پرندگانی چون توکای سیاه، کمر کولی جنگلی و قمری خانگی و حیواناتی چون شغال و گراز نیز زندگی می‌کنند. پیاده‌روی در طبیعت مه گرفته و حس قدم زدن روی ابرها، تماشای نمای قله درفک به‌خصوص در زمان طلوع و غروب خورشید و کمپینگ از بهترین تجربیاتی است که می‌توانید در سلانسر کسب کنید.

منطقه ییلاقی سی‌ دشت

منطقه ییلاقی سی‌ دشت

عکاس: مهرداد ابراهیم‌زاده

ییلاق سی دشت در میان کوه‌های بلند و پوشیده از جنگل‌های سرسبز در ۳۰ کیلومتری رستم آباد قرار دارد و هر سال گردشگران و طبیعت گردان بسیاری از آن دیدن می‌کنند. این منطقه در ارتفاع ۱,۰۰۸ متری از سطح دریا در دامنه قله درفک واقع شده و مکان فوق‌العاده‌ای برای تجربه کوهنوردی و کمپینگ است. مسیر دسترسی به سی دشت از رستم‌آباد، توتکابن، پره‌سر، دفراز، پلنگ‌دره و روستای رشی می‌گذرد؛ مسیری که مسیر جنوبی صعود به قله درفک است.

سفر به منطقه ییلاقی سی دشت در تمام فصول سال از زمستان‌های سرد و برفی و پاییزهای بارانی، مه‌آلود و خنک (با امکان تماشای جنگل‌های هزار رنگ) گرفته تا بهار و تابستان‌های معتدل و خنک (با امکان تماشای جنگل‌های سرسبز و گل‌های رنگارنگ) امکان‌پذیر است؛ اما به شما توصیه می‌کنیم که در فصول گرم سال به این منطقه سفر کنید.

از بهترین تفریحات ییلاق سی دشت می‌توان خرید سوغات، مزه کردن محصولات محلی نظیر توت‌فرنگی، فندق، گردو و آلوچه، شرکت در جشنواره توت‌فرنگی در فصل بهار، پیاده‌روی و عکاسی را نام برد. غار دربند رشی نیز یکی از دیدنی‌های معروف منطقه ییلاقی سی دشت است که در ارتفاع ۷۵۰ متری از سطح دریا در جنوب روستای رشی قرار دارد؛ غاری تاریخی با قدمتی از عصر پارینه‌سنگی که شامل دو غار به نام‌های کویل‌گر (غار بزرگ‌تر) و غار جوکویله (غار کوچک‌تر) می‌شود و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

روستای شمام

روستای شمام

منبع عکس: bookingvila.com. عکاس: ناشناس

روستای شمام، لوکیشن فیلم «خانه دوست كجاست؟‌» عباس کیارستمی است

شمام، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی، روستایی کوهستانی و خوش آب و هوا است که به‌دلیل برخورداری از جاده آسفالت و امکانات مناسب، پذیرای گردشگران بسیاری است. چشمه‌های پرآب، درختان میوه مانند انار و انجیر و همچنین درختان گردو، پارک سرخ سنگان (مشهور به بام سرخ و پارک عباس کیارستمی)، محوطه تاریخی عروفین مربوط به سده‌های اولیه دوران تاریخی پس از اسلام (ثبت شده در فهرست آثار ملی) و امامزاده طاهر (ع) (از فرزندان امام موسی کاظم(ع)) از جاذبه‌های شمام هستند؛ روستایی که بر سر راه مناطق بسیار زیبا و جنگلی مانند گازکول، اروفین (عروفین)، پسدره (منطقه‌ای در جنگل شمام و پشته که به‌دلیل وجود کانال آب، چشمه‌سارها، آبشارهای طبیعی و مناظر زیبا مشهور است) و کوه سرک قرار دارد.

روستای شمام دارای چندین محله است که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به سر شمام، جور محله، جر محله، ترسمچال و باغ کین اشاره کرد. مردم این منطقه عمدتا به دامداری و کشاورزی مشغول هستند. جالب است بدانید عباس كیارستمی برای ساخت فیلم «خانه دوست كجاست؟‌» به روستای شمام آمد؛ به‌علاوه بسیاری از بازیگران این فیلم نیز اهل شمام هستند.

روستای جمشید آباد

روستای جمشید آباد

منبع عکس: جاجیگا. عکاس: ناشناس

جمشید آباد، واقع در دهستان رستم آباد جنوبی (در فاصله هشت کیلومتری شهر رستم آباد)، از روستاهای تاریخی رودبار است که دارای یک محوطه تاریخی به وسعت ۵۰ هکتار، به جا مانده از عصر آهن است؛ محوطه‌ای که زیر خانه‌های اهالی روستای جمشید آباد واقع شده است و اشیای کشف شده در آن بیش از ۳,۰۰۰ هزار سال قدمت دارند. آبشار، جنگل‌های انبوه، شالیزارها و مناظر زیبای سپیدرود از دیگر جذابیت‌های جمشیدآباد برای گردشگران هستند.

روستای اسکولک

روستای اسکولک

منبع عکس: وب‌سایت بهترینو. عکاس: ناشناس

اسکولک، روستایی واقع در دهستان رستم آباد شمالی است که گردشگران کمی از وجود آن باخبر هستند؛ روستایی با آب و هوای دلپذیر و جاذبه‌های فراوان طبیعی نظیر رودخانه، کوه، جنگل و پوشش گیاهی غنی و البته محوطه‌های باستانی ارزشمند (در یکی از دره‌های جانبی منتهی به دره رودخانه سفیدرود) که سفر به آن می‌تواند خاطره‌ای به‌یادماندنی رقم بزند.

روستاهای گردشگری رستم آباد

روستای زیبای کبته با چشم‌اندازهایی بکر (محلی مناسب برای کمپینگ در دل طبیعت)، روستای کلاس (حد فاصل استان گیلان با استان‌های قزوین و زنجان که از شرق به روستای کبته، از غرب به روستای جیش‌آباد (شاوا) و از جنوب به روستای جودکی منتهی می‌شود)، ییلاق تکلیم، ییلاق دوگاهه (آستان امامزاده آقا سید محمد نوربخش فرزند موسی بن جعفر (ع))، ییلاق لاکه، روستای پیری و امین‌آباد از دیگر روستاها و ییلاق‌های دهستان رستم آباد جنوبی هستند.

روستای مازیان

روستای مازیان. منبع عکس: وب‌سایت سیری در ایران. عکاس: ناشناس

از دیگر روستاهای گردشگری دهستان رستم آباد شمالی نیز می‌توان به روستای پیرسرا، مازیان، هرکیان، چارمان، حبیب‌آباد، کوله‌کش (دارای یک تپه باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران مربوط به سده‌های اولیه دوران تاریخی پس از اسلام)، کهنه‌ وانسرا، رشت‌ رود، سیاهرودپشته، توسستان، خولک، توسه‌ رود، جورچشمه، چوبتراش‌ محله و دیزکوه اشاره کرد.

دشت کلزا

دشت کلزا

منبع عکس: home.mehromah.ir. عکاس: ناشناس

برای عکاسی در منطقه رستم آباد به دشت‌های کلزا بروید

دشت‌های کلزا از زیباترین لوکیشن‌های عکاسی منطقه رستم آباد هستند؛ دشت‌هایی پهناور پوشیده از گل‌های زرد که مشهورترین آن‌ها در در دوراهی توتکابن و رستم آباد در کنار رودخانه سفیدرود قرار دارد. در شهرستان رودبار ۱۲۰ هکتار مزرعه کلزا به چشم می‌خورد که سالانه ۳۶۰ تن دانه روغنی از آن‌ها برداشت می‌شود. بسیاری بر این باورند که کلزا گیاهی خودرو است؛ با این وجود باید بدانید که کشاورزان برای استفاده از دانه‌های روغنی، کلزا را می‌کارند. روغن کلزا بدون کلسترول است و کیفیت غذایی بالایی دارد. 

سد تاریک رستم آباد

سد تاریک رستم آباد

منبع عکس: وب‌سایت ویلا رابط. عکاس: ناشناس

سد تاریک رستم آباد یا سد تاریک رودبار (حد فاصل امامزاده هاشم و رستم آباد)، یک سد بتونی خاکی با ۲۲ متر ارتفاع، ۹ سر ریز و ۲۵ میلیون متر مکعب حجم است که در سال ۱۳۴۷ در مسیر رودخانه سپیدرود و برای آبیاری اراضی شالیکاری احداث شد. این سد که دارای یک نیروگاه سه طبقه است، برق بیش از ۵,۷۰۰ خانوار را تامین می‌کند. کمپ در پشت دریاچه سد تاریک، تماشای مناظر، ماهی‌گیری و پیاده‌روی در پارک جنگلی زیبای آن از جمله تفریحات این منطقه به شمار می‌آیند.

پرسش‌های متداول

مشهورترین ییلاق‌های رستم آباد کدامند؟

سلانسر و دارستان

در جنگل نقله بر رستم آباد چه تفریحاتی وجود دارد؟

جنگل‌نوردی، پیاده‌روی، عکاسی و کمپینگ

تپه جلالیه در کدام روستا قرار دارد؟

روستای کلورز

زیباترین روستاهای گردشگری رستم آباد کدامند؟

فیلده، گنجه، کلورز، شمام، جوبن، پشته، اسکولک، جمشید آباد

مطالب مرتبط:

دیدگاه