قونیه مرکز استان قونیه در کشور ترکیه است. آرامگاه مولوی، شاعر پارسیزبان، در شهر قونیه قرار دارد که در کنار سایر جاذبههای متعدد این شهر، اوقات بهیادماندنی را برای هر گردشگری رقم خواهد زد.
قونیه که به شهر درویشهای مرید مولوی نیز مشهور است، در منطقه آناتولی مرکزی ترکیه قرار دارد. شهری که با آنکارا، ۲۲۵ کیلومتر فاصله دارد و بهعنوان پایتخت تمدن اسلامی از آن یاد میشود. قونیه طبق آمار سال ۲۰۱۶، جمعیتی معادل ۲٬۱۶۱٬۰۰۰ میلیون نفر داشته و هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه به شمار میرود. ارتفاع شهر قونیه از سطح دریا ۱۰۲۷ متر بوده که اکثر مساحت ۳۹ هزار کیلومترمربعی این شهر را فلات و دشت تشکیل میدهد.
قونیه از جمله شهرهای تاریخی ترکیه است که فرهنگ مشرق زمین را در خود حفظ کرده و مردم آن دیدگاههای مذهبی و اسلامی عمیقی دارند. از این شهر بهعنوان سنگر اسلام نیز یاد میشود و ساکنان آن هنوز هم متدینتر از سایر شهرهای ترکیه هستند.
آب و هوای شهر قونیه، سرد و نیمه خشک است، بهطوری که در تابستان، هوا نسبتا گرم و دمای متوسط آن به ۳۰ درجه سانتیگراد میرسد؛ هرچند که حداکثر دمای هوا در تابستان به ۴۰ درجه نیز رسیده است. در فصل زمستان میانگین دمای متوسط ۴٫۲ درجه سانتیگراد و کمترین درجه هوا به منفی ۲۶ درجه رسیده است که در سال ۱۹۷۲ ثبت شده بود.
تردد در شهر قونیه از طریق مینیبوسهای دولموش، اتوبوسهای شهری عمومی، تراموا و تاکسی امکانپذیر خواهد بود. از آنجا که تمامی مراکز گردشگری آن در مرکز شهر قرار گرفته است، بازدیدکنندگان میتوانند با پای پیاده از همه آنها دیدن کنند. با این حال میتوانید با تراموا از قلب شهر قدیمی علاءالدین به دانشگاه سلجوق در حومه شهر یا جاذبههای معروف دیگر دسترسی پیدا کنید.
آرامگاه و موزه مولانا، تپه علاالدین، موزه باستانشناسی، موزه آنتوگرافی، موزه آتاتورک، مسجد سلطان سلیم، موزه قویون اوغلی، مسجد عزیزیه، برج سلجوقی، مسجد دارالفنون، تربت و مسجد شمس تبریزی، مسجد علاالدین، دهکده سیله، بنای یادبود سهیدلری آبیدسی، مسجد شرف اوغلو، مدرسه و موزه مناره، پارک ژاپنی، باغهای مرام و قاره پینار از جاذبههای گردشگری قونیه به شمار میروند که در سفر به قونیه باید از آنها دیدن کنید.
از فستیوالها و رویدادهای جالب این شهر میتوان به مراسم بزرگداشت مولوی، جشنواره بینالمللی نصرالدین هوجا (ملا نصرالدین)، گردهمایی عکاسان ملی بی شِهیر، جشنواره گیلاس سفید، جشنواره سوئوک سو (Soguksu Festival)، جشنواره هندوانه، جشنواره توت فرنگی و جشنواره فرهنگ و برداشت (Harvest and Culture Festival) اشاره کرد.
در قونیه سعی کنید به رستوران مولانا، رستوران سیله کناک، رستوران کمو، سوماتچی، کباب بره علی بابا، هوزان اتلی اکمک، بلو لوکانتاسی، لکمهانه، هاجی شکرو و رستوران تریتچی سر بزنید که از رستورانهای معروف قونیه هستند.
در این مراکز خرید میتوانید سوغاتی یا خرید خود را انجام دهید: فروشگاه برادران درویش، مرکز خرید کنت، مرکز کوله سایت، ام وان، اوتلت نوادا و... سوغاتیهای این شهر عبارتاند از مجسمههای رقص سماع، شیرینی ترکی، لباسهای محلی، گردنبند مولانا، فرش و گلیم و پوشاک.
گالری عکسهای قونیه
دیدگاه