کوچ سرفینگ چیست؟

زیبا وکیلی
زیبا وکیلی یکشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۶
کوچ سرفینگ چیست؟

کوچ سرفینگ یک شبکه اجتماعی پرمخاطب و روشی جذاب و ارزان برای سفر به گوشه‌وکنار جهان و آشنایی هرچه بهتر با فرهنگ، آداب‌ورسوم و شکل زندگی در نقاط مختلف است. 

جرقه اولیه برای شکل‌گیری وب‌سایت گردشگری و شبکه اجتماعی کوچ سرفینگ، تمایل مردم جهان به مهمان‌نوازی و فرهنگ گرامیداشت میهمان است. طراحان و مدیران این بستر گردشگری توانسته‌اند با توجه به نیازهای جامعه هدف و مرتفع‌کردن آن‌ها، کاربران بسیاری را در نقاط مختلف جهان با خود همراه کنند و پدیده جدیدی به نام «کوچ سرفینگ» یا «کاناپه گردی» را در میان گردشگران و جهانگردان رواج دهند. اگر اهل ریسک و تجربه‌‎های نو هستید، حتما با کوچ سرفینگ و مزایا و معایب آن آشنا شوید. 

آنچه باید درباره کوچ سرفینگ بدانید:

کوچ سرفینگ چیست؟

کوچ سرفینگ یا کاوچ سرفینگ (CouchSurfing) یک وب‌سایت شبکه اجتماعی یا شبکه جهانی (متشکل از حدود ۱۴ میلیون کاربر در بیش از ۲۰۰,۰۰۰ شهر) است. این سایت پرمخاطب و معروف گردشگری در زمینه مهمان‌نوازی و اقامت کاملا رایگان فعالیت می‌کند. کوچ سرفینگ مجموعه‌ای رفاقت‌محور و اعتمادمحور، برای میهمانی، میزبانی و راهنمای گردشگری است. 

لگوی کوچ سرفینگ؛ منبع عکس: Small.World؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: Small.World؛ عکاس: نامشخص

کوچ سرفینگ روشی جذاب برای مسافرت به نقاط مختلف جهان، تجربه اقامت در منزل مردم محلی و میزبانی از مسافرانی است که به محل سکونت شما می‌آیند. این شبکه اجتماعی گسترده، میهمان‌ها و میزبان‌هایی در شهرهای مختلف جهان دارد؛ همچنین افراد می‌توانند دورهمی‌های خودجوش و رویدادهای (events) رایگان شهر خود را در این وب‌سایت معرفی کنند تا علاقه‌مندان به آن بپیوندند. 

کوچ سرفینگ شبکه اجتماعی پیشرویی است که با پشتیبانی دائمی و ارائه خدمات مجازی، زمینه آشنایی کاربران با یکدیگر را فراهم می‌‌‌کند. هنگامی که یک گردشگر یا کوله‌گرد بخواهد به شهری برود، از طریق اینترنت با میزبان تماس می‌گیرد و به او درخواست اقامت می‌دهد؛ آن‌گاه درصورت اعلام آمادگی میزبان، اقامت را نزد میزبان انجام خواهد داد.

مدیران کوچ سرفینگ توانسته‌اند با خلاقیت و نوآوری، گامی جدید و البته کارآمد در عرصه گردشگری مجازی، تقویت روحیه مهربانی، مهمان‌نوازی و تبادل فرهنگ‌ها بردارند و به نمونه‌ای موفق در زمینه کارآفرینی دیجیتال تبدیل شوند. 

سیاست کوچ سرفینگ بر حداقل‌ها بنا شده است. هر فردی که تمایل به سفر یا میزبانی داشته باشد می‌تواند به‌عنوان میزبان (Host)، مسافر (Guest) یا راهنمای گردشگر (Tour Leader) در این وب‌سایت عضو شود. برای میزبانی کوچ سرفینگ در ابتدا باید تمایل پذیرش میهمان غریبه و روحیه مهمان‌نوازی داشته باشید. در این صورت تنها کاناپه‌ای اضافه یا خالی در منزل شما می‌تواند پیشنهادی برای اقامت مسافرانی باشد که قصد سفر (به سبک کوچ سرفینگ) به کشور یا شهر شما را دارند. 

کوله گرد روی کاناپه که تمثیلی از کوچسرفینگ؛ منبع عکس: وب سایتtomislavperko؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: tomislavperko؛ عکاس: نامشخص

کوچ سرفینگ محدودیتی برای افزایش کیفیت اقامت از کاناپه به تختخواب یا اتاق خواب ندارد و میزبان می‌تواند خدمات بهتر و کامل‌تری به میهمان خود ارائه دهد؛ اما باید توجه داشت که تمام این خدمات اقامتی باید رایگان باشند. 

کوچ سرفینگ، افراد با ملیت‌های مختلف را با هم روبه‌رو و تبادل فرهنگی و احترام متقابل را تقویت می‌کند. با این روش سفر می‌توانید با مردم محلی در هر گوشه از کره زمین تعامل و زیست کنید و مقصد سفر خود را از زاویه دید آ‌ن‌ها ببینید. جالب است بدانید که بسیاری از افراد توانمند از نظر مالی نیز این روش سفر را می‌پسندند؛ به عقیده آن‌ها برای به دست آوردن درک درست از فرهنگ هر منطقه باید با مردم آن زندگی کرد.

تاریخچه کوچ سرفینگ

برای بیان تاریخچه کوچ سرفینگ پیش از هر چیز باید بدانید که چگونه جرقه این ایده در ذهن سازنده آن زده شد.

کیسی فنتون بنیان‌گذار شبکه اجتماعی خلاقانه کوچ سرفینگ است

در سال ۱۹۹۹ میلادی، برنامه‌نویسی ۲۱ ساله اهل بوستون آمریکا به نام «کیسی فنتون» (Casey Fenton) یک پرواز ارزان از بوستون به ایسلند پیدا کرد. او که به‌دنبال سفری ارزان بود و نمی‌خواست هزینه‌ای بابت اقامت بپردازد، تصمیم به هک سایت دانشگاه ایسلند گرفت و با دسترسی به این داده‌ها، به‌ بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی ایسلندی ایمیل فرستاد. محتوای این ایمیل‌ها درخواست اقامت در خانه‌های آن‌ها به‌صورت رایگان بود. نتیجه این شد که او چندین جواب مثبت دریافت کرد. فنتون در نهایت در خانه خواننده‌ای ایسلندی اقامت گزید و پس از بازگشت به بوستون تصمیم گرفت سایتی برای این منظور تاسیس کند.

کیسی فنتون موسس کوچسرفینگ؛ منبع عکس: under30experiences؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: under30experiences؛ عکاس: نامشخص (کیسی فنتون)

در سال ۲۰۰۴ میلادی کیسی فنتون به‌همراه شرکای خود یعنی «دانیل هافر» (Daniel Hoffer)، «سباستین لو توان» (Sebastian Le Tuan) و «لئوناردو بسانی دا سیلویرا» (Leonardo Bassani da Silveira) سایت کوچ سرفینگ را به ‌عنوان وب‌سایتی عمومی و یک پروژه پرشور و خلاقانه گردشگری به‌طور رسمی ثبت و افتتاح کردند. 

اشتراک محل سکونت با غریبه‌ها (یا به‌قول بنیانگذاران کوچ سرفینگ دوستانی که هنوز آن‌ها را ندیده‌اید) ایده‌ای خوش‌بینانه بود که به واقعیت پیوست. امروزه سایت کوچ سرفینگ با میلیون‌ها کاربر توانسته است افراد بسیاری را با خود همراه کند و سبک جدیدی از سفر ارزان را برای علاقه‌مندان به ماجراجویی و تجربه‌های نو رقم بزند. 

در سال ۲۰۱۲ میلادی شرکت کوچ سرفینگ اپلیکیشن تلفن همراه خود را برای سیستم‌های عامل «آی‌او‌اس» (iOS) و «اندروید» (Android) رونمایی کرد. 

اصول کوچ سرفینگ

کوچ سرفینگ در معرفی کوتاهی از کارکرد خود می‌نویسد:

پیش محلی‌ها بمانید و مسافرها را ملاقات کنید؛ بدین شکل تجربه‌های واقعی و معتبر سفر را با هم به اشتراک بگذارید.

شعار شبکه اجتماعی کوچ سرفینگ این جمله متفاوت است:

شما دوستان زیادی در سراسر دنیا دارید، فقط هنوز با آن‌ها ملاقات نکردید.

اصل و بنیان کوچ سرفینگ بر تبادل فرهنگی و تقویت روحیه میهمان‌نوازی است که در بستر آن سفر ارزان نیز رقم می‌خورد.

کوچ سرفینگ؛ منبع عکس: renee.tougas.net؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: renee.tougas.net؛ عکاس: نامشخص

در کوچ سرفینگ نمی‌توان برنامه کاملا دقیقی برای سفر در نظر داشت. توجه کنید که صحبت درباره کوچ سرفینگ هنگام دریافت ویزا یا ورود به کشورهای خارجی، به احتمال زیاد برای شما مشکلاتی ایجاد می‌کند. برای دریافت ویزای هر کشور لازم است برنامه اقامت و هتل مورد نظر خود را اعلام کنید. پس اگر قصد اقامت با کوچ سرفینگ را دارید، حتما هتل‌ با شرایط کنسلی رایگان را برای روزهای سفر خود رزرو کنید؛ البته بهتر است یک یا دو روز اول سفر را در هتل اقامت کنید. 

کوچ‌سرفر (CouchSurfer) به فردی گفته‌ می‌شود که با عضویت در کوچ سرفینگ و تکمیل اطلاعات خود برای پذیرش مهمان یا خدمت راهنمای گردشگری اعلام آمادگی می‌کند. کوچ سرفرها نباید برای اقامت و همراهی با گردشگران هزینه‌ای بگیرند. همچنین باید بدانید که میهمان وظیفه‌ای بابت تامین غذا، نوشیدنی یا هر هزینه‌ جانبی دیگری ندارد.

از اصول مهم و شاید نانوشته کوچ سرفینگ رعایت اصل ادب و احتیاط در گفتگوها است. هم در هنگام ارسال پیام به میهمان یا میزبان و هم در مواجهه با آن‌ها باید به این نکته توجه کرد که فرهنگ و خط قرمزهای افراد در نقاط مختلف جهان با یکدیگر متفاوت است و نباید در مرز باریک ادب و جسارت قدم برداشت. در ادامه و در سایه آشنایی بیشتر می‌توان راحت‌تر معاشرت کرد.

پیش از ارسال درخواست میزبانی یا قبول درخواست میهمان، تمام توضیحات پروفایل کاربر و تجربه‌های مهمانان و میزبانان قبلی او را دقیق مطالعه کنید و مطمئن شوید که با شرایط او سازگار هستید؛ همچنین برچسب «Verified» را در پروفایل او، مد نظر قرار دهید.

توضیحاتی راجع به کوچ سرفینگ؛ منبع عکس: herpackinglist؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: herpackinglist؛ عکاس: نامشخص

در ارسال پیام به میزبان (برای قبول میهمان) حتما از واژه‌های مودبانه و کوتاه استفاده کنید. ذکر مواردی چون دلیل سفر، دلیل انتخاب آن فرد به‌عنوان میزبان یا راهنما و وجه اشتراک خود با او، شانس دریافت جواب مثبت از میزبان را بالا خواهد برد. پیام‌های تکراری و کپی‌شده چندان جذاب نیستند.

در صورت دریافت چند جواب مثبت از میزبانان مقصد، اولویت با میزبان‌هایی است که برچسب «verified» را در پروفایل خود دارند؛ در ادامه میزبانی را انتخاب کنید که با شرایط شما هم‌خوانی بیشتری دارد و محترمانه و کوتاه به دیگر میزبانان جواب منفی دهید. متوجه باشید که اگر به‌هر دلیلی قرار ملاقات و اقامت با یک میزبان بگذارید و بر سر قرار حاضر نشوید، اعتبار خود و حتی کشورتان را خدشه‌دار کرده‌اید. 

افراد در کوچ سرفینگ مجاز به دریافت هزینه بابت خدمات نیستند؛ اما با هدیه‌دادن سوغات کوچکی به میزبان، علاوه بر انتقال حس قدردانی، به خوشنامی هویت و ملیت خود نیز کمک می‌کنید. طبخ غذای محلی و اصیل برای میزبان و دعوت متقابل از او برای سفر نیز نوعی قدردانی محسوب می‌شود.

کاناپه گردی و کوچ سرفینگ؛ منبع عکس: vincentcare.org؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: vincentcare.org؛ عکاس: نامشخص

پیش از سفر در بستر کوچ سرفینگ از محل اقامت خود و آدرس آن مطمئن شوید و راجع به فاصله آن از جاهای دیدنی مقصد از میزبان سوال کنید. اگر فاصله محل اقامت شما از بافت دیدنی شهر زیاد باشد، هزینه‌های حمل‌ونقل بسیاری متقبل خواهید شد و این موضوع حسن اقامت رایگان را از بین خواهد بود.

مزایا و معایب کوچ سرفینگ

مزایا

  • تعامل و معاشرت با افرادی از نقاط مختلف جهان و افزایش درک اشخاص از هستی و انسان‌ها
  • آشنایی عمیق و لمس خرده فرهنگ‌های دیگر جوامع از نزدیک
  • افزایش سطح تجربه و قدرت انعطاف و سازگاری افراد
  • افزایش لذت سفر به‌دلیل همراهی افراد آشنا به منطقه و لمس زیبایی‌ها و جاذبه‌هایی که هرگز در سفر معمولی نصیب انسان نمی‌شود؛ همچون لذت مزه‌کردن غذای محلی در خانه یک فرد بومی یا رستوران خاص و کمتر شناخته‌شده یا تماشای مناظر از زاویه‌ای پنهان و کمتر دیده‌شده
  • اگر امکان سفر ندارید، با میزبانی در کوچ سرفینگ می‌توانید بخشی از لذت سفر را به خانه بیاورید و تجربه‌های جدیدی رقم بزنید.

معایب

  • در جوامع مختلف به‌ویژه شبکه‌های مجازی همیشه افرادی پیدا می‌شوند که از محیط رفاقت‌محور در جهت پیشبرد اهداف پلید خود استفاده کنند. برخی نیز با هدف ایجاد مزاحمت برای دیگر کاربران، عضو این سایت می‌شوند.
  • احتمال سواستفاده‌های مختلف و دزدی در سفر کوچ سرفینگ چندان کم نیست و جسته‌وگریخته گزارش‌هایی ازاین‌دست وجود دارد؛ پس رعایت جانب احتیاط، بررسی‌های دقیق و سخت‌گیری در انتخاب میزبان و میهمان منطقی است.
  • کوچ سرفینگ موافقان و مخالفان بسیاری دارد. از دلایل اصلی مخالفت برخی از دولت‌ها و فعالان عرصه گردشگری با این روش سفر، آسیبی است که به درآمد کسب‌وکارهای این حوزه به‌ویژه هتل‌ها و اقامتگاه‌ها (مراکز اقامتی) وارد می‌شود.

آیا کوچ سرفینگ امن است؟

همه افراد کم‌وبیش تجربه سفر به شهرها و کشورهای مختلف و اقامت در واحدهای اقامتی همچون هتل، مسافرخانه، سوئیت یا هاستل را دارند. در این نوع اقامت، مجموعه‌های مسئول بر فعالیت واحدهای صنفی نظارت دارند و امنیت بالایی برای مسافر فراهم می‌کنند؛ البته این گزینه‌های اقامتی بخش زیادی از هزینه‌های سفر را به خود اختصاص می‌دهند و مانند سرعت‌گیری برای شروع سفر (به‌ویژه سفرهای خارجی) محسوب می‌شوند.

تصویری از وب سایت کوچ سرفینگ؛ منبع عکس: وب سایت کوچ سرفینگ؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت کوچ سرفینگ؛ عکاس: نامشخص

در کوچ سرفینگ فرض بر قابل‌اعتمادبودن همه اعضای سایت است و اعضای این مجموعه بزرگ باید با صداقت، پروفایل خود را تکمیل کنند. کاربران تاکنون هزاران سفر در بستر کوچ سرفینگ انجام داده و رضایت بالایی از این فعالیت داشته‌اند.

این وب‌سایت روش‌هایی را برای اعتبارسنجی (Verification) کاربران خود دارد تا حس اعتماد و اطمینان میان میزبان و مهمان را به حداکثر برساند. در همین راستا، برچسب «کاربر معتبر» (Verified) در پروفایل کاربرانی که اعتبارسنجی شده‌اند، به‌شکل یک تیک سبزرنگ نمایش داده می‌شود. این سنجش، حقیقی بودن کاربر و آدرس او را می‌آزماید؛ همچنین نظرات مثبت و منفی مهمانان و میزبانان قبلی او را ملاک قرار می‌دهد.

وب‌سایت کوچ سرفینگ به دغدغه کاربران درباره امنیت این روش سفر،‌پاسخی داده است. این مجموعه تاکید می‌کند که پیش از سفر یا پذیرش میهمان به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:

  • مطالعه بخش توصیه‌ها (References): توصیه‌نامه بخش مهمی از پروفایل افراد در کوچ سرفینگ است. این بخش توسط دیگر افراد از جمله دوستان، میهمان یا میزبان آن کاربر تکمیل می‌شود. هرچه تعداد رفرنس‌ها یا توصیه‌نامه‌های مثبت یک کاربر بیشتر باشد، آن فرد قابل اعتمادتر خواهد بود. 
  • تایید هویت و آدرس: سایت کوچ سرفینگ با دریافت هزینه‌ای، هویت و آدرس کاربران را تایید می‌کند. افرادی که به این شیوه تایید یا به اصطلاح «verified» شوند، یک تیک سبز رنگ در کنار عکس پروفایل آن‌ها قرار می‌گیرد. با اینکه هیچ اجباری برای این کار وجود ندارد، به جلب اعتماد و راحتی خیال میهمان و میزبان بسیار کمک می‌کند.
  • به احساس درونی و حس ششم خود اعتماد کنید: وقتی در میان پروفایل‌های کوچ سرفینگ به‌دنبال فردی برای میزبانی هستید یا پروفایل فردی که به شما درخواست میزبانی داده است را بررسی می‌کنید، احساس درونی خود را دریابید و به آن اعتماد کنید. اگر برای اقامت در بستر کوچ سرفینگ وارد خانه شخصی شدید و احساس ناامنی کردید یا با فردی ملاقات داشتید که حس ناخوشایندی را به شما القا کرد، بر اساس احساس خود عمل و آن مکان و فرد را ترک کنید.

نقاشی دیجیتال با موضوع کوچسرفینگ؛ منبع عکس: india.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: india.com؛ عکاس: نامشخص

  • برنامه (plan) دوم داشته باشید: حتما پیش از آغاز سفر در بستر کوچ سرفینگ میزبان دومی برای اقامت خود در نظر بگیرید یا هتل‌ها و مسافرخانه‌‌های مقرون‌به‌صرفه آن شهر پیدا کنید؛ تا اگر به هر دلیلی (سوتفاهم، رفتار و حرکت نامربوط یا حس منفی) برنامه اول شما لغو شد، سردرگم و گرفتار نشوید. 
  • خانواده یا زوج‌ها را برای اقامت انتخاب کنید: در بسیاری از موارد، اقامت در کنار جمع خانوادگی یا خانه یک زوج حس امنیت بیشتری برای افراد به‌دنبال خواهد داشت. 
  • پیش از سفر در مورد فرهنگ مقصد تحقیق کنید: اطلاع از تفاوت‌های فرهنگی، مذهبی و اعتقادی پیش از سفر و پرهیز از بحث‌های حساس و پرچالش در طول اقامت، شانس شما را برای درک تجربه‌ای بهتر از کوچ سرفینگ افزایش می‌دهد. 
  • مراقب اعضای غیرواقعی باشید: در کوچ سرفینگ مانند دیگر شبکه‌های اجتماعی افرادی هستند که به قصد فریب دیگران (به‌ویژه دختران) چند اکانت می‌سازند؛ پس با احتیاط عمل کنید و پروفایل‌‌ها را دقیق ببینید. بسیاری از خانم‌ها ترجیح می‌دهند به‌تنهایی در بستر کوچ سرفینگ سفر نکنند یا فقط میزبان‌ها یا میهمان‌های خانم را بپذیرند.

تمام کاربران کوچ سرفینگ در صورت مواجه‌شدن با میزبان یا مهمان‌هایی که قصد سواستفاده از این بستر را دارند، می‌توانند آن پروفایل کاربری را با ارائه شواهد هب پشتیبانی وب‌سایت گزارش کنند تا در صورت لزوم، مسدود شود.

نحوه ثبت‌ نام در کوچ سرفینگ

برای استفاده از کوچ سرفینگ باید عضو این شبکه اجتماعی شوید. بهتر است برای شروع، اپلیکیشن کوچ سرفینگ را نصب کنید؛ همچنین می‌توانید وارد وب‌سایت کوچ سرفینگ شوید. فضای اپلیکیشن ساده‌تر و کاربرپسند‌تر است. برای ثبت‌نام رایگان در این مجموعه بزرگ و محبوب تنها به یک ایمیل یا حساب فیسبوک (facebook) نیاز خواهید داشت. 

صفحه پیوستن به کوچسرفینگ؛ منبع عکس: وب سایت کوچسرفینگ؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت کوچ سرفینگ؛ عکاس: نامشخص

با وارد کردن نام و نام خانوادگی، ایمیل و یک کلمه عبور در صفحه پیوستن (Join)، فرایند ثبت‌نام در کوچ سرفینگ آغاز می‌شود. در ادامه، اطلاعات اولیه صفحه همچون تاریخ تولد، جنسیت، کشور و شهر محل سکونت را تکمیل کنید؛ تیک «قبول قوانین» و «من ربات نیستم» را بزنید و روی ساخت اکانت (Create account) کلیک کنید تا عضو کوچ سرفینگ شوید. 

توجه داشته باشید که باید در تمام مراحل ثبت‌نام و تکمیل پروفایل، اطلاعات واقعی خود را وارد کنید تا دیگران بتوانند به شما اعتماد کنند. هنگامی که با استفاده از نام کاربری و رمز ورود وارد سایت یا اپلیکیشن کوچ سرفینگ شوید، به صفحه داشبورد (Dashboard) منتقل خواهید شد.

در گوشه سمت راست و بالا روی سه خط کلیک کنید و وارد پروفایل خود (My profile) شوید. این صفحه در واقع ویترین پروفایل شما است که باید به بهترین، جذاب‌ترین و البته واقعی‌ترین حالت ممکن پر شود.

صفحه پروفایل یکی از کاربران فعال کوچسرفینگ، منبع عکس؛ وب سایت کوچسرفینگ؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: herpackinglist؛ عکاس: نامشخص

برای تکمیل پروفایل کوچ سرفینگ در اولین قدم عکسی زیبا و البته با انرژی مثبت از خود آپلود کنید. این عکس مهم‌ترین و اولین عکسی است که دیگران از شما خواهند دید.

کاربران کوچ سرفینگ باید در معرفی خود کمال صداقت را به خرج دهند و البته با بیان جزئیات، تصویر درستی از خود بسازند

در باکس «درباره» (About)، با ادبیات جذاب، توضیحاتی درباره شخصیت، علایق، تجربیات، سفرها، شغل و توانایی‌های خود بدهید. در قسمت «خانه من» (My home) درباره خانه خود بنویسید و اینکه چه امکاناتی در اختیار میهمان قرار می‌دهید؛ در ادامه درباره قوانین و محدودیت‌های خانه همچون حداکثر ظرفیت پذیرش، جنسیت میهمان (مرد، زن یا هر دو)، ساعت ورود و خروج، ساعت خواب ظهر و شب، امکان آشپزی، سیگار کشیدن، همراه آوردن حیوان خانگی و امکانات اضافه‌ای همچون اینترنت، ماشین لباسشویی و حمام بنویسید که می‌توانید در اختیار میهمان قرار دهید.

در باکس «عکس‌ها» (Photos) عکس‌های جذاب و واقعی از خود آپلود کنید. این عکس‌ها  نشان‌دهنده تمایل شما به پذیرش میهمان، سفر و تجربه‌های جدید است. تصاویری که شما از جمع‌های خانوادگی و دوستانه خود به اشتراک می‌گذارید، ناخودآگاه اعتماد مخاطب را جلب خواهند کرد. جذابیت این بخش، شانس شما را برای پذیرش به‌عنوان میهمان یا میزبان بالا خواهد برد.

صفحه پروفایل اطلاعات کاربری در کوچسرفینگ؛ منبع عکس: tomislavperko؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: tomislavperko؛ عکاس:  نامشخص

بعد از ثبت نام و تکمیل پروفایل باید در قسمت وضعیت مهمان‌پذیری، مشخص کنید که در چه شرایطی هستید. چهار حالت برای کاربران کوچ سرفینگ در نظر گرفته شده است:

  • پذیرای میهمان (Accepting Guests)
  • شاید پذیرای میهمان باشم (پیش‌فرض سایت؛ Maybe Accepting Guests)
  • علاقه‌مند به ملاقات (Want to meet up)؛ حالتی که شرایط میزبانی را ندارید؛ اما می‌توانید چند ساعتی را با گردشگر برای معاشرت، نوشیدن قهوه یا چای در کافه، صرف غذا در یک رستوران محلی یا بازدید از جاذبه‌ها وقت بگذارید یا به‌نوعی راهنمای مسافر باشید. 
  • عدم پذیرش میهمان (Not accepting Guests)

اگر یکی از سه حالت اول را برای وضعیت خود انتخاب کنید، باید منتظر درخواست‌های اقامت یا همراهی باشید. کسانی که قصد سفر به شهر شما را داشته باشند، ممکن است پس از بررسی پروفایل شما درخواستی برای اقامت و معاشرت برایتان ارسال کنند. شما نیز می‌توانید پس از بررسی پروفایل و مطالعه بخش «توصیه‌ها» (References) آن‌ها این درخواست را قبول یا رد کنید.

بعد از تکمیل تمام بخش‌های پروفایل خود می‌توانید در صفحه‌های اعضای دیگر سایت جست‌و‌جو کنید، مانند دیگر شبکه‌های اجتماعی درخواست دوستی برای دیگران بفرستید و آن‌ها را دنبال کنید. نام این افراد در بخش «دوستان» (Friends) لیست می‌شود.

آیا استفاده از کوچ سرفینگ رایگان است؟

با همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی آسیب جدی به کسب‌وکارهای مختلف و همچنین صنعت گردشگری وارد آمد. کوچ سرفینگ هزینه‌های خود را (تا قبل از شیوع کرونا) از طریق تبلیغات تامین می‌کرد. با شیوع کرونا و با کاهش یا حذف درخواست تبلیغ، مدیران این وب‌سایت تصمیم گرفتند برای سرپا نگه‌داشتن شبکه، از کاربران هزینه اشتراک دریافت کنند.

کوچ سرفینگ تصویری از کاناپه گردی؛ منبع عکس: davestravelpages.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: davestravelpages.com؛ عکاس: نامشخص

سایت کوچ سرفینگ از تاریخ ۱۴ ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی اقدام به دریافت مبلغی بابت اشتراک ماهانه یا سالانه برای دسترسی به سایت و اپلیکیشن کرد و دیگر استفاده از آن رایگان نیست. در سال ۲۰۲۳ میلادی کاربران کوچ سرفینگ باید مبلغ ۲٫۳۹ دلار آمریکا بابت اشتراک ماهیانه یا ۱۴٫۲۹ دلار آمریکا بابت اشتراک سالانه بپردازند. به اعتقاد مسئولان این شبکه اجتماعی، این مبالغ نسبت به خدمات کوچ سرفینگ ارزان و منصفانه است.

کوچ سرفینگ در ایران

کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در ایران، سایت کوچ سرفینگ را غیرقانونی تشخیص داده و آن را فیلتر کرده است. علاوه بر این، در قانون ایران، ورود اتباع خارجی به منزل افراد، تنها در صورت کسب مجوز از مراجع ذی‌صلاح ممکن می‌شود. این موضوع می‌تواند برای ایرانی‌های مایل به میزبانی از گردشگران خارجی، دردسرساز باشد. با وجود این محدودیت‌ها، افراد بسیاری از شهرهای مختلف ایران در این شبکه اجتماعی عضو هستند و در بستر آن فعالیت می‌کنند.

تراکنش استفاده از کوچسرفینگ در ایران؛ منبع عکس: couchsurfing.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت کوچ سرفینگ؛ عکاس: نامشخص

آیا اهل سفر، تجربه‌های تازه و لمس شیوه زندگی در ملیت‌ها، مذاهب و اقشار مختلف هستید؟ اگر تجربه میهمانی، میزبانی یا راهنمای گردشگری در کوچ سرفینگ را دارید، لطفا تجربیات و نظرات خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید. 

منبع عکس کاور: mobileappdaily.com؛ عکاس: نامشخص؛ (کیسی فنتون بنیان‌گذار  کوچ سرفینگ)

پرسش‌های متداول

کوچ سرفینگ چیست؟

کوچ سرفینگ یا کاناپه گردی یک سایت و شبکه اجتماعی رفاقت‌محور است که بستر آشنایی افراد علاقه‌مند به سفر را فراهم می‌کند. افراد با عضویت در این سایت آمادگی خود را برای فراهم کردن محل اقامت رایگان برای گردشگران اعلام می‌کنند. هر فرد می‌تواند میهمان، میزبان، راهنمای گردشگر یا برگزارکننده دورهمی باشد. 

کوچ سرفینگ امن است؟

رعایت اصول و بررسی‌های درست و سخت‌گیرانه امنیت سفر در بستر کوچ سرفینگ را بالا می‌برد. بررسی دقیق پروفایل و رفرنس‌های افراد، اعتماد به حس درونی، انتخاب میهمان یا میزبان از بین افرادی که هویت و آدرس آن‌ها تایید شده است و تیک سبز دارند و داشتن پلن دوم در سفر نکاتی هستند که امنیت کوچ سرفینگ را بالا می‌برد. 

سایت کوچ سرفینگ در ایران فعال است؟

سایت کوچ سرفینگ به گزارش کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فیلتر شده است و طبق قانون ایران، ورود اتباع خارجی به منزل افراد، تنها در صورت کسب مجوز از مراجع ذی‌صلاح ممکن است.

مطالب مرتبط:

دیدگاه