موزه لوور در تهران؛ نگاهی اجمالی به مراسم افتتاحیه
لحظاتی قبل از ساعت ۱۷ که زمان اعلامشده برای افتتاحیه بود، شاهد استقبال بینظیری از طرف مردم و مدیران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور و کارشناسان موزه بودیم و درهای آن به روی علاقهمندان به تمدن ایران و جهان گشوده شد.
بعد از حضور مدیر موزه لوور، وزیر امور خارجه فرانسه، دکتر مونسان، دکتر نوکنده رئیس موزه ملی ایران و بعضی از مقامات، این مراسم بهطور رسمی آغاز شد.
در چهارچوب این نمایشگاه موقت که برای مدت ۴ ماه در موزهی ملی ایران دایر است، بیش از ۵۰ اثر از تمدنهای باستانیِ چهار گوشهی جهان از موزهی لوور فرانسه به ایران منتقل شده است؛ آثاری از غرب آسیا، اروپا، شمال آفریقا و همچنین مجموعه نقاشیهایی ساختهی دست هنرمندان بزرگ اروپا.
ایده برگزاری چنین نمایشگاهی به سال ۱۳۹۴ شمسی برمیگردد. در آن سال در پی سفر ژاک لوک مارتینز، مدیر موزه لوور به تهران، توافقات اولیه برای نمایش مجموعه آثاری از موزه لوور در ایران انجام شد.
جبرائیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران توضیح دادند که این مجموعه از هشت بخش موزه لوور انتخاب شده و در چهار بخش اصلی با عناوین تولد یک مجموعه، تولد یک موزه، رویای جهانی شدن و یک موزه زنده، در موزه ملی ایران برگزار میشود. از شاخصترین آنها میتوان به پیکره «ابوالهول» از سنگ بازالت مربوط دورهی «فرعون هاکور» اشاره کرد که از بخش عتیقات مصر باستان در موزه لوور انتخاب شده است.
لازم به ذکر است که نمایشگاه موزه لوور در تهران، تاریخ شکلگیری لوور را در گذر زمان نشان میدهد.
بانک آینده بهعنوان بانک خصوصی ایرانی و دو شرکت فرانسوی توتال و رنو حامیان اصلی این نمایشگاه فرهنگی و بزرگ در ایران هستند.
آرش میلانی مسئول طراحی این نمایشگاه بوده و با توجه به حساسیت موضوع اشاره کرد که با توجه به رعایت استانداردها و جلب رضایت موزه لوور برای اولین بار، چنانچه در آینده قرار بر برگزاری مجدد نمایشگاهی در این سطح در ایران باشد، به مراتب نگرانیهای کمتری برای موزه لورر وجود خواهد داشت.
عکس: مجید آزاد
محمدرضا کارگر، مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی ایران استقبال بسیار زیادی از این نمایشگاه کرده و با اظهار امیدواری از دیپلماسی فرهنگی اشاره کردند که ما آثار فرهنگ و تمدن درخشان خود را بیشتر برای جهانیان نشان خواهیم داد؛ چراکه زبان فرهنگ از هر وسیله دیگری نافذتر و موثرتر است.