بیشترین گردشگران سلامت ایران از چه کشورهایی هستند؟
دبیر سابق شورای راهبری گردشگری سلامت از بیشترین متقاضیان گردشگری سلامت در ایران میگوید.
محمد پناهی، درباره وضعیت گردشگری سلامت کشور اظهار کرد:
با وجود اینکه نظام آماری دقیق در گردشگری نداریم اما از معدود کشورهای دنیا هستیم که در آن تقاضا برای استفاده از امکانات گردشگری سلامت نسبت به عرضه آن، پیشی گرفته است.
وی با اشاره به دلال رشد گردشگری سلامت افزود:
در سالهای اخیر به سبب سه عامل مهم تعاملات بیشتر با جهان،تشکیل تیمهای تخصصی پزشکی و پیدایش آژانسهای تخصصی گردشگری سلامت، توسعه اینگونه از گردشگری بهویژه با تقاضای کشورهای همسایه ایران، رشد چشمگیری داشته است.
دبیر سابق شورای راهبری گردشگری سلامت میگوید:
عراق، آذربایجان و عمان، صاحب بیشترین گردشگران سلامت در ایران هستند و کشورهای حاشیه خلیج فارس و افغانستان از این نظر در ردههای بعدی قرار دارند.
موسس و نایب رئیس انجمن توسعه خدمات گردشگری سلامت تاکید کرد:
وضعیت گردشگری سلامت مناسب و رو به جلو است، اما از نظر ساختاری چون این شورا، شورایی نیست که مصوبه هیئت دولت را بهعنوان پشتوانه قانونی داشته باشد در اجرای روند کار، کمی کند حرکت میکند.
پناهی با ذکر دلایل نیاز به تقویت شورا گفت:
تقویت شورا، چه از نظر پشتوانه قانونی مصوبات از طریق مجلس و اسناد بالا دستی دو نیاز مهم گردشگری سلامت است که میتواند بروکراسی (مکاتبات غیر ضرور اداری) موجود در برخی دستگاههای دولتی را از بین ببرد.
وی ادامه داد:
خوبی استناد بالادستی این است که مصوبات شورای گردشگری سلامت را برای تمام دستگاهها لازم الاجرا میکند.
نایب رئیس انجمن توسعه خدمات گردشگری تصریح کرد:
وقت آن رسیده تا یک بازتعریفی در گردشگری سلامت داشته باشیم و جایگاه آن را در اقتصاد مقاومتی تبیین کنیم؛ گردشگری زیارت و سلامت از محورها و مزیتهای گردشگری است که با فرهنگ و مسائل دینی ما نیز منطبق است.
وی با ذکر دستگاههای متولی شورای گردشگری سلامت، عنوان کرد:
شورای گردشگری سلامت با نمایندگانی از پنج دستگاه متولی (سازمان میراث فرهنگی، نظام پزشکی، وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد، بازرگانی و بهداشت) تشکیل شده است و وقتی دستگاهها زیر نظر شورا و نه بی هماهنگی وظیفه خود را انجام داده و ملزم به اجرای مصوبات باشند، کیفیت و خروجی بهتر و شورا تقویت میشود.
پناهی ادامه داد:
کشور ما پیشینه هفت هزار ساله پزشکی دارد و سلامت در ۱۵۰ سال اخیر، در ایران جدی گرفته شده و گردشگری سلامت بهویژه بعد از انقلاب اسلامی جایگاه خاصی در سطح منطقه پیدا کرده و از همه ابعاد رشد خوبی داشته است.
** ۱۰۰ بیمارستان و ۱۷ آژانس تخصصی گردشگری سلامت
عضو هیئت موسس و نایب رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت کشور گفت:
این انجمن بهعنوان بازوی اجرایی شورا در ساماندهی وضعیت گردشگری سلامت کشور نقش جدی دارد و بر اساس آمار وزارت بهداشت ۱۰۰ بیمارستان برای پذیرش بیماران بینالمللی معرفی شدهاند و ۱۷ آژانس تخصصی گردشگری سلامت گواهینامه حرفهای در این زمینه دارند.
شورای گردشگری سلامت اول مرداد ۱۳۹۳ تشکیل شد و اعضای این شورا نمایندگان دستگاههای پنج گانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نظام پزشکی، وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد، بازرگانی و بهداشت هستند و دبیرخانه این شورا در سازمان میراث فرهنگی واقع است.
دیدگاه