- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
سورتمه وسیله نقلیه بدون چرخی است که در گذشتههای دور برای حملونقل در مسیرهای برفی استفاده میشد؛ اما امروزه این نام بهوسیلهای در شهربازیها و مراکز تفریحی برای تجربه لذت و هیجان اشاره دارد. سورتمههای تفریحی در واقع واگنهای یکنفره، دونفره یا قطاری است که روی یک ریل حرکت میکنند و شباهت چندانی به سورتمههای اصلی ندارند.
در دهههای اخیر مجموعههای سورتمهسواری در بسیاری از کشورها و همچنین در برخی از شهرهای ایران تاسیس شده است که طرفداران بسیاری دارد. یکی از این مجموعههای تفریحی، سورتمه تالش است که در بام تالش و در دل جنگل سیاهداران، چشماندازی رویایی از شهر را در اختیار گردشگران میگذارد. لذت سرعت و هیجان و همچنین زیبایی حیرتانگیز کوه، جنگل و دریا در کنار هم، سورتمه ریلی تالش را به یکی از زیباترین مسیرهای سورتمهسواری کشور و جاهای دیدنی گیلان تبدیل کرده است.
منبع عکس: toptourist.ir، عکاس: ناشناس
سورتمه ریلی تالش در بام شهر تالش و در قسمت جنوب شرقی شهر، در دل جنگل سیاهداران احداث شده است و یکی از جاذبههای گردشگری تالش به شمار میرود.
برای دسترسی به سورتمه ریلی تالش کافی است خود را از شهر هشتپر به روستا و جنگل سیاهداران برسانید. از مرکز شهر به طرف جاده اسالم حرکت کنید؛ بعد از گذر از میدان امام علی وارد خیابان جعفر طیار شوید و مسیر را ادامه دهید تا به پارک جنگلی سیاهداران برسید. خودروی خود را در پارکینگ مجموعه سورتمهسواری پارک کنید و به صف افراد منتظر سورتمه بپیوندید.
منبع عکس: wisgoon.com، عکاس: ناشناس
سورتمه تالش یکی از مجهزترین و مدرنترین سورتمههای ریلی کشور در بام تالش است که مسیری بهطول ۱,۰۵۵ متر (یک کیلومتر و ۵۵ متر) در دل جنگل سیاهداران دارد و با استفاده از اصول مهندسی روز دنیا و با همکاری شرکت آلمانی ویگاند، در سال ۱۳۸۹ خورشیدی به بهرهبرداری رسیده و با استانداردهای ایمنی بسیار بالا در حال حاضر، به یکی از جاهای دیدنی تالش تبدیل شده است.
بخشی از مسیر سورتمه تالش بهصورت ریل مستقیم (لیفت) و بخشهایی دیگر بهشکل ریل غیرمستقیم (مارپیچ) است و در تمام طول مسیر میتوان از چشمانداز زیبای دریا در یک سو و مناظر خیرهکننده جنگل سیاهداران در سوی دیگر لذت برد. بخش مارپیچ مسیر هیجانانگیزتر است و معمولا مورد استقبال جوانان قرار میگیرد.
واگنهای سورتمه ریلی تالش به دو صورت تکنفره و دونفره طراحی شده است. در واگن دونفره مجموع وزن دو نفر نباید بیش از ۱۲۰ کیلوگرم باشد؛ شخصی که وزن بیشتری دارد، باید در قسمت عقب واگن بنشیند، ترمز و کنترل سرعت نیز در اختیار سرنشین عقبی است.
منبع عکس: google map، عکاس: Soheil Heidary
وجود اهرمهای متعدد در این سورتمه، امکان تنظیم سرعت حرکت را به شما میدهد؛ البته حداکثر سرعت سورتمه تالش، ۴۰ کیلومتر بر ساعت است. هنگامی که سوار بر سورتمه از دامنه سرسبز جنگل سیاهداران تالش گذر میکنید، تماشای خرامیدن مارالها (گوزن قرمز ایرانی یا خزری) نیز شما را افسون خواهد کرد.
هنگام استفاده از سورتمه تالش به نکات زیر توجه داشته باشید:
منبع عکس: wisgoon.com، عکاس: ناشناس
مجموعه سورتمهسواری تالش در تمام فصول سال فعالیت دارد و مدت زمان سورتمهسواری حدود نیم ساعت است.
قیمت بلیط در آبان ۱۴۰۱ خورشیدی در واگنهای تکنفره و دونفره، بهازای هر نفر ۶۰,۰۰۰ تومان است.
منبع عکس: tripbama.com، عکاس: ناشناس
مجموعه سورتمهسواری تالش با چشمانداز زیبا از شهر تالش دارای امکاناتی رفاهی نسبتا مناسبی است که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
منبع عکس: fardanews.com، عکاس: ناشناس
از ویژگیهای جالب سورتمه تالش امکان سورتمهسواری در تمامی فصول سال، حتی به هنگام بارش برف و باران است؛ زیرا با نصب پوششهای محافظ روی واگنها، بارندگی نهتنها خللی در تفریح گردشگران ایجاد نمیکند، بلکه بر جذابیت آن نیز میافزاید. از اینرو هر فصلی از سال را برای سفر به تالش انتخاب کنید، امکان سورتمهسواری برای شما فراهم است.
منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس
پارک جنگلی گیسوم از جاهای دیدنی استان گیلان، جنگلی بسیار زیبا و ۸۰ هکتاری است که با درختان انبوه سربهفلککشیده به تونلی شباهت دارد که در آن نسیم خنک کوهستانهای تالش بر تن و جان هر گردشگری میوزد. گیسوم تنها یک پارک تفریحی جنگلی نیست؛ چراکه در کنار آن، یک ساحل آرام زیبا و شنی نیز وجود دارد که در آنجا میتوانید ساعتها به تماشای دریا و زیباییهای آن بنشینید. پیوند جنگل و دریا در کنار یکدیگر، گیسوم را به یکی از جذابترین مناطق تفریحی جنگلی و ساحلی کشور تبدیل کرده است.
بهترین زمان بازدید از جنگل گیسوم نیمه اول سال است؛ اما زیباییهای طبیعی این منطقه در فصل پاییز و زمستان نیز کمتر از بهار و تابستان نیست. انواع گونههای گیاهی بهویژه درختان انجیلی، چشماندازی رویایی را در فصل پاییز به همراه دارد و زمستان با پوششی از برف، جلوهای خاص به گیسوم میبخشد. در گیسوم میتوانید بیش از ۷۶ گونه گیاهی مختلف و جانورانی مانند بز کوهی، گرگ، پلنگ، خرس قهوهای، خرگوش، قرقاول و... را مشاهده کنید.
منطقه تفریحی جنگلی دریایی گیسوم یک منطقه توریستی پرطرفدار و پرازدحام در اطراف رشت است که امکانات رفاهی مناسبی مانند آلاچیق، رستوران، بوفه، نانوایی، بازار، سرویسهای بهداشتی، پارکینگ دارد. امکانات تفریحی این منطقه نیز شامل جت اسکی، پارالاکس، دوچرخهسواری، اسبسواری، قایقسواری، پاراگلایدر، ترامپولین برای کودکان و پارک بادی برای کودکان میشود.
منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس
ییلاق سوباتان (به زبان تالشی سووتون) یکی از زیباترین مناطق ییلاقی کشور در استان گیلان است که در ۲۲ کیلومتری شهر لیسار و ۳۶ کیلومتری شهر تالش در ارتفاع ۱,۹۰۰ تا ۲,۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است. این منطقه زمستانهای بسیار سردی دارد؛ حتی در تابستان نیز در برخی از نقاط مرتفع، لکههای برف به چشم میخورد. بهترین زمان سفر به سوباتان، فصل بهار و تابستان است. اگر اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد به این منطقه سفر کنید، دشتهایی مملو از گلهای وحشی و شقایق را مشاهده میکنید که زیبایی آنها شما را شگفتزده خواهد کرد.
سوباتان پوشیده از چمنزار و گلزار و مملو از چشمههای گوارای آب آشامیدنی، رودخانه و آبشار است. وجود خانههای کاهگلی و کلبههای قدیمی با پنجرههای چوبی، همچنین دامها و اسبهایی که در این ییلاق به اینسو و آنسو حرکت میکنند چنان منظره زیبایی بهوجود آورده که گردشگران را از نقاط مختلف کشور به این روستا فرا میخواند؛ روستایی که در آن از دکل برق و آنتنهای موبایل و آلودگی صوتی خبری نیست.
برای اقامت در سوباتان میتوانید خانههای محلی را اجاره کنید؛ البته بیشتر گردشگران، این منطقه را برای کمپینگ در طبیعت انتخاب میکنند و با تجهیزات کامل رهسپار این ییلاق میشوند. در این منطقه، سوپرمارکتها با لبنیات محلی تازه و رستورانهای محلی با گوشت گوسفندی تازه، برای صرف شام و ناهار از میهمانان پذیرایی میکنند. اگر اهل کباب هستید، حتما کباب بازارچه سنتی سوباتان را امتحان کنید.
منبع عکس: toptourist.ir، عکاس: ناشناس
دریاچه سراگاه در دهستان ساحلی جوکندان، روستای سراگاه و در ۱۰ کیلومتری شمال غرب تالش در دل طبیعتی زیبا قرار دارد و مکان مناسبی برای پیکنیک و کمپینگ است. این دریاچه که بهصورت «سه راه گاه» نیز نوشته میشود، در حقیقت آبگیری کوچک است که به مردمان روستا تعلق دارد. مردم محلی به این آبگیر سد خاکی میگویند؛ در آن به پرورش ماهی میپردازند و از منابع درآمدی آنها محسوب میشود.
آب دریاچه سراگاه از چشمههای زیرزمینی متعددی تامین میشود که در بستر دریاچه قرار دارند و چنان زلال و شفاف است که قابی دیدنی را از انعکاس مناظر اطراف، درختان و تپهها ایجاد میکند. آبوهوای مطبوع و چشماندازهای زیبا، سراگاه را به یکی از جاهای دیدنی تالش و مکانی برای آرامش، سکوت و لذتبردن از زیباییهای طبیعت برای گردشگران تبدیل کرده است؛ البته باید بدانید که ماهیگیری در این دریاچه برای گردشگران ممنوع است؛ زیرا ماهیهای آن از نوع پرورشی و منبع درآمد اهالی روستا است. امکان قایقسواری در دریاچه سراگاه وجود ندارد. شنا و آبتنی کردن نیز ممنوع است.
منبع عکس: villarabet.com، عکاس: ناشناس
قلعه لیسار تالش که با دو املای متفاوت صلصال (بهمعنای گل خشکیدهی ورز داده شده و آماده جهت کوزهگری و سفالگری) و سلسال (بهمعنای آب شیرین و گوارا) نوشته میشود، در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر تالش بر فراز کوه و در یک کیلومتری لیسار قرار گرفته است. این قلعه از کهنترین آثار تاریخی بهجای مانده در استان گیلان و یکی از دیدنیهای تالش به شمار میرود.
بنای اولیه قلعه در دوران ساسانیان و قبل از اسلام ساخته شد؛ اما دوران اوج استفاده از این کهندژ در دوره ظهور اسماعیلیه بود و آخرین بازسازی قلعه در اوایل دوران صفوی انجام گرفت. این قلعه علاوه بر داشتن موقعیت استراتژیکی از جهت نظامی و دفاعی با نزدیکی به دریا و رودخانهها از آب و هوای مطبوع و دلپذیری برخوردار بوده و به همین جهت مورد توجه فرمانروایان کشوری و محلی بوده است.
قلعه صلصال با ابعاد حدودی ۴۰ در ۵۰ متر در ارتفاع ۸۰ متری از سطح زمین روی صخرهای ساخته شده و داری دو قسمت خارجی و داخلی است. قسمت خارجی قلعه محوطهای نسبتا وسیع دارد که در ساخت آن از سنگهای رودخانهای استفاده شده است و قسمت داخلی شامل ارگ قلعه، اقامتگاه فرمانروای وقت، آبانبار، انبار مواد غذایی، جایگاه نگهبانی، سرویسهای بهداشتی، شبکه آبرسانی و درگاه اصلی آن میشود. بازدید از این قلعه تاریخی رایگان است.
اگر شما نیز تجربه هیجان در سورتمه تالش را داشتهاید، نظر خود را در بخش دیدگاه مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: معصومه صادقپور
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: مجید صولتی، امیر اسدی، مهدی همایی، رامتین رخفروز، سجاد سبحانی)