چطور چادر مسافرتی مناسب انتخاب کنیم؟ راهنمای خرید برای سفرهای راحت و مطمئن
چادر مسافرتی یکی از مهمترین لوازم کمپ در طبیعت است که در بازار با تنوع بالایی از شکلها، ظرفیتها و جنسهای مختلف عرضه میشود.
از مهمترین چالشهای پیش رو برای علاقهمندان به طبیعتگردی و اتراق در طبیعت، انتخاب چادر مسافرتی مناسب است. کمپ در طبیعت بدون دسترسی به ابزار حرفهای و تجهیزات کامل آن ممکن نیست. شبمانی در طبیعت نیز تنها با استفاده از چادرهای سفری ممکن است و بخشی از امنیت گردشگران با کمپ در چادرهای مسافرتی تامین میشود.
اگر به گشتوگذار در مسیرهای طبیعت گردی ایران و جهان علاقه دارید، باید با نکات خرید چادر مسافرتی از قبیل انواع آن، اندازه و وزن متناسب و برندهای معتبر آن آشنا شوید. چادرهای مسافرتی در سایزهای تک نفره تا ۲۴ نفره در برندهای خارجی نظیر هامتو و هاسکی و ایرانی نظیر سایانا و سافاری به فروش میرسند. در این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعاتی کامل از انواع چادرهای مسافرتی، برندهای معتبر و نکات مهم خرید آن به دست آورید.
چطور چادر مسافرتی مناسب انتخاب کنیم:
- چادر مسافرتی چیست؟
- انواع چادر مسافرتی
- نکات مهم در خرید چادر مسافرتی
- برندهای معتبر چادر مسافرتی
- قیمت چادر مسافرتی
چادر مسافرتی چیست؟
چادر مسافرتی از مهمترین لوازم و وسایل کمپینگ در طبیعت است که علاقهمندان به اتراق در طبیعت، در سفرهای کوتاه مدت خود به مقصد جاذبههای طبیعی مختلف، بهعنوان سرپناه از آن استفاده میکنند. از این وسیله کاربردی در کمپینگ بهعنوان جایگزینی برای انواع اقامتگاهها استفاده میشود؛ با این تفاوت که چادر مسافرتی خانهای قابل حمل است.
منبع عکس: سایت Outdoorgearlab، عکاس: نامشخص
چادرهای مسافرتی از قدیمیترین اقامتگاههای انسان بودند و با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، نمونههایی کاربردیتر و مقاومتر از آن در اختیار انسانها قرار گرفته است. چادرهای سفری نقش قابلتوجهی در شکلگیری و گسترش سفرهای طبیعت گردی دارند و علاقهمندان به شاخههای مختلف این سبک از گردشگری، با تجهیز لوازم مهم کمپینگ خود، از جمله چادرهای مسافرتی، به دل کوه و جنگل و طبیعت بکر میزنند.
امروزه ساخت لوازم و تجهیزات کمپ به صنعتی نوین تبدیل شده است و روزبهروز بر کیفیت و تنوع لوازم مختلف آن و انواع چادرهای مسافرتی افزوده میشود؛ تا جایی که چادرهای پیشرفته مسافرتی امروزی امکانات کاملی مانند میز، نیمکت، مبل و تختخواب دارند.
انواع چادر مسافرتی
چادرهای مسافرتی بر اساس شکل ظاهری، ظرفیت و اندازه، کاربری و جنس، به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. هر یک از این چادرها برای افراد مختلفی کارایی دارند و در زمان انتخاب چادر سفری، باید به نوع مصرف و ظرفیت مورد نیاز خود توجه کنید.
منبع عکس: سایت Switch Back Travel، عکاس: نامشخص
برخی اشکال خاص در انواع چادرهای مسافرتی نیز بر اساس سلیقه انتخاب میشوند؛ اما کارایی برخی از شکلها در محیط مورد نظر اهمیت دارد. در نهایت برای انتخاب جنس چادر نیز بسته به محل مورد استفاده و سلیقه خود میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه به تفکیک، انواع چادرهای مسافرتی را بررسی میکنیم.
انواع چادر مسافرتی بر اساس کاربری
یکی از تقسیمبندیهای مهم برای چادرهای مسافرتی، دستهبندی بر اساس کاربری آنها است که در ادامه شرح میدهیم:
چادرهای کوهنوردی
چادرهای کوهنوردی از سبکترین چادرهای کمپینگ هستند که بهسادگی برپا میشوند. این چادرها مقاومت بالایی نسبت به باد و باران دارند و فضای داخلی آنها مناسب برای خواب و ذخیره سازی برخی تجهیزات مورد نیاز کوهنوردان است.
منبع عکس: borobegard.com؛ عکاس: نامشخص
چادرهای سقفی
چادرهای سقفی نمونههایی از چادرهای مسافرتی با استحکام بالا هستند که پایههای آنها بر وسیله نقلیه نصب میشود. این چادرها در دسته چادرهای سنگین قرار دارند و برای نصب آنها باید مهارت کافی داشته باشید. اقامت در چادرهای سقفی برای همه مناسب نیست و کودکان، افراد سالمند و گردشگران دارای ناتوانیهای حرکتی، امکان استفاده راحت از این چادرها را ندارند.
منبع عکس: سایت Iranironman4x4، عکاس: نامشخص
برخی از انواع چادرهای سقفی بدنههایی نرم و انعطافپذیر دارند. این چادرها در پشت یا کنار ماشین با اتصال به بخشی از خودرو نصب میشوند و فضای بیشتری در اختیار گردشگران قرار میدهند. نوع دیگری از چادرهای سقفی نیز بالای خودروها نصب میشوند و برای استفاده از آنها باید از یک نردبان کوتاه استفاده کنید. این نوع از چادرهای سفری را تنها میتوان بر ماشینها با ستون و سقفهای مقاوم نصب کرد و بهترین گزینهها برای این منظور ماشینهای آفرود هستند.
امروزه نمونههای جدیدتری از چادرهای سقفی ترکیبی طراحی شده است که بخشی از آن بر سقف ماشین و بخشی دیگر کنار بدنه خودرو باز میشود تا فضای بیشتری برای اقامت ایجاد شود.
چادرهای ساحلی
چادرهای ساحلی گزینههای مناسبی برای اتراق طولانی مدت در نزدیکی سواحل هستند و مقاومت بالایی در برابر نور مستقیم خورشید دارند.
منبع عکس: سایت Travel Channel، عکاس: نامشخص
در ساخت چادرهای ساحلی معمولا از پارچهها و مواد ضد آب استفاده میکنند تا در مواقع ضروری از ورود آب به داخل آن جلوگیری شود. در این چادرها دریچههای مناسب تهویه هوا وجود دارد تا داخل چادر بیش از اندازه گرم نشود.
چادرهای قابل حمل
چادرهای قابل حمل بازه گستردهای از چادرهای مسافرتی با قابلیت حمل در کولهپشتی و وسایل نقلیه را شامل میشوند و میتوان تفاوت آنها با دیگر چادرهای سفری را در استفاده عموم گردشگران از آنها دانست. در واقع این چادرها چندان حرفهای نیستند و بهصرفهترین گزینهها برای استفاده گردشگران در محیطهای طبیعی نه چندان سخت محسوب میشوند.
منبع عکس: سایت Wayfair، عکاس: نامشخص
چادرهای سبک و قابل حمل گرچه مقاومت کمتری نسبت به برخی چادرهای کمپینگ حرفهای دارند، برای استفاده کوتاه مدت و بهخصوص تعداد افراد کم بسیار مناسب هستند. این چادرها بیشترین کاربرد را در اتراقهای یکروزه و پیک نیکهای خانوادگی دارند و بهراحتی میتوان آنها را برپا کرد. اسکلت داخلی چادرهای سبک و قابل حمل، فنری و از جنس فلز سبک یا فایبرگلاس است.
انواع چادر مسافرتی بر اساس ظرفیت و اندازه
توجه به اندازه و ظرفیت چادر مسافرتی در سفرهای طبیعت گردی، با توجه به تعداد گردشگران اهمیت بالایی دارد. داخل چادر مسافرتی باید فضای مناسب برای خواب افراد مورد نظر را همراه با فضای کافی برای وسایل و تجهیزات طبیعت گردی داشته باشد. در زمان خرید انواع چادرهای سفری، به ظرفیت مفید آنها برای خواب افراد توجه کنید.
منبع عکس: سایت Curated، عکاس: نامشخص
چادرهای سفری بر اساس ظرفیت و اندازه به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- چادر مسافرتی تک نفره
- چادر مسافرتی دو تا چهار نفره
- چادر مسافرتی ۶ نفره
- چادر مسافرتی هشت نفره
- چادر مسافرتی ۱۲ نفره
- چادر مسافرتی ۲۴ نفره
هرکدام از انواع چادرهای بالا در شکلها و جنسهای مختلف تولید میشوند که با توجه به کاربری مورد نیاز خود باید از بین آنها انتخاب کرد. در بین چادرهای تک نفره نمونههای قابل حمل با کولهپشتی نیز به چشم میخورند که بسیار سبک هستند.
هرچه ظرفیت چادرها بیشتر شود، وزن آنها نیز بالاتر میرود و برای برپایی چادر مسافرتی بزرگ، به مهارت بالا و کمک همراهان بیشتری نیاز خواهید داشت. چادرهای با ظرفیت بالای هشت نفر، مناسب کمپ در طبیعت نیستند و برای مصارف دیگری مانند اتراقهای طولانی مدت از آنها استفاده میشود.
انواع چادر مسافرتی بر اساس جنس و مقاومت
جنس چادرهای مسافرتی تاثیر قابلتوجهی بر میزان مقاومت چادرها در برابر انواع پدیدههای طبیعی دارد. چادرهای ضدآب و چادرهای برزنتی از محبوبترین و پرکاربردترین چادرهای کمپینگ هستند که مقاومت بالایی در برابر باران و باد دارند.
منبع عکس: سایت Rhino Tuff Canvas Tents، عکاس: نامشخص
نمونههای امروزی چادرهای مسافرتی در بازار از جنس برزنت، نایلون و پلیاستر هستند و قیمت آنها نیز با توجه به کیفیت چادر تغییر میکند. برای تهیه چادر مسافرتی مورد نیاز خود، با توجه به محل طبیعت گردی مورد نظر، بهترین جنس موجود در بازار را انتخاب کنید.
انواع چادر مسافرتی بر اساس شکل
چادرهای مسافرتی اشکال متنوعی دارند که برپایی همه آنها ساده نیست. برای انتخاب چادر سفری با شکلی خاص، نخست باید از امکان برپایی آن توسط خود و همراهانتان اطمینان حاصل کنید.
چادرهای اتوماتیک
چادرهای مسافرتی اتوماتیک در واقع نمونههایی از چادرهای سفری با اهرم تلسکوپی هستند که باز کردن و بستن آنها بسیار راحت است. در این چادرها خبری از ابزار الکترونیک و کنترلهای برقی نیست و نام اتوماتیک را تنها بهدلیل نصب آسان و سریع این چادرها برای آنها انتخاب کردهاند.
منبع عکس: سایت Skandika، عکاس: نامشخص
گرچه برای انتخاب بهترین چادر مسافرتی اتوماتیک باید هزینه زیادی بپردازید، استفاده از این نوع چادر به مراتب سادهتر از دیگر گزینهها است. این چادرها ارتفاع بیشتری در مقایسه با سایر انواع آن دارند و مقاومت و امنیت آنها بالا است.
چادرهای عصایی
چادرهای عصایی از مشهورترین و رایجترین نمونه چادرهای سفری هستند که پایه اصلی آنها را عصایی فنری از جنس فلز یا فایبرگلاس تشکیل میدهد. در این نوع چادر با اتصال عصاهای فنری به یکدیگر اسکلت اصلی چادر تشکیل میشود و سپس پارچه چادر روی آن قرار میگیرد. برای استحکام بیشتر این چادرها باید انتهای عصایی اصلی آن در زمین فرو برود و محکم شود.
منبع عکس: world-intex.com؛ عکاس: نامشخص
نصب چادرهای عصایی در مقایسه با دیگر انواع چادرها کمی زمانبر است؛ اما این چادرها مقاومت و استحکام خوبی دارند. چادرهای عصایی انتخاب بیشتر خانوادهها و گروههای طبیعت گردی با جمعیت زیاد هستند.
چادرهای فنری
چادرهای فنری در دسته پرفروشترین انواع چادرهای مسافرتی قرار دارند. این چادرها بیشتر بهشکل هرم برپا میشوند و در دیوارههای آنها فنرهایی وجود دارند. این فنرها که به بدنه چادر دوخته شدهاند، بهظاهر چادر شکل میدهند و سبب ایستایی آن میشوند.
منبع عکس: سایت WW Campervan Hire، عکاس: نامشخص
نصب سریع و آسان چادرهای مسافرتی فنری، آنها را به یکی از محبوبترین چادرها میان علاقهمندان به کمپ در طبیعت تبدیل کرده است. این چادرها به زمین متصل نیستند و به همین دلیل مقاوت بالایی در برابر بادهای شدید ندارند. تنوع رنگ و شکل چادرهای فنری بالا و وزن آن بسیار سبک است. چادرهای فنری در دسته ارزانترین چادرهای مسافرتی قرار میگیرند؛ اما عمر طولانی ندارند.
چادرهای بادی
چادر مسافرتی بادی با استفاده از دستگاه کمپرسور باد برپا میشود و اشکال مختلفی دارد. این چادرها پس از بادشدن بسیار سبک و قابل حمل هستند.
منبع عکس: سایت Amazon، عکاس: نامشخص
به خاطر داشته باشید چادرهای بادی مقاومت کمی نسبت به اشیای تیز و برنده دارند. در صورت آسیب به ستون این چادرها در زمان کمپ در طبیعت، با مشکل جدی روبهرو خواهید شد. چادرهای بادی بهترین گزینهها برای اتراق در نزدیکی سواحل و پیک نیکهای یک روزه هستند.
چادرهای اتاق دار
چادر مسافرتی اتاق دار نوعی از چادرهای کمپینگ هستند که داخل آنها فضاهای تفکیک شده وجود دارد. چادرهای اتاق دار در دسته چادرهای مسافرتی بزرگ قرار میگیرند و وزن بالایی دارند.
چادرهای اتاق دار مورد استفاده طبیعتگردان حرفهای و تیمهای باتجربه و بزرگ کمپ در طبیعت هستند و نصب آن نیاز به چند فرد ماهر دارد. این چادرها با استفاده از میلهها و بستهای مختلفی به زمین متصل میشوند و معمولا مقاومت بالایی دارند. ظرفیت چادرهای اتاق دار نیز متفاوت است و از آن برای اقامت تیمها با تعداد افراد بالا استفاده میشود.
چادرهای تونلی
چادرهای مسافرتی تونلی نوعی خاص از چادرهای سفری با طول بالا هستند. این چادرها را با استفاده از تیرکهای نیمدایرهای در طول آن برپا میکنند که ظاهر آن را به تونل شبیه میسازد.
منبع عکس: سایت Scandinavian Outdoor، عکاس: نامشخص
چادرهای تونلی مقاومت بالایی نسبت به باد و بوران دارند. فضای داخلی این چادرها مفید است و جای کافی برای نشستن و استراحت افراد زیادی در آن وجود دارد. چادرهای تونلی بسیار سبک هستند و قابلیت حمل آسانی دارند.
چادرهای گنبدی
چادرهای مسافرتی گنبدی از پرطرفدارترین چادرهای سفری هستند که از دو لایه ساخته شدهاند. لایه داخلی برای محافظت از افراد در برابر باد و باران طراحی شده است و لایه بیرونی نیز از افراد داخل آن در برابر ورود حشرات و نور شدید خورشید محافظت میکند.
چادرهای گنبدی از مقاومترین چادرهای کمپینگ هستند و در شرایط بد آب و هوایی مقاومت بالایی دارند. بسیاری از کوهنوردان برای اتراق چندروزه در کوهستان، چادرهای مسافرتی گنبدی را انتخاب میکنند.
چادرهای خیمه ای
چادرهای خیمهای از چادرهای کمپینگ با تنوع بالا در مدل و ابعاد هستند و برپایی آنها نیاز به مهارت بالایی دارد. چادرهای خیمهای از هرمهای کوچک تک نفری تا چادرهای بزرگ مسافرتی با ظرفیت ۱۰ نفر به بالا را شامل میشوند. این چادرها در حالت بسته وزن بالایی دارند و حمل آن در مسافتهای طولانی کمی دشوار است.
منبع عکس: سایت Livelifeintents، عکاس: نامشخص
در بزرگترین مدلهای چادرهای خیمهای از یک ستون اصلی در مرکز خیمه برای تکیهگاه استفاده میشود. این نمونه از چادرها را میتوان برای مدت طولانی سرپا نگه داشت. بسیاری از عشایر ایران در نقاط مختلف ییلاقی از چادرهای خیمهای برای اتراق طولانی مدت استفاده میکنند.
نکات مهم در خرید چادر مسافرتی
توجه به کارایی و مزایای چادرهای مسافرتی در زمان خرید آن ضروری است. در سفرهای طبیعتگردی مختلف چادرهای مسافرتی گوناگونی استفاده میشوند که مختص موقعیت مورد نظر هستند. در زمان خرید چادر مسافرتی باید گزینه مناسب برای موارد مصرف خود را انتخاب کنید تا بیشترین استفاده را برای شما داشته باشد.
منبع عکس: سایت Switchback Travel، عکاس: نامشخص
از طرفی برخی نکات مهم در انتخاب انواع چادرهای مسافرتی وجود دارد که در زمان انتخاب و خرید چادر باید به آنها توجه کنید تا از خرید خود زیان نبینید. نکات مهم در خرید چادر مسافرتی به شرح زیر است:
- چادر مسافرتی با اندازه و وزن متناسب با سفرهای طبیعت گردی خود را انتخاب کنید.
- بهترین گزینهها برای خرید چادرهای سفری، چادر مسافرتی ضدآب است.
- در زمان خرید، چادری را انتخاب کنید که توانایی نصب آن را داشته باشید.
- چادرهای دارای دریچههای کافی تهویه هوا را انتخاب کنید.
- از مقاومت مناسب چادر مسافرتی مورد نظر خود در برابر باد و باران مطمئن شوید.
- از خرید برندهای متفرقه و بدون ضمانتنامه خودداری کنید.
- پیش از اقدام به خرید، قیمت و ویژگی چادرهای مسافرتی مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
- انواع چادرهای مسافرتی را از فروشگاههای معتبر بخرید.
- چادرهای با ارتفاع کم، آسایش کمتری نسبت به چادرهای مرتفع دارند.
- پرفروش ترین چادر مسافرتی، چادرهای قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف یا به اصطلاح چادرهای چند فصل هستند.
- برای سفرهای طبیعت گردی گروهی، چادرهای اتاق دار و دارای چند در ورودی را انتخاب کنید.
- مصرف مداوم چادرهای مسافرتی سنگین، چندان ساده نیست. برای پیک نیکهای روزانه و اتراقهای کوتاه مدت، چادرهای فنری سبک بهترین گزینهها هستند.
برندهای معتبر چادر مسافرتی
شرکتهای معتبری در سراسر جهان محصولات باکیفیت کمپینگ تولید میکنند و یکی از مهمترین محصولات آنها نیز انواع چادرهای مسافرتی است. بهترین برندهای تولید لوازم کمپینگ و سفر متعلق به شرکتهایی از کشورهای آمریکا، دانمارک، چین، ایتالیا، کره جنوبی و آلمان است که بالاترین قیمتهای بازار را دارند.
منبع عکس: سایت Amazon، عکاس: نامشخص
از مهمترین مزایای چادرهای مسافرتی خارجی میتوان به چادرهای چندلایه با ضمانتنامه مادامالعمر اشاره کرد. برخی از این برندها نیز در محصولات خود قابلیت اتصال ایجاد کردهاند؛ به این ترتیب که با گذشت زمان و خرید چادرهای مختلف میتوان آنها را به یکدیگر متصل و چادرهایی با ظرفیت بیشتر ایجاد کرد. برخی برندهای خارجی معتبر چادر مسافرتی عبارتاند از:
- هاسکی (Husky)
- بلک دایموند (Black Dimond)
- نیچرهایک (Naturehike)
- کلمن (Coleman)
- ایزی کمپ (Easy Camp)
- کووآ (Kovea)
- فرینو (Frrinno)
- کچوا (Quechua)
- اف آی تی (F.I.T)
- پکینیو (Pekynew)
- هامتو (Humtto)
- اسنو هاک (Snow Hawk)
- هیلمن (Hillman)
- کایلاس (Kailas)
- نمو (Nemo)
- کیلتی (Kelty)
- سالیوا (Salewa)
- مارموت (Marmot)
در میان برندهای متنوع چادرهای مسافرتی، نمونههای ایرانی نیز به چشم میخورند که قیمتهایی به مراتب پایینتر از چادرهای سفری خارجی دارند. بهترین مارک چادر مسافرتی ایرانی برندهای «هلال»، «سایانا»، «فخر ایران» و «سافاری» هستند. برند هلال تولید کننده چادرهای مسافرتی سازمان هلال احمر ایران است و انواع چادر مسافرتی برزنتی با کیفیت بالا را تولید میکند.
قیمت چادر مسافرتی
قیمت چادر مسافرتی در بازار ایران بازه گستردهای دارد و با توجه به نرخ ارز، تفاوت قیمت بین محصولات ایرانی و خارجی بسیار بالا است. البته این اختلاف قیمتها به عوامل متعدد دیگری مانند برند چادر، جنس، ظرفیت و... نیز بستگی دارد.
برای خرید چادر مسافرتی (در سال ۱۴۰۳)، باید هزینهای با نرخ پایه حدود یک میلیون تومان بپردازید را در نظر بگیرید. این هزینه برای خرید سادهترین چادرهای سفری برندهای ایرانی با کارایی محدود است. در حال حاضر برای خرید چادرهای با برند خارجی و ظرفیت و کارایی بالا گاها باید تا ۸۰ میلیون تومان هزینه کنید.
منبع عکس: سایت NBC News، عکاس: نامشخص
برخی از برندهای محصولات کمپ خارجی، تولیدکنندگان تجهیزات حرفهای هستند و محصولات آنها برای مصرف عادی افراد چندان بهصرفه نیست. از طرفی برندهای ایرانی در حال حاضر محصولاتی باکیفیت مناسب برای مصرف گردشگران و طبیعت گردان غیرحرفهای تولید میکنند که بهسادگی میتوان آنها را از بازار تهیه کرد.
اگر از طبیعتگردان و کوهنوردان حرفهای هستید، پرداخت هزینههای بیشتر در خرید چادرهای مسافرتی برای شما چندان غیرمنطقی نیست؛ زیرا چادرهای سفری با قیمت ارزان، مقاومت کمی در برابر شرایط طبیعی در ارتفاعات کوهستانی و مناطق بکر طبیعی دارند و به سرعت از بین میروند. با خرید چادرهای مسافرتی از معتبرترین برندهای جهانی با ضمانت مادامالعمر، در تمام سفرهای طبیعت گردی فرصت استفاده از این محصولات را خواهید داشت. برای خرید چادرهای مسافرتی خارجی (در سال ۱۴۰۳)، باید بهطور متوسط هزینهای حدود پنج میلیون تومان به بالا بپردازید.
منبع عکس: سایت Much Better Adventures، عکاس: نامشخص
در این مقاله راههای انتخاب بهترین چادر مسافرتی همراه با برندهای معتبر آن را بررسی کردیم. شما نیز در ادامه میتوانید از تجربههای خود در خرید و استفاده از انواع چادرهای سفری به ما و دیگر همراهان کجارو بگویید.
عکس کاور از وبسايت cnn.com، عکاس نامشخص
دیدگاه