ویروس کرونا؛ فعالیت دوباره ایرلاین ها با کاهش مسافران و گرانی بلیط‌ هواپیما

علی گودرزی
علی گودرزی پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۰
ویروس کرونا؛ فعالیت دوباره  ایرلاین ها  با کاهش مسافران و گرانی بلیط‌ هواپیما

طبق اطلاعیه یاتا، پروازهای ایرلاین‌ها تحت‌تاثیر فشار دولت‌ها و سازمان بهداشت جهانی با تعداد مسافران کمتر و بلیط‌های گران‌تر از سر گرفته می‌شوند.

حدودا سه یا چهار ماه پیش بود که پیدایش یک ویروس در شهر ووهان چین، دنیا را با اتفاقاتی کاملا جدید و عجیب روبه‌رو کرد. پیدایش و شیوع ویروس کرونا ابتدا در چین و سپس در سایر نقاط جهان، نوع بشر را با یکی از عجیب‌ترین و سخت‌ترین چالش‌های تاریخش روبه‌رو کرد.

ویروس کرونا به‌دنبال شیوع در سایر نقاط جهان، به ایران هم راه پیدا کرد و همه‌ی ما را به ‌چالش کشید. در پی جلوگیری از شیوع این ویروس، فعالیت‌های پیش‌گیرانه مثل منع سفر به نقاط جهان، توسط دولت‌های دنیا تصویب و اجرا شد. اکنون که وضعیت کنترل ویروس کرونا کمی بهتر شده، به‌نظر می‌رسد که شرایط دنیا کم‌کم در حال بازگشت به حالت قبلی خود است و می‌بینیم که کشورهای مختلف، در حال لغو قانون منع سفر هستند و به‌دنبال آن، سرویس‌های حمل‌ونقل مثل خطوط هوایی نیز در حال آماده شدن برای از سرگیری فعالیت‌های خود هستند.

از سر گرفته شدن فعالیت ایرلاین‌ها به‌این آسانی‌ها هم نخواهد بود؛ چراکه طبق صحبت‌های الکساندر دژونیاک، مسئول اتحادیه‌ی بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (یاتا)، فعالیت دوباره‌ی خطوط هوایی به قیمت گرانی بلیط‌ هواپیما و انتقال تعداد کمتری از مسافران (نسبت به حالت عادی پروازها) از سر گرفته می‌شود.

فرودگاه

دژونیاک خاطرنشان کرد که وضع شدن قوانین و محدودیت‌های جدید برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، روی تعداد مسافران و قیمت بلیط هر پرواز تاثیر خواهد داشت. مسئول اجرایی و مدیر کل اتحادیه‌ی بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی برای توضیح شرایط موجود هنگام از سرگرفته شدن فعالیت خطوط هوایی، دو عنصر «تراکم‌زدایی» و «خنثی‌سازی» را خاطرنشان می‌کند. اصطلاح تراکم‌زدایی به کم شدن جمعیت مسافران هر پرواز و ایجاد فاصله‌‌ی اجتماعی اشاره می‌کند و «خنثی‌سازی»، فرآیند ایجاد فاصله میان مسافران هواپیما از طریق ایجاد صندلی‌های بدون مسافر را توضیح می‌دهد.

دژونیاک در صحبت‌های خود چنین می‌گوید:

فرآیند تراکم زدایی، مورد درخواست سازمان‌های هواپیمایی کشورهای دنیا و سازمان‌ بهداشت بین‌المللی بوده و ما در هواپیماهای کوچک، با خالی گذاشتن یکی در میان صندلی‌ها در دو ردیف این نوع از هواپیماها، فرآیند فاصله‌ی اجتماعی را در هواپیماها پیاده‌سازی می‌کنیم.

با توجه به این خط فکری که قرار است توسط خطوط هوایی دنبال شود، هواپیماهای شرکت رایان‌ایر (Ryanair) که همیشه با ۱۸۹ مسافر به‌سمت مقصد پرواز می‌کردند، حالا باید ۱۲۶ مسافر را منتقل کنند؛ موردی که از نظر دژونیاک، یک تغییر اساسی در نحوه‌ی فعالیت شرکت‌هایی است که با هواپیماهای کوچک به مسافران خود خدمات ارائه می‌کردند. اگر یک ایرلاین به‌خصوص بیاید و مسافران خود را به یک‌سوم کاهش بدهد،‌ برای ایجاد تعادل میان مخارج یا سود و زیان شرکت، باید هزینه‌هایی مانند قیمت بلیط را ۵۰ درصد افزایش دهند. این افزایش قیمت کاملا با موضوع «عرضه و تقاضا» ارتباط مستقیم خواهد داشت و کم شدن ظرفیت پروازها برای جلوگیری از شیوع ویروس میان مسافران، احتمال گران شدن بلیط‌ها را بیشتر از قبل می‌کند.

 مقوله‌ی تراکم‌زدایی اخیرا در پروازهای ایرلاین‌های مختلف رعایت می‌شود و هر یک از این شرکت‌ها با توجه به هواپیماهایی که در اختیار دارند،‌ چینش مسافران را به‌گونه‌ای انجام می‌دهند که تراکم‌زدایی انجام شده و فاصله‌گذاری اجتماعی هم رعایت شود. در اعلامیه‌ی رسمی اتحادیه‌ی بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (یاتا)، سرویس بهداشتی هر هواپیما پس از ۱۰ بار مورد استفاده قرار گرفتن، باید ضدعفونی شوند.

ضمنا، سه ردیف در هر هواپیما برای ایجاد فضای قرنطینه میان مسافران، باید خالی نگه‌داشته شود. این اطلاعیه همچنین خاطرنشان می‌کند که یک نفر از اعضای پرواز باید مراقب سایر مسافران باشد و از تماس با سایر خدمه اجتناب کند. این در حالی است که سازمان هواپیمایی کشوری چین (CAAC) الزامات کاری با هدف جلوگیری از ورود مسافران و افزایش احتمال شیوع ویروس را برای پروازهای ورودی و خروجی ایجاد کرده است.

مطالب مرتبط:

منبع Independent

دیدگاه