سوالات متداول در مورد ویزای شینگن

سوالات متداول در مورد ویزای شینگن

تیم  کجارو
| چهار شنبه, ۱۱ شهریور ۹۴ ساعت ۲۰:۳۰

دریافت ویزای شینگن مستلزم گذراندن مراحل پیچیده‌ای است که معمولا متقاضیان را با مشکل مواجه می‌کند. برای دانستن پاسخ تمام سوالات مرتبط با ویزای شینگن، همراه کجارو باشید.

دریافت ویزای شینگن مستلزم گذراندن مراحل پیچیده‌ای است که معمولا متقاضیان را با مشکل مواجه می‌کند. برای گذراندن این مراحل باید با مفهوم انبوهی از واژه‌ها و اصطلاحات تخصصی آشنا بود و کوچک‌ترین بی‌دقتی در این مورد به معنای اجبار برای آغاز دوباره‌ی مراحل درخواست ویزا و تلف شدن زمان و حتی محرومیت از ارائه‌ی دوباره درخواست است. برای اجتناب از این مشکل، وب‌سایت اطلاع‌رسانی ویزای شینگن اقدام به گردآوری و پاسخگویی سؤالات متداول در مورد آن کرده است. برای آشنایی با این سؤالات با کجارو همراه شوید.

ویزای شینگن چیست؟

این ویزا که می‌تواند توسط هر کدام از کشورهای واقع در منطقه‌ی شینگن صادر شود، به دارنده اجازه می‌دهد در بازه‌ی زمانی مشخص، آزادانه و بدون محدودیت به همه‌ی کشورهای اتحادیه اروپا که عضو پیمان شینگن هستند و همین‌طور کشورهای EFTA  عضو پیمان شینگن سفر کرده یا از آن‌ها عبور کند.

چه کشورهایی در پیمان شینگن مشارکت دارند؟

برای دیدن فهرست کامل کشورهای عضو پیمان شینگن به این صفحه مراجعه کنید.

EFTA چیست؟

EFTA مخفف European Free Trade Association (انجمن تجارت آزاد اروپا) است که ۹ کشور اتریش، بلژیک، آلمان، فرانسه، ایتالیا، هلند، اسپانیا، سویس و انگلستان در آن عضویت دارند. انجمن EFTA به صورت غیر رسمی در سال ۱۹۸۷ توسط تعدادی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین واردکننده‌های آزاد اروپایی ایجاد شد ولی تا سال ۱۹۹۰ فعالیت رسمی خود را آغاز نکرد. تشکیلات مرکزی EFTA  در هلند قرار دارد و اساسنامه‌ی این انجمن نیز به زبان هلندی تنظیم شده است.

EFTA چه تفاوتی با EU (اتحادیه‌ی اروپا) دارد؟

EFTA تنها از ۹ کشور اروپایی تشکیل شده است در حالی که بیشتر کشورهای اروپایی (۲۸ کشور) در اتحادیه اروپا عضویت دارند. اتحادیه‌ی اروپا به عنوان یک واحد اقتصادی قدرتمند، نقش عمده‌ای در سیاست‌گذاری‌های اقتصاد جهانی ایفا می‌کند و همه‌ی اعضای آن دارای واحد پول (یورو) یکسانی هستند.

بعد از اخذ ویزای شینگن، چه مدت می‌توان در کشورهای عضو پیمان شینگن اقامت کرد؟

مدت اقامت بر اساس نوع ویزایی که در سفارتخانه یا کنسولگری هر کدام از کشورهای شینگن صادر شده است، مشخص می‌شود. رایج‌ترین نوع ویزای شینگن، ویزایی است که برای گردشگران صادر می‌شود که حداکثر ۹۰ روز اعتبار دارد و برای اخذ آن باید ۶ ماه از آخرین ورود به کشورهای شینگن گذشته باشد.

متقاضی ویزای شینگن باید چه پیش‌شرط‌هایی داشته باشد؟

هر کسی که بتواند مدارک لازم برای اثبات تمکن مالی برای تأمین هزینه‌های خود در مدت اقامت در کشورهای عضو پیمان شینگن را ارائه کند، می‌تواند برای ویزای شینگن درخواست بدهد.

نوع ویزای شینگن موردنیاز متقاضی بر چه اساسی مشخص می‌شود؟

بر اساس نوع و ماهیت سفر، سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های کشورهای شینگن سه نوع ویزا صادر می‌کنند:

۱. ویزای عادی (Uniform) شینگن که توسط هر کدام از کشورهای عضو پیمان شینگن صادر می‌شود و دارنده‌ی آن در بازه‌ی زمانی محدود (حداکثر ۹۰ روز) مجاز به اقامت یا عبور از کل منطقه‌ی شینگن است. ویزای عادی شینگن فقط با فاصله‌ی زمانی ۶ ماه از آخرین ورود به کشورهای شینگن صادر می‌شود.

۲. ویزای محدود (Limited) شینگن که در محدوده‌های خاصی اعتبار دارد و دارنده‌ی آن می‌تواند فقط به کشور صادر کننده‌ی ویزا یا در شرایط خاص به کشورهای دیگری که در هنگام درخواست ویزا نام آن‌ها را به صورت مشخص ذکر کرده، مسافرت کند.

۳. ویزای ملی (national) شینگن که به دارنده اجازه می‌دهد با هدف تحصیل، کار یا اقامت دائم به یکی از کشورهای شینگن وارد شود.

ویزای عادی شینگن چیست؟

با در نظر گرفتن اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه نوع B ،A و C تقسیم می‌شود.

۱. ویزای شینگن عادی نوع A، ویزای ترانزیت (Transit) است و دارنده‌ی آن می‌تواند در محدوده‌ی بین‌المللی فرودگاه‌های منطقه‌ی شینگن تردد کند ولی اجازه ورود به کشورهای شینگن را ندارد. این نوع ویزا که با نام ویزای ترانزیت فرودگاهی نیز شناخته می‌شود، برای مسافرهایی مناسب است که مبدأ و مقصدشان هیچ‌کدام از کشورهای شینگن نیست ولی مجبورند پرواز خود را در یکی از فرودگاه‌های منطقه‌ی شینگن تعویض کنند.

۲. ویزای شینگن عادی نوع B نیز نوعی ویزای ترانزیت است که دارنده‌ی آن می‌تواند به ‌وسیله‌ی خودروی شخصی، اتوبوس و هواپیمای شخصی به مقصد یک کشور غیر شینگن، در حداکثر ۵ روز از چند کشور شینگن عبور کند.

۳. ویزای شینگن عادی نوع C نوعی ویزای کوتاه‌مدت است که به کمک آن می‌توان در یک بازه‌ی زمانی مشخص در کشورهای شینگن اقامت کرد.

ویزاهای ترانزیت فرودگاهی (نوع A) و ترانزیت (نوع B) چه تفاوتی با هم دارند؟

دارنده‌ی ویزای ترانزیت فرودگاهی به هیچ عنوان حق خروج از فرودگاه‌های بین‌المللی کشورهای شینگن را ندارد ولی دارنده‌ی ویزای ترانزیت می‌تواند به مدت ۵ روز از چند کشور شینگن عبور کند.

تفاوت بین ویزای شینگن چند ورودی (multiple-entry) و تک ورودی (single-entry) چیست؟

با ویزای تک ورودی در یک بازه‌ی زمانی مشخص فقط یک‌بار می‌توان وارد منطقه‌ی شینگن شد و به محض خروج از آن، ویزا اعتبار خود را از دست می‌دهد و حتی اگر محدودیت زمانی آن تمام نشده باشد نیز ورود دوباره به منطقه‌ی شینگن مجاز نیست. در حالی که با ویزای چند ورودی تا زمان پایان اعتبار می‌توان به دفعات به این منطقه وارد یا از آن خارج شد.

ویزای محدود شینگن چیست؟

ویزای محدود شینگن صرفا در کشور صادرکننده اعتبار دارد و دارنده‌ی ویزا فقط اجازه‌ی ورود به آن کشور یا در شرایط خاص به کشورهای دیگری که در هنگام درخواست ویزا مشخصا از آن‌ها نام برده است، دارد. ویزای محدود به‌جز موارد ذکرشده، در دیگر کشورهای شینگن به رسمیت شناخته نمی‌شود.

ویزای ملی شینگن چیست؟

ویزای ملی در دو نوع تک ورودی و چند ورودی صادر می‌شود. نوع تک ورودی برای افرادی مناسب است که با هدف و محدوده‌ی زمانی مشخص قصد اقامت در یکی از کشورهای شنیگن را دارند و بعد از این مدت می‌خواهند به کشور خودشان بازگردند. از طرف دیگر ویزای ملی چند ورودی به دارنده اجازه می‌دهد که بدون نیاز به هیچ مجوز یا ویزای دیگری به تمام کشورهای منطقه‌ی شینگن مسافرت کند.

آیا می‌توان با یک ویزای شینگن به بیش از یک کشور عضو پیمان شینگن مسافرت کرد؟

بعد از صدور ویزا و تا قبل از تمام ‌شدن اعتبار زمانی آن، دارنده‌ی ویزا می‌تواند در تمام منطقه‌ی شینگن تردد یا اقامت کند.

در چه محل‌هایی می‌توان برای اخذ ویزای شینگن درخواست داد؟

در همه‌ی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های کشورهای شینگن در سراسر دنیا. در صورتی که متقاضی قصد مسافرت به یک کشور خاص در منطقه‌ی شینگن داشته باشد باید درخواست خود را به مستقیما به سفارتخانه یا کنسولگری کشور مقصد ارائه کند.

برای سفر به بیش از یک کشور شینگن، در سفارتخانه کدام کشور باید درخواست ویزا را ارائه کرد؟

اگر هدف متقاضی مسافرت به بیش از یک کشور عضو پیمان شینگن است، توصیه می‌شود درخواست ویزا به سفارتخانه یا کنسولگری کشوری ارائه شود که متقاضی بیشتر مدت سفر را در آن خواهد گذراند. متقاضی باید این کشور را با عنوان مقصد اصلی خود معرفی کند.

شرایط اولیه‌ی درخواست ویزای شینگن به چه ترتیبی هستند؟

هر متقاضی ویزای کشورهای عضو پیمان شینگن حتما باید برای انجام مصاحبه‌ی حضوری و ارائه‌ی فرم درخواست ویزا به همراه همه‌ی مدارک ضروری بر اساس قوانین و مقررات، از سفارتخانه یا کنسولگری کشور مقصد وقت قبلی بگیرد. متقاضی حتما باید دارای پاسپورت معتبری باشد که از صدور آن کمتر از ۱۰ سال می‌گذرد و تا پایان اعتبار آن ۶ ماه باقی مانده است.

 ارائه‌ی چه نوع مدارکی برای درخواست ویزای شینگن ضروری است؟

برای آگاهی از مدارک لازم برای درخواست ویزای شینگن به مقاله زیر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

 از کجا می‌توان فرم درخواست ویزای شینگن را تهیه کرد؟

فرم درخواست ویزای شینگن را می‌توانید از اینجا دانلود کنید. این فرم در همه‌ی کشورهای منطقه شینگن فرمت یکسانی دارد.

چگونه باید فرم درخواست ویزای شینگن را پر کرد؟

فرم درخواست ویزا می‌تواند به صورت دست‌نویس یا تایپی پر شود. فرم حتما باید کاملا پر شود و هیچ جای خالی در آن نباشد. اگر متقاضی احساس می‌کند که پر کردن قسمتی از فرم درخواست شامل حال او نمی‌شود، باید جای خالی را با عبارت NA  (بدون جواب - No Answer) پر کند.

آیا متقاضی باید حتما مدارک موردنیاز را شخصا به سفارتخانه یا کنسولگری تحویل بدهد؟

بله. مدارک موردنیاز برای درخواست ویزا باید حتما توسط خود متقاضی و در جریان مصاحبه حضوری به مسافرت خانه یا کنسولگری ارائه شود.

آیا برای مصاحبه حضوری در هر زمان دلخواه می‌توان به سفارتخانه یا کنسولگری مراجعه کرد یا باید حتما وقت قبلی گرفته شود؟

این مسئله به ضوابط و مقررات سفارتخانه یا کنسولگری مورد نظر بستگی دارد ولی معمولا برای مصاحبه حضوری، گرفتن وقت قبلی از طریق ایمیل یا با تماس تلفنی ضروری است. با این حال برای حصول اطمینان و اطلاعات بیشتر باید با سفارتخانه یا کنسولگری موردنظر تماس گرفت.

در مصاحبه حضوری معمولا چه سؤالاتی پرسیده می‌شود؟

در این مصاحبه‌ها معمولا سؤالات شخصی در مورد وضعیت کنونی، انگیزه‌ی درخواست ویزا و سایر جزییات سفر پرسیده می‌شود که متقاضی باید با اطمینان و صداقت به آن‌ها پاسخ دهد.

گرفتن ویزای شینگن چقدر هزینه دارد؟

برای گرفتن ویزای شینگن مبلغی غیر قابل استرداد به عنوان هزینه‌های دولتی از متقاضی دریافت می‌شود که برای همه کشورهای شینگن مبلغی ثابت است.

این مبلغ برای انواع ویزای شینگن به این شرح است:

ویزای ترانزیت فرودگاهی: ۶۰ یورو

ویزای کوتاه‌مدت کمتر از ۹۰ روز: ۶۰ یورو

ویزای بلندمدت بیش از ۹۰روز: ۹۹ یورو

آیا ممکن است که برای درخواست ویزا به جز مدارک اجباری، مدرک دیگری نیز درخواست شود؟

بله. برای درخواست ویزای شینگن به جز مدارک اجباری و یکسان برای همه‌ی کشورها، ممکن است بسته به نوع ویزا چندین مدرک دیگر نیز از متقاضی درخواست شود.

آیا می‌توان قبل از صدور ویزای شینگن بلیت هواپیما خرید؟

نه. یکی از مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا پرینت رزرو بلیت هواپیما است ولی قطعی کردن خرید بلیت قبل از صدور ویزا به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود مگر به دلایل مختلف چاره‌ای جز این کار نباشد.

اگر متقاضی دوست یا خویشاوندی در کشورهای شینگن داشته باشد، چگونه می‌تواند وجود او را به سفارتخانه یا کنسولگری اثبات کند؟

اگر متقاضی برای ویزای شینگن توریستی ملاقات با دوستان و خویشاوندان ساکن در منطقه‌ی شینگن درخواست بدهد، چند مدرک دیگر باید برای اثبات این ادعا به درخواست ضمیمه شوند.

دعوت‌نامه‌ی رسمی از طرف دوست یا خویشاوند ساکن یکی از کشورهای شینگن.

اگر متقاضی شخصا هزینه‌های سفر خود را تأمین می‌کند، باید مدرکی برای اثبات تمکن مالی خود ارائه دهد ولی در صورتی که دوست یا خویشاوند متقاضی هزینه سفر را تقبل کند باید یک گواهی معتبر تأمین هزینه (مورد تائید رسمی مقامات محل اقامت دوست یا خویشاوند ساکن کشورهای شینگن) به مدارک درخواست ویزا ضمیمه شود.

اگر متقاضی شخصا هزینه‌های سفر خود را تأمین کند، نام، آدرس و کپی پاسپورت دوست یا خویشاوند ساکن یکی از کشورهای شینگن به مدارک درخواست ویزا اضافه می‌شود. در صورتی که دوست یا خویشاوند متقاضی شهروند رسمی کشورهای شینگن نباشد، ارائه‌ی کپی مجوز اقامت او الزامی است.

برای گرفتن ویزای شینگن متقاضی چقدر باید پول داشته باشد؟

فقط به مقدار لازم برای تأمین هزینه‌های رفت و برگشت، محل اقامت و مخارج روزمره در کشورهای شینگن در طول مدت سفر.

آیا در هنگام درخواست ویزای شینگن، ارائه‌ی کپی ویزاهای قبلی ضروری است؟

بله. در صورت وجود باید حتما ارائه شود.

بررسی و تائید درخواست ویزای شینگن چقدر زمان می‌برد؟

با وجود اینکه بررسی و تائید ویزا فقط به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان نیاز دارد ولی درواقع روال دریافت پاسخ توسط متقاضی وقت بسیار بیشتری می‌گیرد که معمولا ۱۴ روز و برای بعضی از کشورهای سخت‌گیر ۲۱ روز است.

آیا متقاضی می‌تواند در کشوری به جز محل اقامت خود برای گرفتن ویزای شینگن درخواست بدهد؟

بله. ولی در این صورت ارائه‌ی دلیل منطقی و قابل‌قبول برای این اقدام ضروری است.

برای تمدید اعتبار ویزای شینگن چه باید کرد؟

در صورت وجود دلایل قابل‌اثبات و مستند شخصی، شغلی، پزشکی یا سایر موارد، متقاضی می‌تواند به مؤسسات مربوطه در یکی از کشورهای شینگن مراجعه کرده و برای تمدید ویزا درخواست بدهد.

آیا برای گرفتن ویزای شینگن بیش از ۹۰ روزه به مدارک بیشتری نیاز است؟

بله. برای گرفتن ویزای طولانی‌مدت شینگن یا ویزای نوع D، با توجه به ماهیت سفر، به جز مدارک اجباری ارائه‌ی چندین مدرک دیگر نیز ضروری است.

اقامت دائمی به چه معنا است؟

اقامت دائمی مستلزم داشتن نوعی ویزا است که به دارنده اجازه می‌دهد، برای مدت نامحدود در کشوری به جز موطن خود اقامت کند. این شخص اصطلاحا مقیم نامیده می‌شود.

آیا با داشتن مجوز اقامت می‌توان به همه‌ی کشورهای شینگن مسافرت کرد؟

مجوز اقامت به دارنده اجازه می‌دهد که آزادانه و بدون نیاز به هرگونه ویزا یا مجوز دیگر، به همه‌ی کشورهای شینگن مسافرت کند ولی خروج و ورود دوباره به منطقه‌ی شینگن حتما باید با هماهنگی و آگاهی مسئولان مربوطه انجام شود.

اگر کشور مقصد در محل اقامت متقاضی سفارتخانه با کنسولگری نداشته باشد، برای درخواست ویزای شینگن چه باید کرد؟

در چنین شرایطی متقاضی می‌تواند درخواست خود را به سفارتخانه یا کنسول‌گری کشور دیگری که به عنوان نماینده و حافظ منافع کشور مقصد فعالیت می‌کند، ارائه دهد.  

آیا متقاضی زیر سن قانونی می‌تواند ویزای شینگن بگیرد؟

بله. ولی پدر و مادر یا قیم قانونی باید حتما فرم درخواست ویزا را امضا کنند. اگر والدین متقاضی از هم جدا شده باشند ولی حضانت فرزند به عهده هر دوی آن‌ها باشد، بازهم به امضای هر دو نیاز است. در صورتی که حضانت فرزند به عهده‌ی یکی از والدین باشد، فرم درخواست فقط توسط سرپرست قانونی (پدر یا مادر) امضا می‌شود.  

متقاضی به چه صورتی هزینه‌ی ویزای شینگن را پرداخت می‌کند؟

هزینه‌ی ویزا در سفارتخانه یا کنسولگری کشور مقصد، به صورت نقد یا از طریق کارت اعتباری و دبیت کارت پرداخت می‌شود.

آیا هزینه‌ی ویزای شینگن برای بزرگسالان و کودکان یکسان است؟

نه. هزینه ویزای شینگن برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو است و برای کودکان زیر ۶ سال هیچ مبلغی دریافت نمی‌شود.

بیمه مسافرتی چیست؟

هدف اصلی بیمه‌ی مسافرتی، پوشش کامل هزینه‌های درمانی در هنگام مجروح شدن یا بروز بیماری غیرمنتظره در طول سفر است. علاوه بر هزینه‌های درمانی، بیمه مسافرتی باید خسارت‌های ناشی از گم شدن یا صدمه دیدن لوازم مسافر در کشورهای مبدأ و مقصد و همین‌طور تمام مسیر را تأمین کند.

از کجا می‌توان بیمه مسافرتی تهیه کرد؟

قرارداد بیمه مسافرتی باید با مؤسسات معتبر بیمه و مورد تائید کشورهای شینگن برای تمام طول مدت سفر منعقد شود. بسته به نوع خدمات موسسه بیمه، قرارداد را می‌توان به صورت آنلاین و یا حضوری تنظیم کرد.

آیا همه مسافران منطقه‌ی شینگن به بیمه‌ی مسافرتی نیاز دارند؟

همه‌ی کسانی که برای محدوده‌ی زمانی مشخص قصد سفر به کشورهای شینگن دارند و برای هر نوع مسافرت از جمله سفرهای انفرادی، گروهی، گردشگری، تجاری و ...، باید حتما در تمام مدت حضور در منطقه‌ی شینگن تحت پوشش بیمه‌ی مسافرتی باشند.

آیا قرارداد بیمه‌ی مسافرتی هزینه‌ی صدمات ناشی از شرکت در ورزش‌های خطرناک را پوشش می‌دهد؟

نه. این مورد یکی از محدودیت‌های بیمه‌ی مسافرتی است. البته در قبال پرداخت هزینه‌ی بیشتر می‌توان قرارداد بیمه‌ای تهیه کرد که این مورد را پوشش بدهد.

دیدگاه ها  

    سفیران

    عضو کانال تلگرام کجارو شوید