طبیعت گردی با دوچرخه، ورزش و تفریحی پرتحرک، مهیج و چالشبرانگیز است که طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد. بهترین مسیرهای طبیعی دوچرخهسواری در ایران از میان مناظر تکرارنشدنی میگذرند.
سفر با دوچرخه یکی از روشهای پرطرفدار گردشگری است که اغلب، مسیرهایی جذابتر از مقاصد را در بر میگیرد. دوچرخه همراهی آرام، پاک و قوی برای حضور در طبیعت و گذشتن از مسیرهای طبیعی مختلف است. این سبک از سفر، هیجان را برای دوچرخه سوار به ارمغان میآورد و به او در درک و لمس زیباییهای محیط کمک میکند. بهترین مسیرهای دوچرخه سواری در ایران در دل دشت، کوهستان، کویر، جنگل و ساحل قرار دارند. در ادامه 9 مسیر جذاب دوچرخه سواری ایران همراه با اطلاعات را بررسی خواهیم کرد.
بهترین مسیرهای دوچرخه سواری ایران:
- هیر به خطبه سرا؛ استانهای اردبیل و گیلان
- سنگ ده به آبشارهای اوبن؛ استان مازندران
- میاندشت به توران؛ خراسان شمالی، رضوی و سمنان
- دریاچه نئور به تالش؛ استانهای اردبیل و گیلان
- گرمابدر به بلده؛ استانهای تهران و مازندران
- تفرش به ساوه؛ استان مرکزی
- مسیر رودبار تا درفک؛ استان گیلان
- مسیر تهران تا دشت لار؛ استانهای تهران و مازندران
- مسیر کرج، آتشگاه، برغان، کردان؛ استان البرز
هیر به خطبه سرا؛ استانهای اردبیل و گیلان
- آدرس مبدا: ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل، بخش هیر، دربند هیر (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: عبور از میان دره و دشت تا ساحل
- نوع مسیر: کوهستانی، جاده خاکی، ساحل
- طول مسیر: حدود ۵۷ کیلومتر
- سختی مسیر: متوسط (سه از ۶)
- ارتفاع مبدا: ۱,۷۵۶ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۲,۵۳۱ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار
- نزدیکترین روستابه مبدا: کوهساره
- نزدیکترین شهر به مبدا: هیر
منبع عکس: wikiloc
هیر شهری در بخش هیر استان اردبیل است. آبوهوای خوش و طبیعت زیبا از دلایل محبوبیت این شهر محسوب میشود. دره دربند هیر در یک کیلومتری شهر هیر، منطقهای با طبیعت منحصربهفرد است که به نام بهشت گردشگری ایران شناخته میشود. دربند هیر ۲۳۴ کیلومتر وسعت دارد. درختان میوه، تنوع پوشش گیاهی، رودخانه و چشمههای متعدد از جمله جاذبههای طبیعت این دره هستند. پل معلق هیر دیگر جاذبه دربند هیر است که از روی رودخانه هیرچایی میگذرد. عبور از این پل شیشهای تفریحی جذاب و هیجانانگیز محسوب میشود.
منطقه دربند هیر در استان اردبیل مبدا خوبی برای شروع یک طبیعتگردی خاطرهانگیز با دوچرخه است. دوچرخهسواران حرفهای در قالب تور یا گروههای دوستانه از هیر تا ساحل خطبه سرا در استان گیلان را با دوچرخه رکاب میزنند. برای دسترسی به منطقه هیر و دربند هیر با خودرو و از طریق مسیر «اردبیل - خلخال - سرچم» و سپس جاده گیوی خود را به خروجی «بلوار ۴۵ متری» (قبل از کرگان) برسانید. این بلوار به شهر هیر میرسد. جاده هیر به کوهساره (در شمال شرقی شهر) مسیر دسترسی به دربند هیر محسوب میشود.
منبع عکس: سایت خبری تحلیلی افق
دوچرخه سواری را از دره دربند هیر آغاز کنید تا به منطقه کیسالا برسید. در سه راه کیاسا وارد مسیر کیاسا به آهار باهار (سمت چپ) شوید. در سه راهی بعدی (کیاسا، دمدمه، آهار باهار) مسیر اهار باهار را در پیش بگیرید. از «قره بلاغ» و «آت هامار» بگذرید تا به «بندی بلاغ» برسید. در این منطقه چشمه آبی زلال وجود دارد و برای استراحت مناسب است. در ادامه از «کومورلو» بگذرید تا به رودخانه برسید. مسیر، جادهای خاکی و مشخص است. از این نقطه به بعد کاهش ارتفاع خواهید داشت و مسیر شراشیبی است تا به ساحل برسید. از «تمشه لاهه»، «منطقه حفاظتشده بینون» و «آبشار ریوو» در استان گیلان گذر کنید تا به روستای خطبه سرا در شهرستان تالش و ساحل زیبای آن برسید.
سنگ ده به آبشارهای اوبن؛ استان مازندران
- آدرس مبدا: شهرستان ساری، بخش دو دانگه، دهستان بنافت (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: مسیر در دل جنگل با درختان متراکم راش در دو سوی راه
- نوع مسیر: کوهستانی، جاده خاکی پرپیچوخم و سربالایی
- طول مسیر: حدود ۷۰ کیلومتر
- سختی مسیر: مشکل (پنج از ۶)
- ارتفاع مبدا: ۱,۲۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۱,۷۵۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار، تابستان و پاییز
- نزدیکترین روستا به مبدا: درزیکلا
- نزدیکترین شهر به مبدا: پل سفید
منبع عکس:irangpstracks / عکاس: سعید گودرزی
روستای سنگده منطقهای نزدیک به جنگلهای هیرکانی است و در دامنه «شروین کوه» و «شهریار کوه» قرار دارد. «سید ده» نام قدیم این روستای کوچک است. مسیر زیبا و جنگلی و سنگلاخی سنگده به «آبشار اوبن» بهعنوان یکی از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران با دوچرخه شناخته میشود. این طبیعتگردی برنامهای یکروزه است.
برای دسترسی به روستای سنگده وارد جاده فیروزکوه (۷۹) شوید. از «دوآب» و «پیت سرا» بگذرید و درست قبل از پمپ بنزین پل سفید، از خروجی سمت راست جاده وارد خیابان شیخ فضل الله نوری شوید. بعد از «فلورد» مسیر «جاده انبار زغال» را در پیش بگیرید تا به روستای سنگده برسید.
دوچرخه سواری را از روستای سنگده آغاز کنید. ابتدای مسیر آسفالته است تا به ایستگاه جنگلبانی برسید. وارد محوطه جنگلی شوید و در جاده خاکی دل جنگل (در امتداد جنوب) رکاب بزنید. در ادامه مسیر به سه راهی میرسید؛ برای رسیدن به آبشار اوبن مسیر سمت چپ را انتخاب کنید. جاده خاکی راهنمای شما در طول مسیر است. به سه راهی دیگری برخواهید خورد که باید مسیر مستقیم را در پیش بگیرید. با عبور از منطقه جنگلی به چمنگاهی زیبا به نام «خرمن جینگا» میرسید؛ دشتی وسیع که برای استراحت بسیار مناسب است.
منبع عکس: irangpstracks / عکاس: سعید گودرزی
با عبور از خرمن جینگا دومرتبه وارد جنگل شوید. مسیر مستقیم را ادامه دهید تا به سه راهی برسید. مسیر سمت راست (حرکت به سوی شرق) شما را به آبشارهای زیبای اوبن هدایت میکند. این آبشارها در بخش چهار دانگه (مرز بین دو استان مازندران و سمنان) جاری هستند. مسیر خاکی برای دسترسی به بالای آبشارها نیز وجود دارد. آب این آبشارها به «شیرین رود» و سپس رودخانه تجن میریزد. آبشارهای اوبن پوشیده از خزه هستند. باریکههای آب از لابهلای سنگها به پایین میریزند و منظرهای زیبا را در پایان مسیر این طبیعتگردی به شما هدیه میدهند.
میاندشت به توران؛ استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان
- آدرس مبدا: خراسان شمالی، منطقه حمزه چاه، جاجرم، پناهگاه حیات وحش میاندشت (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: مسیر بکر در دل منطقه کویری و دشتهای هموار
- نوع مسیر: جاده خاکی در میان تپهها و دشتها و جاده آسفالته بینشهری
- طول مسیر: حدود ۱۷۰ کیلومتر
- سختی مسیر: متوسط (سه از ۶)
- ارتفاع مبدا: حدود ۱,۱۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار
- نزدیکترین روستا به مبدا: سرخ چشمه
- نزدیکترین شهر به مبدا: سنخواست
منبع عکس: beinabein
پناهگاه حیات وحش میاندشت در استان خراسان شمالی و نزدیک به مرز دو استان خراسان رضوی و سمنان، یکی از مهمترین زیستگاههای پوزپلنگ ایرانی است. دشتی وسیع و آبگیری طبیعی، آرام و دلفریب زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است. آبگیر سبب جذب پرندگان مهاجر همچون فلامینگوها میشود. یک یوزپلنگ نر به نام «کوشکی» در فنس ۱۲ هکتاری در کنار پاسگاه دوشاخ (در پناهگاه حیات وحش میاندشت) زندگی میکند. امکان ورود و بازدید از این منطقه وجود دارد. رکابزنی در مسیر کویری و گرم خشک پناهگاه حیات وحش میاندشت تا پارک ملی خارتوران یکی از برنامههای معروف و نمادین در حوزه طبیعتگردی و حمایت از حیات وحش است.
برای دسترسی به این پناهگاه ارزشمند میاندشت در خطه خراسان شمالی، مسیر اسفراین را از جاده «بجنورد - گرمه - شاهرود» در پیش بگیرید و بعد از «اندقان» از خروجی سمت راست جاده بهسمت روستای سرخ چشمه (در پناهگاه حیات وحش میاندشت) بروید.
رکابزنی را از جادههای خاکی روستای سرخ چشمه آغاز کنید. از پناهگاه حیات وحش بگذرید تا به روستای «راه چمن» در جنوب پناهگاه برسید. این روستا در استان خراسان رضوی واقع شده است. جاده جوین به جاجرم از میان روستا میگذرد. در این جاده به مسیر خود ادامه دهید و بعد از روستای شفیع آباد از خروجی سمت چپ وارد جاده «ایستگاه جاجرم» شوید. قبل از روستای «فرومد» مسیر سمت راست (جاده روستای فیروز آباد) را در پیش بگیرید تا به جاده «شاهرود - سبزوار» در استان سمنان برسید. در این جاده تا عباسآباد رکاب بزنید.
منابع عکسها: beinabein
ایستگاه محیطبانی عباسآباد در شمال پارک ملی خارتوران محل مناسبی برای کمپ و شبمانی است. روز دوم در امتداد جنوب به مسیر خود ادامه دهید تا به روستای کمتر شناختهشده «کلاته فرهنگ» برسید. جادهای خاکی (به طول ۳۸ کیلومتر) از عباسآباد تا دستجرد وجود دارد. وارد این جاده شوید و تا دستجرد و پاسگاه محیطبانی دلبر (در قلب پارک ملی خارتوران) پیش بروید. دلبر نام یوزپلنگ مادهای است که در فنس کوچکی در نزدیکی کلاته دلبر (بهصورت نیمه اسارت) زندگی میکند. این بخش از پارک ملی خارتوران میتواند نقطه پایان طبیعتگردی و رکابزنی شما باشد.
دریاچه نئور به تالش؛ استانهای اردبیل و گیلان
- آدرس مبدا: ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل، روستای نئور سفلی (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: دشتهای پرگل و جنگلهای کوهپایهای
- نوع مسیر: جاده خاکی، مسیر کوهستانی و سنگلاخی
- طول مسیر: حدود ۸۷ کیلومتر
- سختی مسیر: بسیار دشوار (۶ از ۶)
- ارتفاع مبدا: ۲,۷۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۳,۰۵۸ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار و تابستان
- نزدیکترین روستا به مبدا: نئور سفلی
- نزدیکترین شهر به مبدا: اردبیل
منبع عکس: irangpstracks / عکاس: سعید گودرزی
دریاچه نئور (دریاچهای طبیعی با آب شیرین) منطقهای گردشگرپذیر در میان دو شهر اردبیل و خلخال است. این پهنه آبی زیبا حدود ۲۱۰ هکتار وسعت و پنج متر عمق دارد. مسیر تا رسیدن به دریاچه آسفالته است و جادهای خاکی دورتادور دریاچه را در بر میگیرد. ماهیگیری، قایقسواری و طبیعتگردی از تفریحات این منطقه خوشآبوهوا است.
برای دسترسی به دریاچه از جنوب اردبیل وارد جاده گیوی شوید. پس از ۳۵ کیلومتر با رسیدن به روستای «بودالالو» مسیر جاده عباسآباد (خروجی سمت چپ) را در پیش بگیرید. در این جاده بعد از طی ۱۳ کیلومتر (مسیر سربالایی) و با گذر از روستای عباسآباد به دریاچه نئور میرسید.
برای رکابزنی گروهی در مسیر نئور تا تالش تورهای طبیعتگردی یا گروههای دوستانه شب هنگام دوچرخههای خود را در اتوبوس بار میزنند و راهی اردبیل و دریاچه نئور میشوند تا صبح زود رکاب زنی خود را از مبدا آغاز کنند؛ برخی نیز یک شب در کنار دریاچه کمپ میزنند و از حضور در طبیعت کوهستانی منطقه لذت میبرند. این رکابزنی درمجموع حدود ۲۱ ساعت زمان میبرد و برنامهای دو روزه است. دو مسیر مالرو و جاده خاکی بین نئور تا تالش وجود دارد. اغلب گروههای طبیعتگردی و دوچرخهسواری مسیر مالرو را انتخاب میکنند؛ زیرا بکرتر و زیباتر است. در طول مسیر چشمههای آب فراوانی وجود دارد.
منبع عکس: irangpstracks / عکاس: سعید گودرزی
بسته به میزان توقف در طول مسیر ظهر یا عصر به ییلاق سوباتان میرسید. سوباتان منطقهای سرسبز و روستایی در شهرستان تالش است. اسبهای وحشی رها در طبیعت، مراتع سرسبز، چشمههای جوشان، آبشارهای خروشان، کلبههای چوبی و دشتهای شقایق منظرهای بهشتگونه به این پهنه طبیعی بخشیدهاند. باقی روز را در سوباتان بمانید و از طبیعت زیبای منطقه لذت ببرید.
بازدید از آبشار ورزان و گشتزنی در روستای سوباتان را فراموش نکنید. میتوانید در دشتهای منطقه چادر بزنید؛ البته اقامتگاههایی برای استفاده طبیعتگردها و گردشگران فعال هستند. صبح روز دوم رکابزنی خود را بهسوی شهر تالش آغاز کنید. ادامه مسیر سرپایینی است و حدود ۳۰ کیلومتر طول دارد.
گرمابدر به بلده؛ استانهای تهران و مازندران
- آدرس مبدا: شهرستان شمیران، بخش رودبار قصران، دهستان رودبار قصران، روستای گرمابدر (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: دشتهای وسیع و و دامنههای سرسبز البرز
- نوع مسیر: کوهستانی؛ جاده خاکی و سنگلاخی
- طول مسیر: حدود ۵۶ کیلومتر
- سختی مسیر: دشوار (پنج از ۶)
- ارتفاع مبدا: ۲,۴۱۹ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۳,۳۹۹ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار
- نزدیکترین روستا به مبدا: آبنیک
- نزدیکترین شهر به مبدا: فشم
منبع عکس: beinabein
روستای گرمابدر در ارتفاعات شمالی استان تهران قرار دارد. منطقه حفاظتشده ورجین در جنوب روستا واقع شده است. این روستا آبوهوایی خنک و طبیعتی زیبا دارد. جاده لشکرک در شمال شرقی استان تهران بهترین مسیر دسترسی به روستای گرمابدر است. در این جاده تا «زردبند» پیش بروید و سپس وارد جاده اوشان فشم (جاده ۴۲۵) شوید. این جاده از کنار یکی از مهم ترین رودخانه های اطراف تهران، رودخانه جاجرود میگذرد.
در ادامه با عبور از شرق فشم وارد جاده زایگان (مرز غربی منطقه حفاظتشده ورجین) شوید و مسیر را تا رسیدن روستای گرمابدر ادامه دهید. پاسگاه محیطبانی گرمابدر (در انتهای شرقی روستا) شروع رکابزنی سه روزه گرمابدر تا بلده است. پیش از شروع سفر برای ورود به منطقه حفاظتشده از اداره محیط زیست استان تهران مجوز دریافت کنید.
جادهای خاکی با شرایطی نسبتا مناسب برای خودرو تا نزدیک گردنه «خاتون بارگاه» وجود دارد و میتوانید این بخش از مسیر را نیز با نیسان طی کنید. در روز اول خود را به گردنه برسانید. این منطقه حدود ۳,۰۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد قرار دارد و بیشتر ایام سال در میان ابرها است.
کمپ شبانه در گردنه خاتون بارگاه بسیار رویایی است و صبح هنگام در میان توده عظیمی از مه ابرگونه از خواب بیدار خواهید شد. منظره قلل مرتفع البرز مرکزی از این چشمانداز بار دیگر عظمت خداوند را به انسان یادآور میشود. در روز دوم مسیر خود را از جاده قدیم و ناهموار گردنه در پیش بگیرید و در مسیری سراشیبی بهسمت دشت لار (از تنگه یونزا) رکاب بزنید. در طول مسیر ناهمواریهای بسیاری وجود دارد (بهویژه در فصول بارانی) که گذر از آنها بهتنهایی و بدون دوچرخه کوهستان امکانپذیر نیست. اگر اواخر بهار و اوایل تابستان به منطقه سفر کنید، حتما عشایر دشت لار را ملاقات خواهید کرد.
منبع عکسها: beinabein
در ادامه رکابزنی گرمابدر به بلده باید از روی رودخانه عریض و پرآب لار عبور کنید تا به آبشار سفیدآب (یا آبشار قو) برسید. با گذر از دشت وسیع لار باید از گردنه «پاکبود» بگذرید. بعد از گردنه دره کوشک قرار دارد. مسیری دشوار و ناهموار این دره را به دشت «چهل چشمه» وصل میکند. شب دوم در این دشت کمپ بزنید.
روز سوم با عبور چندباره از رودخانه پرآب و گذر از مسیری ناهموار به جاده خاکی روستای یالرود میرسید. در ادامه وارد جاده آسفالته (به طول هفت کیلومتر) یالرود تا روستای بلده شوید. روستای بلده در شهرستان نور و بخش بلده مقصد نهایی این رکابزنی پرچالش است. طبیعت بکر و دیدنی بلده یکی از جاذبههای گردشگری استان مازندران است.
تفرش به ساوه؛ استان مرکزی
- آدرس مبدا: شهرستان تفرش، جاده تفرش، ابتدای خروجی کهندان (سه راهی جاده قدیم تفرش به تهران)، گردنه عبدالله (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: عبور از دل روستاهای زیبا و کوچه باغها
- نوع مسیر: ۲۵ کیلومتر جاده خاکی و ۳۵ کیلومتر جاده آسفالت با سرازیری و سراشیبی
- طول مسیر: حدود ۶۰ کیلومتر
- سختی مسیر: ساده (۲ از ۶)
- ارتفاع مبدا: حدود ۲,۵۰۷ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۲,۷۰۴ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: پاییز و بهار
- نزدیکترین روستا به مبدا: عبدل آباد پایین
- نزدیکترین شهر به مبدا: تفرش
منبع عکس: wikiloc
تفرش (گردنه عبدالله) به ساوه (جاده ساوه، سه راهی قاهان) یکی از مسیرهای زیبای رکابزنی است. مبدا و مقصد این سفر در استان مرکزی قرار دارد. این برنامه یکروزه است و عبور از روستاهای بکر و زیبا و کوچهباغهای باصفا از ویژگیهای آن محسوب میشود.
مبدا رکابزنی حوالی جنوب شرقی شهر تفرش (گردنه عبدالله) است. از طریق جاده تفرش خود را به گردنه برسانید. دوچرخهها را در ابتدای مسیر آماده و محیا کنید و با هم رکابان دل به جاده خاکی خلوت گردنه بزنید. ابتدای مسیر تا حدود پنج کیلومتر سربالایی است. در ادامه با عبور از شیب تند گردنه کهندان، چشمه، کوچهباغهای منطقه و فضای سبز و پردرخت به روستای کهندان میرسید. از مبدا رکابزنی تا این روستا حدود ۱۵ کیلومتر فاصله است.
از شمال شرقی روستای کهندان به مسیر خود ادامه دهید تا بعد از سه کیلومتر به روستای «ونان» برسید. این بخش از راه سرازیری است و به سرعت طی میشود. جاده خاکی شمال روستای ونان به روستای سرسبز «نویس» میرسد.
مناظر زیبایی در طول مسیر برای عکاسی و ثبت خاطره وجود دارد. در این برنامه میتوانید از روستاهای «انجیله» و «کاسوا» در غرب روستای نویس هم بازدید کنید. چشمه آب و چهار طاقی ساسانی در شمال غربی روستای نویس نیز مسیرهای مناسبی برای رکابزنی دارند و بازدید از آنها برنامه شما را پربارتر میکند. اگر صبح زود برنامه خود را آغاز کنید تا ظهر از این منطقه گذر خواهید کرد.
منبع عکس: wikiloc
از جاده شمال شرقی روستای نویس به مسیر خود ادامه دهید. استخری پرآب در کنار جاده خاکی وجود دارد که برای استراحت و صرف ناهار مناسب است. در ادامه به شهرک قاهان میرسید. با عبور از قاهان بهسمت جاده ساوه حرکت کنید. میتوانید رکابزنی را تا ساوه ادامه دهید. در فصل پاییز ایستگاههای فروش انار و محصولات مشتق از آن کنار جاده فعال هستند.
مسیر رودبار تا درفک؛ استان گیلان
- آدرس مبدا: شهرستان رودبار، بخش رحمت آباد و بلوکات، دهستان دشتول، ییلاق سی دشت (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: سربالاییهای تند و دشوار، چشمانداز عالی از کوهستان
- نوع مسیر: جاده خاکی و مسیر کوهستانی و سنگلاخی
- طول مسیر: حدود ۲۲ کیلومتر
- سختی مسیر: مشکل (۶ از ۶)
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: ۲,۵۴۵ متر متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار
- نزدیکترین روستا به مبدا: سی دشت
- نزدیکترین شهر به مبدا: توتکابن
منبع عکس: وبسایت گشتا
رکابزنی در مسیر رودبار (ییلاق سی دشت) تا درفک (قله درفک) برنامهای است که همرکابان خستگیناپذیر و حرفهای میطلبد؛ پس با آمادگی کامل قدم در این مسیر بگذارید. ییلاق سی دشت منطقهای خوش آبوهوا و گردشگرپذیر در شمال شرقی شهرستان رودبار است که در میان دوچرخه سواران کوهستان بهعنوان مبدا رکابزنی تا درفک شناخته میشود. برای دسترسی به این ییلاق، وارد جاده قزوین رشت شوید.
با عبور از رودبار مسیر خروجی «توتکابن به بره سر» را در پیش بگیرید. درست بعد از پمپ بنزیل دشتویل از خروجی سمت چپ جاده (جاده پلنگ دره) خارج شوید. بعد از «دفراز» و پلنگ دره به ییلاق سی دشت میرسید. وسیله نقلیه خود را در منطقهای امن پارک و دوچرخههای خود را برای یک مسیر دشوار و ماجراجویانه پیاده و مهیا کنید.
رکابزنی سی دشت تا قله درفک را از جاده خاکی و جنگلی پارک «کرف کول» در جنوب شرقی روستای سی دشت آغاز کنید. با عبور از «نورالعرش» و «ناوه» به سه راهی میرسید. مسیر سمت چپ را ادامه دهید.
بعد از «سیاه دشت بن» وارد جاده درفک چیچال (مسیر بیراهه نوردی دلفک) شوید. با رسیدن به خروجی چیچال مسیر مستقیم را ادامه دهید و وارد جاده مواصلاتی درفک خورگام شوید. این جاده شما را به قله درفک میرساند. این قله باشکوه در منطقه شکار ممنوع درفک و خورگام قرار دارد و ورزشکاران از جبهههای مختلف به آن صعود میکنند. درفک یا دلفک، آتشفشان خاموشی در رشته کوه البرز غربی است. برای برگشت مسیری ۲۰ کیلومتری و سراشیبی در انتظار شما است.
مسیر تهران تا دشت لار؛ استانهای تهران و مازندران
- آدرس مبدا: بخش رودبار قصران، روستای گرمابدره (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: عبور از دشتهای پرگل و سرسبز
- نوع مسیر: جاده خاکی، منطقه کوهستانی
- طول مسیر: حدود ۶۰ کیلومتر
- سختی مسیر: متوسط (سه از ۶)
- ارتفاع مبدا: حدود ۲,۴۱۹ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: حدود ۳,۲۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار و پاییز
- نزدیکترین روستا به مبدا: گرمابدره
- نزدیکترین شهر به مبدا: رودبار قصران
منبع عکس: وبسایت مانژوا
رکابزنی در دشت لار برنامهای معروف در میان دوچرخه سواران کوهستان است. بسیاری از تورهای دوچرخه سواری روستای گرمابدره در شمال شرق استان تهران (نزدیک به مرز استان مازندران) را بهعنوان مبدا این پیمایش انتخاب میکنند. رکابزنی را صبح زود از جاده خاکی شرق روستا آغاز کنید. در امتداد جوی آب برانید تا به سه راهی برسید. مسیر سمت راست را انتخاب کنید. جادهای پرپیچوخم پیش روی شما است.
از سرخ چشمه بگذرید تا به سه راهی در گردنه یونزا برسید. در مسیر مستقیم به راه خود ادامه دهید. جاده خاکی سربالایی را تا گردنه خاتون بارگاه ادامه دهید. حدود پنج کیلومتر بعد از گردنه باید از عرض رودخانه عبور کنید.
در امتداد شرق به مسیر خود ادامه دهید تا وارد محدوده پارک ملی لار شوید. جاده مالرو و رودخانه در میان دشت لار، راهنمای شما در طول مسیر هستند. در ادامه باید از عرض رو رودخانه لار و «سفید آب» بگذرید. در امتداد رودخانه لار رکاب بزنید تا به چشمه و در نهایت دریاچه سد لار برسید. پیش از رسیدن به دریاچه از کنار یک امامزاده میگذرید. میتوانید از جانب شمالی دریاچه سد لار خود را به محیطبانی منطقه برسانید. حدود دو کیلومتر بعد از محیطبانی به جاده آسفالته سد میرسید. این جاده به پلور و جاده هراز میرسد.
مسیر کرج، آتشگاه، برغان، کردان؛ استان البرز
- آدرس مبدا: منطقه هفت کرج، بلوار موذن (مشاهده روی نقشه)
- ویژگی مسیر: سربالایی، عبور از روستا و کنار رودخانه و مسیر پر درخت
- نوع مسیر: جاده خاکی و جاده آسفالته
- طول مسیر: حدود ۳۶ کیلومتر
- سختی مسیر: متوسط (سه از ۶)
- ارتفاع مبدا: ۱,۴۵۱ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- حداکثر ارتفاع در طول مسیر: حدود ۱,۹۶۳ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد
- بهترین فصل: بهار و پاییز
- نزدیکترین روستا به مبدا: سیاه کلان
- نزدیکترین شهر به مبدا: کرج
منبع عکس: irangpstracks
رکابزنی در مسیر آتشگاه کرج تا برغان یکی از برنامههای رایج در میان گروههای دوچرخه زنی کرج و تهران است. پیمایش این مسیر برای علاقهمندان به این ورزش چندان سخت نیست. برای آغاز این برنامه از مسیرهای مختلف در کرج که اغلب سربالایی هستند خود را به محله گوهردشت و بلوار مذذن برسانید. در امتداد دانشگاه آزاد و زندان رجایی شهر حرکت کنید تا وارد جاده آتشگاه کرج شوید.
پیش از رسیدن به روستای آتشگاه وارد جاده برغان (سمت چپ جاده) شوید. تا ورودی جاده برغان مسیر سربالایی است و شیب تندی دارد. مسیر بهسمت برغان سرازیری است. این منطقه در دره قرار دارد. دره و روستای برغان در نهایت زیبایی میان کوهها رنگارنگ جا خوش کردهاند و روزانه از گردشگران بسیاری میزبانی میکنند.
جاده برغان را رکاب بزنید تا به روستای برغان برسید. در ابتدای روستا باید از روی رودخانه (پل آجری) بگذرید. کوچههای سنگفرش روستای برغان در مسیری پیچدرپیچ شما را به میدان اصلی روستا (میدان قریشی) میرسانند. نان تازه محلی، آلوی برغان، گردو و لبنیات ارگانیک از سوغات این روستای کوهستانی هستند. از برغان به سوی کردان حرکت کنید. این بخش مسیر از کنار رودخانه میگذرد. صبحانه خود را در فضای بکر اطراف روستای برغان میل کنید. منطقه بسیار خنک و پردرخت است و البته باید مراقب عبور خودروها باشید.
منبع عکس: irangpstracks
جاده برغان - کردان شما را به روستای کردان (در شهرستان ساوجبلاغ) و مقصد سفر میرساند. با رسیدن به روستا وارد بلوار شهدای کردان شوید. از پل کردان بگذرید و در مسیر جاده قدیم چهارباغ به مسیر خود ادامه دهید تا به جاده قزوین (جاده قدیم) برسید. در این جاده با عبور از کمالشهر به خیابان شهید بهشتی کرج میرسید. این برنامه سبک و نیم روزه است و حدود ۶ ساعت زمان میبرد.
اگر شما نیز اهل گردشگری با دوچرخه هستید و از این تفریح لذت میبرید لطفا نظرات و تجربههای ارزشمند خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: beinabein / مسیر گرمابدر به بلده
دیدگاه