کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

راهنمای سفر یک روزه به تنگه واشی

یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۸
مطالعه 9 دقیقه
صخره های تنگه واشی
تنگه واشی با فاصله کمتر از سه ساعت از پایتخت و داشتن مناطق گردشگری طبیعی و تاریخی، یکی از پرطرفدارترین مقاصد سفرهای یک‌روزه است.
تبلیغات

تنگه واشی، یکی از زیباترین، پرطرفدارترین و کم هزینه‌ترین مقاصد سفرهای یک‌روزه در نزدیکی تهران است. فاصله‌ کمتر از سه ساعت با پایتخت، امکان لذت بردن از طبیعت و دیدن یکی از معدود نقش‌برجسته‌های سنگی دوره قاجار، این منطقه را به مکانی ایدئال برای سفر یک روزه تبدیل کرده است. این راهنما به شما کمک می‌کند تا با شناخت بهتر مسیر، شرایط محیطی و نکات ضروری، حداکثر بهره را از این سفر کوتاه اما جذاب به تنگه واشی ببرید.

کپی لینک

چرا تنگه واشی برای سفر یک‌ روزه مناسب است؟

«تنگه واشی» به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌ و آب‌وهوای مطبوعش یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سفر یک‌روزه و فرار از گرمای تابستان محسوب می‌شود؛ حتی فتحعلی شاه قاجار آن را به‌عنوان شکارگاه تابستانی خود انتخاب کرده بود. این تنگه در فاصله حدود ۱۶۵ کیلومتری تهران و در نزدیکی شهرستان فیروزکوه قرار دارد، به همین دلیل با کمتر از چهار ساعت رانندگی می‌توان به آن دسترسی داشت. مسیر دسترسی به آن نیز جاده‌ای آسفالته است و افراد با خودروی شخصی به‌راحتی می‌توانند به این جاذبه طبیعی دسترسی داشته باشند؛ بنابراین برای سفر به تنگه واشی نیازی به برنامه‌ریزی طولانی‌مدت یا اقامت شبانه نیست و امکان بازگشت در همان روز وجود دارد.

ترکیب طبیعت متنوع شامل رودخانه، کوه و دشت، به‌همراه فعالیت‌هایی مثل پیاده‌روی در رودخانه، آب‌بازی و تماشای نقش‌برجسته‌ تاریخی، تجربه‌ای متفاوت و سرگرم‌کننده فراهم می‌کند که بدون نیاز به تجهیزات حرفه‌ای یا آمادگی بدنی بالا قابل انجام است.

کپی لینک

چه زمانی به تنگه واشی برویم؟

تنگه واشی در تابستان از آب‌وهوای مطبوعی برخوردار است. به‌همین دلیل بهترین زمان سفر به این منطقه اوج گرما، اواخر خرداد تا اوایل شهریور است؛ چراکه در این زمان، آب‌وهوای منطقه معتدل و خنک‌تر از تهران است و عمق آب تنگه واشی برای پیاده‌روی در بستر آن مناسب است.

در اوایل بهار و پاییز، آب رودخانه به‌دلیل ذوب برف‌ها بالا می‌رود و عبور از آن دشوارتر می‌شود؛ البته در این زمان‌ها هم می‌توان از رودخانه عبور کرد؛ اما ممکن است تا کمر در آب فرو بروید. ضمن اینکه آب به‌شدت سرد می‌شود و عبور از آن کار آسانی نخواهد بود.

به علت بارندگی های مکرر در تنگه واشی، امکان سیلابی شدن رودخانه وجود دارد

در اوخر پاییز و فصل زمستان به‌دلیل سرمای شدید و افزایش خطرات احتمالی مانند سیلابی شدن رودخانه در زمان بارندگی، سفر به تنگه واشی در زمستان توصیه نمی‌شود؛ بنابراین، برای داشتن سفری ایمن و لذت‌بخش، فصل تابستان بهترین انتخاب است، به‌ویژه اگر در روزهای میانی هفته سفر کنید تا پا به مکانی خلوت بگذارید.

کپی لینک

برنامه پیشنهادی برای یک روز کامل در تنگه واشی

برای استفاده بهینه از روز و فرار از گرمای ظهر، بهتر است سفر را از ساعات اولیه صبح آغاز کنید. مسیر از تهران تا تنگه واشی حدود ۲٫۵ تا ۳ ساعت است و در صورت حرکت زودهنگام از تهران، دچار ترافیک نمی‌شوید.

پس از پارک خودرو در پارکینگ، حدود ۱۵ دقیقه پیاده‌روی کنید تا به ورودی تنگه برسید. این مسیر شامل پیاده‌روی در رودخانه‌ای کم‌عمق به طول ۲۵۰ متر و میان صخره‌های بلند است.برای عبور از این مسیر، بهتر است، همراه داشته باشید و دست یکدیگر را بگیرید. توجه داشته باشید، آب رودخانه سرد است؛ اما با کمی پیاده‌روی، دمای بدن‌تان با دمای آب هماهنگ می‌شود.

در مسیر عبور از تنگه اول، سنگ‌نگاره‌ای تاریخی از دوره فتحعلی‌شاه قاجار قرار دارد. این اثر هنری در دل صخره‌ها حجاری شده است و جنبه‌ فرهنگی سفر را تکمیل می‌کند. پله‌های کنار کتیبه، این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا کنار کتیبه عکس یادگاری بگیرید.

پس از عبور از تنگه، وارد دشت وسیع و سرسبز ساواشی می‌شوید که مکان خوبی برای استراحت و تنفس در طبیعت باز است. سایه درختان و جریان آرام هوا فضا را دلپذیر می‌کند. در این قسمت می‌توانید ناهار خود را میل کنید.

اگر انرژی کافی دارید، مسیر را به سمت تنگه دوم ادامه دهید. تنگه سا عریض‌تر، عمق کمتر و طولانی‌تر از تنگه اول است و برای رسیدن به انتهای آن باید مسیری حدودا ۸۰۰ متری طی کنید. در انتهای تنگه سا، آبشار تنگه واشی با ارتفاع ۱۵ متر و حوضچه‌ای کم‌عمق قرار دارد. این نقطه پایان رودخانه‌نوردی است و اگر هوا گرم باشد، می‌توانید کمی در آب شنا کنید یا کنار آب بنشینید و استراحت کنید.

آشنایی قبلی شما، باعث می‌شود، مسیر برگشت سریع‌تر و راحت‌تر باشد؛ البته مراقب لغزندگی مسیر باشید تا سفر یک‌روزه به تنگه واشی با خاطره‌ای خوش از طبیعت، تاریخ و آرامش به پایان برسد.

کپی لینک

چگونه به تنگه واشی برویم؟

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان شهرآباد، روستای جلیزجند (مشاهده روی نقشه)

فاصله تنگه واشی تا فیروزکوه حدود ۲۰ کیلومتر و تا تهران حدود ۱۶۵ کیلومتر است که طی کردن این مسیر با خودرو حدود سه ساعت و پنج دقیقه طول می‌کشد.

مسیر دسترسی به تنگه واشی: تنگه واشی یکی از جاهای دیدنی فیروزکوه در شرق استان تهران است؛ بنابراین بهترین مسیر برای دسترسی به این جاذبه، خروجی شرقی تهران، از طریق بزرگراه صدر و ادامه آن بزرگراه بابایی است. در ادامه مسیر جاده دماوند به اتوبان تهران-پردیس می‌رسید و با گذشتن از شهرهای بومهن و رودهن، وارد جاده فیروزکوه می‌شوید. مسیر جاده فیروزکوه را ادامه دهید تا قبل از ورودی شهر فیروزکوه، در سمت چپ جاده، به جاده فرعی تنگه واشی برسید. این مسیر شما را به «روستای جلیزجند» می‌رساند. از روستای جلیزجند به سمت ورودی تنگه واشی رانندگی ‌کنید و پس از پارک ماشین در پارکینگ، باید مابقی راه را پیاده بروید.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف تنگه واشی

کپی لینک

چشمه آب معدنی خمده

  • آدرس: شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان شهرآباد، روستای خمده
  • فاصله تا تنگه واشی: حدود ۴۰ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه با خودرو)

«چشمه آب معدنی خمده» یکی از جاذبه‌های طبیعی اطراف تنگه واشی و جاهای دیدنی فیروزکوه است که به‌دلیل خواص درمانی و طبیعت بکر اطرافش، میان علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و طب سنتی محبوب است. این چشمه از دل کوه‌های منطقه می‌جوشد و آبی زلال، گوارا و غنی از ترکیبات معدنی مانند گوگرد، کلسیم و منیزیم دارد و مردم محلی آن را برای تسکین دردهای مفصلی، رماتیسم و بیماری‌های پوستی توصیه می‌کنند.

دسترسی به این چشمه با کمی پیاده‌روی سبک از روستای خمده ممکن است و مسیر آن در میان پوشش گیاهی سرسبز و هوای مطبوع منطقه، بخشی از لذت سفر محسوب می‌شود. اطراف چشمه دیوارکشی شده و مانند استخر، دارای سانس‌های مخصوص بانوان و آقایان است.

کپی لینک

روستای هرانده

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان شهرآباد
  • فاصله تا تنگه واشی: حدود ۳۰ کیلومتر ( ۵۰ دقیقه با خودرو)

«روستای هرانده» یکی از روستاهای ییلاقی جاده فیروزکوه است و طبیعت سرسبز، رودخانه‌های خروشان «نمرود» و «قزقان‌چای» و فضای آرام و بکر آن را به مقصدی محبوب برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی تبدیل کرده است.

از دیگر دیدنی‌های مشهور این روستا می‌توان به «غار بورنیک» اشاره کرد که با حدود ۳,۵۰۰ متر طول، چهارمین غار طولانی ایران است و ساختاری مشابه «غار علیصدر» دارد. همچنین امامزاده یحیی و تپه باستانی شیر دره از دیگر جاذبه‌های تاریخی منطقه به شمار می‌روند. مسیر هرانده تا روستای خمده، از بهترین مسیرهای طبیعت‌گردی اطراف تهران است و فضای اطراف روستا نیز مکان‌های مناسبی برای اتراق و لذت‌بردن از هوای پاک و مناظر طبیعی در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

کپی لینک

روستای سله ‌بن

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک
  • فاصله تا تنگه واشی: حدود ۴۰ کیلومتر (یک ساعت و پنج دقیقه با خودرو)

«روستای سله‌ بن» از جمله روستاهای ییلاقی جاده فیروزکوه است که در شهرستان ارجمند و در جوار «دریاچه سد نمرود» قرار دارد. این روستا میان دو کوهستان قرار دارد و به‌دلیل آب‌وهوای سردسیر، مقصدی دل‌انگیز برای فرار از گرمای تابستان است. از دیگر جاذبه‌های آن می‌توان به «تپه باستانی سله‌ بن» اشاره کرد که ترکیبی از تاریخ و طبیعت را برای گردشگران فراهم می‌کند.

کپی لینک

کجا غذا بخوریم؟

در سفر به تنگه واشی، می‌توانید از رستوران‌های جاده فیروزکوه استفاده کنید که غذاهای ایرانی متنوعی ارائه می‌دهند. همچنین در نزدیکی تنگه، کافه‌رستوران‌هایی برای صرف وعده‌ای سبک یا نوشیدنی در دسترس‌اند. اگر ترجیح می‌دهید در دل طبیعت غذا بخورید، همراه داشتن غذای خانگی آماده و برپایی پیک‌نیک در دشت ساواشی هم تجربه‌ای لذت‌بخش خواهد بود.

کپی لینک

نکات کاربردی برای سفر یک‌ روزه به تنگه واشی

برای سفر یک‌روزه به تنگه واشی، باید از نظر وضعیت جسمانی آمادگی داشته باشید. از آنجایی که مسیر اصلی شامل پیاده‌روی در رودخانه با کف سنگی و مسیرهای لغزنده است، بهتر است، وسایل لازم برای تنگه واشی، از جمله کفش‌های پلاستیکی بنددار یا صندل مخصوص طبیعت‌گردی، لباس راحت و سبک، کوله پشتی، کلاه آفتاب‌گیر و کرم ضدآفتاب و کیسه‌های ضدآب یا پلاستیک ضخیم برای محافظت از وسایل‌تان در برابر آب همراه داشته باشید. برای بازدید از این جاذبه باید مبلغی را به‌عنوان عوارض ورودی به روستای جلیزجند بپردازید.

همراه داشتن خوراکی سبک، آب کافی و کیت کمک‌های اولیه از دیگر نکات کاربردی است. در روزهای شلوغ، پارکینگ ممکن است زود پر شود، پس بهتر است صبح زود حرکت کنید. اگر تمایلی به خیس شدن ندارید یا به‌سختی از مسیر عبور می‌کنید، می‌توانید اسب یا قاطر کرایه کنید. امکانات رفاهی این منطقه شامل آلاچیق اجاره‌ای، رستوران و سرویس بهداشتی می‌شود که در محدوده پارکینگ قرار دارن؛ اما در طول مسیر، هیچ‌گونه امکاناتی وجود ندارد. با توجه به مسیر پیاده‌روی در رودخانه و سختی راه، بازدید کودکان و افراد سالخورده از تنگه واشی توصیه نمی‌شود. در نهایت، زباله‌های خود را حتما جمع‌آوری کنید تا این مسیر زیبا برای دیگران نیز لذت‌بخش باقی بماند.

در صورت سفر به تنگه واشی و داشتن اطلاعات بیشتر در خصوص سفر یک روزه به این جاذبه طبیعی نزدیک به پایتخت، خوشحال می‌شویم، دانسته‌ها و تجربه‌های خود را با مخاطبان کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ، عکاس: AFSHIN BARGHIYAN

سوالات متداول

  • تنگه واشی کجاست؟

    تنگه واشی یکی از دیدنی‌های فیروزکوه در شرق استان تهران است. فاصله تنگه واشی تا فیروزکوه حدود ۲۰ کیلومتر و تا تهران حدود ۱۶۵ کیلومتر است.

  • تنگه واشی در زمستان برای بازدید مناسب است؟

    در اوخر پاییز و فصل زمستان به‌دلیل سرمای شدید و افزایش خطرات احتمالی مانند سیلابی شدن رودخانه در زمان بارندگی، سفر به تنگه واشی در زمستان توصیه نمی‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات