اتمام عملیات ساماندهی و مرمت آرامگاه حمدالله مستوفی

سعیده خلیلی‌صفا
سعیده خلیلی‌صفا چهار شنبه، ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۵
اتمام عملیات ساماندهی و مرمت آرامگاه حمدالله مستوفی

عملیات اجرایی مرمت و احیای آرامگاه حمدالله مستوفی اثر فاخر دوره ایلخانی به همت میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان قزوین به پایان رسید.

طبق اعلام محمدعلی حضرتی، مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان قزوین، پروژه مرمت و ساماندهی آرامگاه حمدالله مستوفی، اثر فاخر دوره ایلخانی، به عنوان بخشی از پروژه مرمت و ساماندهی ۵۰ اثر تاریخی قزوین است که از اواخر سال ۱۳۹۵ به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اجرایی شده است.

حضرتی در این رابطه گفت:

عملیات اجرایی آرامگاه حمدالله مستوفی واقع در محله کهن پنبه ریسه از اواخر آذرماه امسال در دو بخش شامل ساماندهی پوسته بیرونی بنا و مرمت تزئینات داخلی به صورت همزمان در دستور کار مرمتگران این سازمان قرار گرفت.

طبق اظهارات این مقام مسئول، فاز نخست پروژه با مرمت تزئینات داخلی وابسته به معماری مقبره عملیاتی چون برداشت لایه‌های گچی بر روی جداره‌های داخلی و آشکار شدن نمای آجری دیوارها و گنبد مقبره، پاکسازی دیواره‌ها و ر سمی‌بندی زیر گنبد، بندکشی کلی بخش داخلی، رنگ زدایی پنجره‌ها، استحکام بخشی، تثبیت و پاکسازی کتیبه گچی داخل مقبره، بندکشی سنگفرش کف مقبره، ساخت ویترین چوبی و نورپردازی با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی انجام شده است.

وی در ادامه افزود:

در بخش دوم مرمت این بنای تاریخی نیز عملیات ساماندهی پوسته بیرونی بنا نیز عملیات مرمتی شامل حفر کانال دفع رطوبت، پاکسازی کانال‌های دفع رطوبت قبلی، تخریب و برداشت بافت فرسوده پیرامون بدنه آجری، اجرای مجدد زیربندی‌های آجری، اجرای بندمهری گچی روی بدنه بیرونی و اصلاح سنگفرش پیرامونی بنای آرامگاه با هزینه‌ای بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و تحت نظارت مهندس مهران یعقوبی انجام و به پایان رسید.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان قزوین خاطرنشان کرد:

در کنار اجرای عملیات ساماندهی و مرمت این بنای تاریخی، سنگ مزار حمدالله مستوفی باتوجه به الگوی سنگ‌های قرن هشتم با کتابت خوشنویس بنام ایران، استاد علیرضا مُحبَی طراحی و بازسازی شده که با همکاری این سازمان در محل مقبره نصب شد و امیدواریم با ساماندهی و مرمت این بنای منحصر به فرد کهن شهر قزوین بتوانیم گام مهمی در راستای حفاظت و نگهداری از مواریث ارزشمند تاریخی-فرهنگی استان برداریم.

مطالب مرتبط:

منبع isna

دیدگاه