بهترین مکان ها برای کمپینگ در شمال ایران؛ مکانهای شگفتانگیز برای عاشقان طبیعت
در شمال ایران جاذبههای طبیعی متنوعی مثل جنگل، دریاچه و ییلاق برای کمپینگ وجود دارد. برخی از این مکانهای طبیعی بکر و دست نخورده هستند و امکانات رفاهی در آنها وجود ندارد؛ اما در برخی از جاذبههای طبیعی برای گردشگران امکانات رفاهی زیادی مثل آلاچیق، پارکینگ و سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است. بهصورت کلی جنگلهای دو هزار و سه هزار، جنگل الیمستان، جنگل دالخانی، دریاچه چورت، فیلبند، پارک جنگلی نور، سد لفور و جنگل پلنگ دره از بهترین مکانها برای کمپینگ در شمال ایران محسوب میشوند.
با بهترین مکانها برای کمپینگ در شمال ایران آشنا شویم:
جنگلهای دو هزار و سه هزار
- آدرس: استان مازندران، شهرستان تنکابن، بخش خرم آباد
جنگلهای دو هزار و سه هزار مناطق ییلاقی و بکر مازندران هستند. در این جنگلها درختان سرو قامتی نظیر راش، ون و چنار به چشم میخورند. همچنین صدای پرندگانی مثل دارکوب و جریان رودخانه مثل موسیقی آرامشبخشی در جنگل به گوش میرسد؛ البته توصیه میشود که در حاشیه رودخانه کمپینگ نکنید؛ چراکه در این مناطق امکان وقوع سیل وجود دارد. پارکهای جنگلی دو هزار و سه هزار مکانهای مناسبی برای کمپینگ هستند. بهصورت کلی بهتر است که جنگل دو هزار را برای کمپینگ انتخاب کنید. در واقع جنگل سه هزار نسبت به جنگل دو هزار محیط بکرتری دارد و دسترسی به آن برای افراد مبتدی آسان نخواهد بود.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Mohammad Mahdi Aghakhani
از خرم آباد میتوانید خود را به جنگلهای دو هزار برسانید. برای دسترسی به خرم آباد، مسیر تنکابن، روستای قلعه گردن، روستای خشکه رود و روستای چلاسر را طی کنید. در نهایت به سه راه سلیمان آباد میرسید که در این سه راهی ورودی جاده دو هزار قرار دارد. بهترین زمان برای سفر به این جنگلها نیز بهار و پاییز است. در بهار شاهد طراوت درختان، شکوفهها، رودخانهها و چشمههای پرآب خواهید بود. در پاییز نیز طبیعت با رنگهایی مثل قرمز، زرد و نارنجی خودنمایی میکند؛ البته توجه داشته باشید که در پاییز، شبها هوا سرد است.
جنگل الیمستان
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش مرکزی، کیلومتر ۲۰ جاده هراز، نزدیکی روستای الیمستان
جنگل الیمستان که از آن با عنوان «طلای سبز» ایران یاد میشود، جاذبههای طبیعی متنوعی مثل کوه، استپ، مرتع، دشت، گلزار، چشمه و قله را در خود جای داده است؛ به همین خاطر این جنگل شبیه به سرزمینی رویایی به نظر میرسد. یکی از نکات جالب این جنگل، اختلاف دما در قسمتهای مختلف آن است. در واقع بعضی نقاط آفتابی و شرجی، برخی قسمتها مهآلود، آفتابی یا بادی هستند؛ ازاینرو برای کمپینگ باید لباس های چندمنظوره بپوشید. جنگل الیمستان از جنگلهای بکر شمال کشور به شمار میرود؛ به همین خاطر امکاناتی در آن وجود ندارد و افراد باید برای کمپینگ تجهیزات مورد نیاز را بههمراه داشته باشند.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Neda Nourzadeh
آمل و تهران مسیرهای دسترسی به جنگل الیمستان هستند. از آمل، به کیلومتر ۲۰ و از تهران، به کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز که برسید، سمت راست جاده مسیری فرعی را مشاهده خواهید کرد. در کنار مسیر فرعی تابلویی با عنوان «امامزاده لهاش» وجود دارد؛ وارد این فرعی شوید تا دو راهی را ببینید. در دو راهی، جاده سمت چپ را انتخاب کنید و مسیر خود را ادامه دهید تا به روستای لهاش برسید. از روستای لهاش تا ایستگاه اول مسیر جنگلپیمایی الیمستان - امامزاده قاسم نیز باید حدود سه کیلومتر مسیر خاکی را طی کنید. برای کمپینگ بهتر است فصل بهار و اوایل پاییز راهی جنگل الیمستان شوید.
جنگل دالخانی
- آدرس: استان مازندران، شهرستان رامسر، بخش دالخانی، جاده ییلاق جنت رودبار
جنگل دالخانی، با عنوان «دالان بهشت» نیز شناخته میشود؛ دلیل این موضوع جادههای جنگلی هستند که دو طرف آنها درختان تنومند، درهم تنیدهاند و تونلهای سرسبزی به وجود آوردهاند. در این جنگل میتوانید گونههای متنوع گیاهی مثل شاهبلوط، شمشاد، راش، ملچ، اقاقیا، ارس، مندی، گوجه جنگلی، ازگیل، زرشک، فندق، کولهخاس و زالزالک وحشی را مشاهده کنید. همچنین در این جنگل جاندارانی نظیر شغال و خرس و حشرات خطرناک زندگی میکنند؛ ازاینرو برای کمپینگ تجهیزات ضدگزش حشرات بههمراه داشته باشید. در طول مسیر نیز میتوانید خوراکیهای محلی مثل بلال و چای بخرید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Mehdi Abbasghorbani
برای اینکه به جنگل دالخانی بروید، ابتدا باید به طرف رامسر بروید. از رامسر وارد جاده رامسر تنکابن شوید و مسیر را ادامه دهید تا سه راهی جنت رودبار را مشاهده کنید؛ در این سه راهی، به طرف راست حرکت کنید. با ادامه دادن مسیر به جاده ییلاقی جنت رودبار و سپس جنگل دالخانی خواهید رسید. این جنگل در هر چهار فصل سال دیدنی میشود. بااینوجود، در فصل بهار این جنگل آبوهوای مطبوعتری دارد. در تابستان نیز در برخی از قسمتهای این جنگل مثل نقاط ییلاقی روستاهای جنت رودبار و گرسماسر خبری از آبوهوای گرم و شرجی نیست؛ در واقع این روستاها برای کمپینگ در تابستان مناسب هستند.
پارک جنگلی نور
- آدرس درب ورودی اول (ورودی غربی): استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق)، سه کیلومتر بعد از شهر نور
- آدرس درب ورودی دوم (ورودی شرقی): استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق)، ۶ کیلومتر بعد از شهر نور
پارک جنگلی نور یکی از بزرگترین پارک جنگلیهای خاورمیانه به شمار میرود. یکی از ویژگیهای جذاب این پارک این است که در نزدیکی دریا و کوه قرار دارد. در واقع با حضور در این پارک جنگلی میتوانید همزمان از طبیعت جنگل، کوه و دریا لذت ببرید. از جمله گیاهان و درختان این منطقه میتوان به سفید پلت، ممرز، لرگ، بلوط، توسکا، انجیلی، نمدار و ون اشاره کرد که تصاویری کارت پستالی خلق کردهاند. این پارک جنگلی امکانات زیادی دارد و به همین خاطر برای کمپینگ مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار میگیرد. برخی از امکانات عبارتاند از آلاچیق برای برپایی چادر، فروشگاه، رستوران محلی، سرویس بهداشتی، مسجد و زمین بازی کودکان.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Dr. dabirchiloo
برای دسترسی به ورودی اول پارک جنگلی نور، به طرف جاده هراز و سپس شهر محمودآباد بروید. در محمودآباد خود را به میدان آزادی برسانید؛ از این میدان به طرف غرب حرکت کنید و از ایزدشهر بگذرید. پس از حدود هفت کیلومتر، به هتل مروارید خزر میرسید؛ کمی جلوتر دوربرگردانی خواهید دید که باید آن را دور بزنید. مسیر را در حدود ۱٫۴ کیلومتر ادامه دهید تا به ورودی اول برسید. برای رسیدن به ورودی دوم، از ورودی اول عبور کنید، وارد جاده ساحلی شوید و به طرف شرق برانید. در سمت راست خود خروجی را مشاهده خواهید کرد که باید از آن خارج شوید. ۵۰۰ متر که جلوتر بروید، به ورودی دوم میرسید. بهترین زمان برای کمپینگ در این پارک بهار و تابستان است.
دریاچه چورت
- آدرس: استان مازندران، شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، جاده کیاسر- ساری، ۱۰ کیلومتری روستای چورت
دریاچه چورت، دریاچهای کوچک است که در آغوش جنگلهای مازندران قرار دارد. این دریاچه برای افرادی مناسب است که میخواهند در محیطی بکر کمپینگ کنند. مه صبح گاهی، صدای آواز پرندگان و درختانی نزدیک به آب، از زیباییهای این دریاچه بکر هستند. توجه داشته باشید که این دریاچه برای آب تنی مناسب نیست و در کف آن نیز پوشش گیاهی وجود دارد؛ البته میتوانید در این دریاچه به ماهیگیری بپردازید و لذت ببرید. توصیه میشود فصل بهار یا نیمه اول پاییز را برای کمپینگ در این منطقه انتخاب کنید. در بهار طبیعت طراوت و تازگی چشمنوازی دارد. در پاییز نیز شاهد سمفونی رنگهای گرم در درختان و گیاهان خواهید بود.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: mohamad miri
دسترسی به دریاچه چورت از طریق دو مسیر یعنی ساری و سمنان امکانپذیر است. از سمت ساری به طرف روستای تاکام بروید. در ادامه مسیر، تابلوی روستای چورت و مسیری فرعی وجود دارد که باید وارد آن شوید. حدود ۱۵ کیلومتر که رانندگی کنید، به روستای چورت میرسید؛ از روستا حدود ۱۰ کیلومتر تا دریاچه فاصله است. از سمنان نیز باید حدود ۲۵ کیلومتر بهسمت شمال حرکت کنید تا به شهر شهمیرزاد برسید؛ پس از این شهر، به طرف ساری برانید. ۱۵۰ کیلومتر که طی کنید، به فولاد محله و سپس کیاسر میرسید. در ادامه پلی روی رودخانه خواهید دید که باید از آن بگذرید؛ پس از ۱۵ کیلومتر روستای چورت در مقابل شما قرار خواهد گرفت.
سد لفور
- آدرس: استان مازندران، شهرستان سوادکوه، دهستان لفور، منطقه دیوتک
سد لفور دریاچهای چشمنواز است که دورتادور آن را جنگل لفور احاطه کرده است. برای شبمانی لازم است که تجهیزات کمپینگ را بههمراه داشته باشید. خصوصا پشهبند و تجهیزات ضدگزش حشرات را در لیست لوازم مورد نیاز کمپینگ قرار دهید؛ چراکه در این منطقه حشراتی زندگی میکنند که میتوانند خطرناک باشند. در جنگل این منطقه اغلب باران میبارد؛ به همین خاطر چادر مسافرتی شما باید ضدآب باشد. این امکان وجود دارد که با رعایت جوانب احتیاط در حاشیه دریاچه چادر برپا کنید و از محیط بکر و تصاویر زیبای این منطقه لذت ببرید. در دریاچه ماهیهایی مثل زردپر، سرخ باله و سفید رودخانهای وجود دارند؛ ازاینرو میتوانید به ماهیگیری نیز بپردازید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Saeid Badrkhani
میتوانید از جاده فیروزکوه به سد لفور برسید. ابتدا وارد جاده فیروزکوه شوید و از شهرهای پل سفید، زیرآب و شیرگاه عبور کنید. سپس به طرف جاده شیرگاه- بابل بروید و از کلیج خیل و اسلام آباد بگذرید. در جاده هراز به طرف شهر آمل و بابل برانید. در بابل بهسمت جاده گنج افروز بروید و از این جاده بهسمت بابلکنار حرکت کنید. جاده گنج افروز در مجاورت دره قرار دارد؛ ازاینرو با احتیاط برانید. در ادامه مسیر به سه راهی شیردارکلا خواهید رسید. در این سه راهی از افراد بومی بخواهید تا آدرس دقیق سد را به شما بگویند. برای اینکه تجربه خوبی از کمپینگ در سد لفور داشته باشید، بهتر است که فصل بهار یا تابستان به این منطقه سفر کنید.
جنگل پلنگ دره
- آدرس: استان مازندران، شهرستان سوادکوه شمالی، بخش مرکزی، نزدیکی شهر شیرگاه
جنگل پلنگ دره با انواع درختان و گیاهان مثل مانند توسکا، انجیلی و پونه جنگلی تزیین شده است. بهدلیل تنوع پوشش گیاهی، این جنگل آبوهوای بسیار مطبوعی دارد. در جنگل، رودخانه پلنگ دره در جریان است و صدای گوشنواز آن حسوحال خوبی به شما هدیه میکند. در امتداد رودخانه که حرکت کنید، به آبشار زیبای پلنگ دره میرسید که حوضچه پایین دست آن در روزهای گرم سال مناسب آب تنی است. در جایجای این جنگل میتوانید مکانهای دنج و باصفایی را برای کمپینگ پیدا کنید. در جنگل پلنگ دره حیوانات وحشی نخواهید دید؛ ازاینرو در این جنگل از این بابت خطری شما را تهدید نمیکند. این منطقه بکر است و هیچگونه امکانات رفاهی ندارد.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: محمد برفی
برای اینکه خود را به جنگل پلنگ دره برسانید، راهی شهر شیرگاه شوید. از شیرگاه که گذر کردید، در سمت چپ، جادهای فرعی و خاکی را خواهید دید که باید وارد آن شوید. در ورودی این مسیر فرعی، تابلوی محیطبانی را خواهید دید. مسیر را حدود یک ساعت ادامه دهید و از روستای نفار بگذرید؛ پس از این روستا، مسیری در پیش روی شما قرار میگیرد که باید آن را پیاده طی کنید. پس از حدود ۱۳ کیلومتر، به جنگل پلنگ دره میرسید. برای اینکه تجربه خوبی از کمپینگ در این جنگل داشته باشید، فصل تابستان به این منطقه بروید. وجود رودخانه و آبشار در جنگل باعث میشود که آبوهوای این منطقه در تابستان خنک و مطبوع باشد.
پارک جنگلی فین
- آدرس: استان مازندران، ۷ کیلومتری جاده چالوس-تهران
در پارک جنگلی فین شاهد درختان سرو قامت و رودخانهای زیبا خواهید بود. در این پارک جنگلی برای گردشگران امکانات زیادی در نظر گرفته شده است. به همین خاطر مسافران میتوانند در این پارک با خیالی آسوده کمپ کنند. از جمله امکانات پارک جنگلی میتوان به سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه و رستوران، آلاچیق، مکانهای برپایی چادر، فروشگاه، نیمکت و محل بازی کودکان اشاره کرد. همچنین در این پارک تلفن همراه آنتندهی خوبی دارد و از بابت اینترنت نیز دچار مشکل نخواهید شد. این پارک بهصورت ۲۴ ساعته پذیرای گردشگران است. برای ورود به این پارک جنگلی باید هزینهای پرداخت کنید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Ellimo
از طریق شهرهای چالوس یا مرزن آباد میتوانید به پارک جنگلی فین برسید. در واقع این پارک در فاصله هفت تا هشت کیلومتری از چالوس واقع شده است. با حرکت در مسیر چالوس به مرزن آباد، پارک جنگلی فین را مشاهده خواهید کرد. برای سفر به پارک جنگلی فین نیز بهتر است فصل تابستان و بهار را در نظر بگیرید. البته در تابستان شاهد آبوهوای شرجی خواهید بود؛ اگر این موضوع برای شما آزاردهنده است، در بهار، خصوصا در اردیبهشت ماه به طرف این پارک جنگلی بروید و از آبوهوای مطبوع آن لذت ببرید.
پارک جنگلی سیسنگان
- آدرس: استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش مرکزی، ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور
پارک جنگلی سیسنگان در مجاورت دریا قرار دارد. سفر به این پارک حکایت یک تیر و دو نشان است؛ در واقع در این پارک از دو نعمت جنگل و دریا بهرهمند خواهید شد. این پارک با درختان و گیاهانی همچون شمشاد، بلوط، افرا، توسکا، لرگ، ازگیل، گوجه جنگلی، توت و انار پوشیده شده است. همچنین در این پارک جانورانی مثل خرس قهوهای، پلنگ، گراز، مرال و شغال زندگی میکنند. در این پارک جنگلی امکانات زیادی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به آلاچیق، رستوران، کافه، پلاژ آقایان و بانوان، سرویس بهداشتی، زمینهای ورزشی، فروشگاه، محوطه پیکنیک، پارک کودک، محوطه اسبسواری، کافیشاپ و پنج ایستگاه دائمی نگهبانی اشاره کرد.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Muhammad zareiy
برای دسترسی به پارک جنگلی سیسنگان دو راه وجود دارد. راه اول نوشهر است. ابتدا خود را به نوشهر برسانید و در این شهر وارد جاده ساحلی نوشهر شوید. مسیر را به طرف شهر نور ادامه دهید. پس از حدود ۲۷ کیلومتر، در سمت راست، پارک جنگلی سیسنگان را مشاهده خواهید. راه دوم شهر نور است. ابتدا راهی شهر نور شوید و به طرف جاده نور به نوشهر حرکت کنید؛ پس از طی کردن حدود ۳۵ کیلومتر در این جاده، تابلوی ورودی پارک جنگلی سیسنگان را مشاهده خواهید کرد. بهترین زمان برای کمپینگ در این پارک بهار و اوایل تابستان است. اواسط تابستان در این پارک هوا شرجی است و پشههای زیادی مزاحم شما خواهند شد.
پارک جنگلی نمک آبرود
- آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، نمک آبرود
پارک جنگلی نمکآبرود بهدلیل طبیعت بکری که دارد، مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار میگیرد. همچنین گردشگران میتوانند در این پارک جنگلی از امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه و رستوران، آبخوری، دسترسی به اینترنت، غرفههای فروش محصولات محلی و نیمکتهای استراحت بهرهمند شوند؛ البته به رغم امکانات مناسب، حتما پیش از برنامهریزی، درباره امکان کمپینگ هنگام سفر خود کسب اطلاع کنید؛ چراکه در برخی زمانها محدودیتهایی در این خصوص اعمال میشود.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Mostafameraji
برای دسترسی به پارک جنگلی نمکآبرود باید خود را به جاده چالوس برسانید. در جاده چالوس حرکت کنید و از شهر مرزن آباد و چالوس بگذرید. پس از خروج از ورودی شهر چالوس، ۱۲ کیلومتر برانید تا تابلوهای راهنمای پارک جنگلی را ببینید. برای رسیدن به پارک جنگلی از خروجی که سمت چپ شما قرار دارد، از جاده اصلی خارج شوید. مسیر را که بهصورت مستقیم ادامه دهید، به پارک جنگلی میرسید. زمان سفر به پارک جنگلی نمکآبرود به سلیقه افراد بستگی دارد. در بهار این پارک جنگلی آبوهوای مطبوعی دارد و طبیعت با سرسبزی خود از شما دلبری میکند. در تابستان نیز امکان گشتوگذار وجود دارد؛ اما گرمای هوا میتواند اذیتکننده باشد.
پارک جنگلی چالدره
- آدرس: استان مازندران، شهرستان تنکابن، ۱۸ کیلومتری مسیر تنکابن به دو هزار
پارک جنگلی چالدره در درهای عمیق واقع شده است. در این جنگل میتوانید شاهد گونههای مختلف گیاهی مثل درختان توسکا، افرا، لرگ، گون، انواع سرخسها و خزهها باشید؛ بهدلیل این تنوع گیاهی جایجای پارک جنگلی دیدنی است. همچنین در نزدیکی این پارک جنگلی باغ مرکبات و شالیزار وجود دارد که زیبایی پارک را دو چندان کردهاند. این پارک باغ وحشی با حیوانات متنوع است؛ چراکه در آن انواع پستانداران، دوزیستان، خزندگان، آبزیان و پرندگان زندگی میکنند. گردشگران میتوانند در این پارک جنگلی از امکاناتی مثل رستوران، کافیشاپ، آلاچیق جنگلی، میز و نیمکت و... استفاده کنند.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Abbas Mousavinejad
برای اینکه خود را به پارک جنگلی چالدره برسانید، وارد مسیر تنکابن شوید و به جاده دو هزار بروید. پارک جنگلی چالدره در ۱۸ کیلومتری تنکابن به دو هزار واقع شده است. برای اینکه کمپینگی لذتبخش را تجربه کنید، بهار یا پاییز به پارک جنگلی چالدره بروید. در بهار طبیعت لباس سبز رنگی به تن میکند و با آبوهوای تازه و مطبوع به استقبال شما میآید. همچنین پاییز نیز فصل مناسبی برای سفر به پارک جنگلی چالدره است؛ چراکه در این فصل مجموعهای از رنگهای گرم را روی برگ درختان و گیاهان مشاهده خواهید کرد که تصاویری بیبدیل هستند.
جنگل ناهارخوران
- آدرس: استان گلستان، شهرستان گرگان، بخش مرکزی، دهستان استرآباد جنوبی
جنگل ناهارخوران بخشی از جنگل های هیرکانی است؛ به همین خاطر این جنگل حدود ۴۰ میلیون سال عمر دارد. در این جنگل انواع زیادی از گیاهان و درختان به چشم میخورند که برخی از آنها عبارتاند از درختان بلوط، انجیلی، ممرز، افرا پلت، نمدار، گیلاس وحشی، آزاد و خرمندی. همچنین امکان دارد در حین جنگلنوردی با حیواناتی مثل گراز، شغال، خفاش، موش، راسو، سنجاب، عقاب، شاهین، دارکوب، جغد، دمجنبانک، صعوه، سهره، چرخ ریسک، گنجشک، کلاغ، سار و مارمولک جنگلی روبهرو شوید. در این پارک جنگلی برای مسافران امکاناتی مثل پارکینگ روباز، آلاچیق، شهربازی، سایت ورزشی، کافه و رستوران در نظر گرفته شده است.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Junior Overland
برای اینکه به جنگل ناهارخوران برسید، به طرف شهر گرگان بروید و خود را به بلوار ناهارخوران برسانید. در گرگان تابلوهای راهنمایی وجود دارند که شما را به طرف جنگل هدایت میکنند. برای اینکه بتوانید کمپینگ را در شرایطی لذتبخش تجربه کنید، بهار به طرف این جنگل بروید. خصوصا این جنگل در ماههای اردیبهشت و خرداد بیشتر از هروقت دیگری زیبا به نظر میرسد. در این جنگل از تماشای رودخانه زیارت و سفید چشمه نیز غافل نشوید.
پارک جنگلی گیسوم
- آدرس: استان گیلان، شهرستان تالش، بخش اسالم، دهستان خاله سرا
پارک جنگلی گیسوم ترکیبی از جنگل و دریا است. در واقع از جاده جنگلی گیسوم که عبور کنید، به ساحل و دریای گیسوم میرسید. دو طرف جاده درختان سربهفلککشیدهای وجود دارند که میتوانید در میان آنها کمپ کنید. در این جنگل بیش از ۷۵ گونه گیاهی وجود دارد که چهرهای خاص به این منطقه بخشیدهاند. امکان دارد در این پارک جنگلی حیواناتی مثل گرگ، پلنگ و خرس قهوهای را مشاهده کنید؛ ازاینرو با رعایت جوانب احتیاط کمپ بزنید. گردشگران میتوانند در این پارک جنگلی از امکاناتی همچون پارکینگ، سرویس بهداشتی، بازار سوغات، رستوران، نانوایی، بوفههای اغذیه فروشی و آلاچیق بهرهمند شوند.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: سید حسین موسوی
دسترسی به پارک جنگلی گیسوم از سمت رشت امکانپذیر است. پس از اینکه به رشت رسیدید، به طرف آستارا حرکت کنید. حدود ۹۰ کیلومتر که برانید، از روستای پونل و شهرستان پره سر گذر خواهید کردید. در ادامه جادهای فرعی را خواهید دید که شما را به جنگل گیسوم میرساند. برای کمپینگ در پارک جنگلی گیسوم، فصل بهار و اوایل فصل تابستان مناسب است. اوایل تابستان طبیعت سرسبز است و جنگل بهدلیل وجود درختان تنومند، آبوهوای خنک و مطبوعی دارد. در جاده جنگلی گیسوم نیز میتوانید انواع خوراکیهای محلی مثل بلال، آش، ماهی کبابی و... را از دستفروشها بخرید و نوش جان کنید.
دریاچه الیمالات
- آدرس: استان مازندران، شهرستان نور، ۸ کیلومتری جاده نور به چمستان، روستای کارگرکلا
دریاچه الیمالات در میان جنگلی باشکوه واقع شده است. درختان جنگل بهقدری به دریاچه نزدیک هستند که گویی او را در آغوش گرفتهاند. وجود امکاناتی مثل پارکینگ، رستوران، فروشگاه، سرویس بهداشتی، شهربازی کوچک و آلاچیق در نزدیکی دریاچه باعث میشود که لذت اقامت در این طبیعت زیبا برای مسافران دو چندان شود. در این دریاچه امکان ماهیگیری و قایقسواری وجود دارد. در نزدیکی دریاچه تجهیزات مورد نیاز ماهیگیری نیز به فروش میرسند. اگرچه این مجموعه راس ساعت ۱۰ شب تعطیل میشود، افراد میتوانند از این مکان برای شبمانی و کمپینگ استفاده کنند. برای ورود به دریاچه نیز باید مبلغی بپردازید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Saeed Gheisari Hasnijeh
دسترسی به دریاچه الیمالات از مسیر نور به چمستان امکانپذیر است. در این مسیر حدود هشت کیلومتر رانندگی کنید؛ سپس مسیری فرعی را خواهید دید که شما را به دریاچه میرساند. برای دسترسی به دریاچه از تهران، مسیر جاده هراز را در پیش بگیرید و به طرف آمل بروید. از کمربندی آمل خود را به چمستان برسانید و در مسیر نور حرکت کنید. نرسیده به نور، سمت چپ جاده، مسیر فرعی دریاچه قابلمشاهده است. تمام فصلهای دریاچه الیمالات دیدنی هستند؛ اما باید این نکته را بدانید که در زمستان و پاییز هوای این منطقه سرد خواهد بود.
فیلبند
- آدرس: استان مازندران، شهرستان بابل، بخش بندپی غربی، روستای فیلبند
فیلبند منطقهای ییلاقی است که با حضور در آن در میتوانید چشمانداز زیبایی از کوهها را تماشا کنید؛ خصوصا طلوع و غروب آفتاب در ارتفاعات فیلبند بسیار دیدنی هستند؛ البته علت اصلی محبوبیت این منطقه تشکیل اقیانوس ابر است. تقریبا نیمی از سال این روستا با ابرها احاطه میشود و تصاویری خارقالعاده به وجود میآید. در این منطقه امکانات زیادی وجود ندارد و به همین خاطر برای کمپینگ تمام تجهیزات و وسایل مورد نیاز را بههمراه داشته باشید. حتی ممکن است مواد غذایی را بهسختی و با قیمت زیادی در این روستا پیدا کنید. همچنین در این منطقه شاهد بارشهای ناگهانی باران خواهید بود؛ ازاینرو، باید در کیف خود لباس مناسب نیز داشته باشید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Fardin Eshaghi
برای دسترسی به فیلبند از تهران، ابتدا از خروجی شمال شرق تهران، خود را به بزرگراه تهران پردیس برسانید. از رودهن بگذرید و وارد جاده هراز شوید. مسیر را ادامه دهید تا به جنگل الیمستان و سپس روستای پرن برسید. روبهروی روستای پرن مسیری فرعی خواهید دید که جاده فیلبند است؛ باید حدود ۳۰ کیلومتر این مسیر را طی کنید و از روستاهای پاشاکلا و سنگ چال بگذرید. پس از عبور از این دو روستا به فیلبند میرسید. بهترین زمان سفر به این روستا نیز بهار و تابستان است. در بهار شاهد اقیانوس ابر خواهید بود؛ اما در این فصل آبوهوا مدام تغییر میکند و گاهی بارانی و لحظهای آفتابی میشود. در تابستان نیز شب و روز هوا خنک است.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Ahmad A
به نظر شما به غیر از مکانهای معرفی شده، چه جاذبههای طبیعی دیگری در شمال کشور برای کمپینگ مناسب هستند؟ خوشحال میشویم نظرها و تجربههای خود را با ما و همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: unsplash؛ عکاس: Ali Raoufian
سوالات متداول
بهترین مکانها برای کمپینگ در شمال ایران کدامند؟
از بهترین مکانها برای کمپینگ در شمال ایران میتوان به جنگلهای دو هزار و سه هزار، جنگل الیمستان، جنگل دالخانی، پارک جنگلی نور، دریاچه چورت، سد لفور، جنگل پلنگ دره، پارک جنگلی فین، پارک جنگلی سیسنگان، پارک جنگلی چالدره، جنگل ناهارخوران، پارک جنگلی گیسوم، دریاچه الیمالات و فیلبند اشاره کرد.
محل چادر زدن در نور و نوشهر کجاست؟
در نور میتوان در پارک جنگلی نور و در نوشهر در پارک جنگلی سیسنگان چادر برپا کرد.