تعطیلات نوروز فرصت بسیار خوبی برای تهرانگردی و بازدید از دیدنیهای بیشمار تهران است. در این زمان از سال، تهران بسیار خلوت شده و برای رفتن به نقاط مختلف شهر، در ترافیک همیشگی تهران معطل نخواهید شد.
اگر قصد سفر به تهران در تعطیلات نوروز را دارید، یا ساکن تهران هستید، در این روزهای خلوت میتوانید بسیاری از دیدنی های تهران را ببینید. در برنامه سفر ۵ روزه به تهران، دیدنیهای نزدیک به هم را به شما معرفی میکنیم تا در هرروز بتوانید از آنها بازدید کنید. همراه کجارو باشید.
روز اول | روز دوم | روز سوم | روز چهارم | روز پنجم
روز اول
روز اول این سفر را میتوانید با بازدید از طهران قدیم، بازار بزرگ و محدودهی آن آغاز کنید.
کاخ گلستان
- چطور برویم؟ کاخ گلستان در تهران، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۴ تا ۵ ساعت
مجموعهی کاخ گلستان، یادگاری به جا مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسلهی قاجار و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران به حساب میآید. در این کاخ میتوانید از ایوان تخت مرمر، خلوت کریمخانی، نگارخانه، موزه مخصوص، تالار اصلی، تالار آینه، تالار عاج، تالار برلیان، شمسالعماره، عمارت بادگیر و... بازدید کنید.
بیشتر بخوانید:
در ایوان تخت مرمر هنرمندان ایرانی با ذوق فراوان هنرهای معماری، نقاشی، سنگتراشی، کاشیکاری، گچبری، آینهکاری، خاتمسازی، منبتکاری و مشبکسازی را به کار گرفتهاند تا در میانه کاخ گلستان فضایی زیبا و بدیع و ساختمانی ارزشمند را بنا کنند. ایوان یا تخت مرمر جایگاهی بوده که مراسم سلام با حضور طبقههای مختلف مردم در مقابل آن برگزار میشده است
خلوت کریمخانی که نام دیگر آن «جلو خان» است محل عبور از اندرون و باغ گلستان به دیوانخانه و تالار مرمر بوده است.
شمس العماره یکی از بناهای تاریخی تهران قدیم است که روزگاری از مرتفعترین ساختمانهای پایتخت ایران بوده است. ناصرالدینشاه قاجار قبل از اینکه به اروپا سفر کند، تصاویر و عکسهایی از ساختمانهای اروپایی دیده بود. وی دستور ساخت یک بنای مرتفع مشابه آنها را میدهد که خودش و زنانش از فراز آن منظره شهر را ببینند.
بیشتر بخوانید:
- موزه شمس العماره، قدم زدن در گذشته کاخ گلستان (قسمت اول)
- کاشیکاری، هنر هزار و یک رنگ پارسی در شمس العماره
عمارت بادگیر یکی از ساختمانهای زیبای کاخ گلستان است که به دستور فتحعلیشاه قاجار ساخته شده است. دلیل نامگذاری این عمارت به این نام، وجود ۲ بادگیر بلند در آن است. این عمارت زیبا میزان تاجگذاری مظفرالدین شاه بوده است.
بازار تهران
- چطور برویم؟ برای رسیدن به بازار تهران هم میتوانید از مترو پانزده خرداد استفاده کنید و هم با تاکسیهایی که به مقصد چهارراه گلوبندک حرکت میکنند استفاده کنید و در خیابان پانزده خرداد از یکی از ورودیها وارد بازار تهران شوید.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳ ساعت
- فاصله از کاخ گلستان: ۱۵ دقیقه پیاده، ۸ دقیقه با ماشین
بازار تهران نیاز به معرفی ندارد. این دالان هزارتوی دوست داشتنی همهروزه میزبان تعداد زیادی از مردمی است که به قصد خرید به آن مراجعه میکنند. اگر به بازار تهران رفتید، سعی کنید علاوه بر خرید و دقت کردن به ویترین مغازهها، گاهی نگاهی هم به بالای سر خود بیندازید و از معماری زیبای آن و همچنین جاذبههای گردشگری که در آن قرار دارد، مثل قهوهخانه حاج علی درویش، سبزه میدان، تیمچه حاجبالدوله و خانه ترمه ایران هم دیدن کنید.
بیشتر بخوانید:
- سبزه میدان کجاست؟
- تهرانگردی: از لاله زار تا بازار، قدم زدن در «طهرون قدیم»
قهوهخانه حاج علی درویش
- چطور برویم؟ قهوهخانه حاج علی درویش در خیابان پانزده خرداد، راسته بازار بزرگ (بزازها)، پس از ورودی مسجد امام، پلاک ۷۸ قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از بازار تهران: ۷ دقیقه پیاده
قهوهخانه حاج علی درویش که عنوان کوچکترین قهوهخانه دنیا را یدک میکشد، یکی از جاذبههای گردشگری بازار تهران است. این قهوهخانه در راسته بازار زرگرها قرار دارد. در این قهوهخانه میتوانید بهترین و خوشطعمترین چای را با بهترین کیفیت میل کنید، با حاج کاظم صاحب کنونی قهوهخانه که این مکان را از پدر خود به ارث برده است همصحبت شوید، از دکوراسیون خاطرهانگیز آن دیدن کنید، تا چای شما حاضر میشود یک دقیقه مطالعه کنید و در نهایت با بقیه پول خود به صندوق مولا که برای کمک بچههای بهزیستی راهاندازی شده کمک کنید.
بیشتر بخوانید:
- قهوهخانه حاج علی درویش کجاست؟
- کوچک ترین قهوهخانه دنیا در بازار تهران، میزبان شما با خوشطعم ترین چای دنیا
- کوچه مروی
- چطور برویم؟ کوچه مروی در خیابان ناصرخسرو قرار دارد. این کوچه از طرف غرب به این خیابان و از طرف شرق به خیابان پامنار محدود میشود.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از قهوهخانه حاج علی درویش: ۶ دقیقه پیاده
کوچه مروی و فلافلی مروی که در سر این کوچه قرار دارد، قطعا از دیدنیترین نقاط این منطقه هستند. در کوچه مروی لوازم آرایشی و بهداشتی به فروش میرسد. فلافلی مروی، اولین فلافلی تهران هم در این منطقه قرار دارد که میتوانید برای خوردن یک ناهار ساده و خوشمزه سری به آن بزنید.
خیابان ناصر خسرو
- چطور برویم؟ خیابان ناصرخسرو از به میدان امام خمینی (توپخانه) و از به خیابان پانزده خرداد محدود میشود.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از کوچه مروی: ۵ دقیقه پیاده
در این خیابان بناهای تاریخی بسیاری از گذشته بهجای مانده است. از مهمترین آنها میتوان به شمسالعماره، مدرسه دارالفنون و سرای روشن اشاره کرد که خوشبختانه با مرمت و بازسازیهایی که روی آنها انجام میگیرد، اوضاع بهتری نسبت به بسیاری از بناهای تاریخی تهران و ایران دارند.
دارالفنون
- چطور برویم؟ مدرسه دارالفنون در خیابان ناصرخسرو قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از ناصرخسرو: ۳ دقیقه پیاده روی
مدرسه دارالفنون یکی از برجستهترین اقدامات امیر کبیر بوده که در زمینهی ایجاد آگاهی علمی، اجتماعی و فرهنگی ایرانیان تاثیر بسزایی داشته است. مدرسهای قدیمی که به دستور امیرکبیر در تهران ساخته شد، این روزها در حال مرمت و بازسازی است. اما ورود به آن برای شما امکانپذیر است. این مدرسه آغاز دورهای جدید در آموزش عالی ایران محسوب میشود و از اگر از میدان توپخانه به سر خیابان ناصر خسرو بروید، اولین بنای تاریخی که توجه شما را به خود جلب میکند همین مدرسه دارالفنون است.
سرای روشن
- چطور برویم؟ سرای روشن در خیابان ناصرخسرو و در نزدیکی کوچه مروی واقع شده است.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از مدرسه دارالفنون: ۴ دقیقه پیاده
سرای روشن نام یک ساختمان زیبا از تهران قدیم است که همواره توجه رهگذران و گردشگرانی که از مقابل آن عبور میکنند را به خود جلب میکند. این بنا در سال ۱۳۱۱ ساخته شده است و از نظر تاریخی و معماری دارای ارزش بسیار بالایی است.
میدان توپخانه (امام خمینی)
- چطور برویم؟ بهترین راه برای رسیدن به این میدان استفاده از مترو است. ایستگاه مترو امام خمینی، تقاطع خط ۱ و ۲ مترو است.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از دارالفنون: ۴ دقیقه پیاده
میدان توپخانه یکی از قدیمیترین میدانهای تهران است که همچنان از پر رفت و آمدترین آنها هم محسوب میشود. ساختمان مخابرات که جایگزین ساختمان تلگرافخانه قدیمی شد، از بدو تاسیس تاکنون تبدیل به نماد این میدان شده است. در میدان توپخانه امروزه وسایل الکترونیکی مثل لوازم جانبی صوتی و تصویری و کنسولهای بازی قدیمی و جدید به فروش میرسد.
بیشتر بخوانید:
روز دوم
تجریش
- چطور برویم؟ میدان تجریش در انتهای شمالی خیابان ولیعصر قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
تجریش یکی از محلههای قدیمی تهران است که جاذبههای گردشگری زیادی در آن قرار دارد و همهروزه عده زیادی از مردم برای خرید کردن در بازار آن و بازدید از جاذبههای گردشگری آن به این محل مراجعه میکنند. جالب است بدانید که این محله یکی از معدود نقاط تهران است که جاذبههای گردشگری در شاخههای گوناگون مثل گردشگری مذهبی در امامزاده صالح، گردشگری تاریخی در کاخ سعدآباد و گردشگری تفریحی در بازار تجریش را در کنار هم دارد.
بیشتر بخوانید:
امامزاده صالح
- چطور برویم؟ حرم مطهر امامزاده صالح (ع) در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از تجریش: ۱ دقیقه پیاده
حرم امامزاده صالح (ع) از خاطرهانگیزترین مراکز گردشگری مذهبی در تهران است که همهروزه تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی برای زیارت و همچنین دیدن محیط زیبا و البته معماری آن، به این محل مراجعه میکنند.
بیشتر بخوانید:
باغ موزه هنر ایرانی
- چطور برویم؟ باغ هنر ایرانی در محله باغ فردوس، میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصودبیک)، کوچه دکتر حسابی، پلاک ۲۵ است.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از امامزاده صالح: ۱۵ دقیقه پیادهروی
باغ موزه هنر ایرانی، یکی از مقاصد گردشگری شهر تهران است که پس از بازسازیهای انجام شده در سال ۱۳۸۴ کمکم جای خود را بین گردشگران باز کرد. این باغ دارای جاذبههایی از جمله نمایشگاه و کارگاههای هنری، فضای سبز و باغ ایرانی و مرکز فروش صنایع دستی و محصولات فرهنگی است. اما یکی از مهمترین جاذبههای این باغ ماکتهای اماکن دیدنی و تاریخی کشورمان است که گفته میشود برای جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی به هنرمندان ایتالیایی سفارش داده شده است. مردم علاقه زیادی به این ماکتهای زیبا که سالها در انبار بودهاند، نشان میدهند.
بیشتر بخوانید:
موزه سینما (باغ فردوسی)
- چطور برویم؟ موزه سینما در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، عمارت باغ فردوس قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از باغ موزه هنر ایرانی: ۱۳ دقیقه پیاده
باغموزه سینما یکی از موزههای تهران است که بنای آن با نام «عمارت باغ فردوس» شناخته میشود. این عمارت مربوط به دوره قاجار است و به دستور محمدشاه قاجار ساخته شده است. خوشبختانه به این باغموزه از نظر معماری و همچنین رسیدگی به فضای سبز آن اهمیت بالایی داده میشود و پس از حضور در آن متوجه این موضوع خواهید شد. در این موزه ۲ کافه هم وجود دارد که به ارائه سرویس به شما میپردازند. همچنین میتوانید از فروشگاههای محصولات فرهنگی در این مجموعه دیدن کنید و محصولاتی مثل آلبومهای موسیقی و کتاب خریداری کنید.
بیشتر بخوانید:
- چطور برویم؟ موزه زمان در تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲ قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از موزه سینما: ۶ دقیقه پیاده
موزه زمان (خانه حسین خداداد) یکی از خانههای تاریخی تهران است که مربوط به دوران قاجار است. این خانه و موزه زیبا در سال ۱۳۸۲ به ثبت ملی رسید. در این موزه اشیایی گرانبها که مربوط به زمان و زمانگیری هستند نگهداری میشوند. از جمله این اشیا میتوان به ساعتهایی که از مشاهیر ایران همچون «پروفسور محمود حسابی» در موزه به نمایش در آمده است، ساعتهای تاریخی و قدیمی مثل ساعت آفتابی «ناصرالدینشاه»، ساعتهای لوکس و دکوری قدیمی و همچنین اسناد و مدارکی مرتبط با موضوع زمان اشاره کردو
بیشتر بخوانید:
- چطور برویم؟ مجموعه سعدآباد در خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۴ تا ۵ ساعت
- فاصله از موزه زمان: ۱۰ دقیقه پیاده، ۳ دقیقه با ماشین
مجموعه سعدآباد در کوهپایههای توچال و دره سرسبز دربند قرار گرفته است. این مجموعه از هجده کاخ کوچک و بزرگ از دورههای قاجاریه و پهلوی از جمله کاخ شهوند، کاخ موزه ملت، کاخ شمس و... تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید:
- آشنایی با مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران
- موزه نظامی سعدآباد کجاست؟
- کاخ سعدآباد؛ لذت بردن از آخرین روزهای پاییز در طبیعت
کاخ نیاوران
- چطور برویم؟ کاخ نیاوران در میدان باهنر (نیاوران) قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳ ساعت
- فاصله از باغ موزه هنر ایرانی: ۲۰ دقیقه با ماشین
کاخ نیاوران در زمان محمدرضا پهلوی به سبکی مدرن جهت سکونت او و خانوادهاش ساخته شد. برخی از بناهای کوچک باغ نیاوران تخریب شد و این کاخ در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی مورد بهرهبرداری قرار گرفت و تا واپسین ساعات خروج خانواده پهلوی از کشور محل اصلی سکونت محمدرضا پهلوی و خانواده وی بود.
روز سوم
روز سوم از سفرتان را به طبیعت گردی و گشتوگذار در پارکهای تهران اختصاص دهید.
پارک طالقانی
- چطور برویم؟ پارک طالقانی در کنار بزرگراههای حقانی، همت و مدرس واقع شده است.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ تا ۳ ساعت
پارک طالقانی در سال ۱۳۶۱ افتتاح شد، اما بیشترین تغییرات در دهه اخیر در پارک طالقانی انجام شده است. این پارک با احداث پل طبیعت روی بزرگراه مدرس به پارک آب و آتش متصل شد. باغموزه دفاع مقدس در کنار این پارک ساخته شد و بزرگترین پرچم ایران در این پارک قرار گرفت که ۱۰۰۰ متر مربع مساحت دارد.
بیشتر بخوانید:
- پارک طالقانی؛ گوهری از طبیعت زیبای پاییزی برای مردم پایتخت
- راه چوبی کجاست؟
- راه چوبی، گذری از میان شلوغی پایتخت به آرامش طبیعت
پل طبیعت
- چطور برویم؟ پل طبیعت روی بزرگراه مدرس احداث شده است و پارک طالقانی را به بوستان آب و آتش متصل میکند.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از پارک طالقانی: ۱۵ دقیقه پیاده
پل طبیعت یکی از جاذبههای گردشگری پرطرفدار در تهران است که با امکانات مناسبی که برای گردشگران در آن تدارک دیده شده، هرروز شاهد حضور گردشگران زیادی است. از جمله این امکانات میتوان به رستوران و کافیشاپ، فضای سبز زیبای کار شده در دو طرف پیاده راه و کافه گالری اشاره کرد. این پل با توجه به پسزمینههای زیبایی که در اطراف آن دیده میشود، به محلی زیبا برای عکاسی و گرفتن عکسهای یادگاری هم تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
- تماشا کنید: پل طبیعت؛ گشتوگذار و تماشای مناظر پاییزی در آرامش (قسمت اول)
- پل طبیعت؛ گشتوگذار و تماشای مناظر پاییزی در آرامش (قسمت دوم)
پل ابریشم
- چطور برویم؟ پل ابریشم بوستان بنادر را به بوستان نوروز و گنبد مینا متصل میکند.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از پل طبیعت: ۶ دقیقه پیاده
تپههای عباسآباد در سالهای اخیر و با انجام شدن عملیات عمرانی گسترده، به محلی پر از جاذبههای گردشگری تبدیل شده است. بسیاری از این پروژهها، مثل احداث پارک طالقانی از پیش از انقلاب اسلامی در دست طراحی و ساخت بودهاند و تعداد زیادی مثل پل طبیعت پس از آن طراحی و اجرا شدهاند. از جاذبههای گردشگری دیگر این منطقه میتوان به گنبد مینا، پارک آب و آتش، پارک بنادر و پارک نوروز اشاره کرد. برای اتصال این جاذبههای گردشگری زیبا، باید معابری ایجاد میشد تا ضمن اینکه رفت و آمد بین آنها را برای مردم آسان میکرد، خود هماهنگی کاملی با معماری بناهای ساخته شده در این منطقه داشته باشند. یکی از این معابر زیبا، پل ابریشم است که بوستان بنادر را به بوستان نوروز و گنبد مینا متصل میکند.
گنبد مینا
- چطور برویم؟ گنبد مینا در تهران، میدان ونک، بزرگراه حقانی شرق، بعد از چهارراه جهانکودک، انتهای خیابان شهیدی، پارک آب و آتش قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
- فاصله از پل ابریشم: ۲ دقیقه پیاده
گنبد مینا نام بزرگترین آسماننمای ایران است که در سال ۱۳۹۳ در به بهرهبرداری رسید. در این دوره و زمانه که آلودگی هوا مانع از این شده است تا کمتر به آسمان نگاه کنیم، چنین بنایی بهمنظور جدا کردن ما از زندگی پر هیاهوی شهری ساخته شده است، تا برای ساعتی هم شده روی صندلی نشسته و دیدن زیباییهای آسمان لذت ببریم و کهکشانها و ستارهها را از نزدیک ببینیم و از دیدن آنها لذت ببریم. گنبد مینا، بزرگترین آسماننما یا پلانتاریوم خاورمیانه، یک شبیهساز از جهان هستی و کرات و ستارگان است که در آن بهصورت سهبعدی فیلمهایی با موضوعات نجومی به نمایش در میآید.
پارک ملت
- چطور برویم؟ پارک ملت در خیابان ولیعصر و جنب بزرگراه نیایش قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
- فاصله از گنبد مینا: ۱۵ دقیقه با ماشین
پارک ملت از قدیمیترین و وسیعترین پارکهای تهران است که همهروزه، از سالیان بسیار دور پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است. این پارک بهلحاظ تاریخچه، قدمت، قرار گرفتن در منطقهای زیبا و خوش آب و هوا، معماری اصولی و امکانات از اهمیت بالایی برخوردار است و شهرداری تهران هم به وضعیت آن با کیفیت خوبی رسیدگی میکند.
بیشتر بخوانید:
- پارک ملت، یک مقصد گردشگری زیبا در پاییز
- پارک ملت، یک گالری زیبا از هنرهای حجمی و تجسمی (بخش اول)
- پارک ملت، یک گالری زیبا از هنرهای حجمی و تجسمی (بخش دوم)
- چنار، هر دو متر یکی
روز چهارم
باغ موزه نگارستان
- چطور برویم؟ در ورودی این باغ در میدان بهارستان- انتهای خیابان دانشسرا- خیابان شریعتمداری قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
باغ نگارستان یکی از بناهای قدیمی و ارزشمند تهران قدیم است که به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. این بنا چه از نظر تاریخچه، معماری و هنر به کار رفته در ساخت آن و چه از نظر موقعیت کنونی و آثاری که در موزههای آن به نمایش در آمده، دارای اهمیت بسیار زیادی است.
بیشتر بخوانید:
عمارت مسعودیه
- چطور برویم؟ عمارت مسعودیه در میدان بهارستان، ضلع جنوب غربی، خیابان اکباتان واقع شده است.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از باغ موزه نگارستان: ۱۴ دقیقه پیاده
عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از تهران قدیم و دوره قاجار است. این بنا از لحاظ معماری و همچنین رویدادهای تاریخی که در آن اتفاق افتاده است بسیار با اهمیت و با ارزش است. همهروزه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی به این عمارت میآیند تا از معماری زیبای آن دیدن کنند، لحظاتی را در آن به گشتوگذار سپری کنند و برای لحظاتی از شلوغی شهر به دور باشند.
بیشتر بخوانید:
موزه آبگینه
- چطور برویم؟ موزه آبگینه در خیابان جمهوری اسلامی، خیابان سیتیر، پلاک ۵۵ قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از عمارت مسعودیه: ۱۳ دقیقه با ماشین
موزه آبگینه و سفالینه تهران در یکی از خانه های تاریخی تهران واقع شده است و بهطور تخصصی به نمایش ظروف و اشیای آبگینه و سفالینه از گذشتههای بسیار دور تا قرون گذشته میپردازد. این موزه که از جاذبههای گردشگری خیابان سی تیر به شمار میرود، از نظر ارزش آثار گرانبهای نگهداری شده در آن، معماری بسیار زیبای دوران قاجار، میزبانی سفارتخانهها مصر و افغانستان پس از انقلاب و همین طور طراحی موزه بسیار قابلتوجه و ارزشمند است.
بازار چارسو
- چطور برویم؟ این مجموعه در ضلع جنوب شرقی تقاطع خیابان جمهوری اسلامی و پل حافظ قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ تا ۳ ساعت
- فاصله از موزه آبگینه: ۴ دقیقه پیاده
مجموعه چارسو نام یک مرکز تجاری، تفریحی و فرهنگی است که شامل مرکز خرید، فودکورت و پردیس سینمایی چارسو میشود. این مجموعه درست روبهروی پاساژ علاالدین واقع شده است و محل مناسب، معماری و امکانات مدرنی که دارد باعث شده تا مورد استقبال بسیار زیادی قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید:
- بازار و پردیس سینمایی چارسو کجاست؟
- بازار چارسو، فقط بازار موبایل نیست
کوچه لولاگر
- چطور برویم؟ این کوچه در خیابان حافظ، زیر پل حافظ، کوچه لولاگر قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
- فاصله از بازار چارسو: ۱۴ دقیقه با ماشین
کوچه لولاگر یک کوچه قرینه است که تمام خانهها، نماها، بالکنها و پنجرههای آن و حتی درختان کاشته شده درون خانهها بهصورت قرینه و موازی از ابتدا ساخته شده است. بهمحض ورود در این کوچه با بالکنها، پنجرهها و نماهای شیشهای مشابه در دو طرف کوچه مواجه میشوید که تا انتهای کوچه نیز ادامه دارد. اگرچه سالها از عمر ساختمانها و کوچه لولاگر میگذرد اما با توجه به ادامه حیات در یکسوی کوچه و زندگی ساکنان در آن توسط مالکان اصلی، میتوان نشانههایی از زندگی قدیمی را در این محل دید. گالری آران، کافه ری را و پیتزا داوود هم در این کوچه قرار دارند.
گالری آران
گالری آران یکی از دهها گالری جذاب و دیدنی در تهران است. این گالری به نمایش آثار هنری هنرمندان معاصر و آثاری همچون نقاشی و لیتوگرافی و همچنین آثار حجمی مختلف میپردازد. گالری آران محیطی بسیار دوستداشتنی دارد و بودن در آن حس خوبی را به شما میدهد. در طبقه بالای این گالری، کافه ریرا قرار دارد که پس از گشتوگذار در گالری، میتوانید به این کافه مراجعه کنید و در آن به خوردن و نوشیدن خوراکیهای خوشمزه و گپ زدن با دوستان خود بپردازید. معماری گالری آران و کافه ریرا بسیار زیبا و یکی دیگر از جاذبههای آن است. ساعت کار این گالری از ۹ صبح تا ۲۳ است؛ گالری آران روزهای شنبه تعطیل است.
کافه ری را
کافه ریرا یک کافه زیبا در کنار گالری پروژههای آران است که محیطی زیبا و متفاوت دارد. فضای داخلی این کافه معماری و طراحی بسیار زیبا دارد که پس از ورود به آن متوجه تفاوت آن با سایر کافههای شهر خواهید شد. کارکنان و مدیر کافه ریرا برخوردی بسیار گرم و صمیمی دارند و از بدو ورود به گرمی از شما استقبال کرده و به بهترین نحو از شما پذیرایی میکنند.
پیتزا داوود
پیتزا داوود نام یک رستوران کوچک است که به اولین و قدیمیترین پیتزافروشی تهران مشهور است. در این پیتزافروشی، غذا با کیفیت متوسطی ارائه میشود و نباید با انتظار یک غذای خیلی خوشمزه به این محل بروید، بلکه تنها نکتهای که باعث جلب توجه مشتریان این پیتزافروشی شده است، همین قدیمی بودن، قرار گرفتن در کوچه لولاگر که خانه و بناهای آن بهصورت قرینه ساخته شدهاند و همچنین قرار گرفتن در کنار گالری آران است.
بیشتر بخوانید:
روز پنجم
چهارراه ولیعصر
- چطور برویم؟ چهارراه ولیعصر به تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولیعصر گفته میشود.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
چهارراه ولیعصر به تقاطع دو خیابان معروف تهران، یعنی ولیعصر و انقلاب اسلامی گفته میشود. این چهارراه بهدلیل وجود مراکز فرهنگی، تفریحی، تجاری و دانشگاهی در اطراف خود یکی از پر رفت و آمدترین نقاط پایتخت است.
از جمله مهمترین این مراکز میتوان به دانشگاه تهران، تئاتر شهر و پارک دانشجو، مجموعه تالار وحدت، بازار کامپیوتر رضا، فروشگاههای لباسهای الیاف طبیعی، مرکز تبادل کتاب و کافههای مختلف مثل کافه لمیز شعبه چهارراه ولیعصر و نوتلابار شعبه تئاتر شهر اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
- دستفروشی های چهارراه ولیعصر؛ بازارچهای کوچک، دنیایی از رنگ ها
- مرکز تبادل کتاب تهران، هدیهای برای اهل کتاب و مطالعه
- گلخانه مرکز تبادل کتاب: استقبالی سبز از بهار
پارک دانشجو
- چطور برویم؟ پارک دانشجو در چهارراه ولیعصر (تقاطع خیابانهای ولیعصر و انقلاب اسلامی) قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از چهارراه ولیعصر: ۲ دقیقه پیاده
پارک دانشجو یکی از پارکهای قدیمی و خاطرهانگیز تهران است. این پارک در زمینی به مساحت ۳۲۰۰۰ متر مربع و در سال ۱۳۴۶ افتتاح شد. این پارک بهدلیل وجود تئاتر شهر و کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد هنرهای نمایشی در آن و همچنین مجاورت با تالار وحدت در خیابان استاد شهریار و پژوهشکده فرهنگ و هنر در خیابان انقلاب اسلامی، یکی از پاتوقهای اهالی هنر بوده و هست و هرروز افراد زیادی بهویژه جوانان هنرمند و دوستداران هنر در آن حضور مییابند.
کتاب فروشیهای چهارراه ولیعصر
- چطور برویم؟ برای رسیدن به چهارراه ولیعصر میتوانید از مترو استفاده کنید و در خط ۴ مترو در ایستگاه «تئاتر شهر» از قطار پیاده شوید و بهسمت غرب در خیابان انقلاب حرکت کنید. همچنین بیآرتیهای مسیر راهآهن - تجریش و راهآهن - پارکوی در چهارراه ولیعصر ایستگاه دارند.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
- فاصله از پارک دانشجو: ۵ دقیقه پیاده
در مسیر چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب، پژوهشکده فرهنگ و هنر، کتابفروشیهای مستقل و کتابفروشیهای انتشاراتهای معروف، فروشگاههای فروش لوازم تحریر و تجهیزات و نوشتافزار مهندسی، دانشگاه تهران، فروشگاههای فروش روپوش و تجهیزات پزشکی، روزنامهفروشی و کافه و سینماهای زیادی قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
میدان انقلاب
- چطور برویم؟ میدان انقلاب در تقاطع خیابان آزادی و کارگر قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۳۰ دقیقه
- فاصله از چهارراه ولیعصر: ۱۶ دقیقه پیاده، ۵ دقیقه با ماشین
میدان انقلاب یکی از مهمترین میدانهای شهر تهران است. در اطراف این میدان تعداد زیادی کتابفروشی وجود دارد که به فروش کتابهای عمومی، تخصصی و زبان میپردازند. سینما بهمن در شمالشرقی میدان، سینماهای مرکزی شهر تماشا و پارس در جنوب غربی میدان قرار دارند؛ دارالترجمهها و اغذیه فروشیهای مختلفی نیز در خیابانهای کارگر شمالی و جنوبی قرار دارد. دانشگاه تهران هم در نزدیکی ضلع شرقی میدان انقلاب قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
پارک لاله
- چطور برویم؟ پارک لاله در تهران، خیابان کارگر شمالی، تقاطع بلوار کشاورز قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: ۲ ساعت
- فاصله از میدان انقلاب: ۱۵ دقیقه پیاده، ۶ دقیقه با ماشین
پارک لاله نام یک پارک قدیمی در تهران است که در سال ۱۳۴۵ ساخته شد و امروزه با گذشت ۵۰ سال از ساخت آن همچنان یکی از زیباترین و پربازدیدترین پارکهای تهران است. این پارک ۳۵ هکتار وسعت دارد. این محل پیش از آنکه به پارک تبدیل شود، زمین سوارکاری و رژه ارتش بوده است. پس از تبدیل شدن به پارک در این محل امکانات و جاذبههای گردشگری بسیاری ساخته شد که از جمله آنها میتوان به مسجد، زمین بسکتبال و والیبال و اولین کتابخانه کودک ایران و میز شطرنج اشاره کرد.
موزه هنرهای معاصر
- چطور برویم؟ موزه هنرهای معاصر تهران در خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله قرار دارد.
- زمان پیشنهادی بازدید: یک ساعت
- فاصله از پارک لاله: ۵ دقیقه پیاده
موزه هنرهای معاصر یکی از سرشناسترین موزههای ایران و جهان است و گنجینهای بسیار گرانبها از بزرگترین هنرمندان دنیا همچون گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت، و جاکومتی در آن نگهداری میشود. بنای این موزه با الهام گرفتن از بادگیرهای کویری ایران طراحی شده است. این موزه زیبا در سال ۱۳۵۶ بنا شده و در گوشه پارک لاله تهران که در آن زمان پارک فرح نام داشت قرار دارد. این موزه دارای ۹ گالری است که ۳ گالری آن به نگهداری آثار ارزشمند هنرمندان یاد شده میپردازد و ۶ گالری موقت آن هم در مسیری بازدید بازدیدکنندگان قرار دارد، بهطوری که بازدید از آنها برای کسانی که به موزه هنرهای معاصر میروند بسیار ساده و دلنشین خواهد بود.