امکان تزریق واکسن آسترازنکا به متقاضیان سفر خارجی
بهروزرسانی ۱۴۰۰/۱۰/۱۶، ساعت ۱۷:۵۳
بهرام عیناللهی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با ارسال نامهای به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، آخرین مصوبات و بهروزرسانی تزریق نوبت سوم واکسن کرونا و واکسن مسافران را ابلاغ کرد. در این دستورالعمل که در کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ به تصویب رسیده، آمده است:
۱. افرادی که نوبت اول و دوم واکسنهای غیرفعال (سینوفارم، بهارات بیوتک و کووایران برکت) تزریق کردهاند، برای نوبت سوم ترجیحا از واکسن غیرفعال استفاده شود؛ گرچه میتوانند آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس نیز دریافت کنند. ۲. افرادی که در نوبت اول و دوم واکسن آسترازنکا تزریق کردهاند، در نوبت سوم میتوانند واکسن آسترازنکا، پاستوکووک پلاس یا واکسن اسپوتنیک V نوبت اول (تحت عنوان اسپوتنیک لایت) را دریافت کنند. ۳. افرادی که در نوبت اول و دوم واکسن اسپوتنیک V تزریق کردهاند، در نوبت سوم میتوانند واکسن آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس را دریافت کنند. ۴. برای داوطلبان شرکتکننده در کارآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک در دو شهری که واکسن سه نوبته دریافت کردهاند، تزریق دُز چهارم (یادآور) پس از گذشت شش ماه از تزریق دُز سوم با واکسن پاستوکووک پلاس انجام گیرد. ۵. افرادی که دو نوبت واکسن غیرفعال (سینوفارم، بهارات بیوتک یا کووایران برکت) را دریافت کرده و بهعلت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، با اخذ رضایتنامه و ارائه مدارک سفر میتوانند دو نوبت آسترازنکا با رعایت فاصله حداقل یک ماه بین نوبتها را دریافت کننذ. ۶. افرادی که دو نوبت واکسن اسپوتنیک V را دریافت کرده و بهعلت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، پس از اخذ رضایت آگاهانه و ورود به مطالعه پژوهشی میتوانند دو نوبت آسترازنکا را دریافت کنند. این مطالعه باید توسط کمیته اخلاق مورد تأیید قرار گیرد. افرادی که در نوبت اول و دوم، واکسن پروتئین نوترکیب (اسپایکوژن) تزریق کردهاند، در نوبت سوم میتوانند همان واکسن را دریافت کنند.
بهروزرسانی ۱۴۰۰/۰۸/۱۱، ساعت ۲۱:۰۱
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن صدور اطلاعیهای درخصوص تجویز دوز دوم واکسن کرونا، به مصوبات کمیته فنی واکسیناسیون کووید۱۹ و مرور مستندات داخلی و بینالمللی برای کسب حداکثر ایمنی لازم و همچنین مراجعات افرادی اشاره کرد که بهدلیل اضطرار سفر و عدم قبول نوع واکسن دریافتشده (نوبت اول و دوم) در کشور مقصد دچار مشکل هستند. در اطلاعیه شماهر چهار این وزارتخانه آمده است:
۱. افراد بالای ۶۰ سال که دو نوبت واکسیناسیون اولیه از واکسن های غیرفعال شده (سینوفارم، کوواکسین بهارات و کووایران برکت) استفاده کردهاند، باید نوبت سوم واکسن ترجیحا مشابه نوبت اول (غیرفعال شده) به فاصله چهار ماه از نوبت دوم دریافت کنند. ۲. در حال حاضر مستندات علمی برای دریافت دوز چهارم واکسن بهویژه واکسنهای مصرفشده در کشور، موجود نیست؛ لذا دریافت دوز چهارم توصیه نمیشود. ۳. در خصوص افرادی که بهدلیل اضطرار سفر و عدم قبول نوع واکسن دریافتی توسط کشور مقصد، دچار مشکل شدهاند کمیته سه نفره (اعضا به تشخیص دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی سراسر کشور) تشکیل و مجوز تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا بهعنوان نوبت دوم یا سوم بهصورت موردی و بعد از بیان هشدارهای لازم در خصوص عوارض احتمالی و اخذ تاییدیه رضایت آگاهانه از فرد اقدام کنند.
در اطلاعیه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است که حداقل فاصله بین دریافت واکسن نوبت دوم و سوم یک ماه خواهد بود. افرادی که به یک یا دو نوبت تزریق واکسن آسترازنکا برای سفرهای خارجی نیازمندند، از روزهای آینده قادر خواهند بود تا با مراجعه به دانشگاههای علوم پزشکی کشور، درخواست خود را ثبت کنند.