اولین ریزورت دنیا مبتنی بر توسعه پایدار

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی دوشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۲
اولین ریزورت دنیا مبتنی بر توسعه پایدار

یک شرکت معماری ایتالیایی، اولین اقامتگاه بوم‌گردی جهان را که انرژی خود را تامین می‌کند، برای آفریقا طراحی کرده است.

شرکت طراحی «مسک آرکیتکتس» (MASK Architects) اقامتگاه بوم‌گردی منحصربه‌فردی برای آفریقا طراحی کرده است که «مجتمع اقامتی سافاری لوکس بائوباب» (Baobab Luxury Safari Resort) نام دارد.

پروژه مفهومی مجتمع اقامتی بائوباب بر پایه کمک به جوامع محلی آفریقا تعریف شده است؛ مردمی که از هر زیرساخت و امکاناتی دور هستند. با این استراحتگاه می‌توان نقش مهمی در ایجاد زیرساخت‌ها، تولید، کشاورزی و تامین آب داشت. معماران طراح می‌خواهند که مردم سراسر جهان در تعطیلات خود به این اقامتگاه بیایند و به جوامع محلی کمک کنند.

استراحتگاه سافاری بائوباب همچون یک مجموعه خودکفا عمل می‌کند و امکانات کشاورزی موجود در آن، نیازهای مهمانان را مرتفع خواهد کرد. هر اقامتگاه برق خود را از یک دستگاه خورشیدی شفاف به دست می‌آورد که روی پرده شیشه‌ای خانه‌ها نصب شده است؛ مازاد برق در اختیار جامعه محلی قرار می‌گیرد.

معماران شرکت مسک آرکیتکس معتقد هستند که آب آشامیدنی نباید یک کالای لوکس باشد و به همین دلیل، خانه‌هایی طراحی کرده‌اند که آب خود را تولید می‌کند. آب با فناوری استخراج و متراکم‌کردن رطوبت موجود در هوا و تبدیل آن به آب آشامیدنی تصفیه‌شده تولید می‌شود. به این ترتیب، گردشگران با خیالی آسوده به این خانه‌ها قدم می‌گذارند؛ زیرا می‌دانند نه‌تنها نیاز آن‌ها به آب، بلکه دغدغه جامعه محلی در این زمینه برطرف می‌شود.

استراحتگاه سافاری لوکس بائوباب از نظر طراحی، یک تجربه کمپینگ مجلل را برای مهمانان فراهم می‌کند. هر اقامتگاه مخروطی‌شکل در میان درختان و روی ارتفاع قرار گرفته است. ساختار بیرونی خانه‌ها از چوب راش محلی است تا با محیط اطراف هماهنگ شود.

بالکن زیبایی برای هر خانه تعبیه شده است که مانند سکویی برای غذادان به حیوانات محلی عمل می‌کند. سکویی نیز برای گرفتن آفتاب در بالای اقامتگاه‌ها تعبیه شده است که چشم‌انداز زیبایی به محیط اطراف دارد. همچنین این سکو به مهمانان اجازه می‌دهد تا از فاصله‌ای امن به تماشای حیات وحش بپردازند.

تنها کاربرد اقامتگاه‌های بائوباب، اتاق مهمان نیست و آن‌ها را می‌توان به‌ فضای رستوران، مرکز پذیرش، سالن بدن‌سازی، اسپا یا مرکز کارکنان تبدیل کرد. معماران مسک آرکیتکس با طراحی نوآورانه خود امیدوار هستند که درک مردم از طبیعت و حیات وحش را ارتقا دهند و سکونتگاهی سازگار با محیط زیست بسازند. این معماران می‌گویند:

این خانه‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کرده‌ایم که امکان ساخت آن‌ها در هر منطقه و زمینی میسر باشد. این پروژه مقرون‌به‌صرفه و سازگار با محیط زیست خواهد بود و می‌توان مقیاس خانه‌های آن را تغییر داد. با استفاده پایدار از منابع طبیعی می‌توانیم مصرف بیش از حد و ضایعات آن را به حداقل برسانیم. ایده ایجاد اقامتگاه‌های سافاری لوکس این است که بتوان افراد بیشتری را به حیات وحش علاقه‌مند کرد و تجربه زندگی در مناطق دورافتاده و نزدیک به حیات وحش را برایشان به ارمغان آورد.

کلبه های چوبی در جنگل

عکس هوایی از کلبه ای چوبی در جنگل

فضای داه=خلی کلبه ای چوبی در جنگل

خانه های چوبی در میان جنگل

دکوراسیون اقامتگاهی لوکس در جنگل

اقامتگاهی مخروطی و چوبی در جنگل

ایده ساخت چنین اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای شما نیز جالب است؟ دوست دارید که روزی مهمان یکی از این اقامتگاه‌ها باشید؟ حتما نظر خود را با کاربران کجارو در میان بگذارید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه