سفال رنگی اوایل اسلام، هنر زیبا و رنگارنگ ایران
هنر سفالگری اوایل اسلام یکی از زیباترین نمونههای صنعت سفالگری است که نمونههای زیبایی از آن در موزه رضا عباسی موجود است. با گزارش کجارو همراه باشید.
مقالههای مرتبط:
موزه رضا عباسی تهران یکی از موزههای زیبا و غنی تهران است که در آن میتوانید نمونههایی زیبا از هنرهای مختلف پارسی مثل نگارگری و خطاطی را ببینید. اما طبقهها و تالارهایی از این موزه به نمایش ظروف در انواع و دوران تاریخ مختلف تاریخ میپردازد. در این گزارش نگاهی به «هنر سفالگری اوایل اسلام» میاندازیم. با تصاویر اختصاصی کجارو از موزه رضا عباسی همراه باشید، با این توضیح که متن ادامه گزارش برگرفته از توضیحات موزه رضا عباسی درباره هنر سفالگری اوایل اسلام است.
در اوایل دوره اسلامی، همزمان با آغاز نهضتها و جنبشهای ایرانی و تاسیس سلسلههایی مستقل مانند طاهریان و سامانیان اغلب هنرها بهخصوص سفالگری رونق زیادی یافت و در قرن سوم و چهارم هجری از جهت تکنیک و تزیین تحول چشمگیری در هنر سفالگری به وجود آمد.
استفاده از پوشش گلی یا Slip که بهعنوان تزیین به کار میرفت از همین زمان آغاز میشود.
پوشش گلی در رنگهای مختلف به کار برده میشد ولی غالبا به رنگ سفید یا شیری بوده است.
این گروه سفالینه بیشتر در شمال شرقی ایران در مراکز سفالسازی چون نیشابور، سمرقند، جرجان و لشکری بازار معمول بوده است.
به همین دلیل سفالینه با پوشش گلی به چندین گروه تقسیم میشود.
قبلا در گزارشهایی مجزا به معرفی بعضی از انواع سفالها پرداختیم که برای خواندن آنها میتوانید به لینک مقالههای مرتبط در ابتدای گزارش مراجعه کنید.
سفالهای رنگارنگ قرار گرفته در موزه رضا عباسی، در تالارهای اسلامی ۱ و ۲ به نمایش در آمدهاند.
در ادامه میتوانید تصاویری از این بخش از موزه رضا عباسی را ببینید.
آیا شما تاکنون نمونههای تاریخی هنر سفالگری را از نزدیک دیدهاید؟ نظر خود را درباره این هنر دیرینه با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
دیدگاه