- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
تنگه میشینه مرگ فیروزکوه جاذبهای دیدنی و خاص در شمال شرق استان تهران و منطقه لاسک فیروزکوه است. این تنگه در دل رشتهکوههای البرز جا خوش کرده است و رودخانهای خروشان از میان آن میگذرد.
مجموعهای از جاذبههای طبیعی همچون تنگه سنگی، رودخانه، آبشار، دریاچه و چشمه در محدوده دریاچه لزور و تنگه میشینه مرگ وجود دارد. اگر از شلوغی و دود و دم شهر خسته شدهاید و بهدنبال مقصدی طبیعی و زیبا برای گردشی یک یا چندروزه هستید، تنگه لاسک فیروزکوه را فراموش نکنید.
میشینه مرگ نام تنگهای زیبا و کوهی باشکوه در مرز میان دو استان تهران و مازندران است. تنگه میشینه مرگ در محدوده استان تهران و شهرستان فیروزکوه و قله میشینه مرگ در محدوده استان مازندران و بخش بندپی شرقی از شهرستان بابل قرار دارد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ارشیا محلوجیان
تنگه میشینه مرگ و دریاچه لزور مهمترین جاذبههای طبیعی منطقه لزور فیروزکوه هستند. تنگه میشینه مرگ در حدود ۱۷۰ کیلومتری شمال شرق تهران، ۴۵ کیلومتری شمال غرب فیروزکوه و سه کیلومتری شمال غرب روستای لزور قرار دارد.
پیمایش مسیر تنگه میشینه مرگ و دریاچه لزور فیروزکوه تجربهای بینظیر از یک طبیعتگردی مهیج است که البته نیاز به آمادگی بدنی دارد. رودخانه فرح رود از میان تنگه میشینه مرگ فیروزکوه میگذرد. چشمههای متعدد و پرآب زیر سد و مسیر تنگه سرچشمههای اصلی این رودخانه هستند.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: sabataheri۱۲۷۷
روستای لزور دسترسی مناسبی به تهران دارد. برای بازدید یک روزه از تنگه میشینه مرگ و دریاچه لزور باید صبح زود دل به جاده بزنید. از تهران تا روستای لزور حدود سه ساعت رانندگی پیش روی شما است. از شرق تهران و از طریق بزرگراه شهید بابایی وارد آزادراه تهران پردیس (آزادراه شهید قاسم سلیمانی) شوید؛ با رسیدن به بومهن بزرگراه کنارگذر جنوبی بومهن را در پیش بگیرید.
برای دسترسی به روستای لزور بعد از بومهن وارد جاده فیروزکوه (جاده ۷۹) شوید. در جاده از امین آباد و هرانده بگذرید تا به منطقه نمرود برسید. بعد از پمپ بنزین نمرود (۱۰ کیلومتر قبل از فیروزکوه)، در دوربرگردان دور بزنید و وارد جاده فرعی سمت راست (جاده لاسم - فیروزکوه) شوید. این مسیر فرعی پل ارتباطی دو جاده مهم تهران - شمال، یعنی جادههای فیروزکوه و هراز است. جاده لاسم - فیروزکوه در میان طبیعتگردان و کوهنوردان به جاده لاسم یا لاسک معروف است و منطقه نمرود (در جاده فیروزکوه) را به منطقه پلور در (جاده هراز) وصل میکند.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مرتضی کاظمی؛ ابتدای مسیر پیادهروی و دورنمای روستای لزور فیروزکوه
از خروجی جاده لاسم - فیروزکوه (در منطقه نمرود) تا روستای لزور حدود ۳۵ کیلومتر مسیر پیش روی شما است. در این جاده تا روستای «وشتان» پیش بروید؛ بعد از این روستا به سه راهی میرسید. تابلوی روستای ارجمند و لزور مسیر را به شما نشان میدهد. وارد مسیر سمت راست (جاده ارجمند) شوید و در راستای شمال حرکت کنید. با گذر از روستاهای ارجمند و «اهنز» به روستای زیبای لزور میرسید. جاده تا روستای لزور آسفالته است و وضعیت مناسبی دارد.
از روستای لزور دو مسیر برای دسترسی به دریاچه لزور وجود دارد. مسیر اول مسیر خودرویی است و از جنوب شرق روستا آغاز میشود. مسیر دوم در شمال غرب روستا (کوچه لاسک) قرار دارد، از تنگه میشینه مرگ (تنگه لاسک) میگذرد و تنها با پای پیاده میتوان از آن عبور کرد. مسیر تنگه میشینه مرگ زیباییهای بسیاری دارد و از حاشیه رودخانه پرآب فرح رود میگذرد. در این مسیر باید بارها از عرض رودخانه بگذرید و گاهی چندین متر را در رودخانه طی کنید.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: mehrasa Oladzad (mehroasa)؛ ابتدای مسیر خودروی روستای لزور تا دریاچه سیاهرود
مناطق امن متعددی در روستای لزور برای پارک خودروی شما وجود دارد. برای عبور از تنگه میشینه مرگ و بازدید از دریاچه لزور پس از پارک خودرو و برداشتن کوله و تجهیزات وارد کوچه لاسک شوید. در ابتدا از میان باغات سرسبز حاشیه روستا گذر میکنید. ابتدای مسیر خاکی و با شیب ملایم و متوسط خواهد بود.
امامزاده لزور (امامزاده خوشنام) در فاصله کمی از ابتدای تنگه لاسک قرار دارد. بسیاری از گردشگران قبل از ورود به تنگه در دوراهی، مسیر راست را در پیش میگیرند تا از این بنای مذهبی دیدن کنند. این امامزاده در دل سنگ ساخته شده است و مورد احترام اهالی روستا است. یک سرویس بهداشتی و یک چشمه آب در کنار امامزاده لزور وجود دارد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سید ادریس نوربخش
در طول مسیر روستا تا دریاچه لزور در حاشیه رودخانه فرح رود حرکت کنید؛ در این مسیر رودخانه بهترین راهنما خواهد بود. امکان عبور خودرو تا ابتدای دره (از طریق یک جاده خاکی) وجود دارد. قبل از دره میشینه مرگ و در ارتفاع حدود ۲,۵۵۰ متری از سطح آبهای آزاد، به مکان مناسبی برای کمپ موقت و صرف صبحانه (در کنار رودخانه) میرسید. ابتدای تنگه یک سد کوچک تاسیسات آبی (بتنی) قرار دارد که باید از آن بگذرید. در ادامه کفشهای خود را با صندلهای مخصوص کوهنوردی و گذر از آب تعویض کنید و وارد تنگه شوید.
در ابتدای مسیر تنگه لاسک فیروزکوه، باید از شیب ملایم و عرض رودخانه عبور کنید؛ در ادامه از سمت چپ رودخانه (در میان تنگه) بگذرید. حجم آب در سالهای مختلف و فصول چهارگانه متفاوت است. در زمان پرآبی رودخانه کل عرض دره را میپوشاند و باید برای عبور از تنگه از میان آب بگذرید.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: A.P.G.N؛ ابتدا و ورودی تنگه لاسک فیروزکوه
ریزش سنگهای ریز و درشت سبب شکلگیری چندین آبشار در میانه تنگه لاسک فیروزکوه شده است. دو آبشار اصلی در این میان وجود دارند که برای عبور از آنها به آمادگی بدنی و البته کمک همنوردان نیاز خواهید داشت.
با عبور از پاکوب سمت راست آبشار دوم، با دشت وسیع، سرسبز و زیبایی روبهرو میشوید. در دوراهی این دشت وارد دره سمت چپ شوید. در انتهای این دره به «دشت معجز چشمه» میرسید. دلیل این نامگذاری، جوشش چشمه پرآب و دائمی معجز چشمه است. این چشمه یکی از منابع اصلی تامین آب رودخانه فرح رود محسوب میشود. چشمه «دوبرار» دیگر منبع آب جاری در این دشت است. طبیعتگردان بطریهای خود را از آب پاک، زلال و قابل شرب این چشمهها پر میکنند.
با رسیدن به دشت معجز چشمه (در ارتفاع حدود ۲,۹۰۰ متری از سطح آبهای آزاد) کفشهای خود را به پا کنید. بسیاری از کوهنوردان قبل از صعود به قله میشینه مرگ در دشت معجز چشمه کمپ میزنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ارشیا محلوجیان؛ آبشار میشینه مرگ
اگر قصد پیمایش مسیر از روستای لزور تا تنگه میشینه مرگ و دریاچه لزور را دارید، حتما در قالب گروه و بههمراه فرد آشنا به مسیر راهی منطقه شوید. دنبال کردن ترک میشینه مرگ و بههمراه داشتن فایل جی پی اس مسیر روستای لزور- میشینه مرگ - دریاچه لزور، در این پیمایش بسیار مفید خواهد بود و خطرات احتمالی این طبیعتگردی را کاهش میدهد.
از روستای لزور تا انتهای تنگه میشینه مرگ حدود چهار تا پنج ساعت پیمایش و پیادهروی در طبیعت پیش روی گردشگران خواهد بود. از انتهای تنگه میشینه مرگ تا معجز چشمه نیز تنها حدود ۱۵ دقیقه پیادهروی لازم است. این زمانها تقریبی هستند و به توان بدنی اعضای گروه بستگی دارند.
منبع عکسها (از راست به چپ): ویکی لاک (عکسهای اول و دوم) و گوگل مپ (عکسهای سوم و چهارم)؛ عکاسها: سید مرتضی کاظمی، رسول رضایی، عزتالله کریمی، حمید ابراهیم خوانی
تنگه میشینه مرگ از جاذبههای بکر و از جاهای دیدنی استان تهران است. این تنگه در منطقه لاسک قرار دارد و رودخانه فرح رود از میان آن میگذرد؛ بههمین جهات با نامهای تنگه لاسک و تنگه فرح رود نیز شناخته میشود.
درجه سختی عبور از تنگه میشینه مرگ متوسط روبهبالا (چهار از ۶) است و عبور از آن نیاز به آمادگی بدنی و تجربه طبیعتگردی سبکتر دارد. عبور از میان رودخانه خروشان با آب سرد این پیمایش را کمی سخت میکند. سنگهای ریز و درشت بسیاری در میانه تنگه وجود دارند؛ سطح غالب این سنگها مرطوب و لیز است و عبور از آنها نیازمند دقت، صبوری و کمک همنوردان خواهد بود. لبههای تیز و برنده سنگهای کف رودخانه اجازه عبور بدون پاپوش (دمپایی یا کفش) را نمیدهند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ارشیا محلوجیان
در هنگام عبور از تنگه میشینه مرگ عطر پونه و گلپر مشام را نوازش میدهد، خنکای هوا حس خوشایندی القا میکند و مناظر باشکوه دره و آبشارهای آن تحسین انسان را برمیانگیزد. در بخشی از قسمتهای تنگه مسیر بسیار باریک میشود و همین موضوع هیجان این پیمایش را دو چندان میکند. در قسمتهایی از تنگه گیاهان خودرو متعددی روییدهاند؛ ارتفاع تعدادی از این گیاهان از قد متوسط انسانها نیز بیشتر است.
میشینه مرگ واژهای دو بخشی است. بخش اول (میشینه)، «میش» یا «گوسفند» معنا میشود و وجه تسمیه آن «وجود سنگهای متعدد بهشکل میش در مسیر مخفی دسترسی به قله میشینه مرگ» است. به روایت برخی از اهالی بومی روستا تنها یک چوپان از این مسیر اطلاع داشت و آن را به فرزند گنگ خود یاد داده بود. وجه تسمیه بخش دوم (مرگ)، «مرگآور بودن آب چشمهای در نزدیکی قله میشینه مرگ» است. آب این چشمه ترکیبات گوگردی دارد و نوشیدن آن برای پرندگان مرگآور است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ارشیا محلوجیان
بستر آبی زیبا و مثلثی شکلی به نام دریاچه لزور در میان بلندترین کوههای البرز شرقی قرار دارد. این دریاچه از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار میرود. دریاچه لزور حدود ۳,۰۰۰ متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد و با نامهای «دریاچه سد سیاهرود»، «دریاچه سیاهرود» یا «سیاه چشمه» نیز شناخته میشود. این دریاچه مقصدی عالی برای کمپ و شبمانی در طبیعت، آفرودسواری و طبیعتگردی است؛ همچنین مبدا بسیاری از کوهنوردان برای صعود به «قله مشینه مرگ» و «قله بوم» محسوب میشود.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مرتضی کاظمی؛ دشت معجز چشمه
جادهای شوسه و ماشینرو در محدوده جنوب شرق روستای لزور وجود دارد. این جاده مناسب افراد و گروههایی است که قصد پیمایش خودرویی تا پای دریاچه لزور را دارند. این جاده خاکی حدود ۱۵ کیلومتر است و هشت کیلومتر ابتدایی آن شیب نسبتا تندی دارد. در روزهای غیر بارانی خودروهای سواری نیز میتوانند از این مسیر تردد کنند. جاده خاکی دریاچه لزور یکی از مقاصد گروههای دوچرخهسواری کوهستان و جزو زیباترین مسیرهای دوچرخه سواری در ایران است.
بسیاری از گردشگران در سفر به روستای لزور و تنگه میشینه مرگ پیمایش خود را تا دریاچه لزور ادامه میدهند. در این طبیعتگردی با عبور از تنگه و رسیدن به دشت و معجز چشمه بطریهای خود را از آب پر کنید؛ سپس از مسیر سمت راست چشمه وارد تنگهای خشک شوید. در انتهای این تنگه یک سد آب نسبتا عظیم نظر شما را جلب خواهد کرد. با عبور از پلههای سمت چپ یا راست سد، بلافاصله دریاچه پیش روی چشمان شما نمایان خواهد شد.
منبع عکسها (از راست به چپ): ویکی لاک (عکس اول تا پنجم) و گوگل مپ (عکسهای ششم تا هشتم)؛ عکاسها: سید مرتضی کاظمی (عکس های اول و دوم)، A.P.G.N، محمدرضا نامدار (عکسهای چهارم و پنجم)، عمار ابراهیمی، محسن قاسمی (عکسهای هفتم و هشتم)
اگر طبیعتگرد یا کوهنورد حرفهای هستید، با صعود به قله میشینه مرگ، قوای جسمی خود را به چالش بکشید. بهتر است در این صعود با تورهای کوهنوردی همراه شوید.
بسیاری از گروههای حرفهای دریاچه لزور را بهعنوان مبدا صعود یکروزه به قله میشینه مرگ انتخاب میکنند. برخی گروهها نیز در برنامهای دو روزه مسیر روستای لزور - تنگه میشینه مرگ - دریاچه لزور - قله میشینه مرگ را میپیمایند. گروههایی که قصد برنامه دوروزه دارند، شب را در دشت معجز چشمه یا حاشیه دریاچه لزور کمپ میزنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا بهرامی
فاصله دریاچه لزور تا قله میشینه مرگ حدود ۶ کیلومتر است و پیمایش آن سه تا پنج ساعت (بسته به توان افراد گروه و میزان توقف در مسیر) زمان میبرد. قله میشینه مرگ بافتی سنگی و صخرهای دارد و در ارتفاع حدود ۴,۰۲۰ متر از سطح آبهای آزاد قرار گرفته است. بهتر است صبح زود به سوی این قله زیبا و باشکوه حرکت کنید. استفاده از ترک قله میشینه مرگ در این پیمایش بسیار مفید خواهد بود.
برای شروع پیمایش از دریاچه لزور تا قله میشینه مرگ مسیر پاکوب غرب یا شمال دریاچه را در پیش بگیرید. دو چشمه کوچک در ابتدای مسیر غرب دریاچه وجود دارد که آب آنها گوارا است. در این مسیر به گوسفندسرا میرسید. گوسفندسرا محوطه باز و سرسبزی است که غالبا گلههای گوسفند در آن به چرا مشغول هستند. کلبه سیمانی، سرویس بهداشتی و برکه کوچک (در ارتفاع حدود ۳,۱۶۰ کیلومتری از سطح آبهای آزاد) از بخشهای دیگر این مسیر هستند. کوهنوردان در کلبه سیمانی تجدید قوا میکنند. آخرین چشمه مسیر قله در کنار کلبه سیمانی از زمین میجوشد.
منبع عکسها (از راست به چپ): گوگل مپ (عکس اول تا سوم) و ویکی لاک (عکسهای چهارم تا هشتم)؛ عکاسها: مجتبی بختیاری، مصطفی روح ورزی، mehrasa Oladzad (mehroasa)، داریوش فرهی (عکسهای چهارم و پنجم)، Aevalanche، سید مرتضی کاظمی، mansour.v
از گوسفندسرا تا قله میشینه مرگ مسیری ترکیبی از پیمایش در جاده خاکی و پاکوب پیش روی شما است؛ البته برخی از کوهنوردان جاده را میانبر میزنند و تنها از مسیرهای پاکوب صعود میکنند. در طول مسیر صعود به قله میشینه مرگ یکی از زیباترین چشماندازهای قله دماوند را نظاره میکنید. در آخرین بخش از صعود باید قسمتی سنگی را طی کنید تا بعد از شیب اصلی به قله برسید.
بازدید از تنگه میشینه مرگ تفریحی ترکیبی از کوهنوردی و دره نوردی در ایران است. ماههای گرم سال بهترین زمان برای اجرای این برنامه محسوب میشوند. بیشتر طبیعتگردان ماههای خرداد تا مرداد را بهترین زمان سفر به تنگه میشینه مرگ میدانند. عبور از تنگه و رودخانه فرح رود در زمانهای بارندگی (ماههای آبان تا فروردین) بسیار پرمخاطره خواهد بود.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ارشیا محلوجیان
در ماههای شهریور تا مهر طبیعت لزور و تنگه میشینه مرگ رنگوروی پاییزی به خود میگیرد و هوا رو به سردی میرود. با بررسی گزارشهای هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی، این زمان از سال هم برای بازدید از این تنگه مناسب است؛ البته باید خنکای آب را نیز در نظر بگیرید. عبور از رودخانهای با آب خروشان و سرد از عهده برخی خارج است.
تنگه لاسک فیروزکوه مقصد بکر و زیبایی برای طبیعتگردی است؛ اما بدون تجهیزات و آمادگی جسمی نمیتوان بهسادگی از آن عبور کرد. دمپایی یا صندل پلاستیکی (مناسب کوهنوردی و عبور از آب)، باتوم و لباس اضافی مهمترین تجهیزاتی هستند که برای عبور از تنگه لاسک یا میشینه مرگ نیاز خواهید داشت.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مرتضی کاظمی
بهتر است وسایل و تجهیزات خود را در یک کوله استاندارد جای دهید. خوراکیهای سبک و مغذی، لباس گرم، کفش مناسب کوهنوردی، کلاه آفتابگیر، بطری آب و وسایل ابتدایی امداد همچون باند، چسب زخم، پماد ضدعفونی و مسکن دیگر اقلامی هستند که در سفر به تنگه میشینه مرگ فیروزکوه به آنها نیاز پیدا میکنید. اگر قصد شبمانی دارید حتما چادر مسافرتی، کیسه خواب، چراغ قوه، لوازم تهیه غذا و لوازم شخصی بههمراه داشته باشید.
دریاچه لزور و تنگه میشینه مرگ از طبیعتی زیبا و دیدنی برخوردار هستند و بههمین جهت میتوانند مقصدی برای سفرهای یک یا چندشبه محسوب شوند. آسمان پرستاره و پاک شبهای منطقه بسیار دیدنی است.
گردشگران میتوانند در طبیعت اطراف دریاچه لزور یا دشت معجز چشمه کمپ بزنند؛ اما باید به این نکته توجه کنند که این منطقه زیستگاه خرس است. پس از برپایی کمپ اطمینان حاصل کنید که باقیمانده غذاها اطراف چادر رها نشده باشند.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مرتضی کاظمی
امکان رزرو اقامتگاه بومگردی و اجاره ویلا در روستای لزور برای گردشگران وجود دارد. با اقامت در روستا امکان بازدید از دیگر جاذبههای منطقه نیز فراهم میشود. امامزاده معصوم در جنوب شرقی روستا امکانات و امنیت مناسبی دارد و برای کمپ پیشنهاد میشود.
منطقه میشینه مرگ دارای اقلیم آلپی و نیمه آلپی (اقلیم کوهستانی یا اقلیم مناطق مرتفع) است. سرمای دائمی هوا در ارتفاعات میشینه مرگ مانع رشد درختان میشود.
در طول مسیر میشینه مرگ تا دریاچه لزور انواع گیاهان خوشبو و خودروی کوهی همچون نی، آویشن، نعنا، پونه، گلپر، انواع گلسنگ و گون، خرگوشک، کلاه میر حسن، کاکوتی، سیاهدانه، کاسنی، گل محمدی، بارهنگ و نعنا فلفلی میرویند. درختچههای زرشک وحشی ابتدای تنگه لاسک فیروزکوه در اوایل پاییز میوه میدهند. در ماههای اردیبهشت و خرداد لالههای سرخ وحشی و گلهای خودروی رنگارنگ، دشت معجز چشمه و اطراف دریاچه را میآرایند.
منبع عکس (از راست به چپ): گوگل مپ (عکسهای اول، دوم و چهارم) و ویکی لاک؛ عکاسها: خمید ابراهیم خوانی (عکس اول و دوم)، شهرام کاشانی، ارشیا محلوجیان
خرس و مار دو جانور بومی و خطرناک منطقه میشینه مرگ هستند. در طول مسیر روستای لزور تا قله میشینه مرگ گلههای اهلی بز، قوچ، گوسفند و گاو را مشاهده خواهید کرد. این گلهها متعلق به اهالی روستاهای اطراف هستند و روزانه برای چرا به دشتها آورده میشوند.
لزور روستایی ییلاقی، خوشآبوهوا و زیبا در میان کوههای البرز شرقی است و حدود ۲,۳۵۰ متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد. این روستا یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین (۴۶۰ خانوار یا ۱,۲۸۸ نفر جمعیت به استناد نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵) روستاهای استان تهران محسوب میشود.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: پوریا ابراهیمی
منطقه لزور جاذبههای طبیعی و تاریخی متعددی دارد. همه ساله گردشگران بسیاری در قالب گروههای دوستانه، خانوادگی یا تورهای گردشگری به این روستای زیبا سفر میکنند. دوری از شلوغی و دودودم شهر، هوای خنک (حتی در تابستان)، بافت روستایی زیبا با خانههای شیروانی و جاذبههای طبیعی متعدد همچون باغات سرسبز، کوچه باغهای سنتی و زیبا و رودخانه سبب شده است تا این روستا به یکی از مناطق گردشگری معروف تهران و روستای نمونه گردشگری تبدیل شود.
پل سنگی، امامزاده معصوم، قلعه قلدوش و امامزاده خوشنام (امامزاده لزور) از دیدنیهای تاریخی روستای لزور به شمار میروند.
روستای اهنز (با نام قدیمی هند کوچک) یکی از جاذبههای گردشگری فیروزکوه است. این روستا ۴۱۸ نفر (بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵) جمعیت دارد و با نام بهشت چهارفصل منطقه شناخته میشود. باغات سرسبز میوه در اطراف روستا قرار دارند. دشتهای زیبا و سرسبز، کوه صندوقک و تنگه اهنز از جاذبههای طبیعی روستای اهنز هستند. مقبره امامزاده سید مصطفی (ع) جاذبه مذهبی و مورداحترام مردم روستا است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی مهرابی
اثر طبیعی ملی تنگه واشی تهران حدود ۲۰ کیلومتر با شهر فیروزکوه فاصله دارد. جاده تنگه واشی از شمال روستای جلیز جند آغاز میشود با حدود ۳٫۵ کیلومتر طول به ابتدای مسیر پیادهروی تنگه میرسد. جاده دریاچه یخچال (Yakhchal Lake Road) در جنوب شرق روستای لزور مسیر دسترسی دیگری به تنگه واشی است. در این جاده پس از ۱۵ کیلومتر به شمال تنگه واشی میرسید.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی میربهایی
تنگه واشی، دشت ساواشی، تنگه سا و آبشار ساواشی بخشهای مختلف اثر طبیعی ملی تنگه واشی هستند. برای بازدید از این منطقه باید از دل تنگه و میان رودخانه عبور کنید. پیمایش تمام طول مسیر به حدود ۱٫۵ تا دو ساعت پیادهروی و صخرهنوردی نیاز دارد و برای افراد کمتوان و کودکان چندان مناسب نیست.
نقشبرجسته تنگه واشی بخش تاریخی و مهمی از این جاذبه محسوب میشود. در این کتیبه سنگی تصویری از شکارگاه با منظره اسبها، سربازان نیزه به دست، شکارها، پسران و نوادگان فتحعلی شاه طراحی و حکاکی شده است.
منبع عکسها: گوگل مپ؛ عکاسها (از راست به چپ): h taghvaei، مجید مومنی، Hamid Reza Layeghi (Nich)، محمدرضا خان محمدی
آیا اهل تجربههای جدید و پرچالش طبیعتگردی هستید؟ اگر تاکنون از روستای لزور دیدن کردهاید و تجربه پیمایش مسیر تنگه میشینه مرگ فیروزکوه - دریاچه لزور - قله میشینه مرگ را دارید، لطفا تجربه خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: ویکی لاک؛ عکاس: داوود فاضلی؛ گردشگران در حال عبور از تنگه لاسک فیروزکوه
نویسنده: زیبا وکیلی