احیای بازرگانی پارچۀ جاده ابریشم با صادرات پارچه دستباف ایران

تیم  کجارو
تیم کجارو پنجشنبه، ۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۰
احیای بازرگانی پارچۀ جاده ابریشم  با صادرات پارچه دستباف ایران

به گفته رییس موزه فرش ایران، می‌توانیم دوباره بازرگانی پارچۀ جاده ابریشم را با صادر کردن پارچه‌های سنتی و دستباف خودمان احیا کنیم.

 سیدعبدالمجید شریف زاده در آیین آغازین نمایشگاه سی دار جلوه‌ای نو از پارچه‌های دستبافت ایرانی که در محل موسسه فرهنگی اکو برگزارشد، گفت:

قدیمی‌ترین آثاری که از نساجی در ایران داریم متعلق به ۷ هزار سال پیش است و اولین نمونه‌های آن از غار کمربند مازندران در شمال ایران به دست آمده است. نخستین ابزار مربوط به نساجی دقیقا به ۶ هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد تعلق دارد و این مستندات نشان می‌دهد پیشینه نساجی در ایران بسیار طولانی است.

اولین نمونه‌های بافت به دست آمده مربوط به ۵ هزار سال قبل از میلاد در شوش و ابزارهای آن مثل دوک‌های گِلی در تپه سیلک کاشان دیده شده است. امروزه هنوز شعربافی در کاشان به عنوان یکی از مشاغل مردم دیده می‌شود و خوشبختانه موسسه جام میراث جهان در زمینه حمایت از این فعالیت‌ها عملکرد بسیار خوبی داشته است.

وی با اشاره به احیای پارچه زربفت گفت:

خوشبختانه با فعالیت‌هایی که در سال‌های گذشته صورت گرفته است، پارچه زربفت از فراموشی نجات پیدا کرد و ما در کاشان، اصفهان و به زودی یزد شاهد ادامه بافت این پارچه خواهیم بود. باید نگاهمان را تغییر دهیم و فضای کسب و کار این حرفه را به صورت مناسب‌تری نمایش بدهیم چرا که جوانان ما رغبتی برای ادامه این هنر ندارند. در بسیاری از برنامه‌های مد در کشورهای اروپایی شاهد هستیم که از نقوش و فرم‌های شرقی و ایرانی الهام می‌گیرند، پس با توجه به ظرفیتی که امروز وجود دارد، باید این هنر را از گوشه عزلت بیرون بکشیم و به جهان معرفی کنیم.

نمایشگاه سی دار از اول تا چهارم بهمن ماه برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از آن همه روزه از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۸ عصر به گالری دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو واقع در خیابان موحد دانش (اقدسیه)، کوچه ناز مراجعه کنند.

منبع:ایرنا

مطالب مرتبط:

دیدگاه