- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
شهر توریستی و تاریخی استانبول، بناهای تاریخی کمنظیری برای مشاهده گردشگران دارد. این شهر جذاب قادر است هم خواستههای تفریحی گردشگران را فراهم کند و هم دریچهای از تاریخ پر فراز و نشیب خود را بر آنها بگشاید. در بین جاهای دیدنی استانبول، ساختمان زیبا و منحصربهفرد موزه باستان شناسی استانبول (Istanbul Archaeology Museum) خودنمایی میکند. این موزه که آثار با ارزش و نفیسی از تاریخ چندین کشور را در دل خود دارد، از دیدنیهایی است که گردشگران و علاقهمندان به تاریخ عثمانی، آن را اولویت بازدید خود قرار میدهند.
منبع عکس:istanbultourstudio
موزه باستان شناسی استانبول در قسمت جنوبی کاخ توپکاپی و در پارک گلخانه قرار دارد. این موزه از سه ساختمان جدا از هم تشکیل شده است و ساختمان اصلی آن با سردر نئوکلاسیک خود، جایگاه گنجینههای اصلی محسوب میشود. موزه هنرهای باستانی شرق نیز در داخل حیاط است. این موزه آثار هنری دوره باستان تمدن بابل را به نمایش میگذارد.
موزه باستانشناسی استانبول، مجموعهای گرانبها و ارزشمند از آثار باستانی دولتهای بیزانس، رم و یونان را در خود جای داده است و آن را برای عموم مردم نمایش میدهد. آثار باستانی موجود در موزه، ابتدا در کاخ توپکاپی بودند و از آنجا به موزه باستان شناسی استانبول، منتقل شدهاند.
برای دسترسی به موزه باستان شناسی استانبول با استفاده از وسایل نقلیه عمومی شهر به محله سلطان احمد بروید. از آنجا بهراحتی میتوانید به موزه باستان شناسی رفته و آثار موزه را از نزدیک ببینید و لذت ببرید.
منبع عکس:eskapas
موزه استانبول از سه موزه باستان شناسی ، موزه شرق باستان و موزه هنرهای اسلامی و ترکی تشکیل میشود. ساختمان اصلی بنا مربوط به موزه باستان شناسی استانبول است. در این موزه بیشتر از یک میلیون قطعه گرانبها از تاریخ دورههای پیشین نگهداری میشود.
موزه باستان شناسی استانبول را «عثمان حمدی» در سال ۱۸۸۳ میلادی راهاندازی کرد. این ساختمان در ابتدا به قصد مدرسه صنایع هنری ساخته شده بود؛ اما در سال ۱۸۹۱ برای موزه در نظر گرفته شد و به نام «موزه سلطنتی» شهرت یافت. عثمان حمدی، باستانشناس عصر خود بود و در عرصه نقاشی نیز شهرت بسیاری داشت.
در سال ۱۹۰۲ و ۱۹۰۸، دو ساختمان به ساختمان اصلی افزوده شد. سپس در سال ۱۹۱۹ میلادی، باز هم ساختمان جدیدی به بنا اضافه شد و مجموعه بنا، بزرگتر شد. در این دوره، در ساختمان بنا تغییراتی ایجاد شد و آن را بهشکل موزه درآورند. بخشهای تاریخی ساختمان موزه باستان شناسی استانبول را معماری معروف به نام «الکساندر والوری» ساخت.
منبع عکس:en.tripadvisor
سبک معماری موزه به سبک نئوکلاسیک ساخته شده است و آن را میتوان از سردر بنا تشخیص داد. الکساندر والوری معمار بنای موزه، با الهام از آثار تاریخی قدیمی، مجسمههایی را در سردر بنا ساخته است. مجسمههایی نیز در موزه باستان شناسی قرار دارند که مشاهده آنها برای گردشگران بسیار جذاب و دیدنی است. با ورود به موزه، روبهروی در اصلی، «مجسمه خدای بس» را قرار دادهاند. این مجسمه را مربوط به خدای ازدواج میدانند. مجسمههای تاریخی دیگری نیز از دوره باستان در موزه باستان شناسی استانبول قرار دارند که برخی از آنها متعلق به دوره روم قدیم هستند.
بخشهایی از موزه باستان شناسی استانبول، قدمت زیادی دارند. کاخ یا عمارت کاشیکاری بنا به سال ۱۴۷۲ و زمان حکومت سلطان محمد فاتح تعلق دارد. این موضوع نشان میدهد که اصل بنا و تاریخچه آن به این دوره میرسد و قدمت بسیار دارد.
منبع عکس:istanbultourstudio
در موزه باستان شناسی استانبول، بیش از یک میلیون اثر از دوره باستان بر جای مانده است که برای بازدیدکنندگان به نمایش درمیآید. آثاری از تمدنهای باستانی مصر، بینالنهرین و آناتولی در این موزه نگهداری میشود. این آثار شامل کتیبههای میخی، ستون، مجسمه و سنگنوشتهها هستند. این ساختمان در کنار اشیای تاریخی مهم قرار دارد و با معماری زیبا ساخته شده است.
منبع عکس:booktaxiistanbul
با ورود به سالن موزه، سنگ قبرهایی را مشاهده خواهید کرد که بسیار قدیمی هستند. در «سالن کنان اریم» آثاری از دوره تسلط ایران بر آناتولی را خواهید دید. در بخشی از موزه باستان شناسی ، اتاقی است که به نام «سه شهر مرمری آناتولیا» شهرت دارد. در این اتاق، مجسمههایی از میلتس، آفرودیس و افسوس است. با دیدن این مجسمههای دوره هلنیستی، به دوره تاریخی یونان و روم باستان میروید.
علاوه بر آنچه گفته شد در موزه باستان شناسی استانبول، دو تابوت شگفتانگیز زنان عزادار و تابوت اسکندر قرار دارند. در طبقه دوم این موزه، آثاری از مصر، بینالنهرین و آناتولی گذاشته شده است. ستون نارامسین پادشاه آکد، مجسمه زنجیر لی و تفاهمنامه قادس از آثار ارزشمند موزه باستان شناسی استانبول هستند. در این موزه، ۷۵,۰۰۰ نوشته به خط میخی موجود است که دیدن آنها برای دوستداران خطوط باستانی جذابیت بسیار دارد.
منبع عکس:planetware
عمارت یا کاخ کاشیکاری یکی از ساختمانهای قدیمی و تاریخی موزه باستان شناسی استانبول است. این عمارت به نام «سینیلی کوشک» (Cinili Kösk) شناخته میشود. تاریخ ساخت این کاخ به سال ۱۴۷۲ و زمان حکومت سلطان محمد فاتح میرسد. این کاخ جزو بناهای بازمانده از دوره عثمانی است. در این کاخ، تاثیر معماری ایرانی به وضوح، دیده میشود. سلطان محمد فاتح این کاخ مجلل را برای تماشای مسابقات ورزشی ساخته بود.
کاشیکاری بنا با سبک ایزنیک، که سبک رایج قرن شانزدهم بود، کار شده و تزیینات سفالی آن نیز از قرن ۱۲ تا ۱۸ الهام گرفته است. آنچه جذابیت این بنا را بیشتر میکند و موجب حیرت گردشگران میشود، سلامت و بقای کاشیکاری و تزیینات سفالی از آن زمان تاکنون است که دست نخورده به عصر ما رسیدهاند.
منبع عکس:theistanbulinsider
عثمان حمدی بیگ، باستانشناس معروف عثمانی، یافتههای خود را که از لبنان به دست آورده بود به استانبول آورد. اشیای مکشوفه او در موزه باستان شناسی استانبول در میان گنیجینههای تاریخی دیگر، نمایش داده شدهاند. یکی از آثار کشف شده مشهور او، تابوتهایی هستند که آنها را از گورستان پادشاهان صیدون در لبنان به دست آورده بود. تابوت الکساندر بزرگ یکی از تابوتهایی است که در موزه نگهداری میشود. تابوت دیگری در موزه قرار دارد که به تابوت عزاردارن معروف است. این تابوت، نقش ۱۸ زن سوگوار را بر خود دارد و تاریخ آن به قرن چهارم پیش از میلاد میرسد. دیدن این آثار تاریخی باستانی، گردشگران را حیرتزده میکند.
موزه باستان شناسی استانبول، آثاری از تاریخ امپراتوری عثمانی را نیز در دل خود دارد که بسیار شگفتانگیز هستند. این آثار شامل تابوت لیسیان، تابوت سیدامارا و تابوتهای ساتراپ هستند که نمادی از فرهنگ مردم استانبول در دوره باستانی این سرزمین محسوب میشوند.
منبع عکس:trip
گالری موزه باستان شناسی جایی است که تمامی تاریخ شهر استانبول را پوشش میدهد و آن را برای گردشگران به نمایش میگذارد. با گشت و گذار در این بخش جذاب موزه، تاریخ شهر را از روزهای پیدایش آن تا دوره عثمانی، مشاهده میکنید. گردآوری این مجموعه زیبا در گالری موزه باستان شناسی استانبول، بسیار عجیب و شگفتانگیز است.
منبع عکس:thetravelinggardener
گشت و گذار در داخل ساختمان موزه و دیدن آثار تاریخی آن یک طرف و گردش در فضای اطراف بنای ساختمان موزه یک طرف دیگر. فضا و طبیعت اطراف موزه و زیباییهای پارک گلخانه که در دورههای گذشته، باغ پادشاهان عثمانی بود، فضایی سرسبز و دلنشین دارد. با گشت و گذار در این محوطه، و دیدن گلهای رز و لاله، حال و هوای شما عوض میشود. درختان این محوطه، بزرگ و سایهدار هستند و به شما کمک میکنند از استراحت در زیر سایه درختان، لذت ببرید.
منبع عکس:istanbultourstudio
بازدید از این موزه در فصلهای مختلف سال، شرایط متفاوتی دارد.
نگاهی به موقعیت موزه باستان شناسی استانبول نشان میدهد که این موزه در یکی از مهمترین محلات شهر استانبول قرار دارد. محله سلطان احمد، منطقه قدیمی شهر است و دیدنیهای تاریخی بسیاری دارد که کاخ توپکاپی استانبول، مهمترین این جاذبهها است.
منبع عکس:wikimedia
در اطراف موزه باستان شناسی استانبول، دیدنیهای بسیاری است. یکی از این مکانها، موزه تاریخ علم و فناوری استانبول است. این جاذبه در محل اصطبل سابق کاخ توپکاپی و در پارک گلخانه قرار دارد. فاصله بنا در حدود ۲۰۰ متر با موزه باستان شناسی استانبول است. این موزه در دورهای که اروپا پیشرفتی نداشت، محلی برای پژوهش دانشمندان و فیزیکدانان مسلمان در دوره قرون وسطی بود. در موزه علم و فناوری، تحقیقاتی پیرامون ستارهشناسی، فیزیک، پزشکی و ریاضی انجام میشد. در این موزه به موضوعاتی چون ستارهشناسی، راهبری، ریاضی، فیزیک، جنگ و پزشکی پرداخته میشود.
منبع عکس:theistanbulinside
کاخ توپکاپی که شاید معروفترین جاذبه شهر استانبول باشد، ۶ سال بعد از فتح قسطنطنیه ساخته شد. این کاخ در پایان دهه ۵۰، به دستور سلطان محمد دوم عثمانی، روی خرابههای شهر بیزانس ساخته شد. کاخ توپکاپی ۷,۰۰۰ متر مربع مساحت داشت و در هنگام برگزاری فستیولها، در حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای میداد. این کاخ، بزرگترین کاخ دوره عثمانی بود، گویا کاخ، یک شهر را در داخل شهر دیگر در دل خود جای داده است.
کاخ توپکاپی محل اسکان شاه و خانواده او بود، این کاخ در دوره معاصر و همزمان با پادشاهی آتاتورک، تبدیل به مکانی برای بازدید عموم مردم و گردشگران شد. از ویژگیهای مهم بنا میتوان به وسعت ساختمان، معماری منحصربهفرد بنا، حمامهایی که به سبک ترک در آن ساخته شده بود اشاره کرد. بازدید از این بنای تاریخی بهدلیل وسعت زیاد، یک نصف روز از وقت شما را به خود اختصاص میدهد. فاصله کاخ توپکاپی تا موزه باستان شناسی ، در حدود ۵۰۰ متر است.
منبع عکس:taximtravel
پارک گلهان که به گلخانه استانبول نیز شهرت دارد، موزهباستان شناسی و کاخ توپکاپی را در دل خود جای داده است. پارک بزرگ، در فصل بهار، بسیار سرسبز و زیبا میشود. این پارک جزو دیدنیهای شهر استانبول است و گردشگران هنگام بازدید از موزه و کاخ، از سایه درختان پارک برای استراحت استفاده میکنند. بوی گلهای رز پارک، در فضای آن میپیچد و احساس خوبی به بازدیدکنندگان میدهد.
منبع عکس:islamicity
استانبول، مساجد تاریخی زیبا و جذاب بسیاری دارد که تاریخچه آنها به دوره حکومت مسلمان عثمانی بازمیشود. معماری منحصربهفرد مساجد، گردشگران را به سوی خود جلب میکند. اگر دوست داشتید بعد از بازدید از بناهای تاریخی موجود در پارک گلخانه، از مسجد سلطان احمد هم دیدن کنید. این مسجد جزو مساجد قدیمی است که در نزدیکی موزه باستان شناسی استانبول قرار دارد. این مسجد زیبا که مانند نگینی در استانبول میدرخشند، در فاصله ۳۸۰ متری موزه است.
منبع عکس:tripadvisor
آبانبار باسیلیکا سیسترن جایی است که گردشگران بازدید از آن را از دست نمیدهند. آبانبار، ساختمانی جذاب و زیبا دارد. این بنای قدیمی از قرن ششم میلادی بهجای مانده است. از میان ۸۰ آبانبار موجود در استانبول، باسیلیکا، بزرگترین آنها محسوب میشود. دالانهای آبانبار، از نورپردازی زیبا و شگفتانگیزی برخوردار هستند. گشت و گذار در دالانهای سرداب باسیلیکا و گوش سپردن به موسیقی، از سرگرمیهای لذتبخش گردشگران است.
علاقهمندان به تاریخ باستانی ملتهای مختلف و تاریخ استانبول، با بازدید از موزه باستان شناسی استانبول و مشاهده آثار آن، شگفتیهای بسیاری را خواهند دید و دنیای جدیدی را کشف میکنند. اگر شما هم تجربه بازدید از موزه باستان شناسی استانبول را دارید، اطلاعات و تجربیات خود را با کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: زهرا آذرنیوش
عکسهای گالری از ویکیمدیا (عکاسان: Jwslubbock، Dosseman، Metuboy، Bjørn Erik Pedersen)