بازگشت ۴۴۶ شی تاریخی به موزه ملی ایران

تیم  کجارو
تیم کجارو دوشنبه، ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۳
بازگشت ۴۴۶ شی تاریخی به موزه ملی ایران

۴۴۶ شیء تاریخی متعلق به هزاره هفتم پیش از میلاد تا دوره هخامنشی برای حضور در نمایشگاه «ایران، فرهنگ کهن بین آب و بیابان» بعد از ۴ ماه از موزه بُن آلمان به موزه‌ی ملی ایران بازگردانده شدند.

«جبرئیل نوکنده» مدیر کل موزه ملی ایران، گفت:

مجموعه‌ای از آثار موزه ملی ایران و چند موزه دیگر کشور با آثاری از دوره نوسنگی (روستانشینی) تا آغاز امپراطوری هخامنشی در نمایشگاه «ایران، فرهنگ‌های کهن بین آب و بیابان» در در تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال آلمان به مدت ۴ ماه یعنی از ۲۵ فروردین امسال تا سی‌ام مرداد به نمایش درآمده بود و ۱۵ شهریور به ایران بازگشت. در کنار این نمایشگاه آثار ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی در قالب فیلم به بازدیدکنندگان معرفی شد و فضایی در مجاورت نمایشگاه به باغ ایرانی اختصاص یافته بود که بازدیدکنندگان را از نزدیک با محیط یک باغ ایرانی آشنا می‌ساخت.

وی افزود که در طول نمایشگاه بیش از ۱۱۸ هزار آلمانی و گردشگران این شهر از نمایشگاه بازدید کردند و بیش از پنج هزار جلد از کاتالوگ نمایشگاه به فروش رسید.

نوکنده با بیان این‌که کاتالوگ نمایشگاه تا پایان شهریور به زبان فارسی منتشر می‌شود، بیان کرد:

این نمایشگاه بازتاب بسیار مثبتی در رسانه‌های کشورهای مختلف جهان داشت و به تایید مدیران تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال آلمان از موفق‌ترین نمایشگاه‌ها در جذب بازدیدکننده رسیده به طوری که بسیاری از بازدیدکنندگان مشتاق به دیدار ایران شدند.

وی در مورد نحوه بازگشت و تایید سلامت آن‌ها گفت:

آثار نمایشگاه در روز چهارشنبه گذشته ۱۵ شهریور پس از ورود به کشور به موزه ملی ایران منتقل شد و نماینده گمرک در محل موزه ملی ایران مجموعه را ارزیابی و گزارش وضعیت همه آثار تکمیل و سلامت آثار تایید شد.

تعدادی از آثار مربوط به استان‌های خوزستان، کرمان، اصفهان و آذربایجان غربی هستند که برنامه‌ریزی برای بازگشت آثار به استان‌های مبدا از هفته‌های آینده صورت خواهد گرفت.

همچنین به گفته نوکنده با وجود این‌که مجموعه‌های آثار ایران به کشور بازگشته، اما نمایشگاه‌های جانبی مانند باغ ایرانی و فیلم آثار ایران در فهرست میراث جهانی تا ۲۳ مهرماه در شهر بُن در معرض دید بازدیدکنندگان خواهد بود.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه