گالری آهنگ آفتاب در موزه هنرهای معاصر تهران، موزه بادگیرهای کویر (بخش دوم)
موزه هنرهای معاصر تهران که خود با معماری خاصی که از بادگیرهای شهرهای کویری ایران الگوبرداری شده است، حال و هوای این مناطق ایران را در تهران زنده میکند، میزبان گالری «گالری آهنگ آفتاب، کویر ایران کانون تمدن» است. این گالری توجه عکاسان، فعالان محیط زیست و بحران آب ایرانی و خارجی را به خود جلب کرده است. در این نمایشگاه تصاویر بدیعی از کویرهای ایران به نمایش در آمده است. این تصاویر حاصل مدتزمان طولانی و سختی است که هنرمندان خالق آنها در کویر سپری کردهاند تا آنها را ثبت کرده و به نمایش درآورند.
در نشست افتتاحیه این گالری سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران با اشاره به نقش حیاتی کویر در ساخت شهرها و فرهنگ ایران بهعنوان یک موضوع داراي اهمیت جهانی گفت: این نمایشگاه تنها به نمایش عکس اختصاص ندارد و بهعنوان یک کانسپت فرهنگی، مایه کار هنرمند قرار گرفته تا نشان دهد یک ساحت جغرافیایی چگونه وارد یک تمدن میشود.
ملانوروزی افزود: قبل از این آثار دیگری از سوی محمدرضا جوادی ارائه شده بود که به نظر مستندنگاری محض میآمد و از نمایش آنها امتناع کرديم. اما دو سال بعد از آن دیدار با عکسهایی مواجه شدم که در حقیقت جغرافیا را به فرهنگ تبديل کرده بودند و از این بابت اتفاق تاثیرگذاری به نظر میآمد. عكس هاي اين نمايشگاه با نظر منتقدان و بزرگترین عکاسان کشور انتخاب شده و از این بابت مسئولیت این نمایشگاه را به عهده میگیرم.
در ادامه با تصاویر اختصاصی کجارو از این گالری همراه باشید.
نام اثر: قلوه سنگها، اثر سهراب سپهری، آکریلیک
این گالری تا ششم آبانماه پذیرای علاقهمندان به دیدن تصاویر زیبا و بدیع کویرهای ایران است. پیشنهاد میکنیم دیدن این آثار هنری با ارزش را از دست ندهید. کدامیک از تصاویر به نمایش در آمده در این گزارش توجه شما را بیشتر به خود جلب کرد؟ نظرات خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.