ژئوپارک قشم ثبت جهانی می شود

ساحره چمنی
ساحره چمنی یکشنبه، ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۰
ژئوپارک قشم ثبت جهانی می شود

به گفته‌ی مدیرعامل منطقه آزاد قشم، تا بهمن ماه تنها ژئوپارک خاورمیانه دوباره ثبت جهانی می‌شود.

در اتاق جلسات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حمیدرضا مومنی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره این سازمان وعده‌های تازه‌ای درباره تکمیل پروژه‌های ناتمام قشم داد. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم معتقد است هر آنچه باید در محدوده ژئوپارک قشم انجام داد باید همین امسال تکمیل شود. آنها مدعی هستند که تا وقتی در این سازمان مسئولند باید ژئوپارک را از گزند آسیب‌های آینده نجات داده و ارتقا دهند. حمیدرضا مومنی گفت:

پیش از این ژئوپارک قشم با دو اثر به ثبت جهانی رسیده بود اما مشکلاتی به وجود آمد و دوباره می‌خواهیم با همکاری سازمان میراث فرهنگی، ژئوپارک قشم جهانی شود، به همین منظور کارگروهی تشکیل دادیم که ۹ پروژه را بازسازی کنند و بر اساس استانداردهای جهانی بتوانند نقاط ضعف را مرتفع و آنها را برای بازدید گردشگران طبیعت آماده کنند.

وی افزود:

تنها کاری که توانستیم انجام دهیم این است که مسئولان تراز اول را نسبت به ژئوپارک تحریک کنیم تا اجازه بدهند ژئوپارک قشم جایگاه خود را داشته باشد. یکی از دلایل جهانی شدن ژئوپارک این است که از تعرضات آینده به آن جلوگیری شود چون معتقدیم نباید در آن جاده بسازند، بلکه باید ژئوپارک قشم حفظ شود. همه تلاش ما این است که تا پایان بهمن‌ماه تمام برنامه‌ها از جمله استانداردهای ژئوپارک جهانی را به منصه ظهور برسانیم و با ایجاد فضاهای مناسب، اطلاعات کافی و امکانات اولیه مناسب در اختیار بازدیدکنندگان از ژئوپارک قرار گیرد.

مومنی درباره اینکه چقدر اعتبار برای تکمیل پروژه‌های ناتمام ژئوپارک قشم در نظر گرفته شده است، با قاطعیت مدعی شد که حتی اگر به او و سازمانش اعتباری در نظر گرفته نشود، باز خود را مسئول می داند که نواقص ژئوپارک را معطل اعتبارات نکند. مومنی گفت:

از محل اعتبارات ملی چیزی به ژئوپارک تخصیص داده نشده است. ما مسئولیت اداره اینجا را داریم. باید خودمان منابعمان را تامین کنیم. بنابراین در حوزه‌های مختلف بودجه‌ای اختصاص داده نشده است. ما حتی سقفی برای آن در نظر نگرفته‌ایم، چون معتقدیم برای موارد استثنایی مانند ژئوپارک نباید فعالیت‌ها به خاطر نبود اعتبارات، متوقف شود.

  مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود:

از سوی دیگر ژئوپارک برای ما منبع درآمد است و باید به این سمت برود که مدت ماندگاری مسافر بیشتر شود، در آن صورت ژئوپارک می تواند منبع درآمد شود؛ بنابراین باید از راه‌های دیگری که درآمد داریم برای ژئوپارک هزینه کنیم. این یک وظیفه حاکمیتی برای ماست به این معنا که باید ژئوپارک به هر قیمتی حفظ شود.

وی افزود:

حداقل ۵۰۰ میلیون تومان تنخواه برای ژئوپارک در نظر گرفته شده است تا اصلاحات در سطح جهانی انجام شود. محدودیت منابع نخواهیم داشت و هر زمان اعتبار لازم باشد، این هزینه شارژ خواهد شد، حتی هزینه‌ها را برای مقاطع خاص در نظر نخواهیم گرفت. هدف حفظ و ارتقای ژئوپارک است تا با حداقل چالش مواجه شود. اتفاقاتی که در جزیره قشم افتاده با همه جای دیگر متفاوت است. در این جزیره مسافر با هدف خاص سفر می‌کند. بخش اعظم مراجعه کنندگان ما مسافر هستند. تفاوت مسافر و گردشگر این است که مسافر برای ما هزینه دارد، اما گردشگر هزینه می‌کند.

مومنی با اشاره به دستورات رئیس‌جمهور درباره جنگل حرا گفت:

ما و سازمان محیط زیست در آنجا فعالیت خواهیم کرد. علتش حساسیت ویژه آنجاست. فکر می‌کنیم باید سالم‌سازی شود و از قایق‌هایی استفاده کنیم که بتوان سرعت آن را کنترل کرد و از قایق‌های سوخت فسیلی که آلودگی ایجاد می‌کند استفاده نکنیم و به جای آن از سازه‌های ساده چوبی که با محیط همخوانی دارد، استفاده شود. هنوز در تردید هستیم که بتوان از تله‌کابین برای دیدن زیبایی‌های داخل و بالای جنگل حرا استفاده کرد. بنابراین راهکارهای متفاوت در حال بررسی و مطالعه است. اگر این کارها هزینه داشته باشد معطل تخصیص اعتبار از سوی دولت نمی‌مانیم.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط:

دیدگاه