امنترین شهرهای دنیا در سال ۲۰۱۹ اعلام شدند
چه چیزی یک شهر را مقصدی ایدئال برای سفر میکند؟ بازدید از موزه، جاهای دیدنی یا خوردن غذاهای محلی؟ معیار شما هرچه که باشد، یک موضوع مسلم است، شما دوست دارید به جایی امن سفر کنید. شاخص شهرهای ایمن ۲۰۱۹ در واحد اطلاعات اکونومیست، ۶۰ مقصد در سراسر جهان را بر اساس امنیت دیجیتال، امنیت بهداشتی، امنیت زیرساختها و ایمنی شخصی رتبهبندی کرده است.
در صدر این فهرست، توکیو قرار دارد که بهعنوان پرجمعیتترین شهر دنیا از ۱۰۰ امتیاز، ۹۲ امتیاز کسب کرده است. سنگاپور با اختلاف بسیار کم ۹۱٫۵ امتیاز، جایگاه دوم و یک شهر ژاپنی دیگر، اوزاکا با ۹۰٫۹ امتیاز، ردهی سوم را به خود اختصاص دادهاند. از آنجا که همین شهرها در دو رتبهبندی پیشین شاخص شهرهای ایمن در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، جزو سه شهر برتر این فهرست بودهاند، پس نتایج سال ۲۰۱۹ خیلی باعث تعجب نشده است.
اوزاکا، ژاپن
شهرهای اروپایی از جمله آمستردام که بهشدت مشغول مبارزه با اورتوریسم بوده و کپنهاگ که بهخاطر خانههای ساحلی زیبا و سبک زندگی راحت و سالمش معروف است، نیز جزو ۱۰ شهر برتر دنیا هستند که بهترتیب رتبهی چهارم و هشتم را از آن خود کردهاند. تنها شهر آمریکایی که بین ۱۰ شهر امن دنیا قرار گرفته، واشینگتن دیسی با رتبهی هفتم است، هرچند باید به شیکاگو نیز اشاره کنیم که رتبهی یازدهم را به دست آورده است.
آمستردام، هلند
طبق گزارش شاخص شهرهای ایمن، دیدگاه ما نسبت به امنیت شهر طی سالهای اخیر تغییر کرده است. با توجه به معضلاتی نظیر تروریسم و تغییرات اقلیمی که ذهن مردم دنیا را پر کرده است، گردآورندگان این شاخص معتقدند که در حال حاضر پس از وقوع فجایع طبیعی یا فجایع ناشی از فعالیتهای انسان، قابلیت یک شهر برای بازسازی و احیای خود، بسیار مهم است. شاخص شهرهای ایمن علاوه بر تحلیل برگشتپذیری شهرها، خدمات اضطراری، امکانات حملونقل، بیمهی فجایع، ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺑﺤﺮان و ﺷﺮاﻳﻂ اﺿﻄﺮاری و آمادگی امنیت سایبری را نیز در شهرها بررسی کرده است. توکیو از نظر امنیت دیجیتالی در صدر این فهرست قرار دارد، اما سنگاپور بهلحاظ امنیت زیرساختها و ایمنی شخصی رتبهی بالاتری را به دست آورده است.
کپنهاگ، دانمارک
ناکا کوندو، سردبیر واحد اطلاعات اکونومیست و دبیر گزارش ۲۰۱۹ شاخص شهرهای ایمن، گفته است:
پژوهش اخیر ما به ارتباط تنگاتنگ انواع مختلف ایمنی اشاره دارد.
تورنتو، کانادا
هنگ کنگ که در گزارش سال ۲۰۱۵ شاخص شهرهای ایمن در جایگاه نهم قرار داشت، اکنون به رتبهی بیستم تنزل یافته است. این شهر در چند ماه گذشته با اعتراضات ضددولتی که گاهی اوقات خشن بوده است، دستوپنجه نرم میکند و همین موضوع منجر به کاهش تعداد گردشگران این شهر آسیایی شده است. طبق گزارش ۲۰۱۹ شاخص شهرهای ایمن، شهرهای دنیا برای داشتن امنیت لزوماً نباید ثروتمند باشند، هرچند تایید میکند که شهرهای واقع در کشورهای در حال توسعه جایگاه پایینتری را در فهرست شهرهای امن دنیا کسب کردهاند. در انتهای این فهرست ۶۰تایی، شهر لاگوس نیجریه با امتیاز ۳۸٫۱ قرار دارد. کاراکاس ونزوئلا، یانگون میانمار، کراچی پاکستان و داکا بنگلادش نیز بالاتر از لاگوس، در انتهای فهرست امنترین شهرهای دنیا هستند.
سئول، کره جنوبی
۲۰ شهر امن دنیا طبق گزارش ۲۰۱۹ شاخص شهرهای ایمن عبارتاند از:
۱. توکیو، ژاپن
۲. سنگاپور
۳. اوزاکا، ژاپن
۴. آمستردام، هلند
۵. سیدنی، استرالیا
۶. تورنتو، کانادا
۷. واشینگتن دیسی
۸. کپنهاگ، دانمارک
۹. سئول، کره جنوبی
۱۰. ملبورن، استرالیا
۱۱. شیکاگو، ایلینوی
۱۲. استکهلم، سوئد
۱۳. سان فرانسیسکو، کالیفرنیا
۱۴. لندن، بریتانیا
۱۵. نیویورک سیتی
۱۶. فرانکفورت، آلمان
۱۷. لس آنجلس، کالیفرنیا
۱۸. ولینگتون، نیوزیلند
۱۹. زوریخ، سوئیس
۲۰. هنگ کنگ
اگر قصد سفر به هر یک از این شهرها را دارید، همواره میتوانید از طریق کجارو، ارزانترین تورهای خارجی به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشندههای معتبر خرید کنید.