- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران از مناطق سردسیر داخل کشور ما است و قدمت بالایی دارد. در گوشه و کنار این استان جاذبههای تاریخی و طبیعی برجستهای به چشم میخورند که سبب جلب گردشگران در طول سال به شهرهای مختلف این استان میشوند. کوهستانهای زیبا، کلیساهای تاریخی، تپههای باستانی و آبگیرهای طبیعی از زیباترین جاهای دیدنی آذربایجان غربی هستند.
منبع عکس: سایت iran_paradise، عکاس نامشخص
مجموعه تاریخی تخت سلیمان در شهرستان تکاب یکی از آثار باستانی ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است. از قدمت این مجموعه تاریخی در حدود ۳۰۰۰ سال میگذرد و از آن بهعنوان بزرگترین مرکز آموزشی و مذهبی پیش از اسلام یاد میکنند.
اوج شکوفایی شهر باستانی تخت سلیمان در زمان حکومت ساسانیان بود؛ البته در این محوطه آثار و بقایایی از دوران حکومت هخامنشیان، اشکانیان و ایلخانیان نیز کشف کردهاند. از بخشهای مختلف این مجموعه تاریخی میتوان به حصار تخت سلیمان، آتشکده آذرگشنسب، ایوان خسرو، معبد آناهیتا و سنگ اژدها اشاره کرد.
منبع عکس: سایت iran_paradise، عکاس نامشخص
دریاچه تخت سلیمان تکاب میان بناهای تاریخی این مجموعه قرار دارد و عجایب زیادی درباره آن از گذشته تا به امروز میان مردم نقل میشوند. از مهمترین افسانههای موجود درباره این دریاچه میتوان به وجود گنجینههای ارزشمند در عمق آب آن اشاره کرد. کوه تخت سلیمان که از آن با نام زندان تخت سلیمان یاد میکنند نیز در نزدیکی این دریاچه قرار گرفته است.
منبع عکس: سایت عکس و مستند ماکو، عکاس نامشخص
قره کلیسا از برجستهترین جاهای دیدنی شهرستان ماکو است که در نزدیکی روستای قره کلیسا در مسیر جاده چالدران قرار دارد. از این بنا با عنوان قدیمیترین کلیسای جهان یاد میکنند و هر ساله مراسم مذهبی مسیحیان با حضور گردشگران بسیاری از سایر نقاط جهان در این مکان برگزار میشوند.
قره کلیسا در منطقهای کوهستانی بر تپهای کم اتفاع در دامنه کوه قرار دارد. این بنا از سمت شرق به درهای زیبا مشرف است و محیط سرسبز و رودخانه جاری در این دره سبب چشماندازی تماشایی اطراف این کلیسا شدهاند. قره کلیسا را بر مزار «تاتائوس»، یکی از حواریون مسیح بنا کردهاند. معماری زیبا و قدمت قره کلیسا سبب ثبت نام آن بههمراه کلیساهای «سنت استپانوس» و «زور زور» در فهرست میراث جهانی یونسکو شدهاند.
منبع عکس: خبر آنلاین، عکاس نامشخص
دریاچه ارومیه از مهمترین عرصههای آبی کشور ما در فاصله ۲۱ کیلومتری شرق ارومیه است. این دریاچه آب شور در نزدیکی مرز بین استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار دارد و آب آن از جریان بیش از ۶۰ رودخانه و بارشهای سالانه تامین میشود. متاسفانه شوری بالای آب این دریاچه در طول سالیان اخیر سبب تبخیر بیشتر آب دریاچه ارومیه شده است و عدم مدیریت صحیح بههمراه کاهش محسوس بارندگیها، دریاچه ارومیه را در معرض خطر نابودی قرار دادهاند.
از مهمترین رودخانههایی که به دریاچه ارومیه میریزند، رودهای زرینه رود و سیمینه رود هستند. در جزایر اطراف دریاچه ارومیه گونههای متنوع حیات وحش زندگی میکنند که متاسفانه روند خشکی این دریاچه اینگونههای جانوری را در خطر انقراض قرار داده است. دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی در کشور ما به شمار میرود.
منبع عکس: سایت منطقه آزاد ماکو، عکاس نامشخص
کلیسای زور زور از دیگر کلیساهای آذربایجان غربی در نزدیکی شهرستان ماکو است. این کلیسا در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال غربی قره کلیسا در دامنههای کوهستانی قرار دارد. نزدیکترین روستا به کلیسای زور زور «بارون» نام دارد. این کلیسا را با نام کلیسای مریم مقدس نیز میشناسند.
اطراف کلیسای زور زور را نیز مانند سایر کلیساهای شمال غربی ایران مناظر طبیعی زیبا و چشماندازهای تماشایی از درههای کوهستانی سرسبز پوشاندهاند. نام این کلیسا بههمراه کلیسای «سنت استپانوس» و «قره کلیسا» در سال ۲۰۰۸ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
منبع عکس: خبرگزاری ایرنا، عکاس نامشخص
آرامگاه شمس تبریزی از جاهای دیدنی خوی در آذربایجان غربی است که در فاصله کوتاهی از مرکز این شهر قرار دارد. دو مناره بلند بهشکل شاخ قوچ با ارتفاع تقریبی ۱۵ متر در نزدیکی مقبره شمس تبریزی قرار گرفتهاند که از کوچهها و خیابانهای اطراف این آرامگاه دیده میشوند.
آرامگاه شمس تبریزی تا سالهای زیاد مورد توجه قرار نگرفته بود؛ اما در طول سالیان اخیر به همت مردم شهرستان خوی به یکی از مکانهای گردشگری در آذربایجان غربی تبدیل شده است. از سال ۱۳۸۹ شمسی به بعد هر ساله در تاریخ هفتم مهر ماه مراسم بزرگداشتی در این مجموعه برگزار میشود که علاقهمندان به هنر و ادبیات در این مراسم شرکت میکنند.
آرامگاه شمس تبریزی شامل سردیس او، سنگ مزار و منارههای این آرامگاه میشود. قدمت منارههای این آرامگاه به سده ۶ هجری قمری میرسد. نام آرامگاه شمس تبریزی در فهرست آثار ملی ایران به چشم میخورد.
منبع عکس: سایت تهران سوئیت، عکاس نامشخص
غار سهولان از زیباترین جاذبههای طبیعی شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی است. این غار در فاصله تقریبی ۴۰ کیلومتری از جنوب شرقی مهاباد در مسیر جادهای این شهر به بوکان قرار دارد. غار سهولان در دامنه کوه «کوتر» در نزدیکی روستای سهولان قرار دارد و مناظر طبیعی اطراف آن از زیباترین چشماندازهای طبیعی آذربایجان غربی هستند.
مهاباد منطقهای کردنشین در آذربایجان غربی است و به همین نام سهولان نیز کردی است. در زبان کردی سهول بهمعنای یخ است و منطقه سردسیر اطراف غار سهولان و یخبندان این غار در نیمی از سال دلایل این نامگذاری هستند. محلیان اطراف غار سهولان از بخش آبی این غار با نام «کونه کوتر» و از بخش خشک آن به نام «کونه مالان» یاد میکنند. لانه سازی کبوتران در غار سهولان دلیل انتخاب این نامها شدهاند. در زبان محلی کوته بهمعنای خانه، کوتر معنای کبوتر و مالان بهمعنای پناهگاه هستند.
منبع عکس: خبرگزاری ایرنا، عکاس نامشخص
بازار ارومیه از دیگر جاهای دیدنی آذربایجان غربی در مرکز این استان است. این بازار در بافت قدیمی ارومیه قرار دارد و بهدلیل معماری خاص و قدمت آن در فهرست میراث آثار ملی یران ثبت شده است.
بازار ارومیه فاصله کوتاهی تا میدان اصلی این شهر دارد و دسترسی به آن با وسایل نقلیه عمومی بهسادگی میسر است. این بازار در زمان شکلگیری مهمترین مرکز خریدوفروش در آذربایجان به شمار میرفت و محل تجمع مردم در مناسبتهای خاص و مراودههای اجتماعی بود. معماری بازار ارومیه شباهت زیادی به دیگر بازارهای سنتی و تاریخی در کشور ما دارد. گردشگران داخلی و خارجی بسیاری در طول سال در سفر به ارومیه از این بازار تاریخی بازدید میکنند.
منبع عکس: خبرگزاری مهر، عکاس نامشخص
دریاچه دالامپر از جاذبههای طبیعی آذربایجان غربی در ۳۵ کیلومتری اشنویه است. این دریاچه بر فراز کوه دالامپر در فاصله ۴۵ کیلومتری از جنوب غربی ارومیه قرار دارد. منطقه دریاچه دالامپر بسیار خوش آب و هوا است و گردشگران زیادی برای لذت از طبیعت زیبا و هوای عالی در این منطقه و فرار از گرمای تابستان در روزهای گرم سال به حوالی این دریاچه میروند.
عمق دریاچه دالامپر به حدود ۵۰ متر میرسد و قطر آن نزدیک به نیم کیلومتر است. این دریاچه در حدود ۲۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. مسیر دسترسی به دریاچه دالامپر از زیباترین مسیرهای کوهستانی در شمال غربی کشور ما به شمار میرود. اطراف این دریاچه در بهار و تابستان پوشیده از گلهای رنگارنگ و مراتع سرسبز میشوند. گونههای متنوعی از حیات وحش نیز در مناطق اطراف دریاچه دالامپر زندگی میکنند. این دریاچه در نزدیکی مرز بین ایران با کشورهای عراق و ترکیه قرار گرفته است.
منبع عکس: خبرگزاری مهر، عکاس نامشخص
تپه حسنلو از جاهای دیدنی آذربایجان غربی در نزدیکی نقده و در فاصله ۸۵ کیلومتری از ارومیه است. این تپه باستانی میان جلگهای سرسبز و خوش آب و هوا به نام «سلدوز» قرار دارد و دایرهای شکل است. روستاهای نزدیک به تپه حسنلو روستاهای حسنلو و امین لو نام دارند. در مناطق نزدیک به تپه حسنلو در حدود ۱۵ تپه باستانی دیگر شناسایی کردهاند که نمایانگر قدمت این منطقه هستند. بنا بر نظر کارشناسان این مناطق در گذشته با یکدیگر داد و ستد و معاشرت داشتهاند.
قدمت تپه حسنلو به اواسط دوره نوسنگی میرسد و اشیای متنوعی از جام زرین و ظروف نقره گرفته تا ظروف سفالی، مفرغی و استخوانی در این تپه کشف کردهاند. تا به امروز در حدود ۱۴ هزار اثر باستانی از این تپه کهن به دست آمده است که جام زرین معروفترین این آثار به شمار میرود.
قدمت نخستین دوره سکونت در تپه حسنلو به ۶ هزار سال پیش از میلاد میرسد. پس از آن نیز ۹ دوره تاریخی دیگر در این تپه شناسایی کردهاند که آخرین آن به اواخر حکومت ساسانیان و دوره نخست اسلامی میرسد. نام تپه باستانی حسنلو در فهرست آثار ملی ایران به چشم میخورد.
منبع عکس: خبرگزاری مهر، عکاس نامشخص
کلیسای ننه مریم در خیابان خیام جنوبی ارومیه قرار دارد. قدمت این کلیسا به نخستین سالهای پس از میلاد میرسد و کاربری نخست آن معبد زرتشتیان بوده است. زرتشتیان نخست از این معبد بهعنوان آتشگاه استفاده میکردند. نام کلیسای ننه مریم در سفرنامههای مارکوپولو جهانگرد معروف، به چشم میخورد.
شکل بنای کلیسای ننه مریم مربع شکل است و در ساخت پایههای آن از سنگ و ملات ساروج استفاده کردهاند. سبک طراحی قرینه در معماری بنا و شکل طاق و گنبدها متعلق به دوره ساسانیان هستند. برخلاف سایر کلیساهای معروف که ورودی مرتفع دارند، در این کلیسا بسیار کوتاه است و برای ورود به آن باید خم شوید. کلیسای ننه مریم متعلق به آشوریان بوده است و به همین دلیل، تزیینات زیادی داخل این بنا به چشم نمیخورد.
منبع عکس: سایت myurmia، عکاس نامشخص
کلیسای قره باغ در فاصله تقریبی ۷۵ کیلومتری از شمال شرقی ارومیه قرار دارد. این کلیسا در روستایی به قره باغ در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی سلماس واقع شده است و فاصله کوتاهی نیز تا دریاچه ارومیه دارد. کلیسای قره باغ را با نام کلیسای «سورپ پطروس» نیز میشناسند.
بخشهای زیادی از حیاط کلیسای قره باغ از بین رفتهاند و تنها بخشی از دیوار جنوبی حیاط باقی مانده است. این کلیسا محرابی ساده و زیبا دارد و سقف آن بلند است. گورستان بزرگی در نزدیکی کلیسای قره باغ به چشم میخورد که متعلق به مسیحیان بوده است.
منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان، عکاس نامشخص
آرامگاه پوریای ولی در بلوار امام حسین (ع) در شهر خوی قرار دارد؛ البته درباره آرامگاه این پهلوان ایرانی دو روایت موجود است. برخی مقبره پوریای ولی را در شهر خیوه ازبکستان میدانند و بر اساس روایت دیگر آرامگاه این پهلوان در شهر خوی آذربایجان غربی قرار گرفته است. بر اساس نظر مورخان مقبره موجود در خیوه به پسر پوریای ولی تعلق دارد؛ اما همچنان اختلاف نظرهایی در این زمینه موجود است.
بالای مقبره پوریای ولی در خوی چهار ستون سنگی با سقف تعبیه کردهاند. کنار این سازه انگشتری با حکاکی پوریای ولی به چشم میخورد که جلوه خاصی به این آرامگاه بخشیده است. در طول سالیان اخیر مقبره پوریای ولی و محوطه اطراف آن را نوسازی کردهاند. گردشگران زیادی در طول سال از این آرامگاه بازدید میکنند.
منبع عکس: خبرگزاری دانشجو، عکاس نامشخص
دریاچه مارمیشو از زیباترین و بکرترین جاذبههای طبیعی در آذربایجان غربی است. این دریاچه تماشایی در فاصله ۴۵ کیلومتری از غرب ارومیه قرار دارد و فاصله آن با نقطه مرزی ایران و ترکیه کوتاه است. برای بازدید از دریاچه مارمیشو باید از میان جادهای زیبا و تماشایی عبور کنید. این مسیر از میان کوهستانهای سرسبز عبور میکند و از روستاهای پسان، بانی و هلانی میگذرد.
عمق دریاچه مارمیشو به حدود ۶۰ متر میرسد و ماهی قزل آلای آن شهرت زیادی دارد. این دریاچه در زمانهای گذشته بر اثر زلزله، ریزش کوه و پیدایش سدی طبیعی به وجود آمده است.
منبع عکس: سیری در ایران، عکاس نامشخص
کلیسای گئورگ مقدس هفتوان در روستای هفتوان در شهرستان سلماس قرار دارد. قدمت بنای این کلیسا به دوره پادشاهی صفویان میرسد و این کلیسا را به دستور شاه عباس صفوی ساختهاند. معماری زیبا و تزیینات ظریف کلیسای گئورگ مقدس توجه گردشگران زیادی را به خود جلب میکنند. کتیبههای موجود در این کلیسا به سال ساخت آن در قرنهای ۱۳ و ۱۴ میلادی اشاره میکنند. نام کلیسای گئورگ مقدس در فهرست آثار ملی ایران به چشم میخورد.
نویسنده: مینا بهزادیمنش