نخستین تله برای شکار ماموت‌ها کشف شد

زهره زرشکیان
زهره زرشکیان شنبه، ۱۸ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۰
نخستین تله برای شکار ماموت‌ها کشف شد

اسکلت ۱۴ ماموت پشمالو در مکزیک کشف شد. این اسکلت‌ها در دام‌هایی قرار داشتند که ۱۵ هزار سال پیش توسط انسان‌ها ساخته شده بودند.

باستان‌شناسان بر این باور هستند که دو چاله‌ای که در تولتپک، شهری در شمال مکزیک، کشف شده‌اند، نخستین تله‌های ماموت به‌شمار می‌روند که تا کنون پیدا شده‌ است.

کشف بیش از ۸۰۰ استخوان ماموت در مکزیک، ممکن است این فرضیه را تغییر دهد که چطور انسان‌های اولیه، ماموت‌ها را شکار می‌کردند.

پیش‌تر، باستان‌شناسان بر این باور بودند که انسان‌های اولیه فقط در صورتی که ماموت‌ها به دام می‌افتادند یا صدمه می‌دیدند، آن‌ها را می‌کشتند. به این ترتیب، این اکتشاف می‌تواند نشان‌دهنده‌ی این موضوع باشد که شکار ماموت‌ها توسط انسان‌های اولیه، از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

باستان‌شناسان حدود ۱۰ ماه پیش در این محل کاوش کرده بودند. عمق دو چاله‌ی کشف‌شده حدود ۱٫۷ متر و قطر آن‌ها ۲۵ متر است.

کشف نخستین تله ماموت در مکزیک

این تیم باستان‌شناسی معتقدند که شکارچیان برای ترساندن ماموت‌ها و کشاندن آن‌ها به محل تله‌ها، از مشعل استفاده می‌کردند.

روی یکی از جمجمه‌های کشف‌شده، اثر ضربه شی تیزی مانند نیزه دیده می شود. به گفته‌ی سرپرست تیم کاوشی این منطقه:

پیشتر تصور می‌شد انسان‌های اولیه صبر می‌کردند تا ماموت‌های به دام افتاده بمیرند، اما اکتشاف اخیر شواهدی از حمله مستقیم این شکارچیان به ماموت‌ها را نشان می‌دهد.

در جریان آماده‌سازی این منطقه برای تبدیل شدن به گورستان ضایعات، اولین نشانه‌های چاله‌های کشف‌شده دیده شد.

سرپرست تیم کاوشی اعتقاد دارد که در زمان ساخته شدن این تله‌ها، این منطقه خانه‌ی شش گله ماموت بوده است. مسئولان موسسه ملی انسان‌شناسی و تاریخ مکزیک معتقدند در شمال مکزیک می‌توانند تله‌های ماموت بیشتری پیدا کنند.

مطالب مرتبط:

منبع isna

دیدگاه