- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
دریاچه لزور، جاذبهای طبیعی و زیبا در شمال روستای لزور و در مرز استانهای تهران و مازندران است. این دریاچه میان بلندترین کوههای البرز شرقی قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار میرود. نزدیکی دریاچه لزور به تهران توجه بسیاری از گردشگران را به این منطقه جلب میکند. روستا و دریاچه لزور بهدلیل قرارگیری در ارتفاع کوهستان، آب و هوایی بسیار خنک و دلپذیر دارد. در طول تابستان نیز این مناطق همچنان خنک میمانند و گردشگران زیادی برای فرار از گرما راهی این نواحی میشوند. برای آشنایی بیشتر با دریاچه لزور در ادامه با ما همراه شوید.
منبع عکس: پینترست، عکاس نامشخص
دریاچه لزور یکی از جاذبههای طبیعی شهرستان فیروزکوه در استان تهران است که در ۱۴ کیلومتری شمال روستای لزور در دهستان قزقانچای قرار دارد. روستای لزور در فاصله حدودی ۱۷۰ کیلومتری شمال شرقی تهران قرار گرفته است و اطراف آن را مناظر طبیعی زیبا پوشاندهاند.
دریاچه لزور را با نام «دریاچه سد سیاه رود» نیز میشناسند. این دریاچه در ارتفاعات مشرف بر روستای لزور و در شمال غربی این روستا قرار گرفته است. روستاهای «ورزنه» و «نشل» در بخش شمالی دریاچه لزور و در همسایگی آن با استان مازندران قرار دارند و روستاهای «ارجمند»، «بهانک» و «اهنز» در جنوب روستا و دریاچه لزور قرار گرفتهاند. کوهستانهای مشرف بر روستای لزور در بخش شرقی به تنگه واشی میرسند.
نواحی اطراف دریاچه لزور ظرفیتهای گردشگری بالایی برای علاقهمندان به کوهنوردی دارد و ورزشکاران زیادی در طول سال از مسیر این روستا و دریاچه، راهی صعود به قلههای «میشینه مرگ» و «بوم» میشوند. کوهستانهای این منطقه نقش مهمی در آب و هوای روستا و دریاچه لزور دارند و این نواحی را به مقاصدی خنک برای تابستان تبدیل کردهاند. ارتفاع روستای لزور در حدود ۲۴۰۰ متر از سطح دریا است و ارتفاع دریاچه لزور نیز به بیش از ۳,۹۰۰ متر از سطح دریا میرسد.
دریاچه لزور به سبب احداث سد لزور به وجود آمده است. اطراف این دریاچه مراتع سرسبز زیادی قرار دارند که محل چرای دامهای اهالی روستا به شمار میروند. در بخشهایی از این نواحی نیز کندوهای عسل زنبورداران به چشم میخورند. دریاچه لزور مثلثی شکل است و بخش زیادی از آب آن از رودخانه سیاهرود تامین میشود. در زبان مازنی، لزور بهمعنای فرد درشتهیکل و خوشاشتها است.
منبع عکس: ایران واندرز، عکاس نامشخص
برای بازدید از دریاچه لزور نخست باید خود را به روستای لزور برسانید. این روستا در فاصله ۱۷۰ کیلومتری از شمال شرقی مرکز تهران قرار دارد و بهترین مسیر برای دسترسی به آن جاده فیروزکوه است. زمان سفر تا روستای لزور از تهران در حدود دو ساعت و نیم تا سه ساعت خواهد بود.
برای سفر به روستای لزور از تهران باید از خروجیهای شمال شرقی پایتخت به مسیر جاده فیروزکوه بروید. در این جاده پس از عبور از روستای هرانده به جاده لاسم در بخش غربی جاده فیروزکوه وارد شوید. از ابتدای جاده لاسم تا روستای لزور در حدود ۳۵ کیلومتر راه پیش رو خواهید داشت.
روستای لزور در انتهای جاده لاسم و پس از روستاهای ارجمند، بهانک و اهنز قرار دارد. دریاچه لزور در فاصله ۱۴ کیلومتری شمال این روستا واقع شده است و مسیر دسترسی به آن از جادهای خاکی میگذرد. عبور از این مسیر خاکی با وسیله نقلیه در حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد.
منابع عکسها: خبرگزاری برنا و باشگاه خبرنگاران جوان، عکاسان نامشخص
علاقهمندان به صخرهنوردی، کوهنوردی و طبیعتگردی، میتوانند بهجای عبور از جاده خاکی خود را با پای پیاده و از مسیر تنگه میشینه مرگ به دریاچه لزور برسانند. این مسیر جزو بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران به شمار میرود و عبور از آن به افراد با آمادگی بدنی مناسب پیشنهاد میشود. بخشهایی از مسیر کوهپیمایی بهسمت دریاچه لزور در منطقه فرحرود از داخل آب میگذرد و بخشهایی از این مسیر نیز پرشیب و سنگلاخی است.
چنانچه علاقهمند به سفر به روستای لزور از مسیر جاده هراز باشید باید در این جاده در نزدیکی پلور به جاده هراز به لاسم وارد شوید. این جاده به دوراهی روستای ارجمند میرسد. مسیر سمت چپ نخست شما را به روستای ارجمند و سپس روستای لزور میرساند. مسیر دیگر بهسمت دریاچه لزور از تنگه واشی است که عبور از آن برای همه گردشگران مناسب نیست.
منبع عکس: ایلیا گشت، عکاس نامشخص
روستای لزور محل آغاز کوهپیمایی بهسمت قلههای «میشینه مرگ» و «بوم» است. ورزشکاران زیادی در طول سال برای صعود به این قلهها از مسیر روستا و دریاچه لزور برنامهریزی میکنند. این کوهها به تنگه واشی در بخش شرقی دریاچه لزور نیز دسترسی دارند؛ اما برای عبور از این مسیر نیاز به آمادگی بدنی بالا و کمک یک راهبلد خواهید داشت.
کوهستان میشینه مرگ بلندترین بخش کوههای البرز شرقی است و مسیر کوهپیمایی آن از حرفهایترین مسیرهای صعود کوهنوردان در نزدیکی تهران به شمار میرود. برای صعود به کوهستانهای این منطقه باید لوازم کامل و حرفهای کوهنوردی همراه داشته باشید. مسیر کوهستانی این نواحی پر از چشمههای جوشان، آبشارهای زیبا و طبیعت بکر است و عبور از آن برای علاقهمندان به کوهنوردی خاطرهانگیز خواهد بود. بهترین زمان برای صعود به قلل این نواحی، ماههای تیر و مرداد هستند.
اگر از علاقهمندان به دوچرخه سواری در کوهستان هستید و ابزار و مهارت مورد نیاز برای این ورزش را دارید، اطراف دریاچه لزور محیط مناسبی برای این ورزش در اختیار شما قرار میدهد. برای این منظور، باید روزهای آفتابی را انتخاب کنید. مناظر اطراف این دریاچه تجربهای بینظیر از دوچرخه سواری در طبیعت ایران را برای شما به یادگار خواهند گذاشت.
منبع عکس: بام نیوز، عکاس نامشخص
اطراف دریاچه لزور محیطی مناسب برای علاقهمندان به اتراق در طبیعت نیز دارد. گرچه در بخش بالادست این دریاچه کلبههایی برای اقامت گردشگران تعبیه کردهاند، افراد زیادی در بازدید از این منطقه در طبیعت کمپ میکنند.
با اتراق در طبیعت اطراف دریاچه لزور امکان تجربه آشپزی در طبیعت، پیاده روی و لذت از هوای پاکیزه را خواهید داشت. به خاطر داشته باشید در پایان سفر خود هیچ زبالهای در محیط باقی نگذارید و به طبیعت این نواحی آسیبی نرسانید.
برای ثبت تصاویر خاطرهانگیز و تماشایی در اطراف دریاچه لزور نیاز به دوربین حرفهای نخواهید داشت. زیباییهای این منطقه بیشمار هستند و انتخاب کادر مناسب عکاسی برای شما سخت نخواهد بود. فصل بهار و نخستین روزهای فصل پاییز بهترین زمانها برای عکاسی در دریاچه لزور هستند.
امکان ماهیگیری در دریاچه لزور در تمام روزهای سال وجود ندارد؛ اما با دریافت مجوزهای لازم از سازمان حفاظت از محیط زیست این منطقه، میتوانید در روزهای گرم سال در دریاچه لزور ماهیگیری کنید.
قایقسواری نیز از دیگر تفریحات موردعلاقه گردشگران در دریاچه لزور است. اگر در روزهای تابستان به بازدید از دریاچه لزور بروید، آبتنی در آب این دریاچه خستگی شما را در خواهد کرد؛ اما از کنارههای دریاچه دور نشوید. اختلاف عمق آب در کنارهها و مرکز دریاچه لزور زیاد است.
منبع عکس: سیری در ایران ، عکاس نامشخص
روستای لزور منطقهای تاریخی در شهرستان فیروزکوه است که جاهای دیدنی متنوعی در آن قرار گرفتهاند. در سفر به روستا و دریاچه لزور میتوانید زمانی را به بازدید از جاذبههای تاریخی و طبیعی این روستا اختصاص دهید.
امامزاده خوشنام که با نام امامزاده لزور نیز شناخته میشود، از معروفترین جاذبههای تاریخی روستای لزور است. این امامزاده در بخش شمال غربی این روستا و جنب کوهستان قرار دارد. پل سنگی لزور با قدمت تقریبی ۱۵۰ سال، از دیگر جاذبههای تاریخی روستای لزور به شمار میرود که بر رودخانه روستای لزور واقع شده است. روستاییان این منطقه برای تردد بر رودخانه لزور همچنان از این پل استفاده میکنند.
امامزاده معصوم دیگر جاذبه تاریخی و مذهبی روستای لزور است که در جنوب شرقی این روستا و در جوار قبرستان لزور قرار دارد. نام این بنا در فهرست آثار ملی ایران به چشم میخورد و قدمت آن به قرن هشتم هجری قمری میرسد.
قلعه قلدوش و برج نیمه، دیگر جاذبههای تاریخی در روستای لزور هستند. قدمت قلعه قلدوش به قرنهای پنج و ۶ هجری قمری بازمیگردد و مربعی شکل است. این قلعه روی صخرهای به همین نام و در جوار چشمهای جوشان قرار دارد. برج نیمه نیز از قرنهای هفتم و هشتم هجری قمری به یادگار مانده است و در حال حاضر، بخشهای زیادی از آن از بین رفتهاند.
منبع عکس: ایران واندرز، عکاس نامشخص
دریاچه لزور در عمیقترین قسمت خود، نزدیک به ۱۵ متر عمق دارد. بیشترین طول این دریاچه در حدود ۳۰۰ متر و بیشترین عرض آن نیز نزدیک به ۲۰۰ متر است. برای ماهیگیری در دریاچه لزور باید از سازمان حفاظت از محیط زیست این منطقه مجوز لازم را کسب کنید. در همه فصلها امکان ماهیگیری در این دریاچه وجود ندارد و تنها در زمانهای مشخصی از سال مجوز ماهیگیری برای علاقهمندان صادر میشود.
برای ماهیگیری در دریاچه لزور میتوانید از قایقهای بادی استفاده کنید؛ اما برای این منظور رعایت موارد ایمنی و استفاده از جلیقه نجات الزامی است.
دریاچه لزور و طبیعت اطراف آن از زیباترین جاذبههای طبیعی استان تهران هستند که ساکنان پایتخت میتوانند در برنامهای یکروزه از آنها بازدید کنند. چشماندازهای این نواحی شباهت زیادی به مناظر بکر طبیعت استان چهار محال و بختیاری دارد. نزدیکی این گستره طبیعی به پایتخت آن را به گنج پنهان تهران تبدیل کرده است. پیک نیک یکروزه در دل طبیعت لزور و اتراق در جوار دریاچه آن برای گردشگران و طبیعتگردان خاطرهای مانا به جا میگذارد.
منبع عکس: مجله میزبون، عکاس نامشخص
روستا و دریاچه لزور در ارتفاعات کوهستان البرز قرار گرفتهاند و آب و هوایی سرد و کوهستانی دارند. با شروع فصل بهار مراتع اطراف دریاچه لزور سرسبز و تماشایی میشوند و با نزدیکی به تابستان نیز درختان این منطقه به بار مینشینند. چشمههای اطراف این دریاچه در بهار به پرآبترین حالت خود میرسند.
بهترین زمان برای بازدید از دریاچه لزور و گشتوگذار در مناطق اطراف روستای لزور ۶ ماه نخست سال است. گرچه در نخستین روزهای فصل بهار هنوز در روستا و اطراف دریاچه لزور سرما احساس میشود، گشتوگذار در این زمان نیز خالی از لطف نیست. در طول فصل تابستان آب و هوا در اطراف دریاچه لزور خنک و مطلوب باقی میماند؛ اما با شروع پاییز دوباره سرد میشود و این سرما تا پایان سال ادامه پیدا میکند.
چشمانداز دریاچه لزور و طبیعت اطراف آن در پاییز نیز چشمنواز است و اگر به سفر در فصلهای سرد سال علاقه دارید، فصل پاییز زمان مناسبی برای بازدید شما از این منطقه خواهد بود. در سفر به دریاچه لزور در هر زمانی از سال لباس گرم همراه خود ببرید؛ زیرا در طول تابستان و بهار نیز شب هنگام هوا سرد میشود. برای سفر زمستانی به این منطقه باید تجهیزات مناسب همراه داشته باشید.
منبع عکس: ایران واندرز، عکاس نامشخص
بازدید از دریاچه لزور برای ساکنان تهران و شهرهای اطراف فیروزکوه با سفر یکروزه میسر خواهد بود؛ اما چنانچه تمایل به اقامت شبانه در این سفر دارید نیز گزینههای مختلفی خواهید داشت. خانههای محلی در روستای لزور و کلبههای چوبی مشرف بر دریاچه لزور گزینههایی مناسب برای اقامت در اطراف این دریاچه هستند.
برای اتراق در طبیعت نیز میتوانید لوازم کامل کمپ را با خود ببرید و اطراف دریاچه لزور اتراق کنید. برای کمپ در طبیعت حتما لباس گرم اضافی، کیسه خواب و زیرانداز مناسب همراه داشته باشید؛ زیرا شب هنگام هوا در این نواحی رو به سردی میرود. در فاصله کوتاهی از این دریاچه، سرویس بهداشتی تعبیه کردهاند و در فصلهای پربارش نیز آب قابل شرب در چشمه پاییندست دریاچه لزور در دسترس است. به خاطر داشته باشید که امکانات اطراف این دریاچه محدود هستند؛ پس لوازم شخصی، غذای مناسب و آب کافی را فراموش نکنید.
در طول سالهای اخیر بهدلیل استقبال بالای گردشگران از روستا و دریاچه لزور، اقامتگاههای بومگردی متعددی در روستاهای اطراف این منطقه راهاندازی کردهاند. برای اقامت طولانی در سفر به این نواحی میتوانید این اقامتگاهها را انتخاب کنید.
جاهای دیدنی اطراف دریاچه لزور از زیباترین جاذبههای طبیعی در منطقه فیروزکوه هستند که برای بازدید از برخی از آنها باید آمادگی بدنی مناسب داشته باشید. این جاذبهها میان کوهستانهای بلند و طبیعت بکر قرار گرفتهاند و توجه طبیعتگردان را به سوی خود جلب میکنند. در ادامه به معرفی برخی از جاهای دیدنی اطراف دریاچه لزور میپردازیم.
منبع عکس: ایران هتل آنلاین، عکاس نامشخص
قله میشینه مرگ بلندترین قله در کوهستان البرز شرقی است که فاصله کوتاهی تا روستای لزور دارد. مسیر دسترسی به این قله از روستای لزور و از میان تنگه میشینه مرگ میگذرد. کوهنوردان زیادی در طول سال برای صعود به کوه میشینه مرگ از مسیر شمال غربی روستای لزور به سوی این قله میروند.
مسیر کوهپیمایی بهسمت قله میشینه مرگ از میان مناظری زیبا و تماشایی میگذرد. بخشهای زیادی از این مسیر نیز صخرهای و سخت است که عبور از آن تنها برای کوهنوردان حرفهای و افراد با آمادگی بدنی بالا امکانپذیر خواهد بود. اطراف این کوهستان نیز ییلاقهای خوشآبوهوایی مانند «آلاشت» و «چرات» قرار دارد که در گرمترین روزهای سال نیز خنک و سرسبز هستند.
بهترین زمان برای صعود به قله میشینه مرگ و لذت از مسیر تماشایی این منطقه، نخستین روزهای فصل تابستان تا پایان مرداد ماه است.
منبع عکس: ایران هتل آنلاین، عکاس نامشخص
تنگه میشینه مرگ یا تنگه لاسک از دیگر مناطق خوشآبوهوا و ییلاقی در نزدیکی روستا و دریاچه لزور است که مسیر دسترسی به آن از میان درختان سبز و صخرهها میگذرد. ابتدای این راه جادهای خاکی است که از انتهای خیابان مخابرات در روستای لزور آغاز میشود. دریاچه لزور در بالادست این تنگه قرار دارد و آب تنگه لاسک از این دریاچه و چشمه معجز (یا چشمه موجز) تامین میشود.
تنگه لاسک بیش از ۲۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و برای بازدید از آن در فصلهای مختلف سال باید لباس گرم و تجهیزات مناسب طبیعت گردی همراه داشته باشید. برای ورود به منطقه میشینه مرگ و تنگه فرح رود در بخش نخست این تنگه، در حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پیاده روی پیش رو خواهید داشت. بازدید از تنگه نیز برای افراد کم توان، سالمندان و کودکان مناسب نیست و به آمادگی بدنی مناسب نیاز دارد.
بهترین زمانها برای بازدید از تنگه لاسک ماههای تیر و مرداد هستند. در این زمان از سال رودخانه فرحرود بسیار پرآب میشود و درختان در طول مسیر به بار مینشینند.
چشمه معجز در پاییندست دریاچه لزور قرار دارد و یکی از سرچشمههای اصلی رودخانه فرح رود در تنگه میشینه مرگ و منطقه لزور به شمار میرود. آب این چشمه از کوهستان میشینه مرگ تامین میشود و بسیار گوارا است.
چشمه معجز آب فراوانی دارد که زمینهای کشاورزی اطراف روستای لزور را سیراب میکند و سبب سرسبزی مناطق اطراف میشود. دسترسی به این چشمه با پیادهروی در داخل تنگه میشینه مرگ میسر است. اگر از سمت دریاچه وارد این تنگه می شوید، باید مسیر کوهپیمایی در پاییندست دریاچه لزور را تا دو کیلومتر ادامه دهید.
منبع عکس: ایرنا، عکاس نامشخص
دریاچه سد نمرود از جاذبههای طبیعی فیروزکوه در نزدیکی دریاچه لزور و در فاصله دو کیلومتری از جنوب روستای سله بن است. اطراف این دریاچه را مناظری تماشایی از درختان سبز و کوههای بلند پوشاندهاند. گونههای گیاهی و جانوری متنوعی در اطراف دریاچه سد نمرود به چشم میخورند. ارتفاعات اطراف این دریاچه مملو از گیاهان معطر و دارویی است.
دریاچه سد نمرود فاصلهای نزدیک به یک ساعت تا روستای لزور دارد و در بازدید از روستا و دریاچه لزور میتوانید برای سفر به این دریاچه سد نیز برنامهریزی کنید.
منبع عکس: ایرنا، عکاس نامشخص
روستای سله بن یکی از زیباترین روستاهای فیروزکوه در فاصله کوتاهی از روستای لزور است. این روستا جاذبههای طبیعی و تاریخی جالبتوجهی دارد که توجه گردشگران زیادی را در طول سال به خود جلب میکند.
از معروفترین جاذبههای روستای سله بن میتوان به تپه باستانی این روستا اشاره کرد که گورستانی تاریخی را در آن کشف کردهاند. جریان رودخانههای حبله رود و دریاچه سد نمرود نیز سبب سرسبزی و زیبایی محیط اطراف روستای سله بن شده است. روستای سله بن و مناطق اطراف آن برای اتراق و گشتوگذار در طبیعت بسیار مناسب هستند. در سفر به دریاچه لزور میتوانید برنامه بازدید از این روستا و نواحی اطراف آن را برای پیک نیکی یکروزه برنامهریزی کنید.
در این مقاله به معرفی گنج پنهان تهران یعنی دریاچه لزور پرداختیم. چنانچه شما تجربه بازدید از این دریاچه و گشتوگذار در روستا و طبیعت اطراف آن را دارید، در ادامه میتوانید با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: مینا بهزادیمنش
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: مهدی تورک، امین علیان، Atiabii، مصطفی آهنگر)