فرهاد ثانی؛ سازنده غار معروف اورامانات درگذشت

تیم  کجارو
تیم کجارو سه شنبه، ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۵
فرهاد ثانی؛ سازنده غار معروف اورامانات درگذشت

فرهاد ثانی با استفاده از یک کلنگ و بیل شروع به تراشیدن صخره‎ی در اورامانات می‌کند. وی ۱۹ سال از عمر خود را برای ساخت خانه‌اش صرف کرد. این غار دارای ۹ اتاق بوده و از چهارخانه مجزا تشکیل شده. امروزه این غار  به یکی از نقاط گردشگری در اورامانات تبدیل شده است.

حسین عثمانی معروف به فرهاد سانی ششم مهر ۱۳۰۹ در روستای دروله سفلی از توابع بخش باینگان در شهرستان پاوه در خانواده‌ای مذهبی متولد ‌شد. دوران کودکی‌اش با چوپانی، فقر، بدون مدرسه و بدون خواندن و نوشتن گذشت.

حسین کوهکن با نام اصلی حسین عثمانی ایرانیِ کردتبار، چندین سال پیش هنگام شکار یک پایش گلوله خورد و بعداً نیز قطع شد و با همان یک پا در مدت ۱۹ سال بوسیله یک کلنگ غار سنگی در روستا و منطقهٔ توریستی میگوره از توابع شهر بانه‌وره شهرستان پاوه را کند که به همین خاطر به او لقب فرهاد دوم یا فرهاد ثانی نیز داده‌اند.

او در خصوص دوران جوانی خود این‌گونه گفته است: در منطقه دروله شغلی به‌جز چوپانی و کشاورزی و شکار نبود. برای من که زمینی نداشتم راحت‌ترین شغل شکار بود و از این راه گذران زندگی می‌کردم.

 وی یک روز وقتی به شکار می‌رود، در حین شکار گلوله‌ای از تفنگش رها می‌شود که به پایش اصابت می‌کند و برای همیشه پایش را از دست می‌دهد. پس از یکسری اتفاقات او به منطقه کوهستانی و خالی از سکنه میگوره از توابع بانه‌وره می‌رود و با جسم معلولش تصمیم به کندن کوه و صخرها می‌گیرد.

در سال ۵۷ با جسمی معلول، یک کلنگ و بیل شروع به تراشیدن صخره می‌کند. وی ۱۹ سال از عمر خود را برای ساخت خانه‌اش صرف می‌کند. او کلنگ خود را بسیار دوست می‌داشت و اعتقادش بر آن بود که جنس کلنگش از الماس است.

غار او، دارای ۹ اتاق بوده و از چهارخانه مجزا تشکیل شده که در بعضی نقاط نسبت به سطح زمین ارتفاع کمتری دارد. در بعضی از اتاق‌ها ارتفاع به ۱۷۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر می‌رسد. دو خانه تک‌اتاقی بوده و دو تای دیگر شامل چند اتاق مجزا یا همان دالان است که هر دالان به دالان دیگری ختم می‌شود.

امروزه این غار دست‌ساز حسین کوهکن به یکی از نقاط گردشگری در اورامانات تبدیل شده است.

همچنین فیلم مستندی با نام میگوره به کارگردانی هوشنگ میرزایی درباره حسین کوهکن و غارش ساخته شده است.

حسین کوهکن در سال ۹۳ مبلغ شش میلیون تومان را به مدارس بخش باینگان اهداء کرد. به گفتهٔ سازمان آموزش ‌و پروش بخش باینگان سه میلیون از این مبلغ صرف هوشمندسازی «دبستان پسرانهٔ شهید مطهری بانه‌وره» شده‌ و سه میلیون دیگر نیز صرف تجهیز مدارس دهستان شیوه‌سر شده ‌است. او قبلاً نیز به چند مسجد بانه‌وره نیز کمک مالی کرده بود.

خالو حسین کوهکن معروف به فرهاد ثانی شب گذشته (چهارم مرداد) به‌دلیل کهولت سن درگذشت.

 

مطالب مرتبط:

دیدگاه