- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
موزه برادران امیدوار، یکی از موزههای مجموعه کاخ سعدآباد، از مشهورترین جاهای دیدنی تهران، است. ساختمان این موزه با قدمتی از دوره قاجار، در گذشته استراحتگاه بخشی از خدمه کاخ و سورچیان و محل نگهداری کالسکههای دربار بوده است. برادران امیدوار (عیسی و عبدالله)، اولین جهانگردان ایرانی، از سال ۱۳۳۳ خورشیدی سفر به دور دنیا را شروع کردند و امروزه دستاوردهای با ارزش و تاریخی آنها در موزه نگهداری میشود. موزه برادران امیدوار در سال ۱۳۸۲، در هفته جهانگردی افتتاح شد. در ادامه با ما همراه باشید تا با برادران امیدوار و این موزه بیشتر آشنا شوید.
هرآنچه باید درباره موزه برادران امیدوار بدانید:
موزه برادران امیدوار در مجموعه کاخ سعد آباد قرار دارد. این مجموعه در شمالیترین قسمت شهر تهران و روی کوهپایه توچال واقع شده است؛ منطقهای که در گذشته از بهترین ییلاقهای شهر تهران و مشرف به دره سرسبز دربند بوده و هوایی لطیف و طبیعتی پر درخت داشته است. کاخ سعدآباد در گذشته در میان باغها و خارج از محدوده شهری بود؛ اما امروزه با گسترش ساختوسازهای شهری درون شهر قرار دارد.
مجموعه کاخ سعد آباد از شرق به مناطق شمالی نیاوران، از غرب به ولنجک، از شمال به کوه توچال در رشته کوههای البرز و از جنوب به تجریش میرسد.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Msadegh Sansari
مجموعه کاخ سعد آباد در شمال تهران قرار دارد و از مسیرهای مختلف میتوان به آن دسترسی داشت. مجموعه کاخ سعد آباد دو ورودی در خیابانهای زعفرانیه و دربند دارد. ورودی زعفرانیه برای کسانی مناسب است که با خودروی شخصی به سعدآباد میروند؛ در حالی که ورودی دربند مناسب افرادی است که از وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنند.
مترو: با استفاده از خط یک مترو تهران به میدان تجریش بروید. از این ایستگاه حدود چهار کیلومتر تا مجموعه سعدآباد راه دارید. شما میتوانید با تاکسیهای میدان دربند در ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس جنب مترو یا تاکسیهای ایستگاه آصف در ضلع غربی میدان تجریش، خود را به مجموعه سعد آباد برسانید. البته پس از پیاده شدن از تاکسی باید حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی کنید.
اتوبوس: شما میتوانید از خطوط اتوبوسرانی مختلفی خود را به میدانهای تجریش و قدس برسانید.
بیآرتی: شما میتوانید با خط هفت بیآرتی (میدان راهآهن- پایانه تجریش) خود را به میدان تجریش برسانید.
تاکسی: از پایانههای تاکسی در سراسر شهر تهران میتوانید خود را به میدان تجریش برسانید.
ماشین شخصی: برای رسیدن به این مجموعه از طریق نزدیکترین مسیر خود را به خیابان زعفرانیه برسانید و سپس وارد خیابان طاهری در ضلع شرقی و بخش میانی خیابان شهید فلاحی یا همان زعفرانیه شوید. ورودی زعفرانیه بهدلیل برخورداری از جای پارک بیشتر، ورودی بهتری برای افرادی است که با ماشین شخصی به سعدآباد میروند.
اگر ساکن شرق تهران هستید، از طریق بزرگراه شهید قاسم سلیمانی (رسالت)، در مسیر شرق به غرب تا بزرگراه مدرس بروید و سپس وارد آن شوید. پس از رسیدن به پل پارک وی، وارد خیابان ولیعصر شوید.در مسیر جنوب به شمال خیابان ولیعصر پس از طی مسافتی کوتاه، به خیابان میر شریفی در سمت چپ خود میرسید؛ خیابانی که از طریق خیابان شادیانه شما را به مقدس اردبیلی میرساند. در اولین چهارراه بهسمت چپ وارد خیابان پسیان و سپس وارد اولین خیابان سمت راست به نام پرزین بغدادی شوید. در انتهای خیابان بغدادی، سه راه را بهسمت چپ بپیچید تا به خیابان زعفرانیه برسید. از زعفرانیه که به خیابان طاهری وارد شوید، پس از فاصلهای کوتاه، تابلوها و دیوار مجموعه سعد آباد را خواهید دید. شما همچنین میتوانید از طریق بزرگراه زینالدین یا اتوبان صدر نیز خود را به خیابان ولیعصر برسانید.
اگر ساکن غرب تهران هستید، در بزرگراه حکیم، همت یا آبشناسان در مسیر غرب به شرق تا اتوبان چمران برانید؛ سپس وارد این اتوبان شوید و تا رسیدن به خروجی مقدس اردبیلی مسیر را ادامه دهید. از خیابان مقدس اردبیلی وارد خیابان ثارالله در سمت چپ شوید و تا بلوار بهزادی ادامه دهید. در انتهای بلوار بهزادی به میدان آصف و از طریق خیابان آصف به زعفرانیه و خیابان طاهری میرسید.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Mahdi P
موزه برادران امیدوار یکی از جالبترین و دیدنیترین موزه های ایران است. شاید شما قبل از ورود به کاخ سعدآباد و انتخاب موزههایی که قصد دیدن آنها را دارید حتی نام این موزه را نشنیده باشید و برای اولین بار نام برادران امیدوار را در فهرست فروش بلیطهای کاخ سعد آباد دیده باشید.
موزه برادران امیدوار اولین موزه انسانشناسی در ایران است که پس از عملیات مرمت و بازسازی یک ساله در روز پنجم مهرماه ۱۳۸۲ در هفته جهانگردی در مجموعه سعدآباد افتتاح شد. اگر با برادران امیدوار، نخستین جهانگردان ایرانی که با کمترین امکانات و شجاعتی مثالزدنی به دور دنیا سفر کردند، آشنا نیستید به شما توصیه میکنیم حتما سری به موزه برادران امیدوار در کاخ سعدآباد بزنید.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: پوریا تقدیری
معماری و ساخت موزه برادران امیدوار مربوط به دوره قاجار است. این ساختمان یکی از قدیمیترین و زیباترین ساختمانهای مجموعه سعدآباد است. این موزه دارای چهار اتاق با نمای آجری قرمزرنگ و گچبریهای زیبا است و در گذشته کالسکهخانه و استراحتگاه سورچیها بوده است.
موزه برادران امیدوار حاوی اشیایی است که این دو برادر از سراسر دنیا جمعآوری کردند و با خود به ایران آوردند. بازدید از این اشیا، از سر بریده واقعی انسان گرفته تا جمجمه میمون و شامپانزه و عاج و پای فیل، باعث حیرت بازدیدکنندگانی میشود که پیش از بازدید، کمتر از وجود چنین گنجینه گرانبهایی در کشورمان خبر دارند.
در موزه برادران امیدوار تعدادی از تصاویر ثبت شده توسط این دو برادر در کشورهای مختلف دنیا به نمایش در آمده است. حضور در این موزه باعث میشود که پس از خروج از آن خاطرهای فراموشنشدنی در ذهن شما ثبت شود و حس کنید که سفری کوتاه به دور دنیا و البته گذشته داشتهاید.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: محسن احمدی
موزه برادران امیدوار سه نگارخانه دارد که در دو نگارخانه آن آثار اهدایی برادران امیدوار به معرض نمایش گذاشته شده است. این آثار حاصل سفرهای این دو برادر و عکسهای آنان است. این اشیا از قارههایی چون آفریقا، آسیا، آمریکا و استرالیا جمعآوری شده است. نگارخانه سوم اتاق نمایش فیلم است که در آن فیلم سفر و اسلاید گرفته شده توسط این دو برادر به نمایش درمیآید.
نقشه مسیر سفرهای دو برادر، مجموعه تصاویری از ۹۹ کشور مختلف، اشیای شگفتانگیز و ترسناک مانند سر بریده انسان، جمجمه میمون، ادوات موسیقی قبایل، فسیلها و مرجانهای مربوط به میلیونها سال پیش و ابزار شکار بومیان آمازون و اسکیموها، از جمله آثاری هستند که در موزه برادران امیدوار به نمایش درآمدهاند.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: محمدمهدی محمدزاده
اولین جاذبهای که پس از ورود به محوطه موزه برادران امیدوار توجه شما را جلب میکند، یک دستگاه خودرو سیتروئن و یک دستگاه موتورسیکلت «ماچلس» (Matchless) ۵۰۰ سی سی است؛ اتومبیل و موتورهایی که برادران امیدوار با آنها به نقاط مختلف دنیا سفر کردند.
عیسی و عبدالله امیدوار، دو برادر جهانگرد ایرانی (متولد ۱۳۰۸ و ۱۳۱۰ در دروازه دولاب تهران) بودند. عیسی امیدوار علاقه شدیدی به کوهنوردی داشت. او به عضویت باشگاه نیروراستی در آمد و به قلل مختلف ایران صعود کرد. وی در این صعودها به مشاهده و شناخت ابزارآلات انسانهای غارنشین پرداخت؛ مشاهداتی که سبب شد برادران امیدوار به فکر جهانگردی و سفر به دور دنیا بیفتند. دیدار با «نیوبل»، دوچرخهسوار فرانسوی، که قصد سفر از پاریس تا «سایگون»، پایتخت ویتنام، را داشت، سبب شد تا علاقه این دو برادر به جهانگردی دوچندان شود. شرکت در مسابقات دوچرخهسواری بین شهرها و کشورها، از دیگر سرگرمیهای برادران بود.
منبع عکس: bama.ir. عکاس: نامشخص
برادران امیدوار پس از سه سال مطالعه در سال ۱۳۳۳ خورشیدی سفر خود را به دور دنیا از خانه پدری واقع در خیابان سیمتری نظامی، خیابان طوسی تهران با دو دستگاه موتورسیکلت و با بودجه حدود ۹۰ دلار آغاز کردند. آنها با برگزاری نمایشگاههایی از دستاوردهای سفر به نقاط مختلف دنیا، نوشتن مقالات برای نشریات معتبر جهان و برگزاری سخنرانی در بزرگترین دانشگاههای دنیا، موفق شدند بقیه هزینه سفرهای خود را تامین کنند. این دو برادر بهعنوان مشهورترین جهانگردان تاریخ ایران و همچنین بهعنوان نخستین آسیاییهایی شناخته میشوند که هم به قطب شمال و هم قطب جنوب سفر کرده است. آنها این سفرها را بهمنظور تحقیق و مطالعه درباره زندگی انسانهایی که در روزگار امروزی بهصورت بدوی و دور از تمدن زندگی میکردند و همچنین معرفی کشور ایران به مردم جهان صورت دادند.
برادران امیدوار در ابتدای سفر هفت ساله خود، موتورسیکلت «مچلس» انگلیسی داشتند که روی گلگیر چرخ جلوی آن شعار «همه متفاوت، همه خویشاوند» نوشته شده بود. آنها در سفر اول خود از موتورسیکلت استفاده کردند تا بتوانند به کوههاو مناطق صعبالعبور دسترسی پیدا کنند. مسیر سفر اول آنها بهترتیب در کشورهای افغانستان، پاکستان و هند و سپس تبت، آسیای جنوب شرقی و استرالیا بود. سپس آنها با گذشتن از اقیانوس آرام به آلاسکا، آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و جنوبی سفر کردند و در نهایت با گذر از اقیانوس اطلس وارد اروپا شدند.
منبع عکس: bama.ir. عکاس: نامشخص
برادران امیدوار در سال ۱۳۴۰ و در پایان سفر اول خود، یک اقامت سه ماهه در اروپا داشتند. برادران امیدوار در پایان سفر اول خود در اروپا با رسانههای مختلفی مصاحبه و مقالات تحقیقی و پژوهشی خود را به مراکز تحقیقاتی اروپایی ارائه کردند. آنها از این راه توانستند هزینه سفر دوم خود به آفریقا را تامین کنند. شرکت سیتروئن در این سال، یک خودروی ون دو سیلندر را برای سفر به آنها اهدا کرد. آنها با این خودرو از جنوب غربی ایران وارد کویت و سپس عربستان شدند و پس از زیارت کعبه، سفر خود به آفریقا را آغاز کردند.
سفر به قطب جنوب، دستاورد بعدی برادران امیدوار است. این سفر در زمانی که آنها در شیلی در بندر «وال پارائیزو» بودند، میسر میشود؛ البته به کمک نیروی دریایی شیلی و تنها برای یکی از برادرها، عبدالله.
عبدالله امیدوار در مصاحبهای گفت:
یکی از اتفاقهای جالب این بود که وقتی ما تهران را ترک میکردیم، هنوز مردم تلویزیون نداشتند. حداقل در خانواده و همسایههای ما، کسی تلویزیون نداشت. چند سال بعد از آغاز سفرها، برای نخستین بار تلویزیون وارد خانههای مردم تهران شده بود. آن موقع کشورهای دیگر تلویزیون داشتند و وقتی ما وارد شهر و کشوری میشدیم، دوربینها را میدیدیم که از ورود ما فیلمبرداری میکردند و گاهی مصاحبه میکردیم و در جلسات دیدار ما با شخصیتهای مهم، گاهی دوربینهای فیلمبرداری حضور داشتند. تلویزیون دیرتر از شهرهای اروپایی به تهران رسید. از دوستان و آشنایان شنیده بودیم که وقتی ما را در تلویزیون ایران نشان داده بودند، مادرم تلویزیون را بغل کرد و چون دستش بهصورت ما نمیرسید، شیشه تلویزیون را نوازش کرده و بوسیده بود.
برادران امیدوار درمجموع از ۹۹ کشور در پنج قاره دیدن کردند.
منبع عکس: bama.ir. عکاس: نامشخص
برادران امیدوار در سال ۱۳۴۳ خورشیدی از سفر به ایران بازگشتند. اما مدتی بعد عبدالله به شیلی رفت و با زنی به نام لوئیزا ازدواج کرد. آنها صاحب دو پسر به نامهای ادواردو و امیلیو شدند. عیسی امیدوار نیز در تهران، مسئولیت رسیدگی به امورات موزه برادران امیدوار و چاپ کتاب و بقیه امور را بر عهده گرفت. عبدالله امیدوار در شیلی بنیادی تاسیس کرد که امروز، بزرگترین آرشیو فیلم مستند کشور شیلی را دارد. عبدالله در شیلی بارها میزبان جهانگردان ایرانی و خارجی بود و همیشه میگفت راز طول عمرش، نخوردن شکر و نمک و چربی است. وی بر این باور بود که حداقل ۱۰۰ سال زنده میماند تا کارهایش را تمام کند؛ اما متاسفانه در ۹۱ سالگی فوت کرد.
برادران امیدوار در سفرهای خود همواره از مشاهدات خود تصویربرداری میکردند. فیلمهای مستند آنان در زمان خود از شبکههای تلویزیونی کشورهای گوناگون جهان پخش میشد. ٰاولین فیلم تهیه شده توسط برادران امیدوار، مربوط به «ابوریجینیها» (بومیان استرالیا) است؛ افرادی که کماکان به شیوه ۲۵۰۰ سال قبل زندگی میکنند. این فیلم فاقد صدا، توسط دوربین کوکی رولیکس با سه لنز متفاوت گرفته شد که برادران امیدوار، آن را از سیدنی خریده بودند.
تهیه فیلم ۱۶ ساعته از سفر و اولین فیلم رنگی از کعبه از دیگر دستاوردهای مهم برادران امیدوار بود. آنها همچنین مجموعهای منحصربهفرد از دستنوشتهها و امضاهای شخصیتهای سرشناس سیاسی و فرهنگی جهان جمعآوری کردند که در طول سفرهای خود با آنان ملاقات داشتند.
منبع عکس: omidvarbrothers.ir
در ایران فیلم مستند «عجایب مسافرت برادران امیدوار»، که در سینماها نمایش داده میشد، از سال ۱۳۴۴ تا ۱۳۴۸ مشمول بخشودگی ۲۰ درصد عوارض شهرداری بود تا درآمد آن به تاسیس موزه تاریخ طبیعی اختصاص یابد.
برادران امیدوار ماجراهای سفر خود را در کتابی به نام «سفرنامه برادران امیدوار» منتشر کردند. اولین چاپ این کتاب در سال ۱۳۴۳ و جدیدترین چاپ آن مربوط به سال ۱۳۹۰ است. بخشی از نوشته های سفرنامه به قلم عیسی امیدوار چنین است:
سال ۱۳۳۳، سال آغاز سفر پرخطر ما دو برادر بود. این سفر که ۱۰ سال به درازا کشید، در زمانی انجام شد که امکانات سفر قابل مقایسه با جهان امروز نبود، بیشترین دوران سفرهای ما در شگفتانگیزترین مناطق پنج قاره جهان و در سختترین شرایط انجام گرفت.
ما از مدار قطبی شمال آمریکا و کانادا تا سرزمین آتش را که در جنوبیترین بخش قاره آمریکا قرار دارد، در گذر ۹ سال زیر پا گذاشتیم و در این مدت، لحظه لحظههای زندگیمان را به دیدن، اندیشیدن و تجربهاندوزی گذراندیم و بیشتر از همه درباره نخستین بومیانی که در گذشته دور به آمریکا آمده و در آنجا ماندگار شده بودند، به پژوهش پرداختیم. از شهرهای کوچک و بزرگ کشورهای دنیا که گذشتیم، در بسیاری از کالجها و دانشکدههای مهم، درباره آنچه در جایجای جهان دیده بودیم، سخنرانی کردیم و فیلمهایی را که با سختجانی بسیار تهیه کرده بودیم، برای آنان به نمایش گذاشتیم و اینچنین بود که صدها مقاله مصور که چکیده تحقیقات ما بود، در بزرگترین مجلات و روزنامههای کشورهای دنیا به چاپ رسید و نام ما بهعنوان دو جهانگرد ایرانی بر سر زبانها افتاد .
ما با بیشتر روسای جمهور، نخست وزیران، پادشاهان و شخصیتهای فرهنگی کشورهای جهان دیدار و با آنان به صحبت نشستیم. در پایان این سفر درازمدت، برادرم عبدالله در کشور شیلی اقامت گزید و هماکنون نهتنها سردبیری دو مجله سینمایی و سیاحتی را در شهر سانتیاگو بر عهده دارد، بلکه او با پایهگذاری یکی از بزرگترین مراکز سینمایی، نام ایران را در آن دیار نیز پرآوازه ساخته است، اما من «عیسی» پس از بازگشت، در میهنم ایران عزیز رخت اقامت افکندهام و برای همیشه در اینجا خواهم ماند، اگرچه اندیشههایم همواره در افقهای دوردست و در سرزمینهایی در چرخش است که با نمادهای سحرآسای خود هر لحظه به امیدواران امیدهای تازهای میبخشند.
برادران امیدوار در سفر ۱۰ ساله خود به دور دنیا از کشورهای مختلف و قبایل زیادی دیدن کردند، با مردم آنها زندگی کردند، با آداب و رسوم آنها آشنا شدند و حتی در بعضی نقاط جان خود را به خطر انداختند.
یکی از عجیبترین هدایایی که به برادران امیدوار داده شده، یک سر بریده واقعی بوده که توسط رئیس قبیله «جیبارو» به آنها اهدا شده است. این قبیله یکی از وحشیترین قبیلههای آمازون در اکوادور آمریکای جنوبی است. این قبیله بعد از اینکه به قبیلههای دیگر حمله میکرد و در صورت پیروزی، زنان آن قبیله را به اسارت میگرفت و مردان را با خود به قبیله میبرد، پس از برگزاری یک جشن و نوشیدن مشروبات خاص خود، شروع به بریدن سر مردان به اسارت در آمده میکرد.
سر بریده شدهای که به برادران امیدوار داده شده است، نیز سر یکی از همان اسیرهای بخت برگشته بوده که در نبرد با قبیله جیبارو شکست خورده بودند. مردان جیبارویی پس از بریدن سر مردان اسیر، پوست سر را از فرق سر تا پشت گردن باز میکردند و بهطور ماهرانهای داخل سر را خالی میکردند؛ بهطوری که جمجمه و دندانها و پس از آنها استخوان بینی و چشمها را از سر خارج میکردند و لبها را میدوختند تا اسرار قبیله را به ارواح خبیث نگویند. سپس پوست سر را میدوختند و آن را بهمدت سه روز در داخل یک محلول گیاهی قرار میدادند. پس از سه روز داخل سر یک مشت شن گرم میریختند و با این کار پوست سر به سرعت کوچک میشد و سپس آن را دودی میکردند تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. این قبیله سرهای شکار شده را نشان قدرت خود میدانستند و به گردنها و چادرهایشان میآویختند.
عبدالله امیدوار در پایان ماجراجویی ۱۰ ساله در آفریقا، قطب جنوب، آسیا، قطب شمال، اروپا، آمریکا و استرالیا، در کشور شیلی ساکن شد و به حرفه سینما پرداخت و به یکی از نمادهای سینمای شیلی تبدیل شد. طبق اطلاعیه مرکز فرهنگی لاموندا در سانتیاگو شیلی وی در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۱ در سن ۹۱ سالگی در کشور شیلی درگذشت.
گفتنی است عیسی امیدوار پس از پایان آن سفرها به ایران بازگشت. وی در حال حاضر ساکن تهران و در قید حیات است.
منبع عکس: komodaa.com. عکاس: نامشخص
مجموعه کاخ موزه سعد آباد (موزه برادران امیدوار) در روزهای ۱۴ خرداد (رحلت امام خمینی (ره))، ۲۱ رمضان (شهادت امام علی (ع))، ۲۵ شوال (شهادت امام جعفر صادق (ع))، ۲۸ صفر (رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع)) و روزهای تاسوعا و عاشورا تعطیل است.
برای بازدید از موزه برادران امیدوار به حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: میثم تبریزی
برای تهیه بلیط اینترنتی مجموعه سعدآباد میتوانید به اپلیکیشن تاپ مراجعه کنید. توجه داشته باشید که برای ورود به کاخ سعدآباد باید حتما هزینه ورودی را بپردازید و برای ورود به هر موزه یا کاخ باید بلیط جداگانه بخرید.
گردشگران همچنین میتوانند بلیط مجموعه سعد آباد را از طریق گیشه این مجموعه نیز بهوسیله کارت بانکی تهیه کنند. برای اطمینان از باز بودن مجموعه کاخ سعد آباد بهتر است پیش از مراجعه با شماره تلفنهای مجموعه سعد آباد تماس بگیرید.
هزینه بلیط موزه برادران امیدوار در سال ۱۴۰۳، برای گردشگر ایرانی ۲۰,۰۰۰ تومان و ورودی مجموعه سعدآباد برای گردشگر ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان است.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Brad M.
کاخ شهوند یا کاخ سبز در قسمت شمال غربی مجموعه تاریخی و فرهنگی سعد آباد قرار دارد. این کاخ در ابتدا، ساختمانی نیمهکاره با مالک شخصی بود و خارج از محدوده کاخهای سلطنتی قرار داشت؛ تا زمانی که رضاخان آن را خریداری کرد و کاخ شهوند را ساخت.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Yanko G
طبقه همکف کاخ سبز محل زندگی و دفتر کار رضا شاه پهلوی و زیرزمین آن انبار شاه بوده است. از مهمترین وسایل تاریخی موجود در این ساختمان میتوان از سرویس مبلمان غذاخوری مجلل در تالار کاخ، ظروف نفیس چینی و سرامیک و نقره ایتالیایی، قالی مشهد ۷۰ متری، مبل کوبلن دوز کار دست از زمان قاجار، میز کار فرانسوی وسط تالار، مبلمان مربوط به دوره لویی شانزدهم فرانسه، دو میز کنسول از زمان ناپلئون بناپارت و پرده نقره فام با چوب پرده منبت کاری شده در تالار نام برد.
کاخ سفید یا کاخ ملت با نمایی سفید، بزرگترین کاخ مجموعه سعد آباد به شمار میآید؛ کاخی که محل زندگی محمد رضا شاه پهلوی و همسرش فرح در تابستان بوده است. ساخت این کاخ در سال ۱۳۱۰ خورشیدی به دستور رضا شاه آغاز شد و پنج سال به طول انجامید.
کاخ ملت همچنین دفتر کار محمد رضا شاه پهلوی بود و امور اداری و تشریفاتی دربار نیز در آن انجام میشد. پردههای بزرگ رنگ روغن اثر استاد حسین بهزاد و شاگردان وی، فرشهای نفیس ایرانی، سفالینههای تاریخی، کریستالهای با ارزش، لوسترها و چلچراغهای اروپایی و میز تحریر متعلق به ماری آنتوانت، ملکه پیشین فرانسه از آثار تاریخی مهم در این کاخ هستند.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: بهنام صمدی
اگر تاکنون از موزه برادران امیدوار دیدن کردهاید، تجربههای و نظرات خود را با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسندگان: علیرضا کیخا و نگین توکلی