حفاظت و مرمت برج آزادی برعهده وزارت ارشاد است

تیم  کجارو
تیم کجارو سه شنبه، ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۰
حفاظت و مرمت برج آزادی برعهده وزارت ارشاد است

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مسئولیت حفاظت از برج آزادی تهران بر عهده وزارت ارشاد است، از نبود حریم مصوب برای این برج تاریخی و لزوم تامین اعتباری معادل ۱۶ میلیارد تومان برای مرمت فضای داخلی برج خبر داد.

«حسین نوش‌آبادی» در بخش ابتدایی سی‌امین نشست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حضور خبرنگاران در برج آزادی با هدف بازدید برگزار شد، درباره برج آزادی اظهار کرد: 

با اشاره به مشکلات و آسیب‌هایی که برج آزادی با آن روبروست، متأسفانه برج آزادی هنوز حریم مصوب ندارد و تعرضات زیادی در اطراف میدان نسبت به این بنا صورت گرفته و می‌گیرد که باید فکری به حال آن کرد.

وی افزود که باید به این نکته توجه کرد که برج آزادی به‌عنوان نماد بزرگ ایرانی-اسلامی باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد و در حال حاضر نیز نیازمند اعتبار و بودجه مناسب است تا بتوانیم این نماد را صیانت کرده و به‌عنوان سمبل از آن نگهداری کنیم.

او با اشاره به تلاش‌های مسئولان بنیاد رودکی در قبال نگهداری و حفظ برج آزادی گفت: هزینه‌هایی در قبال مرمت‌های این برج صورت گرفته، اما نیازمند کمک سایر نهادها از جمله شهرداری نیز هستیم، چون هزینه‌های بالایی متوجه این برج است. امیدواریم با مشارکت شهرداری، شاهد بازسازی محوطه بیرونی برج و همچنین سازه اصلی آن در آینده باشیم و نگرانی اهالی فرهنگ و هنر در این رابطه از بین برود.

وی در ادامه با یادآوری اینکه نزدیک به ۱۶ میلیارد تومان بودجه برای مرمت داخلی برج آزادی نیاز است، گفت: امیدواریم برای بازسازی داخلی این برج، مسئولان ذی‌ربط دست ما را بگیرند. مسئولیت حفظ و صیانت از برج آزادی بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و مسئولیت محوطه برج آزادی بر عهده سازمان شهرداری است.

نوش‌آبادی تاکید کرد:

با توجه به اینکه به‌تنهایی نمی‌توان از عهده هزینه‌های مرمت برآمد، مسئولیان ذی‌ربط را دعوت به کمک و همکاری می‌کنیم.

او در ادامه برج آزادی را یادآور روزهای تلخ و شیرین دانست و با بیان این نکته که حدود ۵۰ سال از ساخت و بهره‌برداری از برج آزادی به‌عنوان یادمان کشور و نماد ایران اسلامی می‌گذرد، این برج تاریخی را همچنان به‌عنوان یک نماد برای کشور در سطح ملی و بین‌المللی معرفی کرد و گفت: برج آزادی در یک مقطع از تاریخ کشور در سال ۱۳۴۵ توسط مهندسی جوان و ۲۴ ساله به نام «حسین امانت» طراحی شد. معماریِ این برج تلفیقی از معماری هخامنشی، معماری ساسانیان و معماری اسلامی است و محوطه زیرین آن شامل تالار نمایش، کتابخانه و موزه است که در زمان خود با دقت نظر ویژه‌ای بنا شده است و امروز بسیاری از کشورهای جهان و مردم ایران را با این نماد می‌شناسند.

 

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه