کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

راهنمای سفر یک روزه به دره زمان

چهارشنبه 1 مرداد 1404 - 14:08
مطالعه 8 دقیقه
جریان رودخانه در میان صخره های تنگه زمان
دره زمان از جاذبه های طبیعی در منطقه‌ پلور مازندران است که با مسیر پیاده‌روی میان آب و صخره‌های بلند، گزینه‌ای عالی برای سفرهای یک روزه محسوب می‌شود.

تصور کنید که فقط چند ساعت از تهران فاصله بگیرید و خودتان را میان دره‌ای سرسبز، با رودخانه‌ای خنک و صخره‌هایی بلند پیدا کنید. در این مکان زیبا معروف به دره زمان، خبری از دود و ترافیک نیست و آرامشی مطلق نصیب‌تان می‌شود. دره زمان در دل منطقه‌ پلور جای دارد و گزینه‌ای عالی برای سفر یک‌روزه‌ محسوب می‌شود. به همین منظور، در این راهنما مسیر دقیق دسترسی، بهترین زمان سفر، وسایل مورد نیاز، نکات ایمنی و... را آورده‌ایم؛ پس با ما همراه شوید.

کپی لینک

چرا دره زمان برای سفر یک‌ روزه مناسب است؟

«دره زمان» یا تنگه زمان به‌دلیل نزدیکی به تهران، مسیر دسترسی راحت و شرایط طبیعی خاص، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفرهای یک ‌روزه  است. در واقع، بدون صرف زمان و هزینه زیاد می‌توانید سفری یک روزه به دره زمان داشته باشید و لحظاتی لذت‌بخش و متفاوت از طبیعت‌گردی را تجربه کنید.

کپی لینک

چه زمانی به دره زمان برویم؟

بهترین زمان برای بازدید از دره زمان، از بهار تا اوایل پاییز است. در این بازه، آب‌وهوایی بسیار خنک و خوشایند در منطقه وجود دارد و حتی در اوج فصل تابستان نیز فعالیت‌های طبیعت‌گردی و گشت‌وگذار در فضای باز، به تجربه‌ای لذت‌بخش و دلپذیر تبدیل می‌شود.

کپی لینک

برنامه پیشنهادی برای یک روز کامل در دره زمان

صبح زود از تهران به سمت دره زمان پلور حرکت کنید. بعد از رسیدن به دره، کنار پل سنگی پلور (پل سنگی قلط رینه آمل) یا کنار خیابان پارک کنید. از آنجا که دره در میان صخره‌ها قرار دارد و رودخانه‌ای از میان آن می‌گذرد، باید خود را آماده رودخانه‌نوردی کنید؛ اما پیش از آن می‌توانید زیر پل در کنار رودخانه لار، بساط صبحانه را پهن کنید. این نقطه، یکی از معدود جاهایی‌ست که فضای کافی برای نشستن و استراحت دارد.

پیمایش بخش‌هایی از تنگه زمان نیازی به مهارت شنا ندارد؛ اما بیشتر طول مسیر شامل حرکت در آب است و در برخی قسمت‌ها، عمق آب به حدود ۱٫۵ متر می‌رسد. در طول مسیر تنگه، حوضچه‌های کوچک و بزرگ طبیعی متعددی وجود دارند که برای شنا و آب‌تنی بسیار دلپذیر و مناسب هستند. همچنین اگر گروهی سفر می‌کنید، می‌توانید از طناب برای حمایت و حفظ تعادل در نقاط عمیق‌تر یا پرتردد استفاده کنید. در طول مسیر می‌توانید روی سنگ‌های کنار رودخانه قدری استراحت کنید.

در انتهای دره زمان، آبشاری قرار دارد که به‌دلیل ریزش سنگ‌ها، مسیر دسترسی به آن بسته شده است؛ اما حوضچه‌ای از آب فیروزه‌ای در این محل به وجود آمده است که گزینه خوبی برای شنا است. در کنار این بخش، دشتی قرار دارد که می‌توانید برای استراحت و صرف میان وعده‌ای سبک از آن استفاده کنید. همین مسیر را برگردید تا به محل پارک خودرو برسید.

کپی لینک

چگونه به دره زمان برویم؟

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان، روستای پلور، پل سنگی پلور (مشاهده روی نقشه)

دره زمان در «روستای پلور» قرار دارد و از جاهای دیدنی استان مازندران محسوب می‌شود. این تنگه زیبا که در شهرستان آمل قرار دارد، با دماوند حدود ۵۰ کیلومتر  و با آمل حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد.

مسیر دسترسی به دره زمان از تهران: ابتدا باید از شرق تهران وارد بزرگراه شهید زین‌الدین شوید و مسیر را تا رسیدن به جاده تهران-پردیس ادامه دهید. پس از عبور از رودهن، وارد جاده هراز می‌شوید و با پشت سر گذاشتن گردنه امامزاده هاشم، مسیر را به‌سمت روستای پلور ادامه دهید. کمی بعد از پلور و در ابتدای جاده لار، وارد  اولین دور برگردان شوید و مسیر بازگشت به سمت تهران را در پیش بگیرید. کمی جلوتر، یک دوراهی در سمت راست خواهید دید که مسیر سمت چپ شما را به دره زمان می‌رساند. در نهایت به پل سنگی رودخانه لار می‌رسید. برای دسترسی از تهران به سمت دره زمان باید مسیر تقریبا ۱۰۰ کیلومتری را حدود یک ساعت و ۴۰ دقیقه رانندگی کنید.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف دره زمان

کپی لینک

آبشار شاهاندشت

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، نزدیک روستای شاهاندشت
  • فاصله تا دره زمان: حدود ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه رانندگی)

«آبشار شاهاندشت» به‌عنوان بزرگ‌ترین آبشار شمال ایران شناخته می‌شود و از دوردست نیز منظره‌ای تماشایی دارد. این آبشار مجموعه‌ای از هشت آبشار پله‌ای است و برای دسترسی به آن باید از روستای شاهاندشت حدود ۲۰ دقیقه پیاده‌روی کنید که از کنار باغ‌های زیبا و ویلاهای مدرن می‌گذرد.

قلعه تاریخی «ملک بهمن» نیز در کنار آبشار، به‌عنوان یکی از دژهای کوهستانی البرز با قدمتی از پیش از اسلام قرار دارد. علاوه بر این قلعه، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی دیگری چون «غار الیاس تنگه»، چشمه‌های گوارا و خانه‌های قدیمی روستا نیز گردشگران را به سوی خود می‌کشانند. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه، بین اردیبهشت تا مهر ماه است. زمانی که آب‌وهوای منطقه مطبوع و طبیعت آن در اوج سرسبزی است.

کپی لینک

دشت لار

  • آدرس: استان مازندران و استان تهران
  • فاصله تا دره زمان: حدود ۲۰ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه رانندگی)

«دشت لار»، در مرز استان‌های تهران و مازندران و در دامنه قله دماوند قرار دارد و با طبیعت سرسبز، گل‌های شقایق قرمز، سد لار و چشم‌انداز بی‌نظیر دماوند، مقصدی عالی برای طبیعت‌گردان، عکاسان و علاقه‌مندان به کوهنوردی است. در فصل بهار و اوایل تابستان، دشت پوشیده از گل‌های رنگارنگ مانند زنبق وحشی، مرغک زرد و شقایق می‌شود.

دشت لار به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین تفرجگاه‌های ییلاقی و مناطق حفاظت‌شده ایران نیز شناخته می‌شود. این منطقه حفاظت‌شده از تنوع زیستی بالایی برخوردار است و گونه‌های گیاهی دارویی و جانوری ارزشمندی همچون پلنگ، خرس قهوه‌ای، کل و بزکوهی، افعی دماوندی، عقاب و قزل‌آلای خال‌قرمز را در خود جای داده است.

کپی لینک

دشت آزو

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان، روستای نوا
  • فاصله تا دره زمان: حدود ۳۰ کیلومتر (۵۰ دقیقه رانندگی)

«دشت آزو» یکی از دشت‌های مرتفع، در دل ارتفاعات البرز و در ارتفاع حدود ۲,۶۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و مسیر دسترسی به آن از طریق جاده هراز و روستای نوا امکان‌پذیر است. از روستای نوا تا دشت حدود یک ساعت پیاده‌روی در مسیر پاکوب و هموار کنار رودخانه لازم است. این مسیر طبیعت‌گردی برای بسیاری از افراد با توانایی جسمی متوسط، سالمندان و کودکان نیز قابل پیمایش است.

دشت آزو در بهار و تابستان با پوششی از گل‌های رنگارنگ، گیاهان دارویی و علفزارهای بلند، هوای پاک و آسمانی صاف، محل مناسبی برای پیک‌نیک، کمپ و حتی تماشای آسمان پرستاره شب است. گردشگران می‌توانند در مسیر، از چشمه‌های زلال بنوشند و در رودخانه خنک منطقه آبتنی کنند. برای تجربه بهتر این سفر، همراه داشتن کفش مناسب، لباس گرم و تجهیزات کمپینگ ضروری است.

کپی لینک

کجا غذا بخوریم؟

در جاده هراز و به‌ویژه حوالی روستای پلور  چند رستوران و سفره‌خانه سنتی وجود دارد که اغلب غذاهای ایرانی، انواع کباب و خورشت را با کیفیت قابل قبول ارائه می‌دهند. در محدوده دره زمان، هیچ رستوران یا امکانات رفاهی ثابتی وجود ندارد؛ بنابراین گردشگران می‌توانند، برای صرف ناهار، همان ابتدای مسیر رودخانه  بساط پیک‌نیک را پهن کنند یا یک وعده غذای سبک در طول مسیر همراه داشته باشند.

کپی لینک

نکات کاربردی برای سفر یک‌ روزه به دره زمان

  • برای دیدن آب زلال و فیروزه‌ای‌رنگ دره، حتما صبح زود راه بیفتید. با بالا رفتن تعداد بازدیدکنندگان، آب گل‌آلود می‌شود.
  • پیش از سفر از وضعیت آب‌وهوا و بارندگی مطلع شوید.
  • به‌دلیل عبور از مسیرهای آبی و سنگی، دره زمان برای کودکان، سالمندان و افراد ناتوانی حرکتی مناسب نیست.
  • تجهیزاتی مانند کفش مناسب طبیعت‌گردی یا صندل کوهنوردی، لباس اضافه و حوله، کوله‌پشتی یا کیف کمری (برای آزاد بودن دست‌ها و حفظ تعادل)، کیسه ضدآب برای گوشی، مدارک و وسایل دیجیتال، چوبدستی یا باتوم کوهنوردی (برای حفظ تعادل روی سنگ‌ها) همراه داشته باشید.
  • برخی بخش‌های دره زمان عمیق و خطرناک است؛ بنابراین بهتر است همراه با گروه یا تورهای حرفه‌ای سفر کنید.
  • هیچ زباله‌ای (پلاستیک، ته‌سیگار، بطری و...) در طبیعت رها نکنید.
  • ترجیحا روزهای وسط هفته را برای بازدید از دره زمان انتخاب کنید؛ زیرا این منطقه در آخر هفته‌ها شلوغ می‌شود.

شما هم اگر سفری یک روزه به دره زمان داشته‌اید یا در خصوص این جاذبه طبیعی اطلاعات دیگری دارید، خوشحال می‌شویم دانسته‌ها و تجربیات خود را با مخاطبان کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: atlas.cmphone شاه محمدی

سوالات متداول

  • دره زمان پلور کجاست؟

    دره زمان در روستای پلور قرار دارد و از جاهای دیدنی استان مازندران محسوب می‌شود. این تنگه زیبا در شهرستان آمل واقع شده است و فاصله آن تا تهران به ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد.

  • بهترین زمان سفر به تنگه زمان چه فصلی است؟

    بهترین زمان برای بازدید از دره زمان، از بهار تا اوایل پاییز است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات